در پنجمین روز هفته، دلار به سقف تازهای رسید و سکه تمام بهار آزادی خود را بالای مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تثبیت کرد. روز چهارشنبه، دلار در بازار غیررسمی از مرز ۷ هزار و ۳۰۰ تومان عبور کرد و در مقطعی حتی تا نقطه ۷ هزار و ۳۵۰ تومان بالا رفت. دلار پیش از این چنین ارقامی را به ثبت نرسانده بود. به گفته فعالان، عبور شاخص ارزی از مرز ۷ هزار و ۳۰۰ تومان در مقطعی برخی معاملهگران را سردرگم کرد. با این حال، از اواسط روز قیمت این ارز از سطوح یادشده عقبنشینی کرد و به سوی محدوده ۷ هزار و ۲۵۰ تومان حرکت کرد.
ارقام جدید در بازار ارز
به گفته برخی فعالان، قیمت دلار حدود ساعت ۳ بعدازظهر ۷ هزار و ۲۶۰ تومان بود. بهگفته برخی بازیگران ارزی، رشد بهای دلار از بعدازظهر روز سهشنبه شروع شد و چند عامل بیرونی به ادامه روند افزایشی در روز پنجم هفته کمک کردند. یکی از مهمترین عواملی که در افزایش قیمت دلار اثرگذار بود، به افزایش نرخ حواله درهم بازمیگشت. روز گذشته، به گفته برخی حاضران در بازار، نرخ حواله درهم به مرز ۲هزار تومانی نزدیکتر شد. درهم که در مقطعی تا قیمت هزار و ۹۹۰ تومان بالا رفته بود، در آخرین ساعات روز به عدد هزار و ۹۷۰ تومان رسیده بود. با این نرخ حواله درهم، ارزش دلار در بازار داخلی میتوانست در محدوده بالای ۷ هزار و ۲۳۰ تومان قرار بگیرد. به گفته برخی فعالان، از آنجا که فعالیت در بازار آزاد ارز ممنوع است، معاملهگران هزینه ریسک معامله را به ارزش دلار اضافه میکنند؛ عامل دیگری که به رشد قیمت دلار در بازار داخلی کمک کرد، افزایش ارزش آن در بازارهای همسایه بود. روز گذشته ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق به بالای مرز ۷ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده بود. قیمت این ارز در منطقه هرات افغانستان نیز به نزدیکی محدوده ۷ هزار و ۱۵۰ تومان رسید. بالا رفتن ارزش دلار در مناطق مرزی دومین نشانهای بود که معاملهگران داخلی را وسوسه کرد قیمتها را بالا ببرند.
در روزی که دلار بیشتر میل به صعود داشت، سکه تمام بهار آزادی نیز ۳ کانال افزایش قیمت را تجربه کرد. روز چهارشنبه سکه ۲۸ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و روی عدد ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان قرار گرفت. سکه در ساعات ابتدایی روز حتی تا قیمت ۲ میلیون و ۵۵۵ هزار تومان بالا رفته بود. به گفته فعالان، سکه در روزهای اخیر به روند بهای اونس در بازارهای جهانی توجه خاصی نداشته است و بیشتر روند بهای دلار را رصد میکند. روز چهارشنبه نیز از این روند مستثنی نبود و در حالی که اونس طلا تا ساعت ۳ بعدازظهر مسیر کاهشی را در پیش گرفته بود، سکه تمام بهار آزادی راه صعودی را در پیش گرفت. یکی از عوامل انتظاری که به رشد سکه نقدی کمک کرد، افزایش بهای این فلز گرانبها در معاملات آتی دی ماه بود. سکه روز گذشته در مقطعی در معاملات آتی دی ماه تا آستانه مرز ۳ میلیونی بالا رفته بود. روز گذشته ربع سکه نیز تا مرز ۷۰۰ هزار تومانی رشد کرد و نیم سکه نیز به آستانه یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومان رسید.
با وجود افزایش بهای سکه و دلار در روز گذشته و رسیدن به سقفهای تازه، عدهای از معاملهگران باور دارند هر دو دارایی در روزهای آینده ممکن است در مسیر اصلاح قرار بگیرند. از نظر آنها، دلار در فصل پرتقاضایی قرار ندارد و در صورتی که اخبار مثبتی به بازار مخابره شود، احتمال عقبنشینی قیمتها وجود خواهد داشت. در این میان، عده زیادی از فعالان بر ضرورت مداخله بازارساز تاکید میکنند. آنها باور دارند، بازارساز میتواند با فعالیت خود مانع از فعالیتهای مخرب سفتهبازی شود و از سوی دیگر زمینه افزایش شفافیت در معاملات را بالا ببرد. به گفته شماری از فعالان، درشرایطی که بازارساز در بازار فعال نیست و معاملات ارزی ممنوع شناخته میشود، سفتهبازان توانستهاند با جوسازی پیرامون برخی اخبار قیمتها را بعضا بالا ببرند. البته دلیل اصلی رشد قیمت را بسیاری از کارشناسان حرکت نقدینگی به سوی بازار ارز عنوان کرده و سایر دلایل را در رشد قیمت کماهمیتتر دانستهاند.
سقوط بیپایان ریال و ثبت نرخهای جدید
امروز هم افت ارزش ریال در برابر ارزهای عمده جهان ادامه یافت و قیمت دلار به بیش از ۷۵۰۰ تومان رسید❗️
ثبت قیمت کالاها در سامانه ۱۲۴ الزامی شد
سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در اطلاعیه ای اعلام کرد: ثبت قیمت کالاها و خدمات بهره مند از نرخ ارز رسمی در سامانه ۱۲۴ الزامی شد. سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی در اطلاعیه مشترکی در ۱۸ اردیبهشت ماه امسال بر ممنوعیت هرگونه افزایش قیمت کالا و خدمات به بهانه تغییر نرخ ارز تاکید کردند، زیرا تامین و پرداخت ارز برای همه مصارف قانونی تعریف شده است. رای نظارت دقیق، هدفمند، موثر و برخورد سریع با متخلفان، لازم است همه تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضه کنندگان کالا و خدمات که از ارز رسمی (دلار ۴۲۰۰ تومان) بهره مند شده و می شوند، نسبت به تعیین قیمت کالا و خدمات خود براساس ضوابط قیمت گذاری مصوب هیات تعیین و تثبیت قیمت ها که در سامانه این سازمان به نشانی www.cppo.ir در دسترس است، اقدام کنند. در این اطلاعیه از همه تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضه کنندگان کالا و خدمات خواسته شده تا فهرست قیمت ها را برای ثبت در سامانه اطلاع رسانی قیمت کالا و خدمات (به نشانی www.124.ir) به ادارات کل تخصصی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ارایه کنند.
کاهش ۲.۵ دلاری قیمت طلا با سیگنال رئیس بانک مرکزی آمریکا
مروز در بازارهای جهانی قیمت طلا ۲.۵ دلار افزایش یافت و هر اونس از این فلز گرانبها به قیمت ۱۲۶۵ دلار و ۱۰ سنت معامله شد. خبرگزاری رویترز نوشت افزایش ارزش دلار به بیشترین میزان ۱۱ ماه گذشته باعث شد قیمت فلز زرد امروز روند کاهشی داشته باشد البته تشدید جنگ تجاری بین آمریکا و چین مانع از افت بیشتر قیمت طلا شد. عامل دیگری که امروز در کاهش قیمت طلا نقش داشت اعلام جرومی پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا مبنی بر حفظ روند سرعت افزایش نرخ بهره در این کشور بود. افزایش نرخ بهره معمولاً به افزایش ارزش دلار و متعاقب آن کاهش قیمت طلا منجر میشود.در شرایط نرخ بهره بالا معمولاً سرمایهگذاری روی طلا کمتر میشود. امروز قیمت طلا در کمترین زمان ۱۲۶۰ دلار و ۸۰ سنت و در بیشترین زمان ۱۲۶۷ دلار و ۳۰ سنت معامله شد. قیمت امروز این فلز گرانبها نسبت به یک ماه گذشته ۲۵ دلار کاهش داشت اما نسبت به یک سال گذشته با ۱۸.۸ دلار افزایش مواجه شد.
قيمت فروش سکه در بازار ايران
نرخ ارز رسمی/ دلار همچون روز گذشته روند صعودی به خود گرفته (پنج شنبه ۳۱ خرداد ۹۷)
ارزش ۱۵ ارز در حالی روند نزولی به خود گرفته که ارزش دلار همچون روز گذشته روند صعودی به خود گرفته است. برای دیدن نرخ سایر ارزها کلیک کنید.
کاهش قیمت نفت در پی حمایت ایران از افزایش تولید اوپک
قیمت نفت روز پنج شنبه که ایران اعلام کرد ممکن است از افزایش اندک تولید نفت اوپک حمایت کند و زمینه را برای توافق این گروه با افزایش تولید در نشست روز جمعه هموار کرد، با کاهش روبرو شد. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۱ سنت یا ۰.۳ درصد کاهش، به ۶۵.۵۰ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی نفت برنت ۴۱ سنت یا ۰.۵۵ درصد کاهش یافت و ۷۴.۳۳ دلار در هر بشکه معامله شد.
شورای پول و اعتبار محورتصمیمگیریهای ارزی شود
اعضای شورای پول و اعتبار تاکید کردند که این شورا به محوریت تصمیمگیریهای ارزی تبدیل شود. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولیالله سیف با اشاره به رصد و پایش بازار ارز و ابراز امیدواری برای اعمال موارد اصلاحی لازم در مقررات ارزی در آینده نزدیک گفت: براساس برنامه ارزی دولت برای واردات کالاها و خدمات، از این پس ارز مورد نیاز به سه گروه کالایی «اساسی و حیاتی»، «مواد اولیه و ضروری» و «کالاهای با اولویت کمتر» تخصیص مییابد.
- 43
- 15
بهبود کمالی
۱۳۹۷/۴/۳ - ۰:۲۵
Permalink