با انجام ٧٦٧ مسابقه در مرحله انتخابی رقابتهای جام جهانی، فعلا برنامه بازیهای ملی برای مدتی بسته میشود تا در آیندهای نهچندان دور، دوباره تیمها در قارههای مختلف به مصاف هم بروند تا تکلیف بقیه تیمهای راهیافته به جام جهانی مشخص شود. تا آن لحظه اما بهصورتقطعی، از ٣٢ تیم، فعلا تکلیف هشت تیم راهیافته مشخص شده که از این تعداد، نیمی از آنها فقط در قاره آسیا است؛ این امر هم بیدلیل نیست چون بازیهای گروهی این دوره از رقابتها در قاره آسیا بهپایان رسیده و فقط بازی پلیآف که سرنوشت تیم پنجم قاره آسیا را مشخص میکند، برگزار نشده است.
استرالیا - سوریه؛ جدالبرای آخرین بازمانده آسیا
در منطقه آسیا با بازیهایی که سهشنبهشب برگزار شد همهچیز مشخص شد؛ در گروه A که ایران ازمدتهاقبل صعودش به جام جهانی را قطعی کرده بود و بعد از ایران هم ژاپن از گروه B صعودش را قطعی کرد، اما جدال برای سه سهمیه باقی مانده حساس بود؛ در گروه اول، کرهجنوبی با تساویاي که مقابل ازبکستان در آخرین روز بهدست آورد، دومی و در نتیجه صعود مستقیمش را مشخص کرد و سوریه هم با تساوی دقیقه ٩٢ مقابل ایران، سومیاش را در این گروه که به معنی حضور در پلیآف بود، قطعی کرد.
در گروه دوم اما تعلیق تا نیمههای شب ادامه داشت؛ استرالیا با برتری خفیف ٢ بر یک مقابل تایلند در گروه موقتا دوم شد و منتظر ماند تا بازی عربستان و ژاپن برگزار شود؛ دیداری که اگر با هر نتیجهای بهغیر از برد عربستان به پایان میرسید، استرالیا را دوم و مستقیما به جام جهانی میبرد؛ از بخت بد استرالیاییها، عربستان موفق شد ژاپنِ ازپیشصعودکرده را یک بر صفر ببرد و در گروه دوم شود؛ حالا سوریه باید با استرالیا در دیدار پلیآف به میدان برود و برنده این دیدار، به مصاف تیم چهارم حوزه کونکاکاف برود که هنوز مشخص نشده است.
ترکیه امیدوار شد، صربستان نزدیک
در بازیهای برگزارشده در منطقه اروپا هم در فاصله دو هفته مانده به پایان این رقابتها تقریبا میشود حدس زد کدام تیمها بخت بیشتری دارند. از این منطقه روسیه بهعنوان میزبان رقابتهای جام جهانی خودبهخود جواز حضورش در جام صادر شده بود و بلژیک هم بهعنوان اولین تیم توانست بلیتش را نهایی کند، ولی آلمان و انگلیس هم تقریبا به یکی، دو امتیاز دیگر نیاز دارند که به جمع آنها بپیوند. در تازهترین بازیهای برگزارشده هم اسپانیا، صربستان و یکی، دو تیم دیگر هم در آستانه گرفتن سهمیه مستقیم قرار گرفتند و ترکیه و ایتالیا هم به حضور در بازیهای پلیآف این منطقه امیدوار شدند.
در یکی از آخرین بازیهای برگزارشده در این منطقه، ترکیه در دیداری بسیار سرنوشتساز موفق شد با یک گل از سد کرواسی بگذرد. ترکها که برابر اوکراین ٢ بر صفر شکست خورده بودند، تصور میکردند باید وداع زودهنگامی با جام جهانی داشته باشند. شاگردان میرکا لوچسیکو برای زندهنگهداشتن شانسشان چارهای به غیر از بردن کرواسی در دیداری خانگی نداشتند؛ اتفاقی که با گل دقیقه ٧٥ توسان رقم خورد و ترکیه را همچنان به حضور در پلیآف این رقابتها امیدوار کرد.
در گروه D این بازیها هم صربستان با گلی که الکساندر کولارف زد، توانست یک بر صفر جمهوری ایرلند را شکست دهد و گام بلندی برای رسیدن به جام جهانی بردارد. صربستان با همین گل ١٨ امتیازی شد و با چهار امتیاز بالاتر از ولز ردهدومی، ابتکار عمل در دو بازی آینده را در دست گرفت. در گروه G این رقابتها اسپانیا با برتری ٨ بر صفر مقابل لیختناشتاین ٢٢ امتیازی شد و از ایتالیای ١٩امتیازی که بهزحمت و با یک گل اسرائیل را شکست داد، فاصله گرفت. در این گروه، اسپانیا بخت زیادی برای صعود مستقیم و ایتالیا بخت بیشتری برای حضور در پلیآف دارد.
اروگوئه نزدیک شد، شیلی دور
در آمریکای جنوبی هم با دیدارهایی که بامداد گذشته برگزار شد تاحدودی تکلیف یکی، دو تیم دیگر مشخص شد؛ از این منطقه برزیل مدتهاست صعودش را به جام جهانی قطعی کرده و دغدغهای ندارد ولی آرژانتین هنوز بحران را به معنای واقعی حس میکند. داستان از این قرار است که از این منطقه چهار تیم به صورت مستقیم به جام جهانی میروند و تیم پنجم هم با نماینده اقیانوسیه که نیوزلند است دیدار میکند. حالا آرژانتین همچنان با تساویهای متعددی که ثبت میکند در رده پنجم ایستاده است! هم تیمیهای مسی در آخرین بازیشان در این منطقه با تساوی خانگی یک – یک مقابل ونزوئلاي قعرنشین، شانس صعود در جدول ردهبندی را از دست دادند. این دومین تساوی آرژانتینیها در دو بازی گذشته است که باعث میشود آنها هنوز لب مرز باشند.
اما مهمترین بازی این منطقه را شیلی در خانه برگزار کرد که بازی بسیار تلخی برایشان شد؛ همتیمیهای الکسیس سانچس که بازی قبل را هم با سه گل به پاراگوئه باخته بودند برای اولین بار در ١٩ دیدار رسمیشان مقابل بولیوی، شکست خوردند تا از بالای جدول به رتبه ششم سقوط کنند! یعنی فعلا در فاصله دو هفته مانده به پایان، این تیم شانسی برای رسیدن به جام جهانی ندارد. در این منطقه اما دو اتفاق مهم افتاد؛ اولی برتری ٢ بر یک اروگوئه در پاراگوئه بود که این تیم را ٢٧ امتیازی کرد و در رده دوم قرار داد.
اروگوئه تقریبا خیالش از صعود به جام جهانی راحت شد. میهمان ناخوانده این ردهبندی پرو است که با برتری ٢ بر یک برابر اکوادور، توانست خودش را همامتیاز آرژانتین و ٢٤ امتیازی کند ولی بهلطف گل زده بیشتر، بالاتر از همتیمیهای مسی قرار گرفته است. دیدار سرنوشتساز آرژانتین – پرو میتواند تاحدودی تکلیف این منطقه را راحت کند؛ ضمن اینکه نباید از این داستان هم غافل شد که کلمبیا با تساوی برابر برزیل همچنان جایگاه سومیاش را در این منطقه حفظ کرد.
آمریکا امیدوار شد
در نیمه شمالی همین قاره، یعنی حوزه کنکاکاف هم بامداد روز گذشته چند بازی مهم برگزار شد. در این منطقه که سه تیم مستقیم صعود میکند و تیم چهارم به مصاف نماینده پنجم آسیا میرود، فعلا تکلیف یک تیم مشخص شده؛ مکزیک بارش را برای صعود بسته و سه تیم دیگر باقی میمانند که دو تیم به صورت مستقیم صعود میکنند و تیم دیگر به پلیآف میرود. با بازیهای برگزارشده و برد ٣ بر صفر پاناما مقابل ترینیداد و توباگو، کمی معادله پیچیده شد.
پاناما با این پیروزی خودش را به رده سوم جدول رساند. کاستاریکا هم با تساوی یک – یک مقابل مکزیک رده دومیاش را قطعی کرد و آمریکا بعد از مدتها تجربه بحران بالاخره برای خودش جایگاهی دست و پا کرد. این تیم در خانه هندوراس یک – یک مساوی کرد تا فعلا به رتبه چهارم جدول، یعنی رتبهای که این تیم را به پلیآف جام جهانی و بازی با نماینده آسیا میبرد، رسانده است. در این منطقه هم کاستاریکای ١٥امتیازی بخت بیشتری را برای صعود به دور بعدی این رقابتها دارد.
مصر به روسیه نزدیک شد
در منطقه آفریقا هم این بازیها همچنان ادامه دارد؛ از این منطقه هنوز صعود تیمی قطعی نشده؛ ولی صعودنکردن قطعی تیمهای الجزایر و کامرون از اتفاقات مهم این منطقه است. این دو تیم با ایستادن در ردههای سوم و چهارم گروهشان بختی برای حضور در جام جهانی ندارند. در این منطقه ٢٠ تیم در پنج گروه چهارتیمی با هم بازی میکنند که صدرنشینان گروههای پنجگانه مستقیما به جام جهانی میروند. فعلا با توجه به بازیهای برگزارشده وضعیت تیمهای تونس و مصر کمی از بقیه بهتر است؛ بهویژه مصریها که میتوانند بعد از ٢٨ سال غیبت در جام جهانی دوباره طعم حضور در این رقابتها را بچشند.
- 16
- 2