شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۴ - ۰۲ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۰۳۶۴
دانشگاه

پایین آمدن سطح علمی دانشگاه‌ها با ورود دانشجوهای دوپینگی

کنکور و دانشجوهای دوپینگی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

چند وقتی است که موضوع مافیای کنکور در میان اصحاب رسانه و مردم عادی مطرح شده است، موضوعی که نمایندگان مجلس هم به آن اعتقاد دارند اما متأسفانه هنوز به اتفاق نظر واحدی در زمینه اجرایی شدن زمان حذف کنکور نرسیده‌اند. همچنان کنکور مانند غولی، کابوس شب‌های داوطلبان و خانواده‌های آنها است در حالی که حذف آن دستاورد عظیمی مانند افزایش بار علمی کشور و کاهش استرس در بین جوانان و خانواده‌های آنها را به دنبال دارد.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سیستم آموزشی کشور ما ورود به دانشگاه، منوط به قبولی در کنکور است به «ایران» می‌گوید: در چند سال اخیر علاوه بر دانشگاه‌های دولتی تعداد دانشگاه‌هایی مانند آزاد، غیرانتفاعی یا علمی – کاربردی که در برخی از آنها حتی می‌توان بدون کنکور ادامه تحصیل داد، با افزایش رو برو شد و تحت تأثیر این عامل با کاهش داوطلب مواجه بودیم اما هنوز داوطلبان بی‌شماری برای ورود به دانشگاه‌های مطرح کشور که در سطح علمی بالایی قرار دارند، وجود دارد.

 

داوود محمدی در ادامه می‌افزاید: برای ادامه تحصیل در رشته‌های پزشکی و گروهی از رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌هایی مانند تهران، شریف، امیرکبیر، شهیدبهشتی، علم و صنعت و مراکز استان‌ها داوطلبان رقابت سخت و تنگاتنگی دارند.

 

او با اشاره به اینکه ظرفیت دانشگاه‌های مطرح کشور پایین است، می‌گوید: به دلیل تعداد زیاد داوطلبان ورود به دانشگاه‌های سراسری، کنکور اهمیت بالایی دارد و به همین دلیل هم مؤسساتی پدید آمدند که با روش‌هایی خاص قدرت تست زنی داوطلبان را بالا می‌برند تا آمادگی بیشتری برای کنکور داشته باشند و به اصطلاح سبب دوپینگ داوطلبان می‌شوند.

 

پایین آمدن سطح علمی دانشگاه‌ها با ورود دانشجوهای دوپینگی

به گفته این نماینده مجلس افراد با کمک روش‌هایی که مؤسسات به آنها یاد می‌دهند، وارد دانشگاه می‌شوند بدون این که بضاعت علمی کافی داشته باشند این عده راه یافتگان به دانشگاه‌های سطح بالا قطعاً در طول دوران تحصیل به مشکل برمی‌خورند و در آینده علمی کشور هم نمی‌توانند گام مؤثری بردارند.

 

محمدی با تأکید بر اینکه مؤسسات آموزشی کنکور به جای علمی بودن، محوری تجاری دارند، توضیح می‌دهد: یکی از دلایل رشد بی‌اندازه و غیرمنطقی این قبیل مؤسسات تجاری این است که آموزش و پرورش سعی نکرده روش‌های آموزشی مناسبی داشته باشد و دانش‌آموزان نمی‌توانند تنها با تکیه بر آموزشی که در مدارس داده می‌شود، به دانشگاه‌های سراسری وارد شوند و همین امر به مانایی این مؤسسات دامن می‌زند.

 

وی با اعلام موافقت در زمینه حذف کنکور سراسری در ادامه می‌گوید: کاملاً با حذف کنکور موافقم زیرا در صورت حذف کنکور، داوطلبان سعی می‌کنند سطح علمی خود را بالاتر ببرند، با حذف کنکور توانمندی‌های علمی داوطلب سنجیده می‌شود و در نهایت وی برای حضور در رشته مورد نظر باید علم کافی داشته باشد.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی، اهتمام و جدیت وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم را در راستای اجرایی شدن حذف کنکور الزامی می‌داند و می‌افزاید: با دستیابی به این مهم، جلوی سود زیادی که عاید این مؤسسات می‌شود گرفته خواهد شد و بحث تجاری بودن این مؤسسات برای همیشه حل می‌شود.

 

آیا برخی از مافیای کنکور پول گرفته‌اند؟

این روزها شایعاتی مبنی بر این که برخی نمایندگان مجلس از مافیای کنکور برای استیضاح وزیر وجوهی دریافت کرده‌اند، به گوش می‌رسد.

 

داود محمدی با اشاره به اینکه خبر مذکور شایعه‌ای بی‌اساس بیش نیست، می‌گوید: در مجلس در خصوص حذف کنکور نظرات مختلفی وجود دارد اما همگی متفق‌القول موافق حذف کنکور هستند پس همین اعتقاد جمعی، شایعه بودن این خبر را ثابت می‌کند و اصل قضیه را زیر سؤال می‌برد. نمایندگان مختلف در خصوص زمان حذف کنکور با سایران هم عقیده نیستند، یعنی معتقدند حذف یکباره کنکور در این مقطع زمانی می‌تواند عواقب سنگینی به دنبال داشته باشد و در واقع مخالفت قطعی با این موضوع ندارند، در حالی که با توجه به شرایط کشور به اعتقاد من باید تغییر را از یک جایی شروع کرد و به این باور رسید که حذف کنکور به هیچ داوطلبی لطمه و صدمه‌ای وارد نمی‌کند.

 

او برای اجرایی کردن هرچه سریعتر قانون حذف کنکور توصیه می‌کند: مجلس و کمیسیون باید این کار را به کارشناسان خبره واگذار کنند، بهره‌مندی از متخصصان و کارشناسان در این زمینه سبب می‌شود تا هیچ مشکلی در روند اجرایی شدن این برنامه پیش نیاید، البته به استدلال کارشناسان وزارت علوم هم حذف کنکور صدمه‌ای به هیچ فردی وارد نخواهد کرد البته مشروط به اینکه هماهنگی‌های لازم بین وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و سایر نهادها انجام شود.

 

یکی از دلایلی که آمار مراجعات داوطلبان به مؤسسات آموزشی آزاد و به قولی کلاس‌های کنکور در سطح شهر، بسیار بالا است، اعتماد مردم به رسانه ملی است.

 

محمدی در ادامه می‌افزاید: تبلیغات تلویزیونی که به صورت شبانه روزی از رسانه ملی پخش می‌شود یکی از عواملی است که با جلب اعتماد مردم، خیل عظیمی را روانه مؤسسات آموزشی می‌کند. مردم کاملاً به تبلیغاتی که از رسانه ملی پخش می‌شود، اعتماد دارند غافل از این که این رسانه به دنبال درآمدزایی و رفع مشکلات مالی است. در حالی که در حقیقت باید در جهت تنویر افکار عمومی و آگاهی بخشی در اذهان، فعالیت داشته باشد. در زمینه ریشه کنی مافیای کنکور و به دنبال آن حذف کنکور، مجلس و متولیان امر آموزش و پرورش و وزارت علوم باید با همکاری و افشاگری‌های لازم بتوانند کاری درست و منطقی در کوتاه‌ترین زمان انجام دهند تا با اصلاح قانون بتوان سطح علمی دانشگاه‌ها را تا حد لازم افزایش داد.

 

مجوز آموزشگاه‌های کنکور را چه کسی صادر می‌کند؟

در همه شبکه‌های تلویزیونی به صورت شبانه روزی شاهد تبلیغات گسترده‌ای هستیم که داوطلبان کنکور را تشویق به شرکت در کلاس‌های کنکور می‌کند. اولین سؤالی که به ذهن خطور می‌کند این است که چه سازمانی مجوز فعالیت آموزشگاه‌های کنکور را صادر می‌کند؟

 

فریده اولادقباد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این باره به «ایران» می‌گوید: مافیای کنکور، مجوز فعالیت مؤسسات و آموزشگاه‌های کنکور را از وزارت آموزش و پرورش می‌گیرد، البته مشکل اینجا است که وزارت آموزش و پرورش مجوز‌ها را صادر می‌کند بدون اینکه بر فعالیت این آموزشگاه‌ها نظارت لازم داشته باشد.

وی با بیان اینکه اعتراضات خود را در زمینه پخش تبلیغات تلویزیونی در حوزه آموزشگاه‌های کنکور در شورای عالی آموزش و پرورش، با نماینده مالی صدا و سیمای آموزش و پرورش مطرح کرده است، می‌ا‌فزاید: مسأله اصلی اینجا است که دانش‌آموزان تمامی علوم را باید در فضای مدرسه آموزش ببینند اما متأسفانه مدارس ما با الگوهای تدریس فاصله زیادی دارند دلیل اصلی آن هم وجود کنکور است، به دلیل وجود کنکور، معنای یادگیری مفهومی کمرنگ شده و دانش‌آموزان به سمت تست زنی می‌روند.

 

او ادامه می‌دهد: دانش‌آموز به جای آن که به فکر یادگیری و بالا بردن سطح علمی خود باشد، سرعت در تست زنی را در اولویت قرار می‌دهد، در حقیقت تست زنی با سرعت بالا بعد از کنکور و در طول زندگی به هیچ درد فرد نمی‌خورد و در نهایت با تست زنی کلیشه‌ای مفهوم یادگیری معیوب می‌شود.

 

به گفته اولادقباد وزارت آموزش و پرورش هویت مافیای کنکور را قبول دارد و با آن مخالف است در حالی که مجوز تأسیس این مؤسسات را همین سازمان صادر می‌کند!

 

وی معتقد است: مافیای کنکور بارسنگین مالی و اشتباهات عمده یادگیری را به دنبال دارد البته در این میان تبلیغات نیز بی‌تقصیر نیست، زیرا تبلیغات در رسانه ملی سبب می‌شود والدین در آموزشگاهی که تلویزیون آن را به صورت گسترده تبلیغ می‌کند، ثبت نام کنند و باور دارند که فرزندشان با ثبت نام در فلان آموزشگاه به دلیل این که تلویزیون در حال تبلیغ آن است، حتماً در کنکورقبول می‌شود و به دانشگاه خوبی وارد می‌شود. همین حربه هم آموزشگاه‌ها را سرپا نگه داشته زیرا تنها منبع ارتزاق آنها جیب والدین است، والدینی که هیچ ضمانتی برای قبولی فرزندشان در دانشگاه‌ها طلب نمی‌کنند.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه اضافه می‌کند: متأسفانه برفعالیت و عملکردهای این آموزشگاه‌ها نظارت دقیقی وجود ندارد واصلاً مشخص نیست چه تفاوت‌هایی بین آموزشگاه‌های غیربرند و برندهایی که تبلیغات وسیع می‌کنند وجود دارد، متأسفانه در خصوص مدارک استادان بسیاری از این آموزشگا‌ها غلو می‌شود یعنی به عنوان مثال استادی که با تحصیلات دکترا یا کارشناسی ارشد در مؤسسه‌ای تدریس می‌کند، ممکن است تنها تا مقطع کارشناسی تحصیل کرده باشد، تنها دلیل غلو در مدارک اساتید هم نبود نظارت است، وقتی که آموزش و پرورش مجوز صادر می‌کند باید در حوزه نظارت هم فعال باشد که متأسفانه این طور نیست و شاهد مدارک اغراق شده زیادی در آموزشگاه‌های کنکور هستیم.

 

اولادقباد در ادامه با اظهار امیدواری از حذف کنکور در کوتاه‌ترین زمان، می‌گوید: چنانچه مدارس در حوزه آموزش دوقطبی نشوند و همه دانش‌آموزان به‌طور یکسان بتوانند در مدارس، علوم مختلف را فرا بگیرند و عدالت کاملاً برقرار شود می‌توانیم به‌طور جدی به حذف کنکور فکر کنیم تا با بررسی سوابق تحصیلی در کمیسیون آموزش و تحقیقات و با شرط معدل، هر دانش‌آموزی بتواند در دانشگاه پذیرش شود. البته در این خصوص باید برای دروس عمومی و اختصاصی، سنجش و معیارهای خاص و جداگانه‌ای تعیین شود.

 

وی در ادامه با تأکید بر اینکه هدف حذف کنکور، کاهش استرس دانش‌آموزان است، می‌افزاید: کمیسیون آموزش و تحقیقات، وزارت آموزش و پرورش و سازمان سنجش و پذیرش کنکور در وزارت علوم با همکاری یکدیگر در حال تعریف سازوکاری هستند تا در نزدیکترین زمان ممکن به بهترین نحو که همانا بالا رفتن بار علمی دانش‌آموزان است، شیوه اجرایی برگزاری کنکور تغییر کند.

 

اولادقباد درپایان با بیان اینکه متد آموزش در مدارس باید دغدغه همگان باشد، می‌گوید: حلقه مفقوده در نظام آموزشی کشور ما نبود نظارت بر عملکرد آموزشگاه‌ها است و حضور در کلاس‌های کنکور هیچ سنخیتی با تدریس در مدارس ندارد و بسیاری از دانش‌آموزانی که رتبه‌های ۱ تا ۱۰ کنکور را کسب می‌کنند در این کلاس‌ها شرکت نکرده‌اند.

 

مهسا قوی قلب

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش