سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۷ - ۰۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۱۴۵۰
دنیای خودرو

مقایسه پنج سدان کوچک از برندهای مشهور

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
مقایسه پنج سدان کوچک و مشهور پژو، رنو، تویوتا، هیوندای و کیا که به زودی در بازار ایران به رقابت با هم می‌پردازند.

فرادید/ اگرچه نمی توان خودرویی همچون پژو ۳۰۱ را در رنج سدان های کوچک، هم ردیف محصولات پیشرویی نظیر کیا سراتو، تویوتا کورولا و هیوندای الانترا قرار داد، اما این خودروی فرانسوی به دلیل طول بدنه، فرم اتاق و نیز ویژگی های قیمتی و تجهیزاتی، قابلیت مقایسه با رقبای این کلاس را دارد. در عین حال یک فرانسوی دیگر نیز وجود دارد که به محض ورود به بازار، قرار است معادلات کلی این رده را به هم بزند.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

رنو مگان که مدت هاست بحث ورودش به بازار شروع شده، جدیدترین محصولی است که گفته شده از سوی رنو با قیمتی ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیونی به خریداران ایرانی عرضه می گردد تا توان خود را در برابر رقبای شرقی به محک آزمون بگذارد.

 

در این بین با اینکه مزه خودروهای کره‌ای مدت‌هاست زیر زبان خریداران ایرانی به خوبی جا کرده و از قضا محبوب هم شده اما تفاوتی که رقابت مگان و الانترا با رقابت سانتافه و کولئوس دارد، در این است که مگان از اساس یک سروگردن نسبت به الانترا بالاتر است اما سانتافه در نسل جدید کراس‌اوور بهتری نسبت به کولئوس است و رنو اساسا تجربه بیشتری نسبت به رنو در زمینه ساخت خودروهای کراس اوور ندارد.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

لیست خودروهایی که در این رقابت قرار است با هم مبارزه کنند به این ترتیب است. رنو مگان مدل ۲۰۱۷، پژو ۳۰۱ مدل ۲۰۱۸، تویوتا کورولا مدل ۲۰۱۷، کیا سراتو مد ل۲۰۱۷ و هیوندای الانترا مدل ۲۰۱۷.

 

این پنج خودرو عمدتا ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان قیمت داشته و همگی در بازارهای بزرگ جهان اعم از اروپا، چین یا آمریکای شمالی فروشی بالا را تجربه کرده اند. در ایران اما شرایط متفاوتی بر کار حاکم است و همه چیز برند نیست. گاهی خودرویی مثل برلیانس ۳۲۰ حتی از رنو ساندرو هم جلو می زند و در کمال ناباوری به خودرویی پرفروش تبدیل می شود.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در واقع مگان به واسطه تجربه بسیار بالای رنو در زمینه ساخت یک هاچ‌بک/ سدان شهری و غلبه گه گاهی بر برندهایی بزرگ نظیر فولکس واگن و اوپل، خودرویی بهتر از سازنده‌ای قدیمی‌تر است.

 

این معادله وقتی وارد بازار ایران می‌شود رنگ و بوی غلیظ تری به خود می‌گیرد و در حالی که عاشقان خودروهای شهری اسپورت به سراغ مگان می‌روند، طیف وسیع طرفداران هیوندای انتخابی جز الانترا ندارند.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

مگان که به واسطه مونتاژ دو نسل قبل خود در ایران خودرویی کاملا شناخته شده در بازار است، به دلیل آنچه در این نسل برایش رقم خورده، شباهت آشکاری نیز به مدل محبوب تالیسمان یافته و همین عامل در کنار قدیمی‌تر بودن الانترا می‌تواند موجبات موفقیتش را فراهم سازد.

 

سه فاکتور قیمت، آپشن و نوع موتور به‌کار رفته در این خودرو عوامل تعیین‌کننده در پیروزی یا شکست مگان هستند و اگر همه شرایط فراهم شود، به نظر می‌رسد شکست الانترا چندان دور از ذهن نباشد.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

به لحاظ زیبایی شناسی و طراحی بدنه، مگان نسبت به رقبای خود یک سروگردن بالاتر است چرا که هم جدیدتر است و هم طرحی برازنده دارد. کورولا و ۳۰۱ نیز از همه قدیمی ترند. در فضای داخلی نیز مگان بر رقبای دیگر برتری دارد گرچه الانترا نیز با توجه به تنوع امکاناتش خودوریی سطح بالاست.

 

مگان به لحاظ گنجایش و طول بدنه در مقایسه با ۴ خودروی دیگر، بزرگ‌تر و جادارتر است و با طول دقیق ۴.۶۳ متر بزرگترین خودروی این گروه بوده و نسبت به الانترا و سراتو حدود۶ سانتی‌متر بلندتر ساخته شده است. فاصله بین دو محور این خودروی فرانسوی نیز با طول دقیق ۲.۷۳ در مقایسه با رقبای کره‌ای، فرانسوی و ژاپنی به ترتیب حدود ۱۱ ، ۱۳ و ۳ سانتی‌متر بیشتر است و خبر از اتاقی بزرگ در مقایسه با رقبای این کلاس می‌دهد.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

همه خودرو به مدد موتورهای ۴ سیلندر خود سطح معقولی از قدرت را ارائه می کنند. هیوندای، کیا و تویوتا با داشتن موتورهای ۲ و ۱.۸ لیتری قطعا تجربه اسپورت‌تری را به راننده ارزانی می‌دارند اما در رنج یک سدان شهری، اینجا هم باز مگان پیروز میدان است چرا که با موتوری۱۳۰ اسب بخاری، وزنی سبک‌تر و یک جعبه‌دنده سی‌وی‌تی، مصرف سوختی بهتر و رانندگی آرام‌تری را عاید سرنشینان می‌کند.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پژو ۳۰۱ نیز که در همه بخش ها در سطحی پایین تر از رقبا قرار دارد، از موتوری ۱۶۰۰سی سی و ۱۱۴ اسبی سود می برد که در هر صد کیلومتر مصرفی معادل ۷ لیتر را به ثبت می رساند. در حالی که هزینه سالانه سوخت یک خودروی کم مصرف می تواند عاملی برای تمایل خریداران به سمت ابتیاع آن محصول باشد، در این عملکرد بخش ۳۰۱ از همه ضعیف تر است.

 

در عین حال مصرف سوخت مگان به صورت ترکیبی دیگر برگ برنده این خودرو است که در هر ۱۰۰ کیلومتر کمتر از ۵.۵ لیتر است. الانترا، سراتو و کورولا که جنبه اسپورتی خوبی دارد با موتورهای ۱۵۶ ، ۱۵۰ و ۱۴۳ اسب بخاری، در هر صد کیلومتر حدود ۶تا ۷ لیتر بنزین مصرف می‌کنند.

 

صندوق همه خودروها بزرگ است اما اینجا هم این مگان است که با داشتن فضایی ۵۵۰ لیتری در صندوق عقب، می‌تواند به خوبی نقش خودروی خانواده را بازی کند.

 

ایمنی هم که مقوله مهمی است باید در این بررسی لحاظ شود و در کمال تاسف باید گفت که قطعا پژو ۳۰۱ در این حوزه حرفی برای گفتن ندارد.

 

این خودرو تنها ۲ کیسه هوا دارد و نسبت به دیگر محصولات، از سیستم های ایمنی هوشمند کمتری سود می برد. در عین حال وضعیت باقی خودروهای این آزمایش در حد عالی است و تقریبا همه ۴ رقیب مشهور در یک سطح هستند.

 

مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

اما در بحث آپشن رنو و هیوندای هر دو دست پری دارند و سراتو نیز وضعیت خوبی دارد. رنو تکنولوژیک‌تر و مجهز به فناوری های ارتباطی است در حالی که الانترا مدلی رفاهی‌تر است. مگان صفحه لمس ۸.۸ اینچی، سیستم هدآپ دیسپلی، امتیاز پنج ستاره در زمینه ایمنی از کانون امنیت و تصادف اروپا و صندلی‌های چرم ناپا دارد در حالی که الانترا به ۷ کیسه هوای ایمنی، نمره عالی از موسسه ایمنی و بزرگراه‌های آمریکا، ۵ عدد گرمکن، سیستم رانندگی سه حالته و سیستم صوتی اینفنیتی مجهز است.

 

 مقایسه پنج سدان کوچک,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

بسته به قیمتی که این خودروها دارند، مشتریان نیز تغییر می کنند. سراتو حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ میلیون قیمت دارد. برای نمونه الانترای کره‌ای در دو نوع معمولی و فول بین ۱۴۵ تا ۱۵۵ میلیون و مگان فرانسوی بین ۱۴۰ تا ۱۸۰میلیون تومان قیمت دارند. کورولا نیز که مدت هاست از بازار حذف شده ۱۶۰ تا ۱۶۵ میلیون قیمت دارد.

 

۳۰۱ نیز اگر در نمونه فیس لیفت وارد شود احتمالا قیمتی ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیونی خواهد داشت و بیشتر مطلوب خریداران ارزان پسند است. این بین به نظر می‌رسد جاذبه و طراوت مگان بتواند بر میزان آپشن‌های بیشتر الانترا و سراتو و اعتبار کورولا غلبه کند.

 

خلاصه اینکه اگر بخواهیم یک رتبه بندی از این ۵ محصول ارائه دهیم به ترتیب مگان، الانترا، سراتو، کورولا و ۳۰۱ را در رده های اول تا پنجم قرار می دهیم.

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
ویژه سرپوش