مهمترین عناوین خبری
پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۰:۳۹ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۷۱۲۵
اخبار فلزات، طلا و ارز

شروع هفته با دلار ۶۱۰۰ نومانی!

قیمت دلار و سکه در بازار آزاد (۲۹ اردیبهشت ۹۷) / متغیرهای افزایشی بازار سکه

قیمت دلار و قیمت سکه 29 اردیبهشت97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 سکه تمام بهار آزادی هفته گذشته بیشترین بازدهی منفی را در سال ۹۷ تجربه کرد. نزول هفتگی این فلز گرانبها در شرایطی به نزدیک ۶ درصد رسید که در آخرین روز هفته ۴ کانال رشد قیمت را تجربه کرد. روز پنج‌شنبه، سکه ۴۱ هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کرد و با عبور از سطح روانی یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان خود را به قیمت یک میلیون و ۹۶۱ هزار تومان رساند. به گفته فعالان، در روزهای ابتدایی هفته موج کاهشی شدیدی در بازار وجود داشت، ولی هر چقدر به روزهای انتهایی هفته نزدیک شدیم، نیروهای افزایشی به بازار بازگشتند و با خریدهای خود قیمت را در مسیر صعود قرار دادند. از نظر برخی فعالان، مقاومت سکه در مرز یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، اطمینان خریداران برای ورود به بازار را افزایش داد. با وجود بازگشت افزایشی‌ها به بازار در انتهای هفته میزان افت در روزهای ابتدایی هفته به اندازه‌ای بود که زمینه‌ساز ثبت بیشترین بازدهی منفی سکه شد. سکه در هفته گذشته نزدیک به ۷/ ۵ درصد از ارزش خود را از دست داد که در سال‌جاری سابقه نداشت. این فلز گرانبها دو هفته پیش حدود ۱۱ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود.

 

منفی‌ترین بازدهی سکه در سال ۹۷

در هفته‌ای که بیشتر نگاه‌ها متوجه بازار سکه و نزول به زیر مرز ۲ میلیونی بود، در بازار ارز غیررسمی میزان دامنه نوسانات بسیار محدود بود. روز پنج‌شنبه نیز یکی دیگر از روزهای کم نوسان بازار رقم خورد. در این روز، دلار همچنان زیر کانال ۶ هزار و ۲۰۰ تومان باقی ماند و نیروی افزایشی برای بازگشت شاخص ارزی به سطوح بالاتر فعال نشد. روز پنج‌شنبه ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق نیز در کانال ۶ هزار و ۱۰۰ تومان قرار داشت و معاملات آتی هرات نیز بیشتر در همین کانال صورت می‌گرفت. به این ترتیب، می‌توان گفت در آخرین روز هفته گذشته ارزش دلار در بازارهای مرزی و بازار داخلی در کانال ۶ هزار و ۱۰۰ تومان پذیرفته شده بود. این در حالی بود که در روزهای قبل ارزش دلار در بازار داخلی در کمترین حالت ۱۰۰ تومان از بازارهای مرزی فاصله داشت. برخی این موضوع را نشانه‌ای از رسیدن قیمت این ارز به کف دانستند. به گفته آنها، ارزش دلار در بازار غیررسمی هفته گذشته از بالای ۶ هزار و ۵۰۰ تومان عقب نشینی کرد و حدود ۴ کانال عقبگرد کرد. ممکن است خریداران پس از این روند کاهشی با احساس اینکه قیمت به کف رسیده است،در هفته جاری وارد بازار شوند و قیمت‌ها را بالا بیاورند. در مقابل این نگاه، دو دیدگاه متفاوت نیز در بازار وجود داشت. دسته‌ای باور دارند، ممکن است قیمت افزایشی شود، ولی با توجه به اینکه اخبار جدیدی به بازار مخابره نشده است، نمی‌توان انتظارات نوسان زیادی را داشت. از نگاه این دسته، بازار از این پس تنها با اخبار اثرگذار نوسان قابل توجهی را ممکن است تجربه کند و در شرایط کنونی بیشتر نوساناتش پیرامون یک نقطه تعادلی به‌صورت محدود صورت خواهد گرفت. گروه دیگری از معامله‌گران، همچنان در انتظار افت بیشتر قیمت دلار هستند. از نظر آنها، قیمت دلار بدون پشتوانه خاصی از مرز ۶ هزار تومانی عبور کرد. این گروه اعتقاد دارند، بازار پیش ازخروج ترامپ از برجام، واکنش بیش از اندازه‌ای از خود نشان داد و به مرور اثرات اتفاقی که پیش‌خور شده بود، از بازار تخلیه خواهد شد. در حالی که این عده باور دارند، ارزش دلار زیر ۶ هزار تومان است، عده‌ای از معامله‌گران تاکید کرده‌اند، یکی از عوامل کاهش تقاضا در بازار، رسیدن قیمت دلار بازاری به ارزش واقعی آن بوده است. به گفته برخی تحلیلگران، این اتفاق، میزان احتیاط را در بازار برای خرید ارز بالا برده است.

 

متغیرهای افزایشی بازار سکه

به گفته فعالان، سکه که در ۴ روز ابتدایی هفته در مسیر کاهشی قرار گرفته بود، در۲ روز انتهایی هفته افزایشی شد تا بخشی از کاهش ابتدای هفته را جبران کند. در این میان، عوامل متفاوتی به‌عنوان نیروهای زمینه‌ساز رشد قیمت فلز گرانبهای داخلی معرفی شده‌اند. بخشی از فعالان باور داشتند، مقاومت سکه در مرز یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان مهم‌ترین عاملی بود که خریدارها را به بازار بازگرداند. به گفته آنها، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه سکه دو روز پیاپی به کانال یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نزول کرد، ولی هر بار توانست با مقاومت، خود را به کانال یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بازگرداند. این موضوع موجب شد بسیاری از بازیگران بازار سکه از رسیدن قیمت این فلز گرانبها به کف سخن بگویند. از روز چهارشنبه خریداران با قدرت بیشتری وارد بازار شدند و به مرور زمینه عبور سکه از سطح یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان را فراهم کردند.

 

 اتفاقات افزایشی انتهای هفته در شرایطی رخ داد که بهای اونس در بازارهای جهانی سیر نزولی به خود گرفت و نقطه حمایتی حساس هزار و ۳۰۰ دلاری را از دست داد و به محدوده هزار و ۲۹۰ دلار عقب‌نشینی کرد. این روند نزولی تا ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه همچنان ادامه یافته بود. در شرایطی که بهای اونس کاهشی بود و قیمت دلار نیز در بازار غیررسمی نوسان افزایشی خاصی را از خود نشان نداده بود، افزایش بهای سکه در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه، برخی معامله‌گران بازار را غافلگیر کرد. در این میان، علاوه‌بر رسیدن قیمت سکه به کف عوامل دیگری را در رشد این فلز گرانبها دخیل دانستند. گروهی عنوان کردند، بخشی از تقاضای بازار ارز به بازار سکه منتقل شده و همین انتقال در افزایش قیمت‌ها موثر بوده است. به گفته این عده، در شرایط فعلی خرید و فروش سکه در بازار راحت‌تر است؛ حال آنکه معامله دلار در بازار غیررسمی غیرقانونی تلقی می‌شود و خرید و فروش در آن بازار با ریسک برخورد نیروهای انتظامی همراه است. در کنار این، تهیه ارز از بازیگران غیررسمی نیز با دشواری‌های زیادی همراه بوده است. بارها شنیده شده است که دلالان قیمت‌های بالاتری از نرخ بازار را به افراد متقاضی پیشنهاد داده‌اند. به‌عنوان مثال، یکی از متقاضیان عادی عنوان کرد، یک دلال هر دلار را به او با مبلغ ۶هزار و ۸۰۰ تومان فروخته است. این در حالی است که در آن مقطع زمانی، این ارز در میان خود دلالان در حوالی کانال ۶ هزار و ۳۰۰ تومان معامله می‌شد. در چنین شرایطی که خرید و فروش در بازار دلار سخت و بعضا با قیمت‌های بالاتر میسر می‌شود، برخی از متقاضیان سعی کردند سرمایه خود را به سوی بازار سکه هدایت کنند. از سوی دیگر، سکه در ماه‌های اخیر بازدهی بسیار خوبی را به ثبت رسانده و همین موضوع موجب می‌شود که انگیزه برای ورود به این بازار جذابیت بیشتری پیدا کند. به گفته بخشی از بازیگران بازار، شماری از معامله‌گران انتظار داشتند با تحویل سکه‌های پیش‌فروش، قیمت با شدت زیادی در مسیر کاهشی قرار گیرد. تحویل سکه‌های پیش‌فروش بیشتر در بازار به‌عنوان یک ضربه‌گیر قیمتی عمل کرد و از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری کرد؛ البته نباید این نکته را نیز از نظر دور داشت که برخلاف اظهارات این دسته از معامله‌گران، سکه در مقطعی از سال‌جاری تا مرز ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بالا رفته بود و با تحویل سکه‌ها به تدریج قیمت این فلز گرانبها تعدیل شد. تمایل به خرید سکه و طلا در میان ایرانی‌ها از سال ۲۰۱۷ افزایش یافته است و به نظر می‌رسد تحت‌چنین شرایطی قیمت فلزات گرانبها در بازار داخلی بالاتر رفته است.

 

براساس آمارهای شورای جهانی طلا، میزان مصرف طلا که از سال ۲۰۱۴ در ایران روند کاهشی داشت، در سال گذشته تغییر مسیر داد. میزان تقاضا در سال ۲۰۱۷ با افزایش ۴۲ درصدی به نزدیک ۶۵ تن رسید. همچنین میزان تقاضا برای سکه و شمش در فصل اول سال ۲۰۱۸ به بالای ۹ تن رسید. این در حالی بود که در فصل اول ۲۰۱۷ میزان مصرف شمش و سکه تنها نزدیک به ۳ تن ثبت شده بود. رقمی که افزایش ۳ برابری را در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد.

قیمت دلار و قیمت سکه 29 اردیبهشت97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

حمایت در سطح ۱۲۷۰ دلاری

فلز گرانبها در بازار آتی نیویورک برای تحویل فوری در ماه ژوئن نیز افت کرد و به ۱۲۸۸ دلار به ازای هر اونس رسید. در سناریوی خوش‌بینانه، سقوط طلای جهانی به زیر سطح ۱۳۰۰ دلاری نشانه آماده شدن فلز زرد برای شروع روندی افزایشی طی چند هفته آینده است. به دلیل قرار گرفتن طلا زیر سطح مهم روانی ۱۳۰۰ دلار به ازای هر اونس، پتانسیل شروع روند افزایشی و صعود به قیمت‌های بالاتر افزایش یافته است. در حال حاضر تثبیت قیمت و موقعیت اصلی‌ترین عامل در چشم‌انداز قیمت آتی طلا است. سرمایه‌گذاری و افزایش حضور صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار به مرور تشدید خواهد شد که به آغاز افزایش قیمت طلا منجر خواهد شد. نشانه دیگر از آغاز روند افزایشی قیمت طلا، عامل احساسات بازار و افزایش گرایش به سرمایه‌گذاری معکوس است.

 

سرمایه‌گذاران با رویکردهای متفاوتی وارد بازارها می‌شوند. یک گروه از سرمایه‌گذاران، تنها زمانی که در بازار یک روند قطعی وجود دارد تصمیم به ورود می‌گیرند؛ اما دسته دیگر پس از ثبت قطعیت یک روند در بازار را با استفاده از استراتژی معکوس به سودگیری می‌پردازند. شعار گروه اول، سوار شدن بر موج اصلی روندها است که اساس استراتژی «مومنتوم» محسوب می‌شود. طبق این رویکرد، یک روند همواره به حفظ حرکت نزولی یا صعودی خود متمایل است، مگر اینکه یک نیروی بزرگ‌تر از روند غالب، به‌وجود بیاید. سرمایه‌گذارانی که به استراتژی مومنتوم اعتقاد دارند، اغلب معاملات‌شان در جهت اصلی بازار است و اهمیت زیادی به روند گذشته یک سهم یا قیمت و تاثیر آن در آینده قائل هستند. در این استراتژی، آنچه بازدهی یا عملکرد خوبی ندارند فروخته شده و خرید سهم با بازدهی و عملکرد مثبت در دستور کار قرار می‌گیرد. اما شعار گروه دوم، شنا برخلاف جهت حرکت آب است.  این گروه معتقد هستند واکنش بیش از حد به اخبار و اطلاعات جدید، فرصت را برای سرمایه‌گذاری و سودگیری در جهت معکوس بازار فراهم می‌کند؛ بنابراین وقتی گرایش همگانی به افزایش قیمت وجود دارد، فضای مناسب برای فروش فراهم است و وقتی چشم‌انداز غالب کاهشی است، فضای برای خرید مهیا می‌شود.

 

۱۷:۰۰ ۲۹ اردیبهشت ۹۷

دلار و سکه هم مسیر شدند

در اولین روز هفته، سکه و دلار همسو با یکدیگر کاهش قیمت را تجربه کردند. روز شنبه، سکه تمام بهار آزادی ۸ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۹۵۳ هزار تومان رسید. افت بهای این فلز گرانبها در شرایطی رقم خورد که در ۲ روز انتهایی هفته افزایش قیمت را تجربه کرده بود. سکه روز چهارشنبه ۱۸ هزار تومان رشد کرد و روی پنج‌شنبه با افزایش ۴۱ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۹۶۱ هزار تومان رسیده بود.آن سو‌تر در بازار غیررسمی ارز، روز شنبه دلار بار دیگر کاهش قیمت را تجربه کرد و با پایین رفتن از مرز ۶ هزار و ۲۰۰ تومان به کانال ۶ هزار و ۱۰۰ تومان وارد شد. به گفته فعالان، حجم معاملات در دو بازار سکه و ارز تا حد زیادی پایین آمده بود و بازیگران تمایل زیادی به خرید و فروش نداشتند.

۱۵:۲۰ ۲۹ اردیبهشت ۹۷

قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران

 

قیمت دلار و قیمت سکه 29 اردیبهشت97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۴:۵۰ ۲۹ اردیبهشت ۹۷

چرا سکه فاکتور ندارد؟

در سال‌های گذشته بارها بحث وکیوم سکه‌های طلا مطرح شده است اما همچنان سرانجام خاصی برای این وضعیت وجود ندارد و خریداران سکه دچار مشکلات متعدد می‌شوند. محمدکشتی‌آرای، عضو هیات رئیسه اتحادیه طلافروشان در این زمینه تاکید دارد بهتر است سکه بدون وکیوم خریداری شود. کلیک کنید.

۱۳:۵۰ ۲۹ اردیبهشت ۹۷

بازگشت تعادل به بازار مسکن

معاملات مسکن شهر تهران که شروع سال جاری را با سکته نقطه به نقطه آغاز کرده بود، با خروج ترامپ از برجام و اتمام ظرفیت سکه و دلار در دومین ماه سال ۱۳۹۷ روند افزایشی به خود گرفت. در فروردین ماه سال جاری بر اساس آمار رسمی، معاملات مسکن شهر تهران ۶.۳ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل کاهش یافته بود. این در حالی است که خرید و فروش سفته‌بازانه در این بازار تا ۵۹ درصد، افزایشی بود. بررسی‌ها از علت سقوط معاملات واقعی به عقب‌گرد متقاضیان واقعی، بلاتکلیفی بازار ناشی از انتظار برای تصمیم ترامپ درباره برجام و سوددهی بازارهای ارز و سکه مربوط می‌شد که هم‌اکنون اثر سه عامل کاهنده‌ی ذکر شده در بازار مسکن از بین رفته است. اولین نتیجه‌ی خروج آمریکا از برجام در تعیین تکلیف و ترغیب متقاضیان واقعی برای خرید آپارتمان متناسب با توان ظهور یافت که با کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن یکم از ۹.۵ به ۸ درصد همراه شد. به دنبال این اتفاق، بازارهای سکه و ارز که ظاهرا به حد نهایی ظرفیت خود رسیده‌اند شاهد ریزش تقاضا و متعاقبا کاهش نسبی قیمت بودند. بنابراین بخش عمده‌ای از مشتریان این بازارها زودتر از موعد پیش‌بینی شده به سمت بازار مسکن روانه شدند. مشاهدات میدانی از دفاتر املاک شهر تهران حاکی از آن است در اردیبهشت ماه دو گروه "سرمایه‌گذار" و "متقاضی واقعی" هم‌اکنون نقش مساوی در بازار مسکن به عنوان عوامل رونق‌بخش ایفا می‌کنند.

۱۱:۲۰ ۲۹ اردیبهشت ۹۷

قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران

 

قیمت دلار و قیمت سکه 29 اردیبهشت97,اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز

 

۱۰:۲۰ ۲۹ اردیبهشت ۹۷

مردم دیگر توان خرید طلا ندارند

رییس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان افزود: از سوی دیگر در این شرایط برخی از افراد غیرحرفه ای به دلیل اینکه سرمایه گذاری در دیگر بازارها مسکوت بود، روی به خرید طلای خام و سکه کردند و با توجه به اینکه طلا در ایران به عنوان یک سرمایه محسوب می شود، با خرید آن به صورت تیراژ بالا، بازار را در دست گرفتند. وی با بیان اینکه خرید بالای دو تا سه هزار سکه در کشور به نوعی پولشویی محسوب می شود، گفت: این در حالی است که ورودی و خروجی این پول در خرید باید مشخص باشد. شیشه بران با تاکید بر اینکه در حال حاضر شرایط بازار طلا و فروش آن در کشور و به خصوص در اصفهان نامناسب است، اظهار کرد: هم اکنون تمام کارگاه های طلا به صورت نیمه تعطیل هستند و واحدهای طلافروشی به دلیل اینکه مصرف کننده توان خرید ندارد، هیچ فروشی ندارند.

۰۹:۵۰ ۲۹ اردیبهشت ۹۷

بیش از ۹۰۰۰ دانشجو در نوبت دریافت ارز/ پرداخت سومین دوره ارز دانشجویی از ۸ خرداد

رییس سامان امور دانشجویان وزارت علوم از قرار گرفتن بیش از ۹۰۰۰ دانشجو در نوبت دریافت ارز مورد نیاز خبر داد و گفت: مشکل تامین ارز دانشجویان دوره کارشناسی مشغول به تحصیل در خارج از کشور نیز به زودی رفع خواهد شد. دکتر مجتبی صدیقی با تاکید بر اینکه سومین دوره پرداخت ارز دانشجویی از ۸ خرداد ماه آغاز می‌شود،‌ گفت: این سازمان اسامی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر از متقاضیان ارز را به بانک‌ مرکزی اعلام خواهد کرد و هر دانشجو ماهیانه ۱۰۰۰ دلار ارز دریافت می‌کند.

۰۹:۳۰ ۲۹ ادریبهشت ۹۷

نرخ ارز رسمی/ یورو باز هم ارزان شد (شنبه ۲۹ اردیبهشت ۹۷)

ارزش ۲۳ ارز بین بانکی در حالی روند کاهشی به خود گرفته که ارزش یورو نیز با کاهش روبه‌رو شده است.

برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.

  • 15
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش