چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۰:۵۱ - ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۶۵۱
اخبار فلزات، طلا و ارز

قیمت دلار و سکه در بازار آزاد

قیمت روز دلار و سکه در بازار آزاد (۹۷/۰۲/۲۷) / دلار همچنان در ثبات!

قیمت دلار و قیمت سکه,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

بیشتر بخوانید:

 

سکه در ماه‌های اخیر به راحتی مرزهای روانی را پیاپی شکست و در مقطعی حتی به بالای مرز ۲ میلیونی سرک کشید. روز چهارشنبه، سکه سرانجام پس از ۴ کاهش متوالی،یک بار دیگر طعم افزایش را چشید و با افزایش ۱۸ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۹۲۰ هزار تومانی رسید. به گفته شماری از فعالان، مقاومت سکه در مرز روانی یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان مهم‌ترین عاملی بود که خریداران این فلز گرانبها را در بازار افزایش داد. سکه روزهای دوشنبه و سه‌شنبه در برابر نزول به زیر این مرز روانی از خود مقاومت نشان داده بود، امری که جسارت خریداران را بالا می‌برد. در روزی که سکه رشد کرد، قیمت دلار نیز در بازار غیررسمی کمی تعدیل شد و در کانال ۶ هزار و ۲۰۰ تومان قرار گرفت.

 

براساس گزارش بلومبرگ به نقل از شورای جهانی طلا، تقاضا برای طلا در ایران، سال ۲۰۱۳ به بالای ۱۲۷ تن رسید؛ رقمی که در دهه دوم قرن بیست و یک در این کشور بی‌سابقه بود. پس از این سال، تقاضا در مسیر کاهشی قرار گرفت، به ‌طوری ‌که در سال ۲۰۱۶ مصرف طلا تا عدد ۴۵ تن عقب‌نشینی کرد. این میزان ۶۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۳ بود. با این حال، از سال ۲۰۱۷ بار دیگر تقاضا برای طلا در ایران بالا رفت و به۶۵تن رسید. البته این میزان تقاضا همچنان بسیار کمتر از سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بود که تقاضا در ایران بالای ۱۰۰ تن قرار داشت. گزارشی در مورد مصرف کل طلای ایران در سال ۲۰۱۸ ذکر نشده است، ولی گزارش شورای جهانی طلا حاکی از آن است که تقاضای سکه و شمش نیز در ایران در فصل اول سال ۲۰۱۸ به بیشترین رقم از فصل اول ۲۰۱۵ رسیده است. میزان تقاضا در فصل اول ۲۰۱۸ بیش از ۹ تن بوده است؛ کارشناسان نظرات متفاوتی در مورد افزایش تقاضا در بازار طلا داشته‌اند. گروهی تنش‌های پیش‌آمده در روابط بین ایران و آمریکا را زمینه‌ساز افزایش تقاضا عنوان کرده‌اند. این دسته دو نظریه مختلف دارند؛ گروهی باور دارند مردم به واسطه این تنش‌ها احتیاط کرده و اقدام به خرید طلا کرده‌اند. گروه دیگری معتقدند، ممکن است سیاست گذار خریدهای طلای خود را افزایش داده باشد. به باور این دسته از کارشناسان طلا «ریه‌زمان جنگ» است؛ در شرایط فعلی و دنیای امروز، جنگ تنها به‌صورت نظامی وجود ندارد و ممکن است یک کشور درگیر جنگ اقتصادی شود. از نظر این کارشناسان طلا دارایی امن زمان ناامنی و جنگ‌های اقتصادی است و ضمن حفظ ارزش خود به راحتی می‌توان آن را نقد کرد.

 

خیز شمش و سکه در فصل اول ۲۰۱۸

میزان تقاضا برای شمش و سکه در فصل اول سال ۲۰۱۸ به بالای ۹ تن رسید. این در حالی بود که این میزان برای فصل اول سال ۲۰۱۷ تنها نزدیک به ۳ تن بوده است. در فصل دوم ۲۰۱۷ میزان تقاضا برای سکه و شمش به ۵ تن رسید و در فصل سوم با افزایشی یک تنی به ۶ تن رسید. تقاضا در فصل آخر ۲۰۱۷ کمی بیش از ۵ تن ثبت شد. به این ترتیب، مصرف شمش و سکه در فصل اول ۲۰۱۸ از بیشترین میزان تقاضای فصلی آن در سال ۲۰۱۸ حدود ۵۰ درصد بیشتر بوده است. آخرین بار در فصل اول سال ۲۰۱۵ تقاضا برای شمش و سکه در سطح بالاتری نسبت به فصل اول سال ۲۰۱۸ قرار داشت. در آن مقطع زمانی تقاضا بالای ۱۴ تن بود. بیشترین میزان تقاضای شمش و سکه از سال ۲۰۱۰ نیز در فصل دوم سال ۲۰۱۳ به ثبت رسید که تقاضا به بالای ۲۰ تن رفت.

 

در آن مقاطع زمانی، به دلیل تحریم‌های اقتصادی و نفتی، تقاضا در بازار بالا رفته و هم زمان قیمت سکه و طلا اوج گرفته بود.  بر اساس گزارش بلومبرگ میزان مصرف کل طلا (شمش، سکه، زیورآلات و..) در ایران نیز از سال ۲۰۱۷ افزایشی شد. میزان مصرف طلا که در سال ۲۰۱۳ نزدیک به ۱۲۸ تن بود، در سال ۲۰۱۴ به ۷۴ تن رسید. روند کاهشی مصرف طلا در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ ادامه یافت، به‌طوری‌که در سال ۲۰۱۵ عدد ۶۷ تن برای میزان مصرف طلا ثبت شد و در سال ۲۰۱۶ این رقم تا ۴۵ تن کاهش را ثبت کرد.روند کاهشی مصرف طلا در سال ۲۰۱۷ با ثبت عدد ۶۵ تنی متوقف شد. با توجه به این ارقام می‌توان گفت میزان مصرف طلا در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۶ افزایش ۴۲ درصدی را نشان می‌دهد، هر چند که همچنان نسبت به سال ۲۰۱۳ حدود ۵۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. تغییر رفتار مصرف‌کنندگان طلا در ایران به عوامل مختلفی نسبت داده شده است. در این میان، برخی توجه مردم به طلا را به تنش‌های موجود به روابط بین ایران و آمریکا نسبت داده‌اند. یکی از تحلیلگران بلومبرگ نیز از احتمال کاهش واردات طلای ایران خبر داد. از نظر وی، واردات طلای ایران معمولا از دو کشور ترکیه و امارات صورت می‌گیرد. با این حال، جریمه یک بانک ترکیه‌ای در سال گذشته توسط آمریکا می‌تواند منجر به کاهش واردات طلا به ایران شود.

 

 سقوط آزاد طلا

دلار آمریکا بالاخره طلا را به زیر مرز حمایتی ۱۳۰۰ دلاری روانه کرد. فلز زرد ظرف چند هفته گذشته بارها مقاومت شدیدی نسبت به نزول از قیمت ۱۳۰۰ دلاری از خود نشان داده بود؛ اما سه‌شنبه شب تحت‌فشار شدید شاخص دلار و رشد بازدهی اوراق قرضه آمریکا برای اولین‌بار در سال‌جاری میلادی به زیر سطح ۱۳۰۰ دلاری سقوط کرد.

 

همزمان با افت اونس فلز گرانبها، شاخص دلار آمریکا به بالاترین ارزش خود در سال ۲۰۱۸ میلادی رسید و از ۴۷/ ۹۳ واحد عبور کرد. تقویت دلار آمریکا نسبت به سایر ارزهای رایج در بازار ارز جهانی، به‌دلیل افزایش بازدهی اوراق خزانه با سررسید ۱۰ ساله بود. بازدهی این اوراق با لمس نرخ ۰۸/ ۳ درصدی، بیشترین سوددهی از سال ۲۰۱۱ میلادی را برای خود ثبت کرد؛ به این ترتیب، سیگنال تقویت شاخص دلار در بازارهای جهانی مخابره شد و طلای جهانی که به صعود امید داشت، به قیمت ۱۲۸۸ دلاری نزول کرد.

 

۱۶:۵۰ ۲۷ اردیبهشت ۹۷

قیمت دلار در بازار آزاد

روز پنج‌شنبه نیز یکی دیگر از روزهای کم نوسان بازار رقم خورد. در این روز، دلار همچنان زیر کانال ۶ هزار و ۲۰۰ تومان باقی ماند و نیروی افزایشی برای بازگشت شاخص ارزی به سطوح بالاتر فعال نشد. روز پنج‌شنبه ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق نیز در کانال ۶ هزار و ۱۰۰ تومان قرار داشت و معاملات آتی هرات نیز بیشتر در همین کانال صورت می‌گرفت. به این ترتیب، می‌توان گفت در آخرین روز هفته ارزش دلار در بازارهای مرزی و بازار داخلی در کانال ۶ هزار و ۱۰۰ تومان پذیرفته شده بود. این در حالی بود که در روزهای قبل ارزش دلار در بازار داخلی در کمترین حالت ۱۰۰ تومان از بازارهای مرزی فاصله داشت. برخی این موضوع را نشانه‌ای از رسیدن قیمت این ارز به کف دانستند. به گفته آنها، ارزش دلار در بازار غیررسمی هفته گذشته از بالای ۶ هزار و ۵۰۰ تومان عقب نشینی کرد و حدود ۴ کانال عقبگرد کرد.

۱۲:۰۰ ۲۷ اردیبهشت ۹۷

قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران

 

قیمت دلار و قیمت سکه,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۱:۰۰ ۲۷ اردیبهشت ۹۷

تعیین نرخ ارز از سوی بانک مرکزی/ یورو ارزان شد (پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۷)

ارزش ۱۸ ارز بین بانکی در حالی روند صعودی به خود گرفته که ارزش یورو با کاهش روبه‌رو شده است.

برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

۱۰:۰۰ ۲۷ اردیبهشت ۹۷

با تقویت دلار، قیمت نفت افت کرد

روز چهارشنبه، در حالی‌ که تقویت دلار باعث شد تا گزارش کاهش بیش از حد انتظارِ میزان ذخایر تجاری نفت خام آمریکا، تاثیر خود را از دست بدهد، قیمت نفت افت کرد. قیمت هر بشکه نفت برنت ۳۱ سنت افت کرد و به ۷۷.۴۳ دلار رسید. قیمت نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۳۰ سنت کاهش یافت و به هر بشکه ۷۱.۰۱ دلار رسید. در این روز، نرخ دلار در برابر سبدی از ارزهای مهم جهان تقویت شد و به بالاترین میزان ۵ ماهه خود رسید. تقویت ارزش این پول سبز رنگ باعث گران‌تر تمام شدن خرید کالاهای قیمت‌گذاری شده به دلار، مانند نفت می‌شود.

۰۹:۵۰ ۲۷ اردیبهشت ۹۷

اتخاذ سياست‌هاي ارزي اخير بانك مركزي صحيح است

محمد هاشم‌پسران: سياست‌هاي ارزي اخير بانك مركزي قدم مثبتي در جهت سالم سازي نظام بانكي كشور است ولي اين سياست‌ بايد انعطاف‌پذيري بيشتري داشته باشد. براي مثال يك ميزان از ارزهاي صادراتي را بايد در جهت معاملات روزانه ارزي افراد اختصاص داد تا بازار ارز آزاد بتواند بطور قانوني و معمول فعاليت داشته باشد. اتخاذ اين سياست‌ها در شرايط كنوني صحيح است ولي براي تداوم، نيازمند مكمل‌هايي در جهت برگشت ثبات و آرامش به بازار ارز است.

۰۹:۰۰ ۲۷ اردیبهشت ۹۷

راه‌اندازي بورس ارز

سعيد صمدي، عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان: ما مي‌توانيم از ظرفيت بورس براي ايجاد «بازار ارز» استفــاده كنيم. در هر اقتصادي وقتي بازاري را ناديده بگيريم مشكل‌ساز خواهد بود، بنابراين اگر بتوانيم از «بورس ارزي» در اين زمينه استفاده كنيم قطعا با كنترل بازارهاي موازي مي‌توانيم از رشد قيمت‌هايي كه در بازارغيررسمي شاهد آن هستيم جلوگيري كنيم. از اين رو بهتر است منابع ارزي را به سمتي هدايت كرد كه كمترين نقل و انتقالات در آن صورت بگيرد..

 

  • 21
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
بالاخره بازروش خوبی برای سرمایه گذاری وپس اندازمردم است.ومشکلات اخذوامهای متوالی وپشت سرهم برای خانواده هاودرنتیجه فقررابرطرف میکند.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش