یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۳:۲۳ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۴۰۵۸
اخبار کنکور و آزمون ها

سرنوشت نامشخص جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام‌نور

دانشگاه پیام نور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
پس از گذشت سال‌ها از جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور به تازگی این واقعیت مشخص شد که دانشگاه پیام نور مطابق اساسنامه امکان جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را ندارد.

به گزارش آنا، پس از گذشت سال‌ها از جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور به تازگی این واقعیت مشخص شد که دانشگاه پیام نور مطابق اساسنامه امکان جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را ندارد.

در میانه اجرای طرح آمایش آموزش عالی به یکباره مشخص شد که دانشگاه پیام‌نور اساسا راه را اشتباه آمده و برخلاف اساسنامه‌اش عمل کرده است. اساسنامه این دانشگاه جذب دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی را مجاز نمی‌داند. این موضوع را نخستین بار حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد و گفت: مطابق اساسنامه، دانشگاه پیام‌نور نمی‌­تواند در مقطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو کند.

تکذیب ۲۴ ساعته

بعد از این اظهار نظر عاملی ظرف مدت ۲۴ ساعت، به دلیلی نامعلوم شورای عالی انقلاب فرهنگی بیانیه‌ای صادر کرد که رویه‌های جاری دانشگاه پیام‌نور به قوت خود باقی است تا اصلاح اساسنامه این دانشگاه صورت گیرد.

فقط جذب دانشجو در کاردانی و کارشناسی

با وجود تکذیب اصل ماجرا ولی این اظهارنظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث شد که چالش جدیدی برای دانشگاه پیام‌نور به‌ وجود آید چراکه تاکنون رسانه‌ها توجهی به اساسنامه این دانشگاه نداشتند. حال این سوال مطرح است که اساسنامه رسمی دانشگاه پیام‌نور درباره جذب دانشجو چه می‌گوید؟ براساس ماده ۱۴ اساسنامه، این دانشگاه فقط می‌تواند در دوره‌های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته دانشجو جذب کند و عملا امکان جذب دانشجو در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری را ندارد. این در حالی است که این روزها دانشگاه پیام‌نور در حال آماده شدن برای برگزاری بیستمین آزمون فراگیر دوره کارشناسی ارشد است و قرار است ۴۰ هزار دانشجو از این طریق جذب کند.

مغفول ماندن آموزش الکترونیکی

موضوع دیگری که در اساسنامه دانشگاه پیام‌نور مورد تاکید بوده آموزش‌های از راه دور بود. براساس ماده ۱۷ اساسنامه؛ «شیوه‌های تدریس و نوع تجهیزات و وسایلی که برای آموزش از راه دور و نیمه حضوری لازم است در آیین‌نامه خاصی از طرف دانشگاه تعیین شود.» البته دانشگاه در این مسیر اقداماتی خوبی انجام داده اما همچنان محور آموزش، حضوری است.

اساسنامه دانشگاه پیام‌نور در سال ۶۷ تصویب شده و با گذشت ۳۱ سال تغییرات زیادی در این دانشگاه رخ داده که هیچ‌یک در اساسنامه نیامده یا حداقل تغییرات مرتبط با آن صورت نگرفته است.

تغییر اساسنامه چگونه باید رخ دهد؟

حال چرا این اتفاقات در دانشگاه پیام‌نور رخ داده و چگونه این دانشگاه توانسته برخلاف اساسنامه‌اش سال ها فعالیت کند و چرا تاکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود نکرده سوالاتی است که باید به آنها پاسخ داده شود. به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ اگر پیشنهادی برای تغییر در فعالیت یا بندهای اساسنامه این دانشگاه وجود دارد بایستی به دبیرخانه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه شود تا از مسیر جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد.

منصور کبگانیان، قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور هم درباره اساسنامه دانشگاه پیام‌نور گفت: «در اساسنامه‌های قبلی این دانشگاه بدون آنکه تایید شورای عالی انقلاب اسلامی گرفته شود، تغییراتی اعمال شده بود و از این دانشگاه خواسته شد تا در اولین زمان ممکن اساسنامه این دانشگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مراحل تصویب را طی کند.»

در این زمینه امیرحسین بهروز، مدیر روابط عمومی دانشگاه پیام نور نیز در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: «بحث اساسنامه دانشگاه پیام‌نور یک بحث فرعی در نشست اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و موضوع اصلی بحث آمایش دانشگاه‌ها و تناسب‌سازی رشته‌ها، اعضای هیئت علمی و مراکز آموزشی تمامی مجموعه های آموزشی سراسر کشور بود.

وی همچنین خبر از تایید اساسنامه دانشگاه پیام در شورای گسترش وزارت علوم داد و بیان کرد: در اساسنامه جدید بر استفاده از شیوه‌های آموزشی ترکیبی حضوری، نیمه‌حضوری و الکترونیکی نیز تاکید شده است، با وجود این اساسنامه و برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بعدی این اساسنامه را نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح خواهیم کرد تا به تصویب اعضای آن برسد.»

حال باید منتظر ماند تا مشخص شود که براساس تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه پیام‌نور چگونه به حیات خود ادامه می‌دهد؟ و آیا همچنان این دانشگاه می‌تواند دانشجوی تحصیلات تکمیلی داشته باشد یا نه؟

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش