به گزارش سرپوش، سکه تمام در میانه روزگذشته به بالای ۲.۵ میلیون تومان هم سرک کشید. سکه در ابتدای خرداد ماه کار خود را با کانال قیمتی دو میلیون تومانی آغاز کرد حالا با چهار کانال رشد به نزدیکی ۲.۵ میلیون رسیده است.
طبق مشاهدات و همچنین اعلام کارشناسان و فعالان بازار، میزان تقاضا و ورود نقدینگی به بازار سکه طی هفتههای اخیر به میزان قابلتوجهی بالا رفته است. اما چه عواملی باعث شده تا کالایی که به گفته صاحبنظران حدود ۵۰۰ هزار تومان حباب قیمتی دارد با چنین استقبالی مواجه شود.
سرمایههایی که سکه میشود
محمد کشتی آرای عضو هیأت رئیسه اتحادیه طلا و جواهر در گفتوگو با «ایران» اعتقاد دارد که سکه بهعنوان یک کالا که عرضه آن در انحصار بانک مرکزی است این روزها با رشد شدید تقاضا مواجه شده و همین عامل موجب بالا رفتن قیمت آن شده است. وی با اشاره به اینکه رشد تقاضا دراین بازار موجب یک گپ قیمتی شده است، گفت: ورود نقدینگی به بازار سکه بشدت افزایش یافته و رکوردهای بیسابقه قیمتی بر جای گذاشته است.
به گفته وی میزان سرمایههایی که برای خرید وارد بازار سکه شده طی روزهای اخیر به اوج خود رسیده است. وی درپاسخ به این سؤال که هماکنون قیمت سکه چقدر با واقعیت فاصله دارد، اظهارکرد: طبق تازهترین محاسبات انجام شده قیمت سکه حدود ۴۵۰ هزار تومان حباب دارد. این درحالی است که در بازار طلا چنین حبابی وجود ندارد و نرخ طلا با قیمت جهانی آن همسانی دارد. کشتی آرای با بیان اینکه تا زمانی که بازار سکه اشباع نشود و به تمام تقاضاها پاسخ داده نشود وضعیت به همین گونه باقی خواهد ماند تأکید کرد: به هرحال تقاضا برای خرید سکه باید در مقطعی متوقف شود کمااین که عقبگرد قیمتها در بازار روزگذشته نیز به همین دلیل اتفاق افتاد.
بیسابقهترین رکود بازار طلا در ۵۰ سال اخیر
درحالی که بازار سکه رونق بسیاری دارد و متقاضیان فراوانی را جذب کرده رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر و نقره استان تهران از بیسابقهترین رکود ۵۰ سال اخیر در بازار طلا خبر میدهد.
عبادلله محمد ولی در گفتوگو با «ایران» گفت: با وجود تقاضای بالا برای خرید سکه در بازار طلا نه تولیدکنندگان تولید میکنند و نه فروشندگان میفروشند. به گفته وی هماکنون مردم سرمایههای خرد خود را به سمت کالاهایی هدایت میکنند که در آینده ارزش افزوده و سود برای آنها به همراه داشته باشد یا حداقل بتواند ارزش دارایی آنها را حفظ کند و برهمین اساس سکه به عنوان محصولی استاندارد مورد توجه مردم قرار گرفته است.
براساس توضیحات عضو انجمن طلا در سالهای اخیر قیمت تمام شده طلای ساخته شده افزایش یافته است و همین عامل باعث شده تا طلا بهعنوان یک کالای سرمایهگذاری از سبد مصرفی مردم حذف شود. وی ادامه داد: هرگرم طلای ۱۸ عیار ۲۰۴ هزار تومان قیمت دارد که با اضافه کردن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده حدود ۲۰ هزار تومان به آن اضافه شده و نرخ آن به گرمی ۲۳۰ هزار تومان میرسد. این درحالی است که این نرخ بدون محاسبه اجرت ساخت خرده فروشی و عمده فروشی است. بنابراین قیمت تمام شده طلا بالا رفته است.
البته طبق اصلاحیهای که قرار است در قانون مالیات بر ارزش افزوده انجام شود این مالیات تنها بر اجرت ساخت تعلق میگیرد و اصل آن را شامل نخواهد شد.
این کارشناس بازار طلا با اشاره به اینکه در ماههای اخیر با بالاترین حباب قیمتی در سکه مواجه هستیم گفت: سه ماه پیش حباب سکه حدود ۲۰۰ هزار تومان بود که اکنون این حباب به نزدیک ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. به گفته وی تقاضای شدید برای خرید سکه بهعنوان محلی برای کسب سود و سرمایهگذاری باعث شده تا نوسان قیمتی این محصول افزایش یابد به طوری که از ابتدای امسال تاکنون سکه حدود ۷۰۰ هزار تومان رشد قیمتی داشته است.
نیمنگاه
کشتی آرای: میزان سرمایههایی که برای خرید وارد بازار سکه شده طی روزهای اخیر به اوج خود رسیده است
محمد ولی: هماکنون مردم سرمایههای خرد خود را به سمت کالاهایی هدایت میکنند که در آینده ارزش افزوده و سود برای آنها به همراه داشته باشد یا حداقل بتواند ارزش دارایی آنها را حفظ کند.
عامل گرانی سکه شناسایی شد!
در حالی هر قطعه سکه تمام بهار آزادی حدود دو هفته گذشته با افزایش حدود ۴۰۰ هزار تومانی از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان گذشت که رئیس کل بانک مرکزی میگوید این گرانی کلیک کنید.
افزایش قیمت دلار در بازار غیر رسمی تا ۷۲۰۰ تومان
امروز قیمت ارز در بازار آزاد روند روبه افزایش داشت به طوری که تا این ساعت قیمت دلار به ۷۲۰۰ و یورو به ۸۲۰۰ تومان هم رسید. گفته می شود در پی دیدار ترامپ، رییس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی قیمتها در بازار رو به افزایش است. این در حالی است که کارشناسان اقتصادی افزایش قیمت در بازارها را غیر منطقی دانسته و معتقدند جو روانی قبل از تحریم اقتصاد را ملتهب کرده است.
قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران
نرخ ارز رسمی/ دلار ۴۲۲۴ تومان شد (سهشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۷)
ارزش ۲۲ ارز بین بانکی در حالی روند صعودی به خود گرفته که ارزش یورو امروز با کاهش روبهرو شده است.
کاهش قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی
قیمت نفت در بازارهای جهانی کاهش یافت. شاخص نفت خام برنت با سه صدم درصد کاهش به ۷۶ دلار و ۴۴ سنت رسید. از سوی دیگر، شاخص نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با ۱۴ صدم درصد کاهش نسبت به روز گذشته به بشکهای ۶۶ دلار و ۱۹ سنت رسید. قیمت طلا در بازارهای جهانی نیز با ۹ صدم درصد افزایش به ۴۱ دلار و ۷۲ سنت رسید.
ارزش دلار میتواند بالای ۷ هزار و ۲۰۰ تومان باشد
سکه در شرایط کنونی بالای ۲۰۰ هزار تومان حباب دارد. بخشی از فعالان نیز تغییر موقعیت معاملهگران در بازار آتی سکه را در انتظارات بازیگران نقدی بازار موثر دانستند. روز یکشنبه حداقل بهای دلار بالای ۲ درصد رشد کرد که سکه بازان با مانور پیرامون آن قیمت را افزایشی کنند، ولی در روز سوم هفته هیچ عامل بنیادی برای ادامه افزایش قیمت وجود نداشت. دلار ساعت ۳ بعدازظهر روز گذشته در محدوده ۶ هزار و ۶۹۰ تومان قرار داشت. این در حالی است که معاملهگران دلار تلاش میکنند قیمت این ارز با بهای سکه تطبیق دهند. در واقع با قیمت روز گذشته سکه، ارزش دلار میتوانست بالای ۷ هزار و ۲۰۰ تومان باشد. کلیک کنید.
بازار دوم ارز در راه است
نشست خبری دیروز رئیس سازمان توسعه تجارت حاوی دو خبر مهم بود؛ خبر اول اعطای مجوز برای معامله اظهارنامههای صادراتی است که به نوعی بهمنزله ایجاد بازار دوم برای ارز است. خبر دوم آمار جدید از ثبتسفارشهای واردات از ابتدای سال ۹۷ تا ۲۰ خردادماه است. صحبتهای جدید رئیس سازمان توسعه تجارت حاکی از آن است که بازار دوم ارز ایجاد میشود که بر مبنای آن بخشی از صادرکنندگان میتوانند اظهارنامههای صادراتی را با نرخ توافقی به واردکنندگان بفروشند. بر اساس خبری که از سوی رئیس سازمان توسعه تجارت اعلام شده، بازار جدیدی برای صادرکنندگان کالا با پایه غیرنفتی ایجاد شده و آنها ملزم به ارائه ارز به چرخه اقتصاد از طریق سامانه نیما نیستند، بلکه اظهارنامه صادراتی صادرکننده میتواند برای واردات اقلام خاصی که قرار است به زودی اعلام شود، مورد استفاده قرار گیرد. در این باره مجتبی خسروتاج در نشست خبری روز گذشته در رابطه با ورود ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور این طور توضیح داده که درآمد ارزی صادرات کالاهایی چون فرآوردههای نفتی، پتروشیمی، اقلام معدنی و فلزی در سامانه نیما فروخته میشود. اما درآمدهای ارزی صادرات کالاهای غیرپتروشیمی و غیرمعدنی که عمدتا توسط بخش خصوصی محقق میشود، ضرورتی برای ورود به سیستم طراحی شده، ندارد.
این خبر تکمیل میشود...
- 19
- 6
هادی جلدی
۱۳۹۷/۳/۲۳ - ۱۴:۴۴
Permalink