دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۶۱۶
فرهنگ و رسانه

بازتاب رسانه ای توقف انتشار «سیستان و بلوچستان»؛

انتقاد از بی توجهی به تعطیلی یک روزنامه

روزنامه سیستان و بلوچستان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه

خبر انتشار آخرین شماره روزنامه سیستان و بلوچستان با واکنش های متعدد رسانه ای همراه بود. این روزنامه پنج شنبه گذشته در شماره ۱۳۴۹ خود، مشکلات اقتصادی و نبود کاغذ را به عنوان دلایل توقف انتشار خود اعلام و از مخاطبانش در سیستان و بلوچستان خدا حافظی کرد.در پی این اتفاق و جای خالی روزنامه سیستان و بلوچستان طی دو روز گذشته در پیشخوان دکه ها و مراکز عرضه مطبوعات این استان، برخی خبرگزاری ها و رسانه ها در خروجی ها یا کانال های خود از آن به عنوان خبری ناخوشایند در عرصه فرهنگی و رسانه ای استان یاد کردند.روزنامه سیستان و بلوچستان متعلق به موسسه فرهنگی و هنری خراسان است که موسسه ای کاملا خودگردان بوده  و از هیچ جایی بودجه ای دریافت نمی کند .

 

توسعه، دغدغه «سیستان و بلوچستان»

خبرگزاری جمهوری اسلامی روز گذشته در مطلبی مفصل به سابقه ۱۰ ساله روزنامه سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از روزنامه های موسسه فرهنگی هنری خراسان با تیراژی منظم، رسانه ای اثرگذار با کادری آموزش دیده با دغدغه توسعه همه جانبه و سوابقی درخشان چون کسب جایزه برتر فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای پاکیزه نویسی یاد و از سکوت تشکل ها و سازمان های مطبوعاتی و دست اندرکار رسانه ای استان، نهادهای صنفی و ... در پی تعطیلی این روزنامه انتقاد کرد. در مطلب این خبرگزاری آمده است: پنج شنبه هفته گذشته تیتر یک روزنامه محلی «سیستان و بلوچستان» به یادداشتی با عنوان «آخرین شماره» اختصاص یافت و از پایان فعالیت این رسانه در استان خبر داد.

 

خبری که برای عرصه فرهنگ و رسانه این استان خوشایند نبود و از غلبه مشکلات مالی بر نیازها و ضرورت های فرهنگی حکایت داشت.شکست قلم در برابر مسائل مالی از جمله مشکلات این روزهای برخی رسانه های مکتوب کشور است که هر از گاهی در گوشه و کنار به چشم می خورد اما تعطیلی یک رسانه به دلیل مشکلات مالی در استانی پر از کمبودهای فرهنگی مانند سیستان و بلوچستان قدری دلخراش تر و نگران کننده تر است. آن هم برای روزنامه ای که منظم ترین انتشار بین دیگر رسانه های مکتوب استان را به خود اختصاص داده بود و دغدغه ای جز توسعه همه جانبه سیستان و بلوچستان نداشت.

 

روزنامه ای که در سوابق خود موفق به کسب جایزه برتر فرهنگستان زبان و ادب فارسی به دلیل پاکیزه نویسی شد و برگ دیگری بر افتخارات فرهنگی استان اضافه کرد. رسانه ای که وابستگی اش به روزنامه ای با قدمت مانند «خراسان» سبب شده بود تا با کادری آموزش دیده پله های موفقیت را خیلی زود طی کند و در طول یک دهه فعالیت به یکی از رسانه های تاثیرگذار استان تبدیل شود.

 

موسسه فرهنگی هنری خراسان به عنوان صاحب امتیاز روزنامه سیستان و بلوچستان از بهمن ۸۷ در این استان با راه اندازی دفتر سرپرستی روزنامه خراسان، انتشار ویژه نامه های «خراسان» و نیز دریافت مجوز و انتشار روزنامه سیستان و بلوچستان هزار و ۳۴۹ شماره از این روزنامه را منتشر کرد و علاوه بر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ده ها نفر از نیروهای بومی منطقه، زمینه اطلاع رسانی صرف و بدون دسته بندی حزبی و گروهی را فراهم ساخت تا سهمی در ارتقای وضعیت فرهنگی، خبری و اطلاع رسانی داشته باشد اما حالا به دلیل مسائل مالی مجبور به عقب نشینی از اهدافش شده و خبر پایان فعالیت اش را منتشر کرده است.

 

اما نکته جالب توجه این است که با این حال تعطیلی این روزنامه با هیچ گونه واکنش رسمی از سوی تشکل ها و سازمان های مطبوعاتی و دست اندرکار رسانه ای سیستان و بلوچستان مواجه نشد و به اصطلاح با حذف یک رسانه مکتوب آب از آب هم تکان نخورد. این شرایط در حالی است که انتظار جامعه رسانه ای استان از این نهادهای صنفی و... به عنوان پشتیبان و حامی بیش از این است و حداقل اگر اقدام پیگیرانه ای از سوی این نهاد انجام شده بهتر بود به اطلاع هم صنفی ها برسد تا قدری مایه دلگرمی دیگر اصحاب رسانه را فراهم کند.

 

 در یادداشت منتشر شده در آخرین شماره این روزنامه آمده است: «گذر از سربالایی مشکلات به ویژه تهیه کاغذ برای انتشار «سیستان و بلوچستان» آن قدر سخت و دشوار شد که در دی ماه گذشته، سوخت و انرژی را گرفت و آهنگ توقف را نواخت اما آن چه مجدد آن را به حرکت واداشت تماس ها و درخواست های برخی از مدیران مرتبط استان و مسئولان بود که روزنه هایی از امید به کمک و مساعدت را چراغ حرکت قرار داد.

 

اما امروز  با سخت تر شدن شرایط حتی به نسبت ماه قبل و البته محقق نشدن مساعدت ها و وعده هایی که نیروی محرکه تداوم کار بود به ناچار و بسان بسیاری دیگر از روزنامه ها و برخلاف میل باطنی از محضر خوانندگان و مخاطبان محترم عذرخواهی و خداحافظی می کنیم و البته این قول را هم می دهیم در صورت مساعد شدن شرایط مالی موسسه یا کمک دستگاه های استان، مجدد در خدمت مردم فهیم استان باشیم. حال که چشم امید دست اندرکاران این رسانه به کمک و مساعدت دستگاه های استان است، می طلبد تا برای رونق دوباره این رسانه آستین همت و همیاری مسئولان بالا زده شود و دوباره شاهد روزهای همراه با «سیستان و بلوچستان» باشیم. یادآوری این نکته نیز لازم است که حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و ... در بستری به نام فرهنگ بسیار راحت تر و آسان تر خواهد بود و چه ابزار فرهنگی بهتر از رسانه که قطعا این هدف را محقق خواهد ساخت.»

 

منظم ترین روزنامه سیستان و بلوچستان

خبرگزاری دانشجویان ایران نیز در سایت استانی و کشوری خود، تعطیلی روزنامه سیستان و بلوچستان را ناشی از شرایط اقتصادی مطبوعات و افزایش قیمت کاغذ دانست و از این اتفاق به عنوان اولین قربانی مطبوعات در استان سیستان و بلوچستان نام برد. این رسانه هم با شرح حالی از سابقه ۱۰ ساله فعالیت روزنامه در استان از آن به عنوان منظم ترین روزنامه استان یاد و جایگاهش را بالاتر از برخی روزنامه های سراسری اعلام کرد.ایسنا هم در مطلب خود چنین آورده است: شرایط اقتصادی مطبوعات و افزایش قیمت کاغذ نخستین قربانی را در مطبوعات سیستان و بلوچستان گرفت و انتشار منظم ترین روزنامه این استان را بی نظم کرد‌. امروز نخستین روزی است که جای خالی روزنامه سیستان و بلوچستان روی دکه های روزنامه فروشی استان خالی است. روزنامه ای که همین دو سال پیش جایزه برتر «پاکیزه نویسی» را از فرهنگستان زبان و ادبیات کشور کسب کرد و به عنوان رسانه برتر استانی کشور در پاکیزه نویسی زبان فارسی معرفی شد.این روزنامه در آخرین رتبه بندی وزارت ارشاد، دومین روزنامه حرفه ای استان شده و بالاتر از برخی روزنامه های سراسری قرار گرفته است. بر اساس اطلاعات معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «سیستان و بلوچستان» منظم ترین روزنامه استان در انتشار است و تقریبا در سه سال اخیر تنها در روزهای تعطیل نشر نداشته است . این خبرگزاری در پایان نیز یادداشت روزنامه سیستان و بلوچستان را با عنوان «آخرین شماره» منتشر کرد.

 

خبر «آخرین شماره» در کانال ها

«صبح زاهدان» از رسانه های سیستان و بلوچستان هم علاوه بر یادداشت آخرین شماره روزنامه سیستان و بلوچستان، نگاهی به فشارهای اقتصادی رسانه ها و مطبوعات داشت و با متنی، دغدغه خود و تاسف از تعطیلی این روزنامه را اعلام کرد و نوشت: روزنامه سیستان و بلوچستان با انتشار متنى آخرین شماره خود را در روز پنج شنبه هفته گذشته منتشر کرد. خاموشى چراغ هر انجمنى، هر نهادى، هر روزنامه اى بى شک حزن انگیز است. آن گاه که خاطره جمعى یک گروه، یک جامعه یا یک ملت را شکل دهد. روزنامه نگارى مکتوب در زمانه برآمدن شبکه هاى اجتماعى و فشار اقتصادى ریسکى است عاشقانه!

 

اما دریغ که تاب آورى در مقابل هزینه هاى انتشار، کارى است سخت و طاقت فرسا و "سیستان و بلوچستان" را تاب و توان ماندن نبود؛ جز حسرت و تاسف از مرگ مطبوعات کلام دیگرى نداریم که در عصر عسرت روزنامه نگارى "امیدوارى" شاید دلخوشى براى آینده نامعلوم مان باشد.هفته نامه سرزمین نخل و آفتاب هم در کانال خود آورده است که «متاسفانه روزنامه سیستان و بلوچستان از روزنامه های موسسه خراسان که ضمیمه ای در سیستان و بلوچستان منتشر می‌کرد پس از ۱۰ سال انتشار به دلیل مشکل تامین کاغذ با دکه‌های مطبوعاتی این استان خداحافظی کرد.»

 

درخواست مجمع روابط عمومی های استان

مجمع روابط عمومی های سیستان و بلوچستان نیز در پیامی با اعلام این که روزنامه سیستان و بلوچستان تعطیلی نداشته است خواستار از سرگیری فعالیت این روزنامه شد. در این پیام آمده است: «تعطیلی روزنامه ای که تعطیلی نداشت قابل باور نیست هرچند تلاش ها برای حفظ این رسانه وزین فرهنگی استانی به هر دلیلی نتیجه بخش نبود ولی مجمع روابط عمومی های استان خواستار بازگشت این روزنامه به جمع رسانه‌های خبری سیستان و بلوچستان است.»

 

khorasannews.com
  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش