شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۲۱:۳۵ - ۲۹ مهر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۷۲۱۵۹
آموزش و پرورش

مدارس در پی کمبود معلم از اولیا خواسته‌اند در کلاس تدریس کنند

کمبود معلم در ایران,تدریس اولیا در مدارس بجای معلمان
بحث کمبود معلم، بحث امروز و دیروز نیست. در چند سال گذشته هر چه به زمان بازگشایی مدارس نزدیک می‌شدیم، مسئولان آموزشی از موضوع کمبود معلم در مدارس می‌گفتند.

حدود یک ماه از آغاز سال تحصیلی جدید می‌گذرد و بحران کمبود معلم در مدارس همچنان وجود دارد. گرچه "کمبود" واژه جدیدی نیست، اما این بار اوضاع به گونه‌ای است که هنوز مسئولان مربوطه نتوانسته‌اند این خلاء را پر کنند. در واقع اعداد و ارقام متفاوتی درباره کمبود معلم از زبان مسئولان مطرح شده و در این بین صحبت از کمبود حداقل ۳۰۰ هزار معلم هم شده است. این مشکل آنقدر جدی است که حالا برخی از مدیران مدارس برای اینکه کلاس درسی بی معلم نماند، دست به دامن خانواده ها، معلمان بازنشسته و قدیمی شده‌اند تا بلکه بتواند برخی از ساعات کلاس را با آنها پر کنند.

برخی از اولیا دانش‌آموزان در گفت‌وگو با شرق اعلام کردند که مدیر مدرسه از آنها خواسته تا سرکلاس درس حاضر شوند و درس های سال گذشته را برای دانش‌آموزان مرور کنند.

راهکارهای قدیمی کمبود معلم را جبران نکرد

بحث کمبود معلم، بحث امروز و دیروز نیست. در چند سال گذشته هر چه به زمان بازگشایی مدارس نزدیک می‌شدیم، مسئولان آموزشی از موضوع کمبود معلم در مدارس می‌گفتند.البته هر سال هم برنامه های برای پر کردن کلاس های درس داشتند، امسال اما کلاس های درس با همان راهکارهای قدیمی پر نشد، یعنی نه معلمان بازنشسته علاقه‌ای به حضور در کلاس های شلوغ را داشتند و نه معلمان اضافه بر ساعت کاریشان در کلاسی حاضر شدند. همین شد که برخی از مدیران مدارس تصمیم گرفتند از اولیا دانش‌آموزان برای تدریس استفاده کنند. این موضوع را مادر شقایق دانش‌آموز کلاس دوم دبستان می‌گوید:" دخترم کلاس دوم دبستان است. در مدرسه دخترم ۵ کلاس پایه دوم ابتدایی وجود دارد، از این تعداد فقط سه کلاس معلم ثابت دارند. بقیه کلاس‌ها معلم ندارند، بنابراین مدیر مدرسه از یکی از اولیا دانش‌آموزان که فوق لیسانس علوم آزمایشگاهی دارد، خواسته که به کلاس درس برود و با بچه‌ها درس‌ها را کار کند که دانش‌آموزان عقب نیافتند."

یک سال معلم بودم

مادر پریا دانش‌آموزان کلاس اول ابتدایی سال گذشته یک روز در هفته به مدرسه دخترش می‌رفت و زنگ هنر و ورزش را برای مدیر مدرسه پر می‌کرد. پریا در یکی از مدارس اکباتان درس می‌خواند و امسال هم که پایه دوم است، معلم ورزش و هنر ندارد:" سال گذشته ما متوجه شدیم که بچه‌ها یک روز در هفته معلم ندارند، به مدیر اعتراض کردیم و او به ما گفت که معلمان ۲۰ سال سابقه کار می‌توانند یک روز در هفته در مدرسه نباشند. ما که قانون آموزش و پرورش را نمی‌دانیم، من با مدیر صحبت کردم و گفتم می‌توانم این ساعت را پرکنم. او هم موافقت کرد. سرکلاس می‌رفتم و درسهای گذشته را با دانش‌آموزان کار می‌کردم.»

معلم نیست

مشکل کمبود معلم فقط مربوط به دوره ابتدایی نیست. دانش‌آموزان پایه های مختلف چند هفته‌ای هست که در برخی از درس هایشان معلم ندارند. این موضوع را هانا دانش‌آموز پایه نهم تأیید می‌کند و می‌گوید:« دو هفته اول مهر معلم علوم، ریاضی، ورزش، هنر ،اجتماعی، قرآن و دفاعی نداشتیم. الان اما معلم هنر، قرآن و دفاعی نداریم .البته برای درس دفاعی یکی از کارکنان دفتری مدرسه را سر کلاس فرستادند تا فقط روخوانی از درس داشته باشیم.»

کتاب نیست

"نه تنها در مدارس کمبود معلم داریم بلکه برخی از دانش‌آموزان کتاب درسی هم ندارند." این جمله علی بهشتی نیا معلم یکی از مدارس شهریار است. او درباره برخی از مدارس شهریار می‌گوید:" معلم و کتاب در برخی از مدارس وجود ندارد. مشکل کتاب در برخی از مدارس حل نشده است. ما برای دانش‌آموزانی که کتاب درسی نداشتند، از یک مدرسه دیگر که دانش‌آموزانش ترک تحصیل کرده بودند، کتاب گرفتیم. اتفاق دیگری که در هنرستان‌ها می‌افتد، این است که کتاب های بچه های برخی از این مدرسه را با تأخیر می‌دهند. "

مدیر و معاون هم نیست

برخی از معلمان در گفت‌وگو با ما اعلام کردند که نه تنها معلم بلکه مدیر و معاون هم در برخی مدارس وجود ندارد.یکی از معلمانی که در مدرسه‌ای ابتدایی در رودهن درس می‌دهد این موضوع را می‌گوید و تاکید می‌کند که مدرسه بدون معاون اداره می‌شود. در سوی دیگر علی بهشتی نیا اظهار می‌کند:« مدیران در شبکه های اجتماعی به معلمان پیام می‌زنند که کلاس درسی خالی است .اما معلمی نیست که این درس را پر کند. متأسفانه در کنار معلم، مدارس به شدت مشکل کمبود مدیر دارند. معلمان صبح وارد مدرسه می‌شوند در را باز می‌کنند، کلاس‌ها را برگزار می‌کنند، درس‌ها را می‌دهند و یک چایی دور هم می‌خورند و آخر سر هم می‌روند. الان برخی مدارس این چنین اداره می‌شود.»

انگیزه ای برای معلمی وجود ندارد

علی بهشتی نیا درباره کمبود معلم در مدارس معتقد است:" در سالهای گذشته معلمان می آمدند و کلاس ها را پر می کردند، اما متاسفانه اضافه کارشان را نگرفتند و رفتارهای نامناسب هم دیدند بنابراین آرام آرام از مدرسه و کلاس درس فاصله گرفتند. معلمان به خاطر دریافتی پایین شغل دوم و سوم دارند و حالا برخی هایشان از مدرسه خداحافظی کردند و شغل های دیگری را انتخاب کردند. الان هم تراکم کلاس ها  به ۴۵ نفر رسیده و خیلی از معلمان از شلوغی کلاس ها خسته و کلافه شدند. چند وقت پیش وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد که ۲۰ هزار مدیر را جابه جاکرده اند، همین رفتار سیاسی با مدیران موجب شده تا خیلی از معلمان هم از آن مدرسه بروند. این موضوع در مدارس دخترانه سخت تر شده است. درگیری در مدارس دخترانه به خاطر حجاب بیشتر شده و سختی کار معلمان آنجا بیشتر است.علاوه بر این محتوای کتاب های درسی بی کیفیت شده و معلم و دانش آموز هیچ علاقه ای به خواندن این کتاب ها ندارند."

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش