پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۵ - ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۷۴۸۷
فرهنگ و رسانه

بررسی عملکرد مطبوعات در جریان‌سازی انتخابات

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه,مطبوعات

 استاد دانشگاه و کارشناس عرصه رسانه معتقد است مطبوعات در جریان سازی در انتخابات ضعیف عمل کردند و نقص‌هایی به عملکرد آنها وارد است.

مجید رضاییان درباره عملکرد رسانه ها در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری افزود: مطبوعات به سه دسته حامی گفتمان اصلاح طلبی و اعتدال، طرفدار اصولگرایان و مطبوعات تخصصی تقسیم می شوند که در تبلیغات انتخابات، دسته سوم اگر از نامزدی هم حمایت کردند، این حمایت، چندان سیاسی نبوده است.

 

او ادامه داد: در این سه دسته، «سه سطح عملکرد» دیده می شود؛ «سطح اطلاع رسانی، تحلیلی و جریان سازی» اولین آن، سطح ارتباطی و سطح سوم اقناعی و بین این دو، سطح تحلیلی قرار دارد.

 

نویسنده پژوهش «اطلاعات در خبر» تاکید کرد: مطبوعات تخصصی هر کدام در حوزه خود از جمله اقتصادی، سینمایی، بازرگانی و حتی مجلات و هفته نامه ها، در سطح تحلیلی خوب ظاهر شدند و حرفه ای پرداخت کردند. مطبوعات حامی اصلاح طلبی و اعتدال همچنین جریان اصولگرا نیز، از نظر خبری و اطلاع رسانی توانستند خوب حرکت کنند و در حد خود نمره قبولی بگیرند؛ اما در «جریان سازی» ضعیف بودند هر چند مطبوعات اصلاحات و اعتدال قدری موفق تر عمل کردند.

 

این روزنامه نگار افزود: سطح سوم یا همان سطح جریان سازی را در عرصه انتخابات ضعیف ارزیابی می کنم، هر چند مطبوعات حامی اصلاحات و اعتدال نسبت به دیگری موفق تر بوده است.

او با تاکید بر اهمیت جریان سازی در فضاهای پیش از انتخابات گفت: جریان سازی با سوژه موثر، تحلیل عالی و اشراف روزنامه نگار بر آن - طوری که بر تصمیم گیری کنشگران اصلی تاثیر بگذارد - بسیار مهم است و به این جریان سازی نیاز داریم.

 

این پژوهشگر ژورنالیسم با طرح این سوال که با چه ژانری از روزنامه نگاری می توانیم جریان سازی کنیم، افزود: از آنجا که با گسترش فناوری ارتباطی و انفجار اطلاعات در وب یک و انفجار متن در وب دو، روزنامه ها امکان رقابت را از دست داده اند هیچ راهی جز پرداختن به ژانر جدید روزنامه نگاری تحلیلی یا پرداختن به چگونگی ها و چرایی های هر رویدادی باقی نمانده است که البته در مطبوعات حرفه ای دنیا از آن به خوبی استفاده می شود.

 

او به انتخابات یک سال اخیر در آمریکا، فرانسه و انگلیس اشاره کرد و یادآور شد: روزنامه نگاری تحلیلی در هر سه این انتخابات تاثیری جدی و با اتکا به همین ژانر داشت و مطبوعات حرفه ای را از غیرحرفه ای متمایز کرد.

 

نویسنده کتاب «تیترنویسی» در پاسخ به این سوال که محدودیت های عرصه رسانه در ایران تا چه اندازه اجازه کار در ژانر روزنامه نگاری تحلیلی را می دهد، گفت: باید به ژانر روزنامه نگاری تحلیلی بیشتر بپردازیم و توانایی خود را افزایش دهیم. امروز عصر عبور از چیستی خبر است و مخاطب هم، این را می خواهد. یکی از خصوصیات روزنامه نگاری تحلیلی، این است که مهارتی به روزنامه نگار می بخشد تا به شایستگی از کنار خط قرمز عبور کند؛ ضمن اینکه حرف خودش را هم بزند.»

 

او با تاکید بر اهمیت و دشواری کار روزنامه نگاری گفت: باید تخصص روزنامه نگاری را به رسمیت بشناسیم. روزنامه نگاری، کار حرفه ای و سختی است و بازی صفر و صد در آن نداریم؛ گاهی باید فقط ۳۰ درصد به نفع خودت رفتار کنی تا به نوعی بذر پاشیدن برای وقتی باشد که به اعتماد مخاطب نیاز دارید.

 

 

 

khabaronline.ir
  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش