دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۱۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۰۸۷۸
چهره ها در سینما و تلویزیون

مجریانی که پس از شهرت حرفه‌های دیگری را شروع کردند (+تصاویر)

روزنامه هفت صبح/ «بدون تاریخ، بدون امضا» که اکران شد، یک ویژگی بارز داشت؛ این فیلم را وحید جلیلوند کارگردانی کرده که در سال های نه چندان دور جزو مجریان موفق رادیو و تلویزیون بود. در تیتراژ فیلم یک نام هم خودنمایی می کرد؛ احسان علیخانی. او در کنار علی جلیلوند تهیه کنندگی «بدون تاریخ، بدون امضا» را برعهده داشت.

این اتفاق مناسبت تدوین این مطلب شده تا علاوه بر مرور کارنامه وحید جلیلوند و احسان علیخانی، عملکرد پنج مجری دیگر را بازخوانی کنیم. منظور، مجریانی است که بعد از شهرت سراغ حرفه های دیگر رفته اند. عادل فردوسی پور در دانشگاه تدریس می کند و رضا جاودانی به کار وکالت مشغول است. فرزاد حسنی و امیرحسین مدرس بازی می کنند و گاهی برای تیتراژ سریال ها ترانه می گویند. رضا رشیدپور به خلبانی علاقه مند است و بازیگری.

احسان علیخانی؛ تهیه کنندگی

مجریان تلویزیون,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

موقعیت به عنوان مجری: ۱۶ سال از اولین تجربه اجرای احسان علیخانی می گذرد. او بعد از کلی تجربه و آزمون و خطا خودش را به عنوان یک مجری کاربلد تثبیت کرد و حالا جزو مجریان تراز اول تلویزیون محسوب می شود. هر آن چه باید درباره کار او بگوییم قبلا گفته ایم. حرفی نمی ماند جز این که احسان علیخانی نه تنها بر کارش تسلط دارد که میان بیننده های تلویزیون هم به محبوبیت فراوان دست یافته. حتما به کارش ایرادهایی وارد است ولی هیچ کدام روی جایگاه و موقعیت علیخانی سایه نمی اندازد. او در «ماه عسل» مدل تازه ای از اجرا ارائه کرد و نشان داد می توان با حضور مردم برنامه ای جذاب روانه آنتن کرد.

فعالیت جانبی: در جشنواره سال پیش که نام احسان علیخانی به عنوان یکی از تهیه کنندگان «بدون تاریخ، بدون امضا» رسانه ای شد خیلی ها گمان می کردند او بعد از شهرت تلویزیونی به سمت سینما متمایل شده. حال آن که علیخانی پیش از نشستن روی صندلی اجرا، چندین فعالیت سینمایی تجربه کرده بود. او که فارغ التحصیل رشته مدیریت بازرگانی از دانشگاه تهران است، کارش را به عنوان یکی از اعضای گروه صحنه و دستیار کارگردان آغاز کرد. مدتی بعد به تلویزیون آمد و چندین کار تبلیغاتی، تیزر و مستند کوتاه ساخت. او در سریال «پرونده های مجهول» به کارگردانی جمال شورجه، هم کار بازیگری را برعهده داشت و هم دستیار کارگردان بود. خودش می گوید: «نقش خیلی بدی داشتم و در پارک نقش اول های سریال را معتاد می کردم.»

موقعیت: احسان علیخانی سال پیش بار دیگر به فعالیت سینمایی بازگشت و این بار تصمیم گرفته در مقام تهیه کننده کارش را در سینما پیش ببرد. او یکی از تهیه کنندگان «بدون تاریخ، بدون امضا» به کارگردانی وحید جلیلوند است و نامش کنار علی جلیلوند روی پوستر فیلم حک شده. از سال پیش تا حالا هر آنچه از خبرهای مربوط به «بدون تاریخ، بدون امضاـ رسانه ای شده، به نقل از علی جلیلوند بوده است. علیخانی همچنان برای مردم یک مجری است و حالاحالاها باید کار کند تا خود را به عنوان تهیه کننده جا بیندازد.

وحید جلیلوند؛ کارگردانی، بازیگری

مجریان تلویزیون,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

موقعیت به عنوان مجری: وحید جلیلوند کارگردانی تئاتر خوانده و در نوجوانی در این حرفه چندین تجربه به دست آورده اما شهرتش را مدیون اجرا است. از جمله برنامه های موفق او در رادیو «باغی در صدا» و «جنگ سپیده» است و در تلویزیون برنامه گفت و گومحور «بدون قضاوت» که پس از پخش چند قسمت متوقف شد. جلیلوند در دوره فعالیت در رادیو و تلویزیون، از مجریان خوب به حساب می آمد که تسلط بر واژگان، صدای خاص و ایجاد چالش مشخصه های اصلی اجرایش بود.

فعالیت جانبی: وحید جلیلوند در کنار اجرا مستند هم می ساخت و تئاتر روی صحنه برد؛ اتفاقا نمایش «عشق اتفاقی نیست» با استقبال مواجه شد. او به بازیگری هم علاقه مند بود که شاخص ترین بازی اش در سریال «نردبام آسمان» محمدحسین لطیفی، در نقش غیاث الدین جمشید کاشانی، اخترشناس و ریاضیدان شهیر ایرانی است. فیلم توقف شده «زمهریر» و سریال «یادآوری» دیگر تجربیات او از بازیگری است. این را هم بدانید که جلیلوند به مدت ۲۰ سال نوازنده و معلم دف بوده و سه تار نیز می نوازد. او سال ۹۳ پشت دوربین فیلم سینمایی ایستاد که نتیجه اش شد: «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت». سال پیش هم «بدون تاریخ، بدون امضا» را کارگردانی کرد.

موقعیت: وحید جلیلوند در بازیگری به اندازه اجرا موفق نبود؛ هر چند «نردبام آسمان» نشان داد او در این زمینه صاحب توانایی است. درباره کارگردانی اش نظرها متفاوت است؛ برخی فیلم هایش را دوست دارند و برخی نه. با این حال جلیلوند صاحب کارنامه ای موفق در کارگردانی است و جوایز متعددی برای فیلم هایش از جشنواره های داخلی و خارجی گرفته است. فیلم دوم او یعنی «بدون تاریخ، بدون امضا» در روزهایی که به فصل مرده اکران معروف است، روی پرده رفته و فروش خیره کننده ای داشته است.

عادل فردوسی پور؛ تدریس

مجریان تلویزیون,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

موقعیت به عنوان مجری: راستش برای موقعیت عادل فردوسی پور به عنوان مجری هم حرف تازه ای نداریم! با این توضیح که فردوسی پور نوسان زیاد داشته ولی همچنان فردوسی پور است به ویژه بعد از مناظره اخیری که بین علی کریمی و محمدرضا ساکت برگزار کرد: نام عادل با نود گره خورده. او طی ۱۷ سال اجرا همچنان در اوج است. ذکاوت برنامه سازی فردوسی پور به نود محدود نمی شود و هرگاه فرصتی به او داده شده، برنامه ای موفق روی آنتن برده.

فعالیت جانبی: عادل فردوسی پور استاد دانشگاه صنعتی شریف است. او که چندی پیش دکترای خود را در رشته مدیریت رسانه گرفت، زبان تخصصی برای دانشجویان صنایع تدریس می کند. فردوسی پور به حدی این کار را دوست دارد که به خاطر آن دکترا گرفت.

موقعیت: راستش درباره فعالیت های جنبی عادل فردوسی پور داور خوبی نیستیم چون تا حالا سر کلاس دکتر نرفته ایم! اطلاعات مان مربوط است به گزارش چند سال پیش هفته نامه همشهری جوان که به طور مخفیانه از کلاس فردوسی پور تهیه کرده بود: «استاد به موقع سر کلاس می آید و چند دقیقه ای به خوش و بش با دانشجویان اختصاص می دهد... در هنگام درس کاملا جدی است اما هیچ کسی تا حالا عصبانیت او را ندیده است.»

فرزاد حسنی؛ بازیگری، ترانه سرایی

مجریان تلویزیون,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

موقعیت به عنوان مجری: بارها به شیوه اجرای فرزاد حسنی و رمز موفقیت او اشاره کردیم. حالا هم بخشی از گزارش پیشین را عاریت می گیریم به انضمام این که بین فعالیت دوباره او در تلویزیون فاصله افتاده است. فرزاد حسنی همیشه مجری پرسر و صدایی بوده؛ چه زمانی که گوینده رادیو بود، چه وقتی که برنامه های نه چندان مشهوری مثل «نقطه ب» را اجرا میکرد. با «کوله پشتی» اما شهرتش همه گیر شد و مصاحبه معروفش با سردار رادان نامش را سر زبان ها انداخت. حتما تکیه کلام ابتدایی اش خاطرتان هست: «به نام خدایی که اگر حکم کند همه محکومیم.»

فعالیت جانبی: برای کسی که دوره بازیگری گذرانده است، عجیب نیست که سراغ بازیگری برود. کارنامه بازیگری او از این قرار است: سریال های «کاشانه»، «عید آن سال ها»، «مسافری از هند»، «کمکم کن»، «خندان»، «برای آخرین بار»، «مسیر انحرافی»، «روز هشتم»، فیلم های «آمین خواهیم گفت»، «آنچه مردان درباره زنان نمی دانند»، «در امتداد شهر»، «عملیات مهدکودک»، «ثبت با سند برابر است» و تئاتر «یلدا». فرزاد حسنی برای تیتراژ پایانی سریال «روز رفتن» ترانه گفته که با صدای علیرضا افتخاری روی آنتن رفت. او همچنین تیتراژ ویژه برنامه نوروز ۱۳۹۳ را سروده که با صدای احسان خواجه امیری پخش شد.

موقعیت: هیچ کدام از فعالیت های هنری فرزاد حسنی موفقیت اجرای رادیویی و تلویزیون او را تکرار نکرده است. او در اجرا به نقطه ای رسیده که فعالیت های جانبی خودش را هم تحت الشعاع قرار داده است. حسنی تلاش کرده برچسب بازیگری بگیرد اما او را نمی توان بازیگری موفق به حساب آورد.

احمد رنجبر

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش