بیشتر بخوانید:
به گزارش سرپوش، روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی به سوی مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حرکت کرد و سقف جدیدی را به ثبت رساند. روز یکشنبه، سکه تا ساعت ۴ بعدازظهر ۱۵۵ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به قیمت ۲ میلیون و ۴۶۵ هزار تومان رسید. این میزان رشد روزانه از ابتدای سال ۹۲ بیسابقه بود و موجب شد که سقف تاریخی جدیدی در بازار به ثبت برسد. سکه از شنبه هفته گذشته روز به روز سقفهای جدیدی را تجربه کرده است. به گفته فعالان، نزدیک شدن به عید سعید فطر یکی از متغیرهایی است که خرید فیزیکی را در بازار سکه بالا برده است. با این حال، بهنظر میرسد در کنار این متغیر، عوامل مهمتری در رشد کمسابقه سکه اثرگذار بودهاند. مهمترین موضوع از نظر فعالان به تغییر انتظارات معاملهگران و بهتبع آن تغییر موقعیت آنها مربوط بوده است. به گفته برخی بازیگران بازار، مسکوت ماندن دو ماهه بررسی FATF در مجلس شورایاسلامی یکی از عواملی بود که شیب افزایش قیمت سکه را بالاتر برد. از نظر برخی فعالان، معاملهگران در واقع بیشتر تصویر بدبینانهای از تصمیم مجلس برداشت کردهاند و با جوسازی پیرامون آن قیمتها را صعودی کردهاند. البته عده دیگری باور داشتند، این موضوع در رشد قیمت اثر چندانی نداشت و متغیرهای دیگری درافزایش قیمت اثر داشتند. رشد قیمت دلار عاملی بود که از نظر بخش دیگری از فعالان بازار، در روز دوم هفته به کمک افزایشیهای بازار سکه آمد. روز گذشته، دلار در بازار غیررسمی با عبور از سطوح مقاومتی به کانال ۶ هزار و ۷۰۰ تومان وارد شد.
حباب سكه در غياب دلار
تعطيلات هفته گذشته بستر خوبي بود براي روند افزايش قيمت سكه. درحاليكه بازارهاي جهاني بيهيچ اتفاق خاصي به حركت خود ادامه ميدادند، در بازارهاي ايران سكه و طلاي آبشده (شمش) با اقبال روبهرو شدند. اين در حالي است كه برخي كارشناسان از وجود حباب ۳۰۰ هزار تومانی در سكه دوميليونو ۴۰۰هزارتوماني خبر ميدهند. تحليلها از شرايط كنوني نشان از آن دارد كه بستهبودن بازار ارز، سرمايههاي خرد و متوسط را به سمت بازار مشابه، يعني همان بازار طلا كشانده است؛ بازاري كه پيشبيني ميشود اگر بانك كارگشايي به نيابت از بانك مركزي قدم در عرضه سكه نگذارد، به همين حبابسازيها ادامه خواهد داد. حتي برخي از كارشناسان هشدار ميدهند اگر روند حبابسازي سكه ادامه پيدا كند، احتمالا بازار سكه تقلبي نیز افزايش پيدا كند.
سكه جايگزين دلار شد
ميثم رادپور، كارشناس بازار طلا و ارز، در گفتوگو با «شرق» يكي از علل ورود سرمايهها به بازار طلا و سكه را دسترسينداشتن به بازار ارز ميداند. نگرانيهايي كه درباره دسترسي به ارز در بازار وجود دارد، مردم را به اين سو كشانده كه سرمايههاي خود را از بازار ارز خارج كرده و به سمت بازار سكه كه جايگزين خوبي براي بازار ارز است، ببرند.
اين كارشناس اقتصادي با اشاره به اينكه بازار طلا و سكه ميتواند بخش مهمي از آثار ناشي از افزايش قيمت ارز را جذب كند، ادامه ميدهد: درحاليكه ارزش ذاتي سكه درحالحاضر حدود دوميليونو ۱۰۰هزار تومان است، ميتوان گفت حدود ۳۰۰ هزار تومان حباب دارد كه نميتواند پايدار باشد.
او با اشاره به اينكه حباب سكه نبايد وجود داشته باشد، ميگويد: زماني كه اصطكاك خاصي در بازار وجود ندارد، حباب ايجاد نميشود؛ اما اكنون اين اصطكاكها به دلیل دسترسينداشتن به بازار ارز از سوي مردم، به وجود آمده است.
رادپور با اشاره به اينكه در گذشته نيز بازار سكه دچار حباب شده بود، تصريح ميكند: در گذشته با وجود اينكه بازار ارز دچار مشكل نبود، بازار سكه دچار حباب شده بود. اين كارشناس اقتصادي با بيان اينكه حراجنداشتن بانك كارگشايي نیز يكي از علتهاي ايجاد اين حباب است، ادامه ميدهد: اكنون حجمي از سكه وارد بازار شده است و چند روز ديگر نيز ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار سكه پس از تحويل از سوي بانك مركزي وارد بازار ميشود؛ بااينحال، بسياري از سكههای عرضهشده در بازار فروخته نميشوند.
او با بيان اينكه حراج بانك كارگشايي در شكستن حباب سكه بسيار اثرگذار است، ميگويد: سكه شناور (سكهاي كه آماده معامله در بازار است)، مدتها از سوي بانك كارگشايي حراج نميشد. بسياري از افرادي كه اين سكهها را خريداري ميكنند، معاملهگر نيستند و براي پسانداز آنها را ميخرند كه سبب كاهش عرضه در بازار ميشود.
احتمال تقلب در ضرب سكه
به گفته او، مشخص نيست اين روند تا چه زمان ادامه داشته باشد؛ اما مشخص است تا زماني كه اصطكاكها وجود داشته باشد، اين روند ادامه پيدا ميكند. عرضه سكه در انحصار بانك مركزي است و نميتوان با واردات طلا، حباب آن را از بين برد؛ زيرا ضرب آن در اختيار بانك مركزي است. تداوم حباب در سكه ميتواند با تبديل طلاي آبشده به سكه، به افزايش تقلب در ضرب سكه بينجامد.
اين كارشناس با اشاره به اينكه منابع محدود است، ميگويد: بانك مركزي امسال حدود هشت ميليون سكه فروخته است، ضمن اينكه بخشي از توان توليدي اين بانك نيز به سمت سكههايي كه ضرب كرده، رفته است و اين عامل را هم ميتوانيم يكي از عوامل تأخير در حراج سكه بدانيم.
سكه، ۱۲ هزار ميليارد تومان را بلعيد
به گفته او، درحالحاضر سكه حدود ۱۲ هزار ميليارد تومان نقدينگي جذب كرده است كه در مقابل حجم نقدينگي، عدد درخور توجهي نيست.
هشدار نسبت به ريسك در بازار سكه
عبادالله محمدولی، رئیس سابق انجمن صنفی طلا و جواهر، نيز در گفتوگو با «شرق» با بيان اينكه بازار سكه اكنون با هيجان روبهروست، گفت: احتمالا اين روند افزايشي به صورت مداوم ادامه نخواهد داشت و در چند روز آينده شاهد كاهش قيمت خواهيم بود.
او با بيان اينكه درهرحال روند حركت قيمت سكه افزايشي است، ادامه ميدهد: اين روند افزايش قيمت نشان ميدهد اكنون تقاضا وارد بازار شده است. اين تقاضا عمدتا به سمت سكه و بيشتر به سمت طلاي آبشده (شمش) است و در بازار مصنوعات طلا مشتري وجود ندارد و به تعبيري ميتوان گفت اين بخش در خواب به سر ميبرد.
به گفته او، ركود اقتصادي باعث شده مردم سرمايههاي خود را به بازاري ببرند كه بتواند ايجاد ارزش افزوده كند.
محمدولی با بيان اينكه احتمال ريسك در اين بازار وجود دارد، به مردم هشدار ميدهد: خريداران با دقت بيشتري وارد بازار شوند تا خريدشان همراه با ريسك نباشد.
او با بيان اينكه هر مثقال طلا حدود صد هزار تومان تفاوت قيمت در ارزش ذاتي دارد كه ناشي از تلاطمات در بازار است، ميگويد: مردم دقت كنند حباب سكه در زمان فروش روي قيمت سكه در نظر گرفته نميشود؛ بنابراين هرچند روند حركت قيمت طلا افزايشي است، اما اين تلاطمات موقتي است.
چرا دلار در بازار غیررسمی ۶۸۰۰ تومان معامله میشود؟
گر چه ظاهرا بانک مرکزی دیگر بازار آزاد ارز را به رسمیت نمیشناسد و معاملات آن ممنوع است، اما در جریان همین بازار قیمت دلار تا ۶۸۰۰ تومان پیش رفته و سکه را نیز به دنبال خود کشانده و تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت خورده است. تحلیلگران بازار ارز معتقدند... کلیک کنید.
نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ دلار بین ۶۷۰۰ تا ۶۸۰۰ خرید و فروش میشود
این اختلاف قیمت بین بازار رسمی و غیر رسمی تا امروز نیز ادامه داشته است، به طوری که آخرین نرخ هر دلار آمریکا در بازار آزاد بین ۶۷۰۰ تا ۶۸۰۰تومان خرید و فروش می شود، همچنین نرخ هر یورو به عنوان دیگر ارز پر تقاضا در محدوده ۷۸۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان است. کلیک کنید.
قيمت فروش سکه در بازار ايران
نرخ ارز رسمی/ دلار آمریکا ۴۲۲۳ تومان (دوشنبه ۲۱ خرداد ۹۷)
ارزش ۳۳ ارز در بازار بین بانکی روند صعودی به خود گرفت و یک ارز بدون تغییر قیمت کار خود را آغاز کردند.
مردم برای خرید مسکن دست نگه دارند
اعلام تورم ۳۴درصدی یک سال اخیر بخش مسکن سبب آشوب در بازار مسکن شد، اما روز گذشته تورم ۳۴درصدی توسط معاون دفتر برنامهریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تکذیب شد و این رقم به ۵/۱۲درصد تقلیل یافت. با توجه به پایینبودن قدرت خرید مردم ترجیح این افراد خرید مسکنهای متراژ پایین است، اما در حال حاضر شاهد عدم ساخت و ساز سازندهها متناسب با تقاضای روز هستیم. بهگفته مسئولان در چنین شرایطی باید ریشهیابی شوند که چرا بخش تولید به رغم اینکه در پی متقاضی است، اما واحدهایی میسازد که متقاضی برای آن وجود ندارد! همچنین اخبار مربوط به بازار مسکن از حباب ۱۲درصدی قیمت مسکن خبر میدادند که طبق اعلام رئیس اتحادیه املاک کشور، به مرور با نوسانات بازار در بخش مسکن، با ثبات قیمت روبهرو میشویم. در همین راستا خبر رسید که با توجه به افزایش غیرطبیعی قیمت، مردم از خرید مسکن دست نگه دارند، چرا که روند فعلی مسکن دوام ندارد.
سکه اصل را از کجا بخریم؟
آیا سکه اصل را از جای خاصی بخریم یا برندهای معتبر سکه وکیومدار وجود دارد و میتوانیم به آنها اعتماد کنیم؟ سوالی که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید آن است که از کجا باید سکه را خرید. مگر طلا و سکهفروشیها هم تقلبی دارند. شاید. اگرچه مدتی پیش خرید و فروش سکههای تقلبی گزارش شده بود، اما موضوعی که بیشتر از همه برای سکههای وکیومشده وجود دارد، خالصنبودن سکه یا وزن کمتر است. پس چه باید کرد؟ محمد یکی از طلافروشان سبزه میدان است. او در توضیح اینکه کدام یک از برندها از اعتبار بیشتری برخوردارند و چگونگی شناسایی سکههای وکیومشده اصل به ما میگوید برای شناسایی سکه اصل از تقلبی باید به مغازههای معتبر رفته و از آنجا خرید کنید؛ مغازههایی که روی سر درشان نوشته شده تحت نظر اتحادیه طلا و جواهرند، همچنین باید دارای کد باشند، به عبارتی باید به واحدهای صنفی مجاز مراجعه کنید، در غیر این صورت نمیتوانید از اصل بودن آن باخبر شوید. تنها راه خرید سکه اصل از فروشگاههای مجازی مورد تایید بانک مرکزی است.
سکه وکیومدار یا بدون وکیوم؟
فروش و عرضه سکه به صورت بستهبندی و وکیومشده درواقع راهکاری برای شناسایی اصل از تقلبیبودن آنها به شمار میآید، به گونهای که به مثابه فاکتور برای مشتریان بود و براساس اعتبار نام و برند آنها این سکهها با اطمینان خاطر بیشتری خریداری میشد. برای همین مشتریان خیالشان از بابت اصلبودن سکه راحت بود، اما این ماجرا دیری نپایید و سروکله سکههای تقلبی با وکیوم در بازار پیدا شد. سکههایی که یا وزن پایینتری دارند، یا عیار طلایشان کمتر است یا اینکه از اساس طلا نیستند. از آنجایی که باز شدن وکیومها هم به معنی از دست رفتن اعتبار سکه وکیومشده است، بنابراین امکان تشخیص تقلبها دشوار است. بر همین اساس چندی پیش محمد کشتیآرای، رئیس اتحادیه طلافروشان و جواهرسازان گفت: «بهتر است سکهها بدون وکیوم خریداری شوند.» حالا به نظر میرسد که سکههای وکیومشده آن اعتبار دیرینه را از دست دادهاند، برای همین است که نیاز به شناسایی دارند، تا از اصلبودن آن مطمئن شد؛ البته این توصیه میتواند دلیلش راهیابی سکههای وکیومشده تقلبی به بازار باشد. به همین جهت، باید سکههای وکیومشده را از واحدهای مجاز خریداری کنند.
- 21
- 6
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۳/۲۴ - ۱۶:۴۵
Permalink