قیمت دلار امروز ۲۷ تیر ۹۷؛ به گزارش سرپوش، در چهارمین روز هفته، دور دوم تحویل سکههای پیشفروش کلید خورد؛ ولی قیمت سکه برخلاف انتظارات بیشتر معاملهگران در بازار آزاد افزایشی شد. روز گذشته، سکه با ۴۰ هزار تومان افزایش به قیمت ۲ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان رسید. دو عامل برای افزایش قیمت سکه عنوان شده است. برخی افراد مطلع عنوان کردند، افراد زیادی برای تحویل سکههای پیشفروش خود به شعب بانک ملی مراجعه نکردند؛ همچنین معاملهگران بازار سکه عنوان کردند، دیروز بازار از سمت عرضه با اتفاق خاصی روبهرو نشد؛ در واقع از نظر این عده افرادی نیز که سکههای پیشفروش خود را تحویل گرفته بودند، آن را برای فروش به بازار عرضه نکردند. دیروز بازار تحتتاثیر گمانهزنیهای متفاوت نسبت به اثرات پیشفروش سکه، نوسانات زیادی را تجربه کرد.
در ابتدای روز سکه در محدوده ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان قرار داشت؛ به تدریج تا کانال ۲ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان بالا رفت و در نهایت در ساعات انتهایی روز بار دیگر مسیر کاهشی را برای حرکت انتخاب کرد. در روز نوسانی سکه، دلار نیز در بازه ۷ هزار و ۹۰۰ تا ۸ هزار و ۱۰۰ تومان نوسان کرد.دلار در ابتدای روز بیشتر میل به کاهش داشت؛ به یکباره افزایشی شد و در ساعات پایانی روز در نزدیکی سطح ۸ هزار و ۵۰ تومان نوسانات خود را صورت داد. روز گذشته یکی از مقامات بانک مرکزی نیز از انجام ۶۵ میلیون یورو معامله قطعی در بازار دوم ارز خبر داد. بهنظر میرسد کاهش نوسانات در بازار ارز تا حدی ناشی از معاملات بازار دوم ارز بوده باشد.
بازار طلای جهانی؛ طلا در انتظار سیگنال رئیس «فد»
دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۴۱ دلار معامله شد. شاهد تداوم روند کمنوسان طلای جهانی با کمنوسانی شاخص دلار و افت بازارهای سهام بودیم. شرایط انتظاری برای سخنرانی جروم پاول در مقابل کنگره و پیشبینیها از ارائه تصویر «رشد مناسب اقتصادی» فشار را بر طلا حفظ کرده است. همچنان با وجود روند کمنوسان بازارهای سهام، توجه معاملهگران به گزارشهای فصلی شرکتها بود. افزایش نرخ بهره آمریکا عامل فشار بر بازارهای نوظهور با بالا رفتن هزینههای مالی دلاری شرکتها است. صندوق بینالمللی پول (IMF) با وجود عدم تغییر نرخ رشد اقتصاد جهانی، ریسک تشدید جنگ تجاری، کند شدن رشد اقتصادی اروپا و ژاپن را ریسک منفی اقتصاد جهانی اعلام کرد. کارشناسان نشانههای پایان یافته چرخه رونق اقتصادی را نیز عامل ریسک میدانند. اظهارات جروم پاول و آمارهای اقتصادی آمریکا از جمله تولیدات صنعتی بر طلا اثرگذار هستند.
بانک سرمایهگذاری اروپا: نمیتوانیم در ایران سرمایهگذاری کنیم
ورنِر هویر، رئیس بانک سرمایهگذاری اروپا میگوید که از تلاشهای اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران (برجام) حمایت میکند، اما هشدار داد که وامدهی به ایران میتواند این بانک را تضعیف کند. *وی ادامه داد: «هیچ بانک اروپایی وجود ندارد که در حال حاضر بتواند در ایران و با ایران تجارت کند.» بانک سرمایهگذاری اروپا، بازوی سرمایهگذاریهای بلندمدت غیرانتفاعی اتحادیه اروپا است. *هویر افزود: «ما باید به این واقعیت توجه کنیم اگر در ایران فعال میبودیم، مدل کسبوکار بانک را در معرض خطر قرار میدادیم.» *این سخنان در شرایطی بیان میشود که اتحادیه اروپا برای کمک به حفظ ارتباطات اقتصادی با ایران در مقابل تصمیم آمریکا برای خروج از برجام و اعمال دوباره تحریمها علیه ایران، از این بانک خواسته بود تا با ایران تجارت کند./رویترز
نرخ ارز و سکه در بازار
برخورد با اخلالگران ارز و سکه
رئیس دادگاه انقلاب: *با اخلالگران ارز و سکه چنان برخوردی می کنیم که درس عبرتی در تاریخ باشد * دادگاه انقلاب هیچ واهمهای از این فضاسازیها ندارد و قاطعانه رسیدگی میکند
پورابراهیمی: افزایش ۳۰۰ درصدی نقدینگی نه به تحریم ارتباط دارد نه به آمریکا
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: *ما را چه تحریم کنند و چه در جنگ اقتصادی آمریکا نباشیم حجم نقدینگی مشکل اقتصادی ما است. *این ناشی از عملکرد ضعیف مدیریتها و نظارتها بوده است. *دولت اختیارات لازم برای اداره جنگ اقتصادی را دارد. *امروز بهترین موقعیت برای جراحی در اقتصاد کشور است.
نرخ ارز در بازار آزاد
پای دلار ۷۵۰۰ تومانی به "نیما" باز شد
با وجود ابهاماتی که در رابطه با نرخ رقابتی ارز در سامانه نیما برای گروه سوم کالایی وجود داشت، خبرها از این حکایت دارد که دلار تا ۷۵۰۰ تومان در معاملات این سامانه قیمت خورده است. برای جزئیات بیشتر کلیک کنید.
دبیر کل بانک مرکزی: انتشار اوراق سکه پابرجا و روی میز قرار دارد
با وجود اینکه طرح انتشار اوراق سکه در بازار سرمایه مدتی است متوقف شده و برخی گمانهزنیها درباره منتفی شدن آن وجود دارد، دبیرکل بانک مرکزی میگوید که این طرح همچنان پابرجاست و روی میز قرار دارد. به گزارش سرپوش، قرار بر این بود تا از نهم تیرماه سال جاری بازار سرمایه معاملات اوراق سکه را آغاز کند؛ اما این اتفاق نیفتاد و تاکنون نیز اجرایی نشده است. آنطور که محمود احمدی -دبیرکل بانک مرکزی - به ایسنا اعلام کرده، طرح انتشار اوراق سکه منتفی نشده و مذاکرات و هماهنگیهایی برای اجرای آن در حال انجام است، بنابراین به محض اینکه به نتیجه قطعی رسیده و ساز و کار کامل شود، حتما اجرایی خواهد شد و در دستور کار قرار میگیرد. در یک ماه گذشته بانک مرکزی طرح انتشار اوراق سکه را مطرح کرد که بر این اساس قرار شد سکههای پیش فروشی که در هفت سررسید فروش رفت و دارندگان آن باید منتظر دریافت سکهها باشند، قابلیت معامله داشته باشد؛ به گونهای که با ورود به بازار سرمایه این سکهها به اوراق تبدیل شده و قابل معامله میشود. بنابراین فرد میتوانست اوراق سکههای خود را فروخته و پول آن را دریافت کند و یا اینکه چنین معاملهای انجام نداده و در زمان سررسید سکهها را از شعبه بانک تحویل بگیرد. از سوی دیگر کسی که اوراق را خریداری میکرد، میتوانست آن را بار دیگر مورد معامله قرار داده و یا اینکه منتظر بماند در موعد سررسید سکههای فیزیکی دریافت کند. قرار بر این بود تا قیمت سکهها با اختلافی از نرخ روز بازار در بورس تعیین شده و اوراق مورد معامله قرار گیرد که در این حالت فرصتی را برای دارندگان ایجاد میکرد که در زمانی زودتر از سررسید که میتوانست دو ساله باشد، پول خود را نقد کند. اما شرایط به سمتی پیش رفت که با وجود اینکه بانک مرکزی اعلام کرده بود از نهم تیرماه انتشار اوراق در بازار سرمایه شروع میشود، چنین اتفاقی نیفتاد. دلیل این موضوع بحثهایی در رابطه با دریافت مالیات و یا آماده نبوده نرمافزارها اعلام شده بود. در حالی حدود ۲۰ روز از این ماجرا گذشته که برخی مطرح کردند ممکن است در کل طرح انتشار اوراق سکه منتفی شده باشد. با این حال اعلام دبیرکل بانک مرکزی از این حکایت دارد که طرح انتشار اوراق ممکن است به زودی و بعد از انجام هماهنگیهای لازم اجرایی شود.
تاثیر نرخ ارز بر گرانی تجهیزات پزشکی
دکتر علیرضا صادقپور در افتتاحیه پنجمین کنگره منطقه شمال ایران و چهاردهمین سمینار ارتوپدی شاخه آذربایجان، اظهار داشت: در این کنگره جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزههایی همچون شکستگیهای اندام فوقانی و تحتانی، مفصل ران و زانو و ارتوپدی اطفال و شانه مورد بحث و گفتگو قرار میگیرد. وی افزود: حوادث و شکستگیها میتواند از دلایل آسیب به مفصل زانو و لگن باشد ولی مهم ترین و بیشترین مشکلی که سبب نیاز بیمار به تعویض مفصل میشود آرتروزها است که از سن میانسالی تا کهنسالی افراد را گرفتار میکند. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ادامه داد: تهیه وسایلی همچون پروتز مفصل، چندان تحت پوشش بیمه نیست و نحوه تهیه آن نیز امروز با مشکل مواجه شده است چرا که اصولاً این پروتزها خارجی بوده و قیمت آن حدود دو برابر شده است البته وزارت بهداشت همان قیمتهای قبلی را اعلام کرده ولی شرکتهای تجهیزات پزشکی در این زمینه دچار مشکل شدهاند. وی، از کمیاب شدن پروتز مفصل خبر داد و گفت: تعداد عملهای مربوطه نیز در این زمینه در مراکز دولتی خیلی کم شده و فقط برای جراحیهای اورژانسی انجام میشود. صادقپور افزود: با اجرای طرح تحول سلامت، طی ۴ سال گذشته عمل تعویض مفصل افزایش یافت ولی با کاهش منابع این طرح و اکنون با افزایش دلار آمار این عمل کاهش یافته و افرادی که تمکن مالی دارند بیشتر آن عمل برایشان انجام میشود. وی گفت: البته وسایل مربوط به شکستگی ها و اورژانس به دلیل اینکه بیشتر در داخل تولید میشود مشکلی در توزیع و ارائه آن وجود ندارد.
نرخ ارز و سکه
رد پاي بانكها در نوسانات بازار طلا و سكه
در چند روز گذشته نوساني كه بانكها از بازار طلا و سكه دريافت كرده اند بسيار قابل تامل مي باشد چرا كه شواهد نشان مي دهد بانكها با دخالتهای خود در قيمت سكه ، بازار را تحت تاثیر قرار داده اند و در این شرایط اصولا فعالان اقتصادی نمیتوانند برنامهریزی داشته باشند و در نهايت اين بانك مركزي است كه با نوسان گيري بموقع در قيمت سكه به سود مي رسد. اين در حالي است كه عموم مردم جامعه انتظار داشتند با تحويل سكه هاي پيش فروش شده قيمت سكه بشدت كاهش يابد اما بنظر ميرسد افرادي پشت پرده حضور دارند كه با دستهاي نامريي خود اين اجازه را نمي دهند! حال سوال اصلي اينجاست كه چرا بانك مركزي اجازه نمي دهد سودی که در نتیجه سیاستگذاریها و مجموعه شرایط ایجاد شده توسط سياستهاي بانك مركزي ايجاد شده است را نصيب مردم كند و چرا نمیتوانند ببینند که مردم از سرمایهگذاری که در نتیجه اجرای سیاست هاي خودشان بوده اکنون سود برده اند؟ مگر غير از اين است كه مردم با مشاهده اين نوسان قيمتها ، موجب می شود دیگر هیچ وقت به چنین طرحهایی که خود در مواقعی ابزار سیاستگذار بانک مرکزی برای کنترل بازار است، اعتماد كنند. مگر نه اين است كه قرار بر اين بود كه گسترش عرضه سکه باعث حذف دلالی و سودجویی و تعادل قیمت آن شود پس چرا هر روز اين اختلاف قيمت بيشتر مي شود و بازار سكه و طلا به تعادل نمي رسد؟ مگر نه اين است كه بانك مركزي وظيفه دارد كه هرگاه احساس كرد که بازار سكه ملتهب است و مصرف کنندگان متحمل زیان میشوند، بانک مرکزی با ورود خود به بازار قیمتها را متعادل كند پس به چه دليل خود بانكها نيز در اين مسير بدنبال دريافت سود بيشتر هستند. سخن آخر اينكه یکی از اهداف و وظایف ذاتی بانک مرکزی کنترل تورم و حفظ قدرت خرید پول ملی کشور است و از آنجا که نوسانات بازار طلا و ارز مانع از تحقق این اهداف مي شودبانك مركزي نمي بايست از آشفتگی بازار طلا و سكه به نفع خود بهره ببرد و سود خود را در تلاطم و ناآرامی بازار بینند../روزنامه آسيا
نرخ ارز
فروش موبایل ۵۰ درصد کاهش داشته است/ همزمان با تک نرخی شدن ارز ۶۰ شرکت درخواست مجوز برای واردات کردند
رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی، ارتباطی: *همه شرکتهای وارد کننده موبایل موظف هستند که مجوز خدمات را از اتحادیه دریافت کنند و در لیستی که از سوی وزارت ارتباطات اعلام شد تمامی آن شرکتها این مجوز را دریافت کرده بودند. *از زمان اعلام تک نرخی شدن ارز و واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی ۶۰ شرکت از ما درخواست مجوز خدمات کردند تا بتوانند تلفن همراه وارد کنند که اسامی ۳۰ شرکت در لیست نهایی که ارز گرفته بودند وجود داشت. *جدا از اینکه عدهای از وارد کنندگان از این شرایط سوء استفاده کردند و با قیمت بالاتر محصولات خود را فروختند کاهش عرضه در بازار نیز تاثیر زیادی بر افزایش قیمت داشت.
نرخ ارز رسمی/ دلار ۴۳۵۰ تومان شد (چهارشنبه ۲۷ تیر ماه ۱۳۹۷)
ارزش ۱۸ ارز بین بانکی در حالی روند افزایشی به خود گرفته که ارزش یورو با کاهش روبهرو شده است.
چرا اوراق سکه و یورو در بورس عرضه نشد و مسکوت ماند؟ نظر رییس سازمان بورس چیست؟
رییس سازمان بورس در پاسخ به این سوال که چرا گواهی صادراتی ارز و گواهی سپردههای سکههای پیش فروش در نهایت عرضه نشد و چرا در این مورد تصمیمات خلقالساعه گرفته میشود؟ گفت: وظیفه ما ایجاد نماد و دادن کد معاملاتی بود که انجام شد و این موضوع را به دولت اعلام کردیم. *محمدی ادامه داد: اما طبق قانون پولی و بانکی، بانک مرکزی متولی ارز کشور است. اگر سامانهای در بانک مرکزی این کار را انجام دهد مسلما همه آن را ترجیح میدهند، اما بازار سرمایه این آمادگی را دارد. همه باید به صلاحدید کشور در این مورد احترام بگذارند. *وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا از دید شما دلار ۴۲۰۰ تومانی در بورس کالا موجب انحصار شده، گفت: راجع به اینکه قیمت پایه چهطور تایید میشود بورس کالا آمادگی دارد و میتواند با توجه به تصمیمی که متولیان قیمتگذاری کشور اعلام میکنند قیمتگذاری انجام دهند، ولی در یک بازار انعطافپذیر تعادل ایجاد میشود. اگر قیمتگذاری به گونهای باشد بازار به سطح قیمتی نزدیک شود آن قیمت باید مورد دقت بیشتری صورت گیرد. در تعیین قیمت پایه و نرخ ارزی که مدنظر قرار میگیرد حتما بورس کالا همکاری خواهد کرد.
واریز ۱۸۰۰ تومان از هر دلار دولتی در جیب عدهای خاص!
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران معتقد است که با وجود اینکه کالاهای اساسی مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی شدهاند، اما با نرخ ۶۰۰۰ تومانی در بازار عرضه شده که نشان میدهد این مابهالتفاوت ۱۸۰۰ تومانی به جیب عدهای خاص واریز میشود... کلیک کنید
بانك مركزي: ما كارهاي نيستيم
بانك مركزي: فرآيند ثبت سفــارش بـراي واردات، اولويتبندي كالاها و تعيين اينكه ورود چه كالاهايي براي كشور لازم است در اختيار بانك مركزي نيست. اين بانك دخالتي در فرآيند پذيرش شركتها و بررسي اهليت و شرايط آنان ندارد.
پرداخت ارز دولتی متوقف نمیشود
مدیرکل سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی این موضوع را که دولت میخواهد پرداخت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را متوقف کند، تکذیب کرد. به گزارش «ایلنا» مهدی کسرایی پور افزود: با توجه به روند غیرمعمول و غیرمنطقی ثبتسفارش انجام شده از ابتدای امسال تاکنون لازم بود ارزیابیهایی در این باره انجام شود تا دریابیم چه میزان از این ثبتسفارشها واقعی و مرتبط با نیازهای کشور است. وی اظهار کرد: بنابراین قرار شد ثبتسفارشهایی که بانک مرکزی به آن هنوز ارز تخصیص نداده است بازنگری و ارزیابی شوند. وی با اشاره به اینکه بازار دوم ارز از نوزدهم تیر شکل گرفت، افزود: با توجه به سازوکاری که برای فعالیت در این بازار تعریف شد، دو روش برای انتقال ارز و امتیاز واردات در قبال صادرات دیده شده؛ یک حالت این است که خریدار و فرشنده یعنی همان واردکننده و صادرکننده همدیگر را پیدا میکنند و انتقال با نرخ توافقی، انجام میشود و در حالت دوم، صادرکنندههای خرد با استفاده از ظرفیت سامانه نیما ارز خود را عرضه میکنند. وی ادامه داد: در این مدت کم شکلگیری بازار دوم ارز، ۱۸۰ میلیون یورو در سمت عرضه ارز از جانب صادرکنندهها پیشنهاد داشتیم که از این میزان ۶۵ میلیون یورو به معاملات قطعی رسید.
- 43
- 16
حسین
۱۳۹۷/۵/۲۱ - ۱۱:۳۷
Permalink