بیشتر بخوانید:
سومین روزآرامش در بازار ارز
به گزارش سرپوش، روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی پس از ۳ افزایش متوالی، طعم اولین کاهش را چشید. در بازار موازی نیز دلار سومین روز کم نوسان در کانال ۶ هزار و ۶۰۰ تومان را سپری کرد. در اولین روز هفته، سکه ۴۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۲ میلیون و ۴۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، معاملهگران روز شنبه با احتیاط بیشتری رفتار کردند و ترجیح دادند چندان در موقعیت خرید قرار نگیرند.
در این شرایط، عدهای از معاملهگران به دلیل توقف روند افزایشی، در موقعیت فروش قرار گرفتند و بخشی از سکههای دپو شده را عرضه کردند. به گفته فعالان، سومین آرامش بازار ارز پس از خروج ترامپ از برجام نیز در انتظارات معاملهگران سکه تاثیر داشت. البته خریدهای سنگین گذشته و احتمال ورود سکههای پیش فروش به بازار دو عامل دیگری بودند که در رفتار سکه بازان اثر داشتند. بخش دیگری از معاملهگران باور داشتند، بازار پس از ۳ روز افزایش نیاز به استراحت داشت تا جهت خود را پس از یک وقفه پیدا کند.
روز شنبه، دلار در بازار غیررسمی همچنان با کاهش حجم معاملات مواجه بود و کشش عبور از کانال ۶ هزار و ۷۰۰ تومان را از خود نشان نمیداد. البته معاملهگران همزمان در برابر خروج دلار به زیر مرز ۶ هزار و ۶۰۰ تومان مقاومت میکردند. حجم معاملات در بازار ارز بسیار محدود بود و بیشتر بازیگران در خرید و فروش ارز احتیاط زیادی میکردند. غیرقانونی بودن خرید و فروش ارز در بازار و برخوردهای انتظامی باعث بالا رفتن احتیاط شده بود. در این میان، عده زیادی از بازیگران ارزی باور داشتند، ریسک معامله در بازار داخلی موجب شده است که ارزش دلار در تهران بالاتر از بازارهای مرزی باشد. در واقع معاملهگران هزینهای را بهصورت یک قرارداد ناگفته روی دلار معامله شده در بازار داخلی محاسبه میکنند. در حالی که ارزش دلار در بازار غیررسمی داخلی در کانال ۶ هزار و ۶۰۰ تومان قرار دارد، این ارز در بازارهای مرزی هرات افغانستان و سلیمانیه عراق در کانالهای پایین تری نوسان میکند. روز شنبه، دلار در منطقه سلیمانیه عراق در میانه کانال ۶ هزار و ۴۰۰ تومان قرار داشت و در هرات افغانستان در انتهای کانال ۶ هزار و ۳۰۰ تومان به فروش میرفت. روز گذشته نرخ حواله درهم در ابتدای روز در مسیر افزایشی قرار گرفت و به کانال هزار و ۸۰۰ تومان نزدیک شد؛ ولی هر چقدر به ساعات انتهایی روز نزدیک شدیم، قیمت در مسیر کاهشی قرار گرفت و در نهایت با نرخ هزار و ۷۳۳ تومان به کار خود پایان داد. با این نرخ، ارزش دلار در بازار داخلی میتوانست در میانه کانال ۶ هزار و ۳۰۰ تومان باشد. به این ترتیب، میتوان گفت، معاملهگران بازار داخلی به دلیل ریسک خرید و فروش، قیمت دلار را بالاتر از ارزش واقعی به فروش میرسانند. نکته مهمتر آن است که مردم عادی حتی بعضا با قیمتهای بالاتری از دلالان غیررسمی اقدام به خرید کردهاند. در واقع دلالان در میان خود دلار را با قیمت ۶ هزار و ۶۰۰ تومان معامله میکنند، ولی نرخ فروش آنها به مردم عادی متفاوت بوده و حتی بعضا به بالای ۷ هزار و ۳۰۰ تومان رفته است.
واکنش به خروج طلا از ایران/ ۲۰۰ تن طلا در خانه ایرانیها خاک میخورد
دبیر انجمن طلا و جواهر درخصوص نوسانات بازار طلا درایران مدعی شد که اکنون طلا جایگزین ارز شده است و هرعددی که قرار بوده ارز از کشور خارج شود امروز طلا خارج میشود.
محمد کشتی آرای عضو هیأت مدیره اتحادیه طلا و جواهر درگفتوگو با «ایران» درپاسخ به این سؤال که آیا خروج ذخایر طلا از کشور را تأیید میکنید؟ گفت: با قاطعیت اعلام میکنم که چنین اتفاقی نیفتاده است. وی با اشاره به اینکه هماکنون بازار شایعات و اخبار غیررسمی داغ است، افزود: گاهی اوقات بهدلیل پایینتر بودن نرخ طلا در بازار داخلی نسبت به بازارکشورهای خارجی زمینه خروج طلا از کشور فراهم میشود، اما طی ماههای گذشته همواره قیمت طلا در بازار ایران گران تر از سایر کشورها بوده است و به همین دلیل خروج طلا صرفه اقتصادی ندارد. بهگفته وی هماکنون نرخ طلا در ایران درمقایسه با اونس جهانی بالاتر است. براساس گفتههای کشتی آرای، طبق برآوردها تا حدود ۲۰۰ تن طلا درخانهها و دردست مردم وجود دارد که با تحویل سکههای پیش فروش شده این رقم افزایش خواهد یافت. بنابراین با درنظر گرفتن جمعیت ۸۰ میلیون نفری کشور هر ایرانی به طور میانگین ۲.۵ گرم طلا دارد. وی ادامه داد: نگهداری طلا در خانه ریشههای فرهنگی دارد و برهمین اساس در سایر کشورها خرید و نگهداری آن در خانه موضوعیت ندارد، چراکه روشهای مختلفی برای سرمایهگذاری وجود دارد. عضو هیأت مدیره اتحادیه طلا و جواهر درپایان درخصوص نوساناتی که در بازار سکه و طلا رخ داده است، اظهارکرد: همواره نوسان قیمتی جزء جدانشدنی طلاست و این درحالی است که در بازار ایران درکنار اونس جهانی، تغییرات قیمتی ارز نیز در قیمت طلا تأثیرگذار است.
خروج طلا صرفه ندارد
همچنین عباداله محمدولی عضو انجمن طلا و جواهر نیز دراین باره به «ایران» گفت: خروج طلا از کشور زمانی اتفاق میافتد که فاصله قیمتی زیادی میان داخل و خارج ایجاد شود که بهدلیل بالا بودن نرخها در بازار ایران این موضوع صرفه اقتصادی ندارد. بهگفته وی در سالهای گذشته و برخی از مقاطع که نرخ طلای داخلی ارزان تر از خارج میشد به صورت محدود شاهد خروج طلا از کشور بودیم. دراین بازههای زمانی خروج هر کیلو طلا بین ۳ تا ۴ میلیون تومان صرفه داشت. وی همچنین با بیان اینکه خروج طلا با ریسک بالایی نیز همراه است، افزود: برهمین اساس در یکسال اخیر شاهد خروج طلا از کشورنبودهایم.
این عضو هیأت مدیره اتحادیه طلا و جواهر در ادامه با بیان اینکه جمعیت ۸۰ میلیون نفری ایران بازار بزرگی برای صنعت طلا و جواهر ایجاد کرده است، اظهار کرد: هماکنون بخش عمده مردم ایران برای مصارف زیورآلات یا سرمایهگذاری طلا خریداری میکنند و با محاسبه اینکه هر خانوار ایرانی بین ۱۰ تا ۵۰ گرم طلا داشته باشد بزرگی این بازار مشخص میشود. محمدولی همچنین با اشاره به سرمایه عظیمی که در قالب طلا در خانهها باقی مانده است، پیشنهاد داد: درصورتی که بتوان از این سرمایه بزرگ در جهت حمایت از بخش تولید بهره برد، تأثیر بسیار زیادی در رونق اقتصادی کشور خواهد داشت.
وی توضیح داد: در کشور تایلند تولیدکنندگان صنعت طلا که سرمایه در گردش ندارند با دریافت طلا از دولت بدون سود به فعالیت میپردازند و همین عامل باعث رونق این صنعت در این کشور شده است. به گفته وی، این درحالی است که هماکنون در ایران صنعت طلا و جواهر با یک دهم ظرفیت واقعی خود فعالیت میکند و درصورت رونق آن اشتغالزایی قابل قبولی نیز به همراه دارد.
قیمت دلار باز هم کاهش پیدا کرد
نرخ ارز در بازار آزاد و در سومین روز متوالی روند نزولی داشت.پس از خروج آمریکا از برجام دلار روند صعودی گرفت اما در سه روز اخیر قیمت آن کاهش پیدا کرد و امروز در بازار آزاد ۶ هزار و ۵۳۰ معامله شد، یورو نیز با کاهش ۷۰ تومانی ۷ هزار و ۸۳۰ تومان معامله شد. بر اساس اظهارات فعالان بازار ارز انتظار میرود روزهای آینده روند کاهش قیمت ادامه داشته باشد.
تایید دلار ۷۰۰۰ تومانی توسط رییسکل بانک مرکزی!
رییس کل بانک مرکزی گفت: برقراری ارتباط با بانکهای مرکزی اروپایی و ارتباط با بانکهای بزرگ اروپایی برای بانک مرکزی و نظام بانکی کشور از بحثهای اساسی است که در مذاکره با پنج کشور دنبال میکنیم. وی با بیان اینکه تعادل لازم را در منابع و مصارف ارزی کشور داریم و از این جهت جای نگرانی نیست، گفت: صحبتهایی درباره دلار ۶ هزار و ۸۰۰ و ۷ هزار تومانی شنیده میشود .... کلیک کنید.
قیمت نفت سبک ایران در مرز ۷۰ دلار باقی ماند
میانگین قیمت نفت خام سبک ایران در هفته منتهی به چهارم ماه می (۱۴ اردیبهشت) با ۵۱ سنت کاهش در مرز ۷۰ دلاردر هر بشکه باقی ماند. میانگین قیمت نفت سبک ایران از ابتدای امسال تاکنون ۶۶ دلار و ۴ سنت بوده است.میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران هم در دوره مورد بررسی ۵۲ سنت برای هر بشکه کاهش یافت و به ۶۸ دلار و ۵۳ سنت برای هر بشکه رسید. میانگین قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نیز در هفته منتهی به چهارم می، به ۷۰ دلار و ۷۴ سنت رسید که نسبت به هفته پیش از آن، با ۱۸ سنت کاهش همراه بود.میانگین قیمت نفت خام شاخص دبلیو تیآی هم در این بازه زمانی، ۲۶ سنت افزایش یافت و به ۶۸ دلار و ۳۸ سنت برای هر بشکه رسید. در هفته مورد بررسی، قیمت نفت خام شاخص برنت با ۴۲ سنت کاهش، بشکهای ۷۴ دلار و ۲۳ سنت معامله شد.
افزایش ۴۶۰هزار تومانی سکه در سال جدید/عوامل افزایش قیمت چه بودند؟
نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران از افزایش ۴۶۰ هزار تومانی سکه در سال جاری خبر داد و گفت: افزایش اونس طلا در بازارهای جهانی، نرخ غیررسمی دلار و افزایش تقاضا دلایل تغییرات قیمت بود. برای ادامه مطلب کلیک کنید.
خروج ارز همراه مسافر نصف شد
در تازهترین تغییرات اعمال شده در ضوابط ورود و خروج ارز مسافری مجموع خروج ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بینام همراه مسافر تا سقف ۵۰۰۰ یورو تعیین میشود. این رقم نسبت به ۱۰ هزار یوروی قابل خروج قبلی نصف شده است.در تازهترین بازنگری که در روابط ورود و خروج ارز مسافری انجام شده، مبلغ قابل حمل تا ۵۰ درصد کاهش یافته است و بر این اساس خروج ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام همراه مسافر مجموعا تا سقف۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها از مرزهای هوایی و تا سقف مبلغ ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها از مرزهای زمینی، ریلی و دریایی مجاز است. این در حالی است که خروج ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بینام مازاد بر۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها برای مرزهای هوایی و مبلغ ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها برای مرزهای زمینی، ریلی و دریایی توسط هر مسافر به خارج از کشور، منوط به اظهار آن در زمان ورود و مشروط به ارائه رسید چاپی حاوی کد رهگیری صادره از سوی باجه بانک ملی ایران و تا سقف مبلغ مندرج در رسید در مبادی خروجی به گمرک خواهد بود. شهمچنین بر اساس ضوابط جدید، ورود ارز به صورت اسکناس به کشور مجاز بوده و برای مبالغ تا۵۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها الزامی به اظهار آن به گمرک وجود ندارد. در صورت ورود ارز به صورت اسکناس بیش از این مبلغ، بانکها مجاز به پذیرش آن به صورت سپرده بوده و در صورت درخواست سپردهگذار، عین آن به همراه سود مربوطه به صورت ارزی به وی پرداخت خواهد شد.
قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران
ادامه کاهش قیمت طلا و نفت در بازارهای جهانی
قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی امروز –یکشنبه- با کاهش سه دلار و ۹۰ سنتی به یک هزار و ۳۲۰ دلار و ۶۰ سنت رسید. همچنین قیمت هر گرم طلا نیز با کاهش ۱۳ سنتی به ۴۲ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید.از سوی دیگر، قیمت نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۳۵ سنتی به ۷۷ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه رسید.
اعلام نرخ ارز رسمی از سوی بانک مرکزی (یکشنبه ۲۳ اردیبهشهت ۹۷)
به واسطه تعطیلات آخر هفته میلادی نرخ انواع ارز در بازار بین بانکی بدون تغییر قیمت نسبت به روز گذشته اعلام شد.
پناه مردم ترکیه به طلا
سقوط ارزش پول ملی ترکیه همزمان با تداوم ماندگاری نرخ تورم ۲رقمی، مردم این کشور را به بازار طلا کشانده است. مردم ترکیه برای محافظت از سرمایه خود به خرید زیورآلات، شمش و انواع سکه از جنس طلا روی آوردهاند. شهروندان ترکیه در ۳ماه ابتدایی سال جاری میلادی بالغ بر ۹۵۰ میلیون دلار طلا خریدهاند که نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۱۷ رشد ۳۴ درصدی را نشان میدهد. این میزان از رشد با توجه به دادههای شورای جهانی طلا، رتبه دوم در مقایسه با سایر کشورها را برای ترکیه همراه داشته است. پناه به ذخایر امن همواره نشانهای از وجود تلاطم در اقتصاد است و رشد ۳۴ درصدی از بیاعتمادی سرمایهگذاران نسبت به بهبود وضعیت در میانمدت (بازه ۲ساله) حکایت دارد.
- 21
- 4
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۳/۸ - ۷:۵۴
Permalink