قیمت دلار و قیمت سکه ۹۷/۰۶/۰۷؛ به گزارش سرپوش، دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۸۰ هزار تومانی به قیمت ۴ میلیون و ۵۰ هزار تومان معامله شد. با وجود روند کمنوسان سکه پیشتر در کانال ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، از دوشنبه سقفشکنی دلار، سقف ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی سکه را شکست. با وجود افت طلا تا کف ۱۱۶۰ دلاری در هفتههای میانی مرداد، کمواکنشی سکه به طلا، همبستگی میان سکه و طلا را به ۵۷/ ۰ درصد از ابتدای مرداد رسانده است. با وجود رشد طلا روز گذشته تا ۱۲۱۴ دلار، همچنان شاهد توجه معاملهگران سکه بیشتر به دلار بودیم. ریسکگریزی معاملهگران با استیضاح برخی وزرا و طرح سوال از رئیسجمهوری جهش دلار میانه سهشنبه تا سقف ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان و لمس سقف ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان سکه را رقم زد. اما با کاهش التهابات بازار ارز، سکه اندکی نزولی شد.
همچنین دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۱۶۰ تومانی به نرخ ۱۰ هزار و ۹۱۰ تومان معامله شد. پس از روند کمنوسان دلار در کانال ۱۰ هزار و ۴۰۰ تا ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومان ورود تدریجی تقاضای خرد به بازار، از ابتدای هفته دلار را صعودی کرد. دوشنبه با استیضاح چند وزیر و اعلام طرح سوال از رئیس جمهوری در مجلس، سقف ۱۰ هزار و ۶۰۰ تومانی شکسته شد. روز سهشنبه با طرح سوال از رئیس جمهوری و عدم رضایت نمایندگان در کنار نگرانیها نسبت به «برجام» با تشدید فضای ابهام دلار را ساعت ۱۱ بدون معامله تا سقف ۱۰ هزار و ۹۵۰ تومانی افزایش داد. با وجود رشد دلار تا سقف ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان، اما افزایش عمق بازار ارز پس از بازگشت صرافیها، مانع از تشدید هیجانات صعودی بازار شد و در ساعات پایانی دلار را نزولی کرد.
اتمام فشار دلاری بر بازارهای نوظهور
مقایسه روند چند دهه اخیر بازارهای نوظهور در مقابل توسعهیافتهها، از طریق شاخص بینالمللی MSCI EM مخصوص اقتصادهای نوظهور و شاخص MSCI جهانی ممکن میشود. از سال ۲۰۰۲ هردو شاخص به تازگی از یک دوره رکود خارج شده بودند و تا سال بحران مالی دهه گذشته صعود کردند. در این دوره رونق، بازدهی بازارهای نوظهور بیش از شاخص جهانی رقم خورد. در دوره بحران مالی و عواقب آن، شاخص جهانی سقوط کرد؛ اما شاخص نوظهورها زیان کمتری متحمل شد. اما این روند از سال ۲۰۱۴ میلادی فاز دیگری را آغاز کرد که با برابری بازدهی شاخصها و پس از آن سبقت تدریجی شاخص توسعهیافتهها ادامه یافت. حدود ۱۵ سال پیش، نظریهای مبنی بر آمادگی بازارهای نوظهور برای جداسازی از بازارهای توسعهیافته مطرح شد؛ به این معنا که آنها میتوانند مستقل از مولفهها و تکانههای سایر بازارها رشد کنند. در واقع این نظریه بروز بحران در کشورهای توسعهیافته را با توانایی نوظهورها در مصون ماندن از اثرات تخریبی آن در نظر میگرفت؛ اما پس از رکود مالی دهه گذشته شواهد از نقض این نظریه حکایت دارند. همانطور که تا چندی پیش بازدهی شاخص نوظهورها شیب نزولی را تجربه میکرد و شاخص دلار تقویت میشد؛ با تضعیف شاخص دلار ظرف ماههای گذشته که بازارهای نوظهور در مدار نزولی قرار گرفتهاند و ارزهای این کشورها نیز به شدت تضعیف شده است؛ مسیر دو شاخص نیز با قوت بیشتری در حال جداسازی است. هرچند ریسک جنگ تجاری در این دوره بهعنوان یکی از عوامل نزول بازارهای نوظهور و خروج سرمایه شدید از آنها مطرح میشود؛ اما بهدلیل دیگری نیاز است تا تناقضی را روشن کند: چرا نوظهورها نسبت به توسعهیافتهها تحت فشار بیشتری قرار دارند و با شدت زیادی افت کردهاند. پاسخ این پرسش به شاخص دلار بازمیگردد.
شاخصهای بورس افت کرد
روز گذشته در ساعتهای پایانی که رئیسجمهوری در خانه ملت بود، نوسان قیمت در بازار ارز، سکه و خودرو اتفاق افتاد و از طرفی شاخصهای بورس که مدتها مثبت بود، منفی شد و خیلی از سهامداران در صف فروش ایستادند چرا که تصور میکردند با این اتفاقات و سمت وسویی که نمایندگان مجلس گرفتند بازار با تشنج بیشتری روبهرو میشود. شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران، ۳۵۴۰ واحد افت کرد و به رقم ۱۳۶ هزار و ۷۶۵ واحد رسید، اما درعین حال شاخص کل هم وزن با ۳۶ واحد رشد به رقم ۲۱ هزار و ۱۲۷ واحد رسید. شاخص آزاد شناور نیز ۳۶۰۸ واحد افت کرد و تا رقم ۱۴۵ هزار و ۷۱۵ واحدی پایین آمد. شاخص بازار اول و بازار دوم همچنین هر یک به ترتیب ۲۹۱۸ و ۵۳۹۵ واحد افت کردند. این سیگنالهای منفی اگر کنترل نشود، بهطور قطع فضای اقتصادی کشور ملتهبتر خواهد شد.
قیمت دلار و قیمت سکه (چهارشنبه ۰۷ شهریور۹۷)
امروز چهارشنبه هفتم شهریور ماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ... کلیک کنید.
آیا خریدران سکه متضرر خواهند شد یا دلار در دی ماه به ۱۷ هزار تومان خواهد رسید؟
بازار دلار که طی دو هفته پیش در حال تثبیت در محدوده ۱۰ هزار تا ۱۰۴۰۰ تومان بود، از ابتدای این هفته پس از رای مثبت مجلس به استیضاح وزیر اقتصاد و متعاقب آن عزل کرباسیان از تصدی این وزارتخانه، روند افزایشی به خود گرفت. گزارش نرخ آنلاین در خصوص تحولات این هفته بازار به شرح زیر است. *این روند افزایشی پس از جلسه دیروز مجلس در خصوص سوال از رییس جمهور و نتایج منفی آن، تشدید شد تا جایی که دلار در بازار آزاد به ۱۱۲۰۰ تومان نیز رسید و امروز با کاهش اندک در محدوده ۱۰۹۰۰ تومان معامله می گردد. *بازتاب این التهاب در بازار سکه نقدی و آتی قابل تامل می باشد. روز دوشنبه، سکه نقدی از مرز ۴ میلیون تومان عبور کرد و امروز سکه آتی دی ماه در بورس کالا به رکورد تاریخی ۵ میلیون تومان رسید. در حال حاضر (ساعت ۱۵:۳۰) به گزارش نرخ آنلاین سکه نقدی در بازار تهران ۴۰۴۲۰۰۰ تومان به فروش می رسد در حالیکه ارزش طلای یک سکه امامی با احتساب دلار ۱۰۹۰۰ معادل با ۳۰۸۰۰۰۰ تومان خواهد بود و این به مفهوم حباب ۹۴۰ هزار تومانی تنها در یک قطعه سکه است. *حباب سکه در حقیقت شاخص التهاب بازار ارز و چشم انداز نگران کننده آن نزد فعالان بازار است، اگر در حال حاضر قیمت دلار را بر حسب سکه آتی دی ماه محاسبه کنیم نرخ دلار دی ماه بالای ۱۷ هزار تومان به دست می آید که مسلما نرخی فراتر از توان تحمل بازار بوده و باعث مختل شدن اقتصاد می گردد. *تحولات سیاست خارجی و اخبار مثبت در حوزه تحریم های اقتصادی از یک طرف و حل بحران های داخلی کشور از طرف دیگر می تواند به سرعت به کمک این التهاب آمده و حباب سکه نقدی و آتی را در هم شکند. در این صورت خریداران سکه نقدی نیز به میزان حباب ایجاد شده یعنی حدود یک میلیون تومان در هر قطعه سکه متضرر خواهند شد.
امکان انتقال سپرده ارزی به حساب دیگر وجود ندارد
قوامی عضو کمیسیون برنامه،بودجه و محاسبات مجلس: *تجربه جمع آوری ارزهای مردم توسط بانک مرکزی یکبار دیگر تکرار شده بود، اما مردم با بدعهدی در تحویل وجوه خود مواجه شدند. *بانک مرکزی باید متعهد شود که هرگاه سپرده گذاران به ارز خود نیاز داشتند اسکناس دلار یا یورو آنها را بپردازد. *این بخشنامه برای تامین اسکناس های ارزی کشور صادر شده است. *اسکناس هایی که به این شیوه سپرده گذاری ارزی می شود امکان انتقال به حساب دیگر را نخواهند داشت و در حد نیازهای روزمره برای تامین مایحتاج خُرد خوب است.
نرخ ارز دولتی/ افزایش نرخ یورو، کاهش قیمت پوند ( چهارشنبه ۰۷ شهریور۹۷)
بانک مرکزی نرخ ۳۹ ارز را برای امروز اعلام کرد که طی آن نرخ ۱۴ ارز از جمله یورو نسبت به روز سهشنبه افزایش و قیمت ۱۸ واحد پولی دیگر کاهش یافت؛ نرخ ۷ ارز دیگر مانند دلار هم ثابت ماند. (برای مشاهده نرخ ها کلیک کنید)
ارز دولتی نگیریم بلیت قطار مثل هواپیما آزاد میشود
مدیر عامل رجا گفت :اگر هزینههای تامین اقلام صنعت ریلی از خارج با ارز بازار ثانویه انجام شود، زیان غیر قابل جبرانی به صنعت ریلی وارد خواهد شد که در این صورت باید قیمت بلیت قطارهای مسافری مانند هواپیما آزاد شود.
رشد ۱/۳ درصدی تورم در مرداد ماه
نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مردادماه ۱۳۹۷ نسبت به دوازده ماه منتهی به مردادماه ۱۳۹۶ با ۱.۳ درصد افزایش معادل ۱۱.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه با ۶.۲ درصد رشد به ۲۴.۲ درصد بوده است.به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی براساس نتایج بهدست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه ۱۳۹۵ شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در مردادماه ۱۳۹۷ به عدد ۱۳۳.۸ رسید که نسبت به ماه قبل ۵.۵ درصد افزایش یافت. شاخص مذکور در مردادماه ۱۳۹۷ نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۲۴.۲ درصد افزایش داشته است.نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مردادماه ۱۳۹۷ نسبت به دوازده ماه منتهی به مردادماه ۱۳۹۶ معادل ۱۱.۵ درصد است.
۷۵۰ نوع کالا معاف از پرداخت مابهالتفاوت ارزی گمرک
معاون امور اقتصادی استانداری تهران: *تعداد کالاهای معاف از پرداخت مابهالتفاوت ارزی در شرکتهای تولیدی، صنعتی از ۲۵ به ۷۵۰ مورد رسید. *نیاز است تعدادی از کالاهای ضروری به این لیست افزوده شوند.
- 16
- 6
هادی
۱۳۹۷/۶/۷ - ۱۵:۲۸
Permalink