قیمت دلار و قیمت سکه ۹۷/۰۵/۰۱؛ به گزارش سرپوش، روز یکشنبه، سکه تمام بهار آزادی به کانال ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رفت و قیمت دلار در بازار آزاد تا کانال ۸ هزار و ۹۰۰ تومان تا ساعت ۵ بعدازظهر صعود کرد. سکه و دلار روز شنبه به ترتیب از سطوح ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ۸ هزار و ۵۰۰ تومان عبور کرده بودند. به گفته فعالان، در روزهای اخیر بازار ارز کاملا به اخبار سیاسی حساس و به اصطلاح معاملهگران «بازار خبری شده است».
در این میان، در شرایطی که بیشتر معاملهگران بازار در انتظار اخبار مثبت بودهاند که قیمت در واکنش به آن تعدیل شود، در روزهای اخیر خبرهایی در بازار برجسته شدهاند که توانایی بالا بردن دامنه نوسان را داشتند. بهعنوان مثال، خبرهایی مبنی بر احتمال کاهش فروش نفت ایران به کشورهایی چون هند، ژاپن و کره، این انتظار را در میان معاملهگران ایجاد کرد که درآمدهای ارزی آینده کشور کاهش پیدا خواهد کرد. برخی از خبرها حاکی از آن بود که کشورهای یادشده به دلیل تحریمهای آمریکا ممکن است واردات نفت خود از ایران را کاهش دهند. با این حال، برخی فعالان باور دارند، معاملهگران به دلیل ابهامهای پیش رو در موقعیت خرید قرار گرفتند. از نظر آنها، معاملهگران بیشتر در انتظار یک راهکار عملی و مشخص برای پایین آوردن نوسان از سوی سیاستگذار هستند. به باور آنها، تعیین راهکارهای جدید که قابلیت اجرایی شدن دارد، میتواند در کمترین حالت دامنه نوسان را کاهش دهد. در کنار این در شرایط فعلی ارزی در بازار وجود ندارد و در نبود سیاستگذار با معاملات محدود قیمتها هیجانی میشوند. عده زیادی از کارشناسان باور دارند ادامه سیاستهای سلبی همچنان میتواند منجر به ادامه نوسانات شود. سیاستهایی مانند ممنوعیت فعالیت صرافی ها، ممنوعیت فعالیت در بازار آزاد، دستگیری بازیگران ارز و سکه و ایجاد فضای امنیتی در بازار در ماههای اخیر نهتنها نتوانستهاند بازار را آرام کنند، بلکه برخی کارشناسان باور دارند به دامنه نوسان افزودهاند. این نوسانات با افزایش اخبار منفی در آستانه شروع تحریمها شدت یافتهاند.
۲ سناریو برای دلار-طلا
اونس طلا در آستانه ثبت چهارمین ماه کاهشی خود در سال جاری میلادی است. فلز زرد برای اولین بار در سال جاری میلادی چهار ماه افت متوالی را پشت سر گذراند تا نگاهها بیش از پیش به سوی بحران طلا جلب شود. در هفته پیشرو براساس گزارشها و گمانهزنیهای تحلیلگران، خبرگزاریها و بازارسازان فلز گرانبها، قرار است هفته زیانباری برای این فلز زرد رقم بخورد. کارشناسان علت تضعیف طلا را بیشتر به روند رشد شاخص دلار مربوط میدانند. افزایش احتمال رشد نیم درصدی نرخ بهره تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی، همانند پتک محکمی است که اجازه صعود طلا را سلب کرده است. اظهار نظر اخیر سکاندار فدرال رزرو آمریکا نیز علامت افزایش نرخ بهره با متد تدریجی را مخابره کرد که تقویت دلار را به همراه خواهند داشت. بنابراین فشار وارد بر طلا همچنان به قوت خود باقی است. با این حال، دونالد ترامپ بار دیگر با اظهارنظر جنجالی جدید خود درباره نارضایتی نسبت به شدت رشد نرخ بهره و متهم ساختن چین و اروپا به تضعیف تعمدی نرخ ارز، سیگنال گرایش دولت آمریکا به تضعیف دلار را مخابره کرد. شاخص دلار که در قله یکساله خود به سر میبرد، پس از این سخنرانی یکی از بدترین کاهشهای سال جاری میلادی را به ثبت رساند. به این ترتیب، تحلیلگران دیگر نمیتوانند به صعود مداوم شاخص دلار در آینده استناد کنند و دلار ممکن است ظرف هفتههای آتی وارد مدار نزولی شود. در این حالت، طلای جهانی دیگر با سد مستحکم دلار مواجه نخواهد شد و قادر به جبران زیان قابل توجه سال جاری میلادی خود میشود.
پشت پرده افزایش قیمت کالاها در بازار
این روزها تغییر قیمت کالاها علامت سؤال بزرگی در ذهن مردم ایجاد کرده است که روند قیمتی در ماههای آتی چگونه دنبال خواهد شد و آیا دولت توانایی کنترل قیمتها را خواهد داشت؟ اگر از مسئولان دولتی این سؤال پرسیده شود همه آنها از ثبات قیمت صحبت میکنند و میگویند از آنجا که ارز دولتی به کالاهای اساسی پرداخت میشود قیمت کالاهای اساسی ثابت خواهد ماند و مردم در حد نیاز خود خرید کنند.
نظرات اتاق اصناف هم به دولتیها نزدیک است. آنها میگویند قیمتها با کمترین نوسان روبهرو خواهد شد و اصناف تمام سعی خود را خواهند کرد تا مردم با گرانی روبهرو نشوند. ولی تولیدکنندگان و وارد کنندگان از اینکه بخواهند از رویهای ثابت تبعیت کنند گلایه دارند و معتقدند قیمت ارز نوسان دارد و به همین جهت نمیتوان افزایش بین ۷ تا ۱۷ درصد را ثابت دید.
حال سؤال این است زمانیکه واردکنندگان و تولیدکنندگان از ارز ۴هزار و۳۰۰ تومانی استفاده میکنند چرا کالاهایشان باید در بازار گرانتر فروخته شود.در این میان دو سناریو برای این اتفاق وجود دارد. یک آنکه برخی از واردکنندگان و حتی تولیدکنندگان از آنجا که کالایشان مشمول قیمتگذاری نشده است و در عین حال از ارز دولتی بهره میبرند با سود بیشتری کالای خود را بفروشند. البته از هفته گذشته پرونده این گروه بسته شد چرا که ارز دولتی تنها به کالاهایی اختصاص پیدا میکند که مشمول قیمتگذاری است. سناریو دوم آن است که برخی از کالاها با آنکه برای تولید ضرورت دارد، مشمول ارز دولتی نیست. از اینرو افزایش قیمت در بازار اتفاق میافتد. طبق گفتوگوهای صورت گرفته با رؤسای اتحادیهها افزایش قیمت ۷ تا ۱۷ درصدی کالاها در مورد کالاهای اساسی است و اگر مجموعهای از آن تخلف کند سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از مصرف کننده میتوانند با آنها برخورد کنند.
تمام سعی ما بر این است که بازار را کنترل کنیم
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران برای آنکه به حاشیهها پایان دهد، گفت: اصناف بازوهای نظارتی دولت هستند و ما تمام تلاش خود را میکنیم تا مردم با گرانی کالا روبهرو نشوند. افزایش قیمت در برخی از کالاها توجیه دارد ولی اگر نامتعارف باشد، اصناف با آن برخورد خواهند کرد.وی ادامه داد:افزایش ۷ تا ۱۷ درصدی کالاها با کارشناسی شدن قیمتها به دست آمده است لذا افزایش بیش از این نمیتواند منطقی و قانونی باشد. تمام سعی ما بر این است که بازار را کنترل کنیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بازار با هیچ کمبودی روبهرو نیست. اصناف با توجه به نقش و جایگاهی که در اقتصاد کشور دارند، اجازه نخواهند داد که با شایعات بازار بهم بریزد و برخیها از این فضا استفاده کنند. به هر ترتیب ما در شرایط خاص هستیم و همه باید در کنار یکدیگر قرار گیریم.
کالاهایی که با ارز دولتی وارد شد، کجاست؟
محمد آقا طاهررئیس اتحادیه بنکداران نیز گفت: سقف ۱۷ درصد رشد قیمت برای تمام کالاها اتفاق نیفتاده است. برخی از کالاها بیش از ۱۷ درصد گران شده است. بیشترین افزایش قیمت در مورد پودر شوینده و کنسروجات(به علت گران شدن قوطی) و ثبات قیمت تنها در مورد حبوبات(به دلیل افزایش واردات) بوده است. دولت باید سراغ کسانی برود که ارز دولتی گرفتند و از آنها بپرسد کالاهایشان را کجا و با چه قیمتی عرضه کردند. متأسفانه برخیها برای کسب سود کالاهای خود را به افرادی فروختند که آنها هدفشان کسب سود بوده است. وقتی کالاها به صورت عمده به چند نفر محدود برسد بهطور قطع قیمتها دستخوش تغییر میشود و آنها هر زمان و هر قیمتی که بخواهند میتوانند کالایشان را عرضه کنند. وی اظهار داشت: واردکنندگان کالا با ارز دولتی باید از سوی نهادهای نظارتی مورد بازرسی قرار بگیرند و بگویند کالاهایشان را چگونه وارد بازار کردند.البته در مواد غذایی واردکنندگان نمیتوانند احتکار کنند چرا که زمان مصرف دارد. اما در برخی از کالاها فروش به صورت فله بوده است. آن هم به افرادی که در بازار نقشی نداشتهاند و تنها برای کسب سود وارد بازار شدند.در این مدت بارها دیدیم که برخیها از فروش عمده امتناع کردند. خوشبختانه دولت در این زمینه ورود کرده است.
کره خیلی گران شده است
سعید درخشانی رئیس اتحادیه سوپر مارکتها هم رشد بیش از ۱۷ درصدی برخی از کالاها را تایید کرد و گفت:برنج ایرانی زیاد گران نشده است اما کره طی این مدت افزایش قابل توجهی یافته است. به عنوان مثال کره ۵۰ گرمی از ۱۸۰۰ تومان به ۲۳۰۰ تومان رسیده و کره صد گرمی هم ۴۵۰۰ تومان شده است. قیمت کالاهایی که به پلاستیک وابسته است مانند انواع لبنیات هم گران شده است. در حال حاضر بازار با هیچ کمبودی مواجه نیست اما با کاهش قدرت خرید مردم، واحدهای صنفی سوپر مارکتها با کاهش شدید فروش روبهرو شدند. ما از دولت میخواهیم از نوسان قیمت جلوگیری کند. متأسفانه این روزها قیمتها تغییرات زیادی دارد.
نرخ ارز، سکه و طلا
نرخ سکه و طلا
اژه ای: دستگیری مدیرکل سازمان توسعه تجارت و ۴ نفر دیگر در پرونده ثبت سفارش خودرو/ دستگیری یک دلال ارزی در باکو
معاون اول قوهقضائیه در حاشیه جلسه مسئولان عالی قضایی: *در خصوص پرونده ثبت سفارش به ویژه خودرو تاکنون پنج نفر از مدیر و احیانا همکاران فعلی و چند ماه قبل وزارت صنعت، معدن و تجارت دستگیر شدند که چهار نفر در بازداشت هستند. *یکی از دستگیر شدگان مدیرکل سازمان توسعه تجارت و دیگری معاون وی است و یک نفر هم طراح این سامانه است که اخیراً منفصل شده بود که وی نیز بازداشت شده و فرد چهارم نیز خانمی است که تا دو سه ماه پیش یعنی همزمان با ثبت این سفارشها همکاری و مسئولیت داشته است. *در روز گذشته یک نفر که در حال تردد به تهران و خارج از کشور بوده و شواهدی وجود دارد که ارز را خارج کرده، دیروز در باکو (پایتخت جمهوری آذربایجان) دستگیر شده است و فکر میکنم تاکنون به تهران منتقل شده است و چند نفر نیز در تهران دستگیر شدند که موضوع در حال بررسی است.
نرخ سکه و دلار
دبیرکل بانک مرکزی استعفا کرد
محمود احمدی» دبیرکل بانک مرکزی امروز از این سمت کنارهگیری کرد و از بانک مرکزی رفت. *وی که کارمند بازنشسته بانک مرکزی بود، بعد از بازنشستگی، دعوت به کار شد و به عنوان دبیرکل بانک مرکزی منصوب شد. *هنوز جانشینی برای وی اعلام نشده است./
رئیس اتحادیه طلا: مباحث فضای مجازی درباره سخنان روحانی و ترامپ سکه را گران کرد
ابراهیم محمد ولی درباره چرایی افزایش قیمت طلا و سکه در بازار اظهار داشت: *خبرهای سیاسی به همراه سیاست های بانک مرکزی و عرضه و تقاضا موجب شده تا بازار طلا و سکه در رکود عجیبی به سر ببرد. *الان مثل چند ماه قبل، تقاضایی برای خرید سکه و طلا وجود ندارد. *افراد نمی دانند که اگر الان ذخایر طلا و سکه خود را به مشتری بفروشند فردا می توانند آنرا جایگزین کنند.
گواهی های پیش فروش سکه بالاخره می آید
محمود احمدی، دبیر کل بانک مرکزی از ادامه برگزاری جلسات میان بانک مرکزی و بورس برای عرضه گواهی پیش فروش سکه خبر داد و اظهار داشت: برنامه ریزیهای لازم در این خصوص در حال انجام بوده و قرار است بورس بزودی زمان عرضه آن را اعلام کند.
قیمت خودرو ۲۰ تا ۳۰ درصد حباب دارد
رییس انجمن واردکنندگان خودرو گفت: *قیمت خودروهای وارداتی در بازار به طور میانگین ۲۰ تا ۳۰ درصد حباب دارد. *در خودروهایی که تعداد بیشتری از آن در بازار موجود است میزان حباب کمتر و در خودروهایی که عرضه آن در بازار محدود است، میزان حباب بیشتر است. *پیشنهاد ما این است که برای از بین رفتن حباب قیمت خودروهای وارداتی و متعادل شده قیمتها، دولت اجازه واردات ۲۰ هزار دستگاه خودروی ثبت سفارش شده در گذشته را بدهد. *ممنوعیت واردات باعث به خطر افتادن ۲۵ هزار شغل و بیکاری برخی نیروها شده است.
پیش فروش سکه تحویل آتی به مرز ۴ میلیون تومان رسید
به گزارش ایسنا، سکه طلا در بورس کالای ایران در سه نماد دی، آبان و شهریور در قالب معاملات آتی مورد معامله قرار میگیرد که کمترین قیمت آن مربوط به سکه آتی تحویل شهریور ماه است که به تازگی به بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. در حال حاضر قیمت سکه تمام بهار آزادی در بازار آتی سکه در بورس کالا در نماد تحویل دی ماه سال ۱۳۹۷ به بیش از ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسیده است، همچنین قیمت سکه آتی تحویل آبان ماه قیمت ۳ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان را تجربه می کند. قرارداد آتی، توافق نامهای مبنی بر خرید و فروش یک دارایی در زمان معین در آینده و با قیمت مشخص است. به عبارت دیگر در بازار آتی، خرید و فروش دارایی پایه قرارداد براساس توافق نامهای که به قرارداد استاندارد تبدیل شده است، صورت میگیرد که در آن به دارایی با مشخصات خاصی اشاره میشود. در بازارهای آتی الزامی نیست که کالا یا دارایی به طور فیزیکی رد و بدل شود و برخلاف بازارهای نقدی، انتقال مالکیت فوری دارایی مطرح نمیشود. بنابراین در این بازارها بدون در نظر گرفتن این که فرد مالک دارایی باشد یا نباشد، قراردادها قابل خرید و فروش هستند. برخلاف بازارهای نقد که پشتوانه آن تحویل دارایی است، بازارهای معاملات آتی مبتنی بر تسویه نقدی است و یکی از اهداف آن، خرید و فروش دارایی در آینده است. قرارداد آتی قراردادی دو طرفه است و میتوانیم بدون در اختیار داشتن کالا همین الان کالا با مشخصات معین را بفروشیم و در آینده (پس از چند ماه) آن را با قیمتی که اکنون توافق کردیم تحویل دهیم و پول آن را دریافت کنیم.
گزارش وضعیت بازار :
نرخ سود ۲۱ درصدی در بانکهای خصوصی/ بانک مرکزی سکوت کرد
در هیاهوی التهاب ارزی و فضای ناآرام اقتصادی، بانکهای خصوصی هم نافرمانی از دستورات شورای پول و اعتبار را پیش گرفته و سودهای بالای ۲۱ درصد به مشتریان خود میدهند.
نرخ ارز در بازار
بلعيده شدن بازار سكه توسط حبابها
مدتي است كه پارامترهای تاثیرگذار بر بازار سكه به اندازهای زیاد شده است که حتی بازار نيز از تحليل آن عاجز است، شايد بتوان گفت يكي از دلايل اصلي افزايش قيمت سكه در چند روز اخير به اين دليل بوده است كه از روز چهارشنبه هفته گذشته كه تصور میشد سکههای پیش فروششده تحویل داده مي شوند و با ورود به بازار قيمت سكه كاهش پيدا خواهد كرد اما متاسفانه زماني كه این اتفاق نیفتاد و از سويي تقاضای پنهانی که برای ورود این سکهها به بازار ایجاد شده بود، سبب شد قیمت سکه دوباره افزایش پیدا کند. حال سوال اصلي اين است كه به چه دليل سكه هاي پيش فروش شده به بازار راه پيدا نكردند؟ مگر جز اين است كه دليل اصلي ايجاد حباب سكه، مهندسي مالي پشت پرده اي است كه بسياري از افرادي كه سرمايه هاي نجومي داشته اند با پيش خريد آن توانسته اند اين حباب را مهندسي نمايند؟ مگر نه اين است كه سکه یک کالای سرمایهگذاری است و حیات و زندگي روزمره مردم به آن وابسته نیست؟ مگر نه اين است كه وظیفه بانک مرکزی اتخاذ سیاستهای پولی مناسب برای رسیدن به اهداف تورمی و رشد اقتصادی است بنابراين تلاشهاي بانك مركزي در جهت مداخله و شكستن حباب قيمتي سكه چه معنايي مي تواند داشته باشد؟ حال كه قیمت سكه بهشدت رشد کرده و بالاتر از ارزش ذاتی آن قرار گرفته است اگر یک عده هم حاضرند که این پول را برای آن بپردازند و در اصل خود آنها نيز میدانند که ارزش ذاتی سکه این نیست اما خریداری میکنند و به عنوان متقاضی وارد بازار میشوند و در نهايت اگر سود بردند برای خودشان است اگر ضرر دادهاند ،باید ریسک حضور در بازار را بپذیرند بنابراين وظيفه بانك مركزي اين نيست كه دنبال سفتهبازان سکه بدود تا مردم عادی بتوانند سکه را به قیمت مناسب بخرند! جالب اين است كه در اقتصاد كشورهاي توسعه يافته مساله جلوگیری از حباب مهم است. اما حباب در بازارهای مهم مثل مسکن یا بازار سرمایه چرا كه ابعاد این بازارها بزرگ است و بر زندگی روزمره و شرایط اقتصادی مردم بسیار تاثير گذار است ولي در مورد طلا اینگونه نیست چرا كه بازار طلا، بازار بسیار مهم و اثرگذاری در شرایط فعلي اقتصادی براي مردم نيست. سخن آخر اينكه با ذخيره كردن سكه هاي پيش فروش شده و عرضه نكردن آن به بازار و مهندسي مالي آن توسط بانك مركزي ، حباب سكه روز بروز بزرگتر خواهد شد و بهتر است كه مردم عادي واردي بازي خريد و فروش سكه نشوند چرا كه سود كساني كه حباب سكه را ايجاد كرده اند از محل زيان مردم عادي تامين مي شود كه اقدام به خريد حباب كرده اند!/روزنامه آسيا
قیمت سکه و طلا در بازار آزاد
مدیرعامل بورس کالا: تضعیف بازار آتی سکه به ضرر ماست
مدیرعامل بورس کالا: اخذ موقعیت های فزاینده خرید و فروش در بازار اتی سکه یکی از همین محدودیت هایی است که برای مدتی متوقف می شود ولی اتفاق ویژه ای در مورد بازار نیفتاده و متوقف شدن کامل بازار یک خبر کذب است. *سلطانی نژاد گفت: در همه جای دنیا بازارهای مشتقه ضربه گیر و نوسان گیر بازارهای نقد هستند چون در بازارهای آتی عموم معاملات منجر به تحویل کالا نمی شود و این بازارهای مشتقه کمک می کند بسیاری از نوسانات بازار خنثی شده و مانع از ورود سفته بازان به بازار می شود. خواهد داشت.
برنامه موشکی تهران در مذاکرات برجام مطرح نیست/ بسته پیشنهادی اروپا هنوز تثبیت نشده است
«راب ماکر» سفیر بریتانیا در ایران گفت: *فرآیندی را در پیش داریم تا به مکانیزمی برسیم که قادر باشیم مزایای اقتصادی برجام را برای تهران حفظ کنیم تا قادر به تجارت و سرمایهگذاری با دیگر کشورها باشند. *پذیرش مفاد FATF در قانون ایران جزو موانع بسته پیشنهادی نیست، بلکه چیزی است که جلوی موفقیت ایران در اقتصاد جهانی را گرفته است. *در نتیجه اگر ایران به سایر کشورهای جهان در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و قوانین بانکداری جهانی نپیوندد، مشکل بزرگی بر سر روابط بانکی ایران و سایر نقاط جهان وجود خواهد داشت.
نرخ ارز رسمی در اولین روز مرداد/ دلار ۴۳۷۳ تومان شد
از ۳۹ ارز بین بانکی ارائه شده از سوی بانک مرکزی ارزش ۳۸ ارز افزایش و ۱ ارز کاهش یافت.
صادرکنندگان از مالیات بر ارزش افزوده معاف میشوند
رحیم زارع، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به لایحه اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در این لایحه مالیات با نرخ صفر برای صادرکنندگان و مالیات با نرخ ترجیحی ۳ درصد و مالیات با نرخ ۹ درصد هم پیش بینی شده است.
ترامپ به تهدید روحانی با تهدید و نوشتن حروف بزرگ در توییتر که نشانه تاکید و فریاد است پاسخ داد
ترامپ در پاسخ تهدید روحانی: هرگز آمریکا را تهدید نکنید، وگرنه دچار عواقبی خواهید شد که نظیرش در تاریخ بر سر کسی نیامده است. ما دیگر کشوری نیستیم که شعارها و هذیان گویی های خشونت و مرگ شما را تحمل کنیم. احتیاط کنید!
رئیسکل بانک مرکزی آثار پنهان شکاف شدید قیمتی در بازار ارز را تحلیل کرد
رئیسکل بانک مرکزی، ریشههای تسریع جریان خروجی دلار و ایجاد جاده یک طرفه ارزی را تشریح کرد. سیف با تاکید بر این که پدیده خروج سرمایه ارزی کشور در قالب قاچاق ارز، باعث بیثباتی در بازار ارز و در یک مقیاس بزرگتر در کلیت اقتصاد خواهد شد، عامل ایجاد این جاده یک طرفه را «شکاف شدید قیمت رسمی و غیررسمی دلار» معرفی کرد. از نگاه او، این شکاف قابل توجه قیمتی باعث ایجاد قاچاق پنهان خواهد شد. این پدیده به شکلی ظهور مییابد که در آن صادرکننده تمایل به کمنمایی میزان صادرات و واردکننده تمایل به بیشنمایی میزان واردات خود دارد. در نتیجه ترازوی عرضه و تقاضا در بازار بیشتر به سمت کفه تقاضای ارز سنگینی میکند و جاده ورود و خروج ارز کشور نیز به یک جاده یک طرفه، تنها در مسیر خروجی تبدیل میشود. کارشناسان ضمن تایید صحبتهای رئیسکل بانک مرکزی درخصوص عوارض شکاف قیمتی در اقتصاد کشور دو راهحل برای عبور از این شرایط پیشنهاد میکنند. پیشنهاد نخست این است که ارز ارزان قیمت تنها محدود به کالاهای اساسی شود و در سوی دیگر سیاستگذاری مناسب برای بازگشت ارز صادرات به کشور اتخاذ شود. پیشنهاد دوم نیز این است که سیاستگذار قیمت بازار را در معاملات بپذیرد و سیاستهای حمایتی خود را از طریق حمایتهای ریالی دنبال کند.
۲۵۰۰ فراری مالیاتی و ۳ هزار شرکت کاغذی شناسایی شدند
وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه وزارت اقتصاد ضمن اعلام جرم علیه دارندگان کارت بازرگانی اجارهای، مالیات آنها را به همراه جریمه، تا ریال آخر از آنها میگیرد، از شناسایی بیش از دو هزار و ۵۰۰ فراری مالیاتی و سه هزار شرکت صوری خبر داد. به گزارش وزارت اقتصاد، مسعود کرباسیان با بیان این مطلب، همچنین از صدور برگه مالیاتی ۹ هزار میلیارد تومانی برای بانکها خبر داد. وی اظهار داشت: برای بهبود شرایط کسب و کار، ضمن ایجاد شفافیتهای مالی باید انواع فشارها از دوش بخش خصوصی مولد و کارآفرین برداشته شود. وزیر اقتصاد افزود: خوشبختانه اقدامات لازم برای دریافت صورتحسابهای بانکی تعداد دو هزار و ۵۷۹ مؤدی مشکوک به فرار مالیاتی در راستای رصد و بررسی تراکنشهای سنگین و مشکوک بانکی به انجام رسیده است. وی افزود: همچنین پیگیری و رصد فعالیتهای شرکتهای صوری و کاغذی و پدیده فاکتورهای صوری و رسیدگی به مالیات بیش از ۳۰۰۰ شرکت صوری هم انجام شده است. کرباسیان در ادامه گفت: اتفاقات چند هفته اخیر در مورد واردات خودرو و کالاهای دیگر با ارز ۴۲۰۰ تومانی تا حدودی به نواقصی در کارتهای بازرگانی مربوط بود، بویژه آنکه برخی سودجویان با اقدام به دریافت کارت بازرگانی برای افرادی بیاطلاع و بیگانه با فعالیتهای اقتصادی، از طریق کارت بازرگانی آنها، واردات انجام میدهند و پس از آن هم فرار مالیاتی میکنند.وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد خریداران سکه گفت: قرار است سازمان امور مالیاتی خریداران عمده سکه را شناسایی کرده و طبق قانون آنها مکلف به پرداخت مالیات بر«سود اتفاقی» هستند. وی ادامه داد: همین روند در مورد بازار ارز هم صورت میگیرد. هر مجموعهای یا فردی که از طریق خرید و فروش ارز سوداتفاقی بهدست آورده، مشمول این مالیات میشود.
۱۰۲۹میلیارد تومان یارانه ارز مسافرتی
با پرداخت ۳۱۲ میلیون دلار ارز مسافرتی در سه ماه گذشته و با احتساب متوسط حداقل ۷۵۰۰ تومان برای هر دلار در بازار آزاد، دولت ۱۰۲۹ میلیارد
این خبر تکمیل می شود...
- 40
- 28
علی حسینی
۱۳۹۷/۵/۲ - ۱۸:۳۰
Permalink