پساز آغاز مرحله دوم صعود قیمتها در بازارسکه و طلا، روزگذشته نیز سکه با رشد ۷ هزار تومانی از مرز دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومان هم عبور کرد.
این درحالی است که در همین روز نرخ سکه تمام تا دو میلیون و ۱۸۵ هزار تومان هم بالا رفت که با فروکش کردن قیمتها دوباره به سطح دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بازگشت.
با محاسبه نرخ دیروز سکه تمام بهار آزادی طرح جدید، این کالا که این روزها تقاضای زیادی برای آن ایجاد شده در میزان بازدهی گوی سبقت را از تمام بازارهای سرمایهگذاری ربوده است.
در آخرین روز سال گذشته پرونده بازار سکه با نرخ یک میلیون و ۶۱۰هزارتومان بسته شد که در مقایسه با روز گذشته شاهد رشد ۵۴۰هزارتومانی آن هستیم. بنابراین سکه در دو ماه و چند روزی که از سال جدید میگذرد، ۳۳.۵ درصد رشد کرده است. این درحالی است که سایر بازارها با بازدهی بسیار محدودتری مواجه بودهاند. تنها بازاری که قدرت رقابت با سکه را دارد ارز آزاد (دلار) است که با رشد حدود ۱۷ درصدی همراه بوده است.
اما بازدهی سایر بازارها با فاصله زیادی عقبتر از سکه باقی مانده است. در بازارمسکن که طی ماههای اخیر رشد جهشی و قابل توجهی داشته است تنها شاهد بازدهی ۳.۸درصدی هستیم. هرچند مقایسه متوسط قیمت مسکن پایتخت در ماههای فروردین و اردیبهشت امسال به ترتیب ۲۹.۵ و ۳۴.۸ درصد نسبت به ماه های مشابه سال ۱۳۹۶ رشد داشته است ولی نسبت به اسفند سال گذشته با رشد اندکی همراه بوده است.
متوسط قیمت مسکن تهران در اسفند سال گذشته برابر با ۵.۷ میلیون تومان بوده است که این رقم در اردیبهشت امسال به ۵.۹ میلیون تومان رسیده است.
در بازارسرمایه و بورس نیز شاهد بازدهی منفی سهامداران هستیم. پس از رشد طوفانی شاخص در سال گذشته از ابتدای امسال تاکنون هنوز شاخص نتوانسته است بازدهی مناسبی برای سهامداران به همراه داشته باشد، به طوری که شاخص ۹۶۲۸۹ واحدی روز ۲۸ اسفند ماه دیروز به ۹۵۵۷۷ واحد رسید که نشان دهنده افت ۷۱۲ واحدی شاخص یا ۰.۷۳ درصدی بازده این بازار هستیم.
در بازار پول نیز اگر نرخ ۱۵ درصد سود بانکی بلندمدت را درنظر بگیریم، در دوماهی که از سال ۹۷ میگذرد، سپردهگذاران تنها ۲.۵ درصد بازده به دست آوردهاند. بنابراین رشد شدید قیمتها در بازار سکه باعث شده است تا این بازار در میزان بازدهی از تمام بازده های رقیب خود پیش بیفتد.
براساس اعلام محمد کشتی آرای عضو هیأت رئیسه اتحادیه طلا و جواهر در کنار نوسان و رشد نرخ ارز و طلای جهانی، مهمترین عامل رشد قیمتها در بازار سکه افزایش تقاضاست که طی روزهای اخیر شدت گرفته است. به گفته این کارشناس بازار در این روزها شاهد ورود نقدینگی کلان به سمت این بازار هستیم.
درحالی روز گذشته سکه تمام طرح جدید از مرز دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومان گذشته که سایر انواع سکه هم با رشد همراه بوده است. دراین روز سکه تمام طرح قدیم نیز با رشد بالای ۴۰ هزار تومان به ۲.۱ میلیون تومان رسید. نیم سکه نیز با رشد ۴۰ هزار تومانی نرخ ۱.۱ میلیون تومان را تجربه کرد. همچنین ربع سکه با ۲۰ هزار تومان افزایش خود را به ۶۲۰ هزار تومان و سکه گرمی هم که به طور معمول ثابت بود دیروز ۱۳ هزار تومان گران شد و به ۳۷۳ هزار تومان رسید.
در بازار آتی سکه هم که به نوعی نرخ ماههای آتی را بر اساس عرضه و تقاضا نشان میدهد شاهد تداوم رشد قیمتها هستیم به طوری که دیروز سکه آتی دی ماه با ۴۴ هزار تومان رشد از مرز ۲.۴ میلیون تومان گذشت. دراین روز سکههای آتی آبان، شهریور و تیر نیز به ترتیب با رشد بالای ۴۰ هزار تومان به ۲.۳، ۲.۲۹ و ۲.۲۳ میلیون تومان رسید.
البته در بازارطلا همانند اونس جهانی طلا که دیروز بیش از ۴ دلار ریزش کرد، قیمتها کاهشی بود به طوری که هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۱۳۸۰ تومان افت به ۱۹۶ هزار و ۷۰۰ تومان رسید.
رشد دوباره نرخ ارز
پس از چند روز ثبات و افت قیمتها در بازار آزاد ارز دیروز یک بار دیگر نرخها دراین بازار با رشد قابل توجهی همراه شد. دراین روز دلار تعادلی که از سوی بانک مرکزی قیمت میخورد به ۴۲۱۴ تومان رسید. این درحالی است که در بازار آزاد نرخ این ارز به محدوده ۶۸۰۰ تومان رسیده است که نسبت به روزهای قبل رشد چندصد تومانی نشان میدهد.
همچنین دراین روز یورو با ۲۷۴ تومان رشد به ۷۴۹۸ تومان و پوند با ۲۷۸ تومان افزایش به ۸۵۶۹ تومان رسید. درهم امارات نیز در روز گذشته ۵۵ تومان گران شد و به ۱۷۴۷ تومان بازگشت.
عده ای از بازیگران اعتقاد داشتند، سکه پس از دو روز افزایش تند، نیاز به کمی اصلاح قیمت داشت و برخی از معاملهگران، سکههای خریداری شده خود را به فروش رساندند. در واقع، این دسته از معاملهگران این افت قیمت را روند طبیعی بازار دانستند.از نظر برخی از فعالان، ورود دوباره سکههای پیشفروش به بازار دیگر عاملی بود که کمی خریداران را به عقب برد. در این میان، سقوط اونس به زیر مرز حساس هزار و ۳۰۰ دلار دیگر عامل مهمی بود که سکه بازان را از موقعیت خرید خارج کرد. تا ساعت ۴ بعدازظهر روز گذشته طلای جهانی همچنان زیر کانال یادشده قرار داشت. دیگر عاملی که رشد قیمت سکه را کند کرد، نبود همراهی دلار بود. روز گذشته، شاخص بازار ارز در ساعات ابتدایی روز تلاش کرد که از مرز ۶ هزار و ۵۰۰ تومان خود را بالا بکشد، ولی چنین اتفاقی رخ نداد و از اواسط روز قیمت مسیر نزولی را برای حرکت انتخاب کرد. دلار که تا ساعت یک بعدازظهر در بازار غیررسمی تا محدوده ۶ هزار و ۴۹۰ تومان بالا رفته بود، حدود ساعت ۴ عصر تا محدوده ۶ هزار و ۴۶۰ تومان عقب رفته بود. این محدوده قیمتی کمی بالاتر از روز سهشنبه قرار داشت، ولی به اندازهای نبود که معاملهگران سکه را برای نگهداری این فلز گرانبها در سطوح ابتدای روز ترغیب کند. حتی روند کاهشی دلار در اواسط روز تمایل سکه بازان برای فروش را افزایش داد. در واقع، روز چهارشنبه سکه بیشتر از دلار سیگنال کاهشی گرفت تا افزایشی.
نیم نگاه
براساس اعلام محمد کشتی آرای عضو هیأت رئیسه اتحادیه طلا و جواهر در کنار نوسان و رشد نرخ ارز و طلای جهانی، مهمترین عامل رشد قیمتها در بازار سکه افزایش تقاضاست که طی روزهای اخیر شدت گرفته است. به گفته این کارشناس بازار در این روزها شاهد ورود نقدینگی کلان به سمت این بازار هستیم.
سکه در دو ماه و چند روزی که از سال جدید میگذرد، ۳۳.۵ درصد رشد کرده است. این درحالی است که سایر بازارها با بازدهی بسیار محدودتری مواجه بودهاند. تنها بازاری که قدرت رقابت با سکه را دارد ارز آزاد (دلار) است که با رشد حدود ۱۷ درصدی همراه بوده است.
وقت استراحت در بازارها؟ .
قیمت سکه این هفته اوج جدیدی را تجربه کرد و بهای دلار در بازار غیررسمی در مقطعی خود را به مرز ۶ هزار و ۵۰۰ تومان نزدیک کرد؛ با این حال، کاهش دامنه نوسانات در روزهای انتهایی هفته، نزدیک شدن به سطوح مقاومتی قوی و احتمال اصلاح قیمتها در کنار تعطیلات خردادماهی از جمله عواملی هستند که این ذهنیت را در میان برخی بازیگران ایجاد کرده است که هفته جاری وقت استراحت بازارها خواهد بود؛ از نظر آنها، اگر افزایش قیمتی در کار باشد، در دامنه محدودتری صورت خواهد گرفت و از نوسانات صعودی کانالی هفته پیشین، خبری نخواهد بود. این در حالی است که بیشتر افرادی که به ایده استراحت بازار باور دارند، انتظار دارند در غیبت تقاضا و با فرض ثابت بودن شرایط (عدموقوع اتفاق غیرمترقبه) قیمتها در مسیر نزولی قرار بگیرند.
قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران
نرخ ارز رسمی/ دلار ۴۲۱۵ تومان (پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷)
ارزش ۳۶ ارز در بازار بین بانکی روند صعودی به خود گرفت و ۲ ارز بدون تغییر قیمت کار خود را آغاز کردند.
قیمت ارز حاصل از صادرات نباید دستوری تعیین شود
رییس سابق اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: تاجران نسبت به راهاندازی سامانه نیما یا حتی اعلام سیاست جدید ارزی مبنی بر بازگشت ارز حاصل از صادرات و تهیه و انتشار لیست اقلامی در این زمینه اعتراض چندانی ندارند اما به نظر می رسد اینکه به صورت تحکمی و دستوری قیمتی برای ارزهای صادراتی و تحویل آن مشخص کنیم، درست نیست به صادرات آسیب می رساند. به ویژه صادرات محصولاتی که در قالب بخش خصوصی واقعی صورت می گیرد باید رقابتی باشد و بتواند در داخل و خارج از کشور با اختیار تاجران مدیریت شود. جلال پور گفت: به نظر می رسد دلیل تاخیر در اعلام لیست اقلامی مشمول دستورالعمل جدید ارزی ابلاغ شده این است که بررسی بیشتر لیست اقلامی و چگونگی اجرای این سیاستگذاری است، چراکه بسیاری از فعالان بخش خصوصی نسبت به چگونگی و نحوه اجرای این سیاست انتقاد کرده بودند. هنوز هیچ لیستی از مراجع رسمی از بانک مرکزی تا سازمان توسعه تجارت ابلاغ نشده است و تاجران منتظر و امیدوارند که لیست، جامع و بر اساس منطق درست ابلاغ شود تا صادرات در این زمینه بتواند ساماندهی و تقویت شود.
طرفداران افزایش قیمت دلار چه کسانی هستند؟
رییس اسبق کانون صرافان در پاسخ به این پرسش که در شرایط کنونی چه گروهی موافق گرانی ارز است؟ اظهار داشت: بنده در میان اقتصاددانان کسی را نمیشناسم که اصرار به بالا رفتن نرخ ارز داشته باشد. وی افزود: اصولا هیچ فرد وطندوست و حتی بگویم هیچ عاقلی نمیتواند خواهان کاهش ارزش پول خود شود، ولی البته اکثر اقتصاددانان طرفدار واقعی شدن و نزدیک به واقعی ماندن نرخ ارز هستند. رییس اسبق کانون صرافان تصریح کرد: همه خطرات و مضرات غیرواقعی بودن پول را که همانا هدر رفتن سرمایه های ملی ، کاهش تولید، کاهش صادرات، افزایش واردات و بیکاری و... است را میدانند. سمیعی متذکر شد: اینکه نرخ دلار را در بودجه ۳۵۰۰ تومان یا هر عدد دیگری تعیین میکنند، به معنای نرخ واقعی ارز نیست، بلکه نرخی قراردادی و حداقلی است و اگر بعدا دلار به قیمت بالاتری بفروش برود، مازاد آن روانه صندوق ذخیره ارزی می شود و درموقع خودش صرف هزینه های ضروری میشود.
- 19
- 4
ناشناس
۱۳۹۷/۳/۱۰ - ۲۱:۵۲
Permalink