چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۰ - ۱۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۲۳۶
هنرهای تجسمی

سهراب سپهری غایب بزرگ هشتمین حراج تهران

هشتمین دوره حراج تهران,اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی
هشتمین دوره حراج تهران ۲۲ دی در هتل پارسیان برگزار می‌شود. پیش از برگزاری حراج، روزهای چهارشنبه ۲۰ و پنجشنبه ۲۱ دی، نمایشگاه این حراج افتتاح خواهد شد و بازدید از این آثار از ساعت ۱۱ تا ۲۱ امکان‌پذیر است.

به گزارش فارس، هفتمین حراج تهران، تیرماه امسال با مجموع مبلغ ۲۶ میلیارد و ۱۱۳ میلیون تومان برگزار شد و اثر سهراب سپهری از مجموعه درخت، با مبلغ ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، چکش خورد و عنوان گران‌ترین اثر حراج هفتم تهران را به خود اختصاص داد.

 

اما در دوره هشتم، هیچ اثری از سهراب سپهری عرضه نمی‌شود و می‌توان او را بزرگترین غایب این حراج دانست.

 

در این دوره، تعداد ۱۲۰ اثر از ۱۱۰ هنرمند عرضه خواهد شد که همگی معاصر هستند، البته ۱۴ هنرمند (پرویز کلانتری، محمدعلی ترقی‌جاه، بهمن جلالی، صادق تیرافکن، ژازه تباتبایی، رامیز شهوق، منصور قندریز، علیرضا اسپهبد، فریده لاشایی، مهدی سحابی، طلیعه کامران، عباس کیارستمی، مارکو گریگوریان، هانیبال الخاص‌) در قید حیات نیستند.

 

جالب اینکه یک چهارم آثار حراج، در سال جاری خلق شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به آثار: علیرضا آستانه، میترا کاویان، سحر صالحی، ارسیا مقدم، بهرنگ صمدزادگان، هادی جمالی، پری یوش گنجی، کوروش گلناری، مهرداد صدری، مرتضی دره‌باغی و کامبیز درم‌بخش اشاره کرد.

 

منوچهر یکتایی و منیر شاهرودی فرمانفرماییان با ۹۵ سال سن، پیرترین و محمد طباطبایی با ۳۰ سال سن جوان‌ترین هنرمندان حاضر در هشتمین حراج تهران هستند.

 

* گران‌ترین آثار متعلق به چه کسانی است؟

در هفتمین حراج تهران ۶ اثر با قیمت میلیاردی به فروش رفتند. اما در حراج هشتم فقط دو اثر میلیاردی برآورد قیمت شده‌اند.

 

اثر سه لته‌ای (آیینه‌کاری و گچ روی چوب) منیر فرمانفرماییان که در سال ۱۳۵۵ خلق شده، ۱۲۰۰ تا ۱۶۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است. گوی آیینه‌کاری خلق شده توسط این هنرمند در دهه ۵۰ هم بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است. فرمانفرماییان چندی پیش بیش از ۵۰ اثر خویش را وقف دانشگاه تهران کرد و تالار دائمی او آذرماه گذشته در باغ موزه نگارستان افتتاح شد.

 

اثر وای. زی. کامی (کامران یوسف‌زاده) که سه سال قبل خلق و از طرف گالری گاگوسیان نیویورک ارائه شده،‌ ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

نقاشی منوچهر یکتایی در سال ۱۳۵۱ هم بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

تابلوی نقاشی دو لته‌ای فرهاد مشیری که در سال ۱۳۸۳ خلق شده، بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

قیمت اثر مرمت‌شده حسین زنده‌رودی (اکریلیک و جوهر روی بوم) متعلق به سال ۱۳۵۷، بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شده است. اثر دیگری از این هنرمند متعلق به سال ۱۳۸۱ بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

تابلوی نقاشی دو لته‌ای فریده لاشایی متعلق به سال ۱۳۸۸ هم بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است. نقاشی دیگری از این هنرمند که در سال ‌۱۳۹۰ خلق شده، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

نقاشی آیدین آغداشلو که در سال ۱۳۹۲ خلق و سال بعد در حراج تهران ارائه شد، بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شده است.

 

نقاشی رضا درخشانی که در سال ۱۳۸۹ خلق شده، ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

اثر کوروش شیشه‌گران که در سال جاری خلق شده، بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

نقاشی رضا درخشانی که در سال ۱۳۸۷ خلق شده، ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

نقاشی منصور قندریز در سال ۱۳۴۱ هم بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

مجسمه فولادی امیرمسعود اخوان جم که سال گذشته خلق شده، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

عکس سه لته‌ای عباس کیارستمی در دهه ۸۰ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

نقاشی قاسم حاجی‌زاده که بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۱ خلق شده، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

نقاشی پرویز کلانتری در سال ۱۳۹۲ بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان و نقاشی دیگری از این هنرمند که در سال ۱۳۸۹ خلق شده، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

اثر دو لته‌ای منصور قندریز در سال ۱۳۴۲، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

دو مجسمه ژازه تباتبایی که در دهه ۴۰ ساخته شده، بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان برآورد قیمت شده است.

 

به گفته مجریان حراج تهران در این مجموعه جدید، حراج تهران منتخبی است از آثار هنر معاصر ایران را که از جهت مفهوم و ساختار هنری تجربه‌ای متفاوت از هنر مدرن را رقم زده‌ و راهکارهایی متفاوت با قواعد هنر مدرن را دنبال کرده‌اند، ارائه داده است.

 

هشتمین دوره حراج تهران از نظر ترکیب هنرمندان و تعداد بالای آثار، شباهت زیادی به حراج ششم دارد. به طوری که ۵۰ هنرمند حاضر در حراج ششم، در حراج هشتم هم حضور دارند.

 

 

 

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش