بیشتر بخوانید:
به گزارش سرپوش، هفته گذشته سکه و دلار پس از هفتهها در مسیر کاهشی قرار گرفتند، موضوعی که نشان از اصلاح انتظارات معاملهگران داشت. روز پنجشنبه، در ادامه روند کاهشی، سکه تمام بهار آزادی ۱۱۸ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و با عقبنشینی از مرز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به قیمت ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان رسید. این سومین افت متوالی فلز گرانبهای داخلی بود و موجب شد اولین بازدهی منفی آن پس از ۶ هفته به ثبت برسد. رشد سکه هفته گذشته به منفی ۱/ ۴ درصد رسید که از هفته منتهی به ۲۹ اردیبهشت سابقه نداشت. البته بیشترین کاهش هفتگی، به ربع سکه اختصاص یافت که ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داد. نیم سکه نیز کاهش ۸/ ۸ درصدی را تجربه کرد.
همسو با افت قیمت سکه، بهای دلار نیز در بازار غیررسمی از کانال ۸ هزار تومانی پایین رفت و تا محدوده ۷ هزار و ۷۵۰ تومان عقبگرد کرد.
روند نزولی دلار در نتیجه راهاندازی بازار دوم ارز، فعالیت مجدد صرافیهای مجاز و انتشار اخبار مثبت از محتوای بسته پیشنهادی اروپا رقم خورد. با وجود این، رئیس جمهوری کشورمان در پایان هفته اخیر ضمن تماس با مقامات آلمانی و فرانسوی از محتوای مایوسکننده بسته اروپاییها در حمایت از برجام سخن گفت. مجموعه این شرایط در کنار عدم شفافیت در خصوص نحوه اجرای معاملات ارز در بازار دوم چشمانداز دلار را مبهم کرده است.
صبح پنجشنبه خبر صدور مجوز فعالیت بانک سرمایهگذاری اروپا در ایران در کانالهای اطلاع رسانی معاملهگران بهطور گستردهای انعکاس یافت؛ عاملی که موجب شد فشار فروش در بازار با شدت بیشتری بالاتر برود؛ به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، چهارشنبه شب، قانونگذاران اروپا با تصویب مجوز فعالیت بانک سرمایهگذاری اروپا در ایران، بر تلاشهای مخالفان پیروز شدند و تلاشهای خود برای حفظ برجام، پس از خروج آمریکا، را زنده نگاه داشتند. بانک سرمایهگذاری اروپا، ایآیبی که بازوی سرمایهگذاری غیرسودآور اتحادیه اروپا است، ستون اصلی تلاشهای اتحادیه اروپا برای حفظ روابط تجاری خود با ایران، در تقابل با تحریمهای جدید آمریکا را تشکیل میدهد.
بازار طلای جهانی / کمواکنشی طلا به جنگ تجاری غولها
دیروز ساعت ۱۶هر اونس طلا با رشد اندک یک دلاری به قیمت ۱۲۵۵ دلار معامله شد. با وجود شروع اولین مرحله از جنگ تجاری آمریکا و چین اما طلا به عنوان دارایی امن نوسان چندانی نداشت. کمیته بازار باز فدرال رزرو در آخرین نشست خود از اتفاقنظر در مورد روند مثبت رشد اقتصادى اظهار کردند که میتواند منجر به افزایشهاى تدریجى در نرخ بهره، تقویت شاخص دلار و در نتیجه فشار بر طلا باشد. دیروز شاخص دلار با آغاز جنگ تجاری دو غول اقتصادی جهان تحت فشار قرار گرفت. واشنگتن روز جمعه اخذ تعرفه ۳۰ میلیارد دلاری از کالاهای چینی را به مرحله اجرا درآورد. بلافاصله پس از انتشار این خبر، مقامات چینی تهدید به اقدام متقابل کردند. اما با وجود اوجگیری تنشهای تجاری شاهد نوسان محدود شاخص دلار و به تبع آن قیمت طلای جهانی بودیم.
وضعیت این روزهای بازار تهران
چند روز از اعتراض و اعتصاب بازار میگذرد. مجموعه شرایط اقتصادی و نا بسامانی برخی بازارهای کشور موجب شده بود که کسبه بسیاری از بازارهای تهران و با محوریت بازار بزرگ تهران در اعتراض به شرایط موجود و از جمله ممنوعیت واردات برخی کالاها، دلار گران، رکود دامنه دار و اخلال در چرخه عرضه و توزیع، کرکره مغازهها را پایین کشیده و دست به اعتصاب بزنند. اکنون بازاریان منتظر وعدههایی هستند که هفته گذشته از سوی وزیر صنعت به آنها داده شد. بازاریان در حجرههای خود نگران یک ماه دیگر هستند و اینکه کالاها چگونه به دستشان خواهد رسید. در روزهایی که بازار بزرگ تهران بسته شده بود و این اتفاق به سایر شهرها هم رسید، دولت به معترضان قول داد که در اسرع وقت برای حل مشکلات آنها اقدام کند.
وزیر صنعت گفته بود صنوفی که به لیست کالاهای ممنوعه اعتراض دارند بدانند که آن لیست وحی منزل نیست و در صورت تقاضا با رفع ممنوعیت برخی از کالاها موافقت میشود. نکته دیگری که وزیر صنعت قول داده بود، تسریع در ترخیص مواد اولیه واحدهای تولیدی از گمرک بود.موضوع مالیات بر ارزش افزوده هم یکی از خواستههای اصناف بود. نکته دیگر کمک به ثبات نرخ ارز بود. هر چند وزارت صنعت نمیتواند اهرم کنترلکننده باشد اما قرار است موضوع ثبات نرخ ارز در دولت دنبال شود تا واحدهای صنفی مردد درفروش و خرید کالا نباشند. اعتراض واحدهای صنفی طی هفته گذشته به چند دلیل بود؛ یک رکود شدید بازار، دوم؛نوسان شدید قیمت ارز، سوم؛کمبود مواد اولیه و چهارم؛ حضور برخی از افراد که واحدهای صنفی را مجبور به تعطیلی میکردند.
پیگیری وعدهها
قاسم نوده فراهانی از قدیمیهای اصناف است. فردی که سالیان متمادی رئیس اتاق اصناف ایران بود. وی درباره وضعیت این روزهای بازار و کسبه به «ایران »گفت: طی چند روز اخیر گفتوگوهای متعددی با بازاریان داشتیم و از آنها خواستیم که به مغازههای خود بروند و اجازه دهند مشکلات را حل کنیم. آنها نیز به ما اعتماد کردند و کرکره مغازههای خود را بالا بردند، حال نوبت دولت است که با تمام قوا برای حل چالش واحدهای صنفی و بازاریان آستین بالا بزند. البته اتاق اصناف قولهایی که به واحدهای صنفی داده شده است را پیگیری میکند. وی افزود: خیلی از تولیدکنندگان نسبت به تأمین مواد اولیه خود نگران هستند و میگویند از دو ماه دیگر مواد اولیه نخواهند داشت. اکثر تولیدکنندگان با چنین مشکلی مواجه شدند. واحدهای تولیدی چون پوشاک، کفش، تجهیزات پزشکی و.... خیلی از آنها مواد اولیهشان در گمرک مانده است و منتظر مساعدت دولت هستند تا روند ترخیص سرعت بگیرد. وی خاطرنشان کرد: نکته مهمی که دولت باید به آن توجه کند، ثبات نرخ ارز است. هر قیمتی که قرار است برای آن در نظر گرفته شود به یکباره صورت گیرد تا تکلیف تولیدکنندگان، فروشندگان و خریداران مشخص شود.حداقل دولت باید تا ۶ ماه نرخها را ثابت کند تا همه امکان برنامهریزی داشته باشند.
فراهانی اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده که اکنون در مجلس است را موضوع مهمی دانست که واحدهای صنفی انتظار تصویب و ابلاغ آن را میکشند. وی اظهارداشت: بازاریان سهم بسزایی در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی داشتند از اینرو هیچکدام آنها نمیخواهند در برابر دولت و نظام قرار گیرند. خواسته آنها حل مشکلات موجود است. اخیراً نیز جلسهای با رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر صنعت، معدن و تجارت داشتیم. در آن جلسه رئیس مجلس از وزیر صنعت خواست که از توانایی اصناف استفاده شود. چرا که آنها بازوی توانمند اقتصاد کشور هستند. بدین جهت امیدواریم از این پس در تصمیم گیریها اصناف هم حضور داشته باشند تا تصمیمها یکطرفه نباشد.
آخرین وضعیت بازار
سراغ بازاریان هم رفتیم. نقیبیان یکی از تولیدکنندگان بازار بزرگ تهران به ما می گوید: قیمت محصولات ما در فاکتورها مربوط به سال ۹۶ است اما موقع تحویل کالا به قیمت روز محاسبه میکنیم. نمیتوان فاکتورها را هر روز تغییر داد. متأسفانه این روزها شاهد ثبات قیمت نیستیم و این نوسان قیمت باعث شده به سفارشهای ما لطمه سنگینی وارد شود.وی ادامه داد: هیچ زمان با نوسان روزانه قیمت روبهرو نشده بودیم ولی چند وقتی است که نمیدانیم باید چه کاری انجام دهیم. علیرضا عابد تولیدکننده پوشاک است که از ابتدای سالجاری تاکنون ۳ کارگاه خود را تعطیل کرده و تنها یک کارگاه برای او باقی مانده است. وی گفت: شلواری که بهعنوان مثال برای ما ۱۰ هزار تومان تمام میشد اکنون مجبوریم با قیمت ۲۵ هزار تومان به فروش برسانیم.وقتی قیمتها اینچنین بالا میرود ما مشتریهای خود را از دست میدهیم و لذا چارهای جز تعطیل کردن نداریم. وی خاطرنشان کرد:در گذشته مواد اولیه را با ارز ۳هزار و ۷۰۰ تومان میخریدیم اما اکنون با ارز ۸ هزار و ۵۰۰ تومان هم نمیتوان مواد اولیه خرید. بدین جهت اکنون با بحران مواد اولیه روبهرو شدهایم و تولیدکنندگان داخلی هم برای تأمین نیاز ما نمیتوانند کاری انجام دهند. حتی تولیدکنندگان هم مواد مورد نیاز خود را از خارج وارد میکردند و اکنون معلوم نیست این وابستگی چگونه قرار است مدیریت شود. آنچه مشخص است وضعیت صنف پوشاک بسیار بحرانی است. عابد با بیان اینکه تا چند ماه پیش ما بهصورت چکی خرید میکردیم ولی اکنون روزانه و حتی ساعتی شده است، گفت: پرداخت ساعتی قیمتها بشدت به تولیدکنندگان صدمه وارد کرده است و بدین شکل امکان ادامه حیات نداریم.
قیمت ارز و سکه در بازار آزاد
عوامل واردات غیر قانونی ۶۴۰۰ خودرو بازداشت شدند
رئیس فراکسیون مبارزه با فساد اقتصادی و اداری و شفافسازی مجلس از بازداشت ۳ نفر از وارد کنندگان غیر قانونی ۶۴۰۰ خودرو خبر داد. به گفته وی ۳ نفر دیگر برای مراجعه به مقامات قضایی احضار شدهاند. امیر خجسته در گفتوگو با ایسنا در رابطه با جزییات تخلف در ورود بیش از ۱۰۰ هزار خودرو به کشور بیان کرد: بالای دو سال است که در فراکسیون مبارزه با فساد اقتصادی و اداری و شفاف سازی در خصوص قاچاق و مافیای خودرو در حال تحقیق هستیم. این بخش دارای مافیای عجیب و پیچیده است . ۴یا ۵ خانواهد هستند که با تبانی با مسئولین وزارتخانههای مربوطه توانستهاند تخلفات زیادی انجام دهند. ازجمله این تخلفات بحث ثبت سفارش ۳۴ هزار خودرو به صورت غیر قانونی بود. فراکسیون ابتدا آمار ۵۶۰۰ و سپس ۶۴۰۰ و بعد ۱۵هزار را کشف کرد که در نهایت مطلع شدیم ۳۴ هزار ثبت سفار ش به صورت غیر قانونی انجام شده است. وی در ادامه گفت: متخلفین از ساعت ۲ تا ۴ صبح طی ۹ روز این ثبت سفارش را انجام داده بودند و ما توانستیم این موضوع را اثبات کنیم و مدارک و مستنداتی را که توسط فراکسیون تهیه شده بود تحویل مراجع قانونی دادیم و آنها نیز آن را پذیرفتند. عوامل واردات غیر قانونی ۶۴۰۰ خودرو بازداشت شدند و با قاطعیت پیگیر هستیم تا این موضوع تعیین تکلیف شود. در ادامه نیز بازداشتهایی صورت خواهد گرفت. متخلفانی کلان در این بخش بازداشت شدهاند و چند نفر هم برای مراجعه به مقامات قضایی احظار شدهاند. خجسته تصریح کرد: ما هر مدارکی را که داشتیم به قوه قضاییه تحویل دادیم و این قوه نیز به خوبی ورود پیدا کردند و شبکه خودرو در حال شفافسازی است. دستگاههای نظارتی ما همه سکوت کردند که این جای تعجب دارد. متاسفانه اول دستگاهها انکار میکنند و بعد می گویند جور دیگری است. خبری به ما رسیده که بالای ۱۰۰ هزار خودرو به صورت غیر قانونی وارد کشور شده است که ما بر روی این ۱۰۰ هزار خودرو داریم کار کارشناسی انجام می دهیم.
شعبه ویژه ای در دادسرای تهران برای رسیدگی به پرونده بازار سکه و ارز ایجاد میشود
رئیس کل دادگستری استان تهران گفته است که به دستور رئیس قوه قضاییه برای پیگیری پرونده بازار سکه و ارز، شعبه ویژه ای در دادسرا درنظر گرفته شده است. غلامحسین اسماعیلی گفته در حوزه بازار سکه وارز در مراجع قضایی تشکیل پرونده شده ولی تاکنون کیفرخواستی برای این پرونده ها صادر نشده است. آقای اسماعیلی همچنین گفته دستگیری هایی توسط پلیس در اجرای دستورات مقامات قضایی دادسرا انجام شده است.
ابهام در کشف قیمت ارز بازار ثانویه / مکانیزم تعیین نرخ : سبزهمیدانی
بابک افقهی در خصوص بازار ثانویه ارز که به تازگی از سوی دولت راهاندازی شده است، گفت: برای راهاندازی بازار ثانویه ارز، فعالان اقتصادی پیشنهاد دادهاند که ارز حاصل از ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی، در سامانه نیما مبادله شود، اما نکته اصلی که در این میان وجود دارد، آن است که مکانیزم کشف قیمت در این سیستم جدید، خرید اظهارنامه یا ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما، به طور قابل توجهی مبهم است و مشخص نیست که این مکانیزم با چه روشی قرار است اجرایی شود. رئیس اسبق سازمان توسعه تجارت ایران افزود: مکانیزم کشف قیمت، برای هر بازاری مثل سهام یا پول، باید وجود داشته باشد تا مردم بتوانند متوجه شوند که آن کالا، چه نرخی دارد و با چه قیمتی باید معامله شود. به هر حال ارز هم در اقتصاد ایران یک کالا به شمار میرود، در حالیکه سالها است که یکی از مشکلات ساختاری اقتصاد ایران را به نام خود به ثبت رسانده، چراکه قیمت آن، در کف بازار تهران و در سبزهمیدان تعیین میشود و گروهی از افراد، قیمت را تعیین کرده و مابقی ۸۰ میلیون نفر جمعیت، باید از آن تبعیت کنند. در سیستم پیشنهادی اخیر هم باید مشخص باشد که میزان عرضه و تقاضا در این بازار چقدر است و مکانیزم قیمتگذاری به چه صورت طراحی شده است. وی تصریح کرد: در سامانه سناریت هم که برای صرافیها طراحی شده بود، تنها ثبت نرخ صورت میگیرد؛ در حالیکه معامله در صرافی صورت گرفته و نرخ آن در سنا، ثبت میشود؛ پس اینجا هم، مکانیزمی برای کشف قیمت وجود ندارد؛ بنابراین ارز باید برای کشف قیمت وارد بورس شده و آنجا قیمت آن مشخص شود، چراکه دلار نیز همانند سایر کالاهایی که در بورس معامله میشود، میتواند کشف قیمت شود؛ این در حالی است که فعالان اقتصادی معتقدند که باید خرید و فروش ارز گروه ۲۰ درصدی، در نیما صورت گیرد. افقهی در توضیح این مطلب خاطرنشان کرد: نیما، سامانهای است که درخواستهای خرید و فروش در آن ثبت میشود، اما کشف قیمت، در آن صورت نمیگیرد؛ پس این یک ابهام بزرگ است که یک صادرکننده و واردکننده، اگر برای معامله وارد سامانه شوند، به درستی نمیدانند که باید چه نرخی را تعیین کنند؛ در حالیکه متقاضی ارز هم نمیداند که باید با چه نرخی ارز را خریداری نماید تا یک رابطه برد-برد شکل گیرد.
قاضیعسکر: ارز حج ۹۷ را قبل از گرانی دلار خریداری کردیم
سازمان حج و زیارت با توجه به پولهایی که از داوطلبین در سال ۹۶ دریافت کرده بود اقدام به خرید ارز کرد. اگر به سایت بانک مرکزی مراجعه کنید قیمتها کاملاً مشخص است. ۱۵ اسفندماه ما تمام ارز موردنیاز را از طریق بانک مرکزی خریداری کردیم. آن روز قیمت ارز با احتساب ۳ درصد کارمزد، ۳۸۸۳ تومان بود و این قیمت در سایت بانک مرکزی قابلمشاهده است. پسنیازی به خرید ارز نداریم و قیمت ۳۹۰۰ تومانی که من اعلام کرده بودم مربوط به خرید اسفندماه است و نیازی به خرید ارز نداریم.
سیاوشی: اختصاص ارز دولتی به حجاج در شرایط فعلی، به هیچ وجه معقول نیست
طیبه سیاوشی شاه عنایتی در گفتوگو با خانه ملت، در واکنش به اختصاص ارز دولتی به حجاج، گفت: اختصاص ارز دولتی به حجاج در حالی که کالاهای حیاتی مانند دارو نیاز بیشتری به این مهم دارند و کشور در وضعیت خاصی است، به هیچ وجه معقول نیست. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، اختصاص ارز دولتی به حجاج را اجحاف در حق مردم و خلاف قانون دانست و گفت: در شرایطی که هزینه حج باید با ارز دولتی محاسبه شود، چنین تصور میشود که سهمی از مردم عادی اخذ و به حجاج اختصاص داده شده است. این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: حج واجب شرعی است و انجام آن بزرگترین آرزوی هر مسلمانی است اما باید وضعیت اقتصادی موجود کشور را مورد توجه قرار داد. عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جمع کثیری از مردم نیازمند و محتاج این ارز هستند و فردی که میخواهد حجش مقبول خداوند قرار گیرد و حقی بر گردنش نباشد باید از ارز غیر دولتی استفاده کند.
قيمت فروش سکه و طلا در بازار ايران
بهمنی: باید ارز را ارزان بفروشیم | «جمشید بسم الله» به تنهایی نمیتواند بازار را به دست گیرد
محمود بهمنی گفت: جمشید بسم الله یک نفر است به تنهایی که نمیتواند ارز مملکت را به دست گیرد. ۸۰ درصد اقتصاد کشور ما دولتی است، ۵۱ میلیون دلار درآمد ارزی ماست، مگر یک نفر میتواند اقتصاد ما را تحت تاثیر قرار دهد؟ هنگامی که از سالم بودن شرایط مطمئن باشید، میتوانید به هر طریقی که لازم و صلاح میدانید نفت، ارز و کالای خود را بفروشید. در شرایط خاصی قرار داریم باید مراقب ذخایر ملی خود باشیم. نباید ارز را ارزان بفروشیم، باید ارز را در اختیار کسانی قرار دهیم که نیاز دارند. اینکه هر کسی خواست مسافرت برود ارز بدهیم درست نیست، باید به نیازمندان واقعی ارز بدهیم.
نرخ ارز رسمی/ دلار در آستانه ۴۳۰۰ تومان (شنبه ۱۶ تیرماه ۹۷)
از ۳۹ ارز بین بانکی ارائه شده از سوی بانک مرکزی ارزش ۳۵ ارز افزایش، ارزش ۳ ارز کاهش و ۱ ارز بدون تغییر قیمت کار خود را آغاز کردند.
هشدار دومین بانک بزرگ آمریکا درباره سیاست «صادرات صفر» نفت ایران
بانک سرمایهگذاری «مریل لینچ» که زیر نظر «بنک آو آمریکا» (بانک آمریکا) فعالیت میکند اعلام کرد در صورتی که دولت آمریکا بتواند مطابق آنچه تمایلش را ابراز کرده تا ۴ نوامبر (۱۳ آبانماه) صادرات نفت ایران را به صفر برساند، بهای نفت در بازارهای جهانی ممکن است به ۱۲۰ دلار به ازای هر بشکه افزایش پیدا کند
سالانه ۲۰ میلیارد دلار کشفیات قاچاق داریم نه ۱۲ میلیارد دلار
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس گفت: بیش از ۲۰ میلیارد دلار سالانه کشفیات قاچاق کالا در سطح کشور داریم اما دولت با اشاره به اقدامات مقابلهای خود ۱۲ میلیارد دلار میزان کشفیات قاچاق کالا کشور اعلام کرده است. به گزارش ایسنا، محمدمهدی زاهدی در جلسه هماندیشی مجمع نمایندگان استان کرمان با اعضای کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کرمان، این استان را یکی از استانهای ترانزیت قاچاق کالا دانست و تصریح کرد: با توجه به ترانزیت بودن استان کرمان در قاچاق کالا باید حداقل ۳۰ درصد کشفیات کالاهای قاچاق کشور را به محل کشف این کالاها اختصاص دهند که متاسفانه اینگونه نیست. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی برخورد ایجابی و سلبی را مکمل یکدیگر دانست و عنوان کرد: متاسفانه با عوامل اصلی قاچاق کالا و ارز مبارزه نمیکنیم و تنها با مغازهداران جزیی مقابله میکنیم این در حالی است که معتقدم برخورد کردن با آنها در این شرایط اشتباه است و این موضوع نه تنها که هیچ امتیازی نخواهد داشت، بلکه سبب خواهد شد مردم را بدبین کرده و آنها را مقابل نظام قرار دهیم.
دلار ۴۲۰۰ تومانی چگونه و با چه محاسبهای تعیین شد؟
متاسفانه دولت در ماجرای ارز هنوز سیاست مشخصی را اعلام نکرده است. سیاستهای جدیدی هم که اعلام شده قطعا با... کلیک کنید.
پارچه چادری مشمول ارز رسمی میشود
نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: برای جلوگیری از افزایش قیمت چادر مشکی، پیشنهاد شد که پارچه چادری وارداتی از گروه سوم به گروه دوم کالایی منتقل شود. حمیدرضا فولادگر در گفتوگو با فارس، با اشاره به دستهبندی اقلام وارداتی به ۴ دسته و تخصیص ارز بر اساس اولویت به آن اظهار کرد: دسته اول کالاها، کالاهای حیاتی هستند، دسته دوم کالاهای مصرفی مواد اولیه و تجهیزات تولیدی، دسته سوم کالاهای مصرفی گیرنده ارز نرخ آزاد و دسته چهارم نیز کالاهای ممنوعه نام گرفتهاند که ارزی به آن تخصیص پیدا نمیکند. وی در ادامه افزود: پارچههای مشکی مورد مصرف در دوخت چادر، در گروه سوم کالاهای وارداتی قرار گرفتهاند و همین امر باعث شده که قیمت این پارچهها افزایش یابد. نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: این امر باعث میشود تا به دلیل گران شدن چادر، برخی نتوانند که آن را تهیه کنند.
نفت در نیمه دوم سال گرانتر میشود
بانک مورگان استنلی قیمت مورد پیشبینی برای نفت در نیمه دوم سال را بهدلیل انتظار برای کمبود عرضه در بازار بالا برد.به گزارش ایسنا، مورگان استنلی در یادداشت خود اعلام کرد قیمتهای نفت در نیمه دوم سال بهدلیل تلاش امریکا برای حذف صادرات نفت ایران تا نوامبر، بیشتر از آنچه پیش از این تصور میرفت، افزایش خواهد یافت. سیاست خصمانه امریکا در قبال ایران به معنای آن است که همزمان با تقاضای بالا برای نفت، تولید ایران ممکن است به میزان ۱.۱ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند. مورگان استنلی پیشبینی کرد تولید نفت در لیبی و آنگولا بیش از آنچه پیش از این برآورد شده بود کاهش پیدا خواهد کرد و بازار نفت را با کمبود عرضه به میزان ۶۰۰ هزار بشکه در روز در نیمه دوم سال میلادی جاری مواجه میکند.
ممنوعیت صادرات ۱۸ قلم کالای اساسی و ضروری کشاورزی
گمرک ایران با صدور ابلاغیهای صادرات ۱۸ قلم کالای اساسی و ضروری کشاورزی را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد. به گزارش مهر، در این دستورالعمل که در تاریخ ششم تیرماه صادر شده و به اطلاع وزیران صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی رسیده، آمده است: پیرو بخشنامههای مربوط به فهرست اقلام صادراتی مشمول ممنوعیت، عوارض و مجوز صادراتی، صادرات ۱۸ قلم کالای اساسی و ضروری کشاورزی ذرت، گندم، آرد، جو، جو دوسر، دانههای روغنی، روغن خام و پالم، یونجه، کاه و کلش، پودر ماهی و گوشت، انواع سبوس، کنجاله سویا، سایر کنجالهها، تفالهها، خوراک آبزیان، افزودنی خوراک آبزیان، چاودار و سورگوم تا اطلاع ثانوی ممنوع شده است.
چرا مردم دیگر طلا نمیخرند؟
رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به زیان طلافروشان از نوسان قیمت ها، گفت: رکود در بازار طلا به حدی است که خرید و فروش مصنوعات طلا به صفر رسیده است. با اشاره به رکود موجود در بازار طلا، اظهار داشت: در خصوص خرید و فروش مصنوعات طلا از ابتدای سال در حد صفر بوده است. وی افزود: با این تعداد طلافروشیای که در کشور وجود دارد، از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا به الان خرید و فروشی که باید وجود داشته باشد و از مصنوعات طلا استقبال شود و همکاران ما بتوانند از این خرید و فروش هزینههای خود را تامین کنند، وجود نداشته است. رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران توضیح داد: در این نوسانات قیمت طلا، قدرت تصمیمگیری از مردم گرفته شده و نیز از نظر اقتصادی و مالی قدرت خریدشان پایین آمده است. همچنین مردم در مسیری رفتند که طلاهای آب شده یا سکه میخرند تا کار اقتصادی کنند. محمدولی عنوان کرد: از نظر اقتصادی طلافروشان هزینههای روزمره خود را نیز نتوانستند تامین کنند. وی با ذکر این نکته که در حال حاضر حباب سکه در حدود ۶۰۰ هزار تومان است، تصریح کرد: اگر دادوستد اتفاق بیفتد، برای طلافروشان خوب است و طلافروشان از این افزایش قیمتها و نوسانات زیان دیدهاند.
- 34
- 18
ریحانه
۱۳۹۷/۴/۱۸ - ۴:۴۳
Permalink