قیمت سکه و قیمت دلار ۹۷/۰۶/۱۸؛ به گزارش سرپوش، دیروز هر سکه طرح جدید با افت ۱۵۰ هزار تومانی به قیمت ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شد. در شرایط نوسان طلا در کانال ۱۱۹۰ دلاری، حرکت سکه با دلار رقم خورد. پس از رشد ۲۳ درصدی قیمت سکه (۸۶۰ هزار تومانی) از شنبه ۳ تا سهشنبه ۱۳ شهریور، با عبور قیمت دلار از ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان، مقاومت سقف ۱۴ هزار تومانی تغییر جهت قیمت سکه را رقم زد. با وجود نوسان قیمت دلار در روزهای پایانی هفته در کانال ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان، اما حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه و رشد بیشتر سکه از رشد دلار، حرکت تقاضا به ارز در کنار دورنمای عرضه سکههای پیشفروش در مهر و آبان، بر سکه فشار آورد. روز شنبه نیز با فشار عرضه بر دلار، تا نزدیک ۱۳ هزار تومان، کمواکنشی سکه به افت دلار را شاهد بودیم.
دیروز هر دلار آمریکا با افت ۵۰۰ تومانی به نرخ ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. پس از شکسته شدن سقف ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان در روزهای ابتدایی شهریور، ورود تقاضای خفته به بازار ارز و خروج معاملهگران از سمت فروش جهش ۳۱ درصدی نرخ دلار، از شنبه ۳ شهریور تا سهشنبه ۱۳ شهریور و لمس سقف نزدیک ۱۵ هزار تومانی در میانه معاملات چهارشنبه رقم خورد. با مقاومت سقف ۱۴ هزار تومانی، از ساعات پایانی روز جمعه در معاملات پشت خطی، دلار به کف ۱۳ هزار تومان نزدیک شد. با وجود تمایل معاملهگران به استفاده از خبرهای مربوط به عراق، اما آغاز عرضه صرافیها و شنیدهها از ورود محمولههای اسکناس ارز به کشور و مجوز ورود اسکناس ارزی به صادرکنندگان از سوی بانک مرکزی، احتمال شکسته شدن حمایت کف ۱۳ هزار تومان را تقویت کرده است.
توان ريسك
درست است كه روند كاهشي اخير عمدتا با اثر رواني ابلاغيه بانك مركزي شروع شد، اما دستههايي از معاملهگران به اين نتيجه رسيدهاند كه حضور در بازار آزاد ارز به منظور كسب سود، ريسك زيادي دارد. بخشي از مردم هم كه براي حفظ سرمايه رو به اين بازار آورده بودند، محتاطتر شدهاند. تصور اينكه شخصي با سرمايه محدود به اميد رشد دلار، دلار ١٥ هزار توماني خريده و حالا ناچار است آن را حدود ١٣ هزار تومان بفروشد، ميزان ريسك بازار را نشان ميدهد.
با اين همه در مورد ريسك بازار دو مورد قابل توجه است؛ اول اينكه نوسانگيران همچنان به كار خود ادامه ميدهند و سعي خواهند كرد از افت و خيزهاي روزانه كسب سود كنند. هيجانسازي آنها بايد به هر نحوي توسط بازارساز كنترل شود. مساله دوم اين است كه افزايش ريسك در اين مقطع نميتواند پابرجا بودن آن تا زمان ثبات قيمتها را تضمين كند. ساز و كار سياستگذاري ارزي بايد با نزديكتر كردن قيمتهاي رسمي به آزاد و همين طور جلوگيري از سوداگري در بازار آزاد، روند باثباتي را شكل دهد كه نقدينگي در جريان به سوي فعاليتهاي مولدتري برود. متاسفانه در شرايط كنوني، اين نوع فعاليتها محدودند و اين وظيفه كل مقامهاي اقتصاد ايران است كه امكان كسب سود از طريق فعاليتهاي مولد را فراهم كنند. نبايد از ياد برد كه با نزديك شدن به تحريمهاي نفتي ايران از سوي امريكا و ادامه دشمني گروهي از كشورهاي منطقه، سوءاستفادهكنندگان بازار آزاد براي ايجاد هيجان بهانههاي كافي خواهند داشت.
اطمينان همتي
رييس بانك مركزي كه هفته گذشته با ابلاغيه جديد، رشد افسارگسيخته دلار را كنترل كرده بود، شنبه تلاش كرد بيش از پيش نااطميناني- مهمترين عامل رشد قيمتها- را كمرنگ كند.
روز گذشته رييس كل بانك مركزي با اشاره به مجوز اعطا شده به صرافيها و صادركنندگان براي ورود اسكناس ارز به كشور گفت: صرافيها از شنبه بهطور گسترده شروع به واردات اسكناس ارز به كشور كردهاند. عبدالناصر همتي شنبه در حاشيه جلسه با اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس در جمع خبرنگاران گفت: علاوه بر صرافيها، به صادركنندگان نيز مجوز دادهايم كه بخشي از ارز حاصل از صادرات خود را نيز به شكل اسكناس وارد كشور كرده و از طريق سامانه نيما و تحت نظارت بانك مركزي در بازار عرضه كنند.
به گفته او ۲.۵ ميليارد يورو با متوسط قيمت ۹ هزار تومان براي واردات كالاهاي ضروري، مواد اوليه مورد نياز كارخانهها و توليد از طريق سامانه نيما و بازار ثانويه در اختيار فعالان اقتصادي قرار گرفته است. رييس شوراي پول و اعتبار به اظهارنظر هفته گذشته خود مبني بر اينكه «ذخاير ارزي، ناموس بانك مركزي است» اشاره كرد و گفت: «نكتهاي در اين رابطه بايد بگويم؛ ذخاير بانك مركزي متعلق به تمام ملت ايران است و ما مجاز نيستيم، اين ذخاير را به بازار تزريق كنيم.» وي با بيان اينكه ذخاير بانك مركزي ظرف يك ماه گذشته تقويت قابل توجهي يافته است، اظهار داشت: ذخاير بانك مركزي بايد تقويت شوند؛ ورود ارز حاصل از صادرات محصولات نفتي و غيرنفتي براي تامين نيازهاي اساسي كشور كافي است. رييس كل بانك مركزي به روند كاهنده نرخ ارز ظرف يك ماه گذشته اشاره كرد و افزود: در طول يك ماه گذشته درباره اينكه نرخ ارز كاهش يافته يا افزايش مييابد، اظهارنظري نكردم و مردم خود بايد به مسائل توجه كرده و ريسك آن را در نظر بگيرند. همتي به اظهارات اخير رهبر معظم انقلاب درباره جنگ اقتصادي و جنگ رسانهاي دشمن اشاره كرد و گفت: دشمن جنگ رسانهاي و تبليغاتي را همراه جنگ اقتصادي خود كرده است، ولي موفق نخواهد شد.
رييس كل بانك مركزي درباره صادركنندگاني كه ارز خود را به بازار تزريق نميكنند، گفت: ميزان صادرات صادركنندگان اصلي مانند پتروشيميها، شركتهاي فولاد، فلزات رنگي و معادن مشخص است و ميدانيم كه آنها سال گذشته چه ميزان كالا صادر كردهاند. او افزود: صادركنندگان موظف هستند، ارز حاصل از صادرات خود را به كشور وارد كنند و اگر اين اقدام را انجام ندهند، با آنها برخورد ميشود؛ دولت و نظام از اين موضوع كوتاه نخواهد آمد. همتي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد كه پيمانسپاري ارزي براي صادركنندگان ضروري شده است و صادركنندگان قبل از صادرات بايد تعهدنامهاي را امضا كرده و متعهد شوند كه ظرف دو ماه ارز حاصل از صادرات خود را به كشور وارد كنند.
رييس كل بانك مركزي خاطرنشان كرد: مطمئن هستيم، با توجه به اينكه قيمت ارز براي صادركنندگان خوب شده است، بايد ارز حاصل از صادرات خود را به داخل كشور بياورند و جريان واردات و صادرات به خوبي انجام شود.
رييس شوراي پول و اعتبار در پاسخ به سوال ديگري درباره پيمانهاي پولي و مذاكرات حاشيهاي روز جمعه در تهران بين ايران، روسيه و تركيه گفت: روز گذشته و در حاشيه اجلاس سران سه كشور، بحثهاي مفصلي داشتيم و توافقات خوبي درباره صادرات نفت، گاز، مبادله پول و حل مشكلات بانكي حاصل شد. همتي با بيان اينكه هر سه كشور تاكيد دارند كه مبادلات بايد به دلار انجام شود، تصريح كرد: علاوه بر مذاكراتي كه با همتاي تُرك خود درباره پيمان پولي دوجانبه خواهيم داشت، در ماههاي آينده به مسكو سفر ميكنم و با همتاي روس خود نيز درباره اجرايي شدن سريعتر پيمان پولي بين دو كشور مذاكره خواهم كرد. رييس كل بانك مركزي افزود: بر اين اساس يك نرخ واحد براي پولهاي ملي ايران با كشورهايي كه با آن پيمان پولي دوجانبه امضا ميشود، مشخص شده و معاملات بر آن اساس انجام ميشود.
تجويز طلا براي صرافيها
رييس كميسيون اقتصادي مجلس نيز در حاشيه نشست با سكاندار سياست پولي بر لزوم مداخله بانك مركزي براي مديريت بازار ارز با به كارگيري منابع ارزي تاكيد كرد.
محمدرضا پورابراهيمي معتقد است: فضاي مثبت تعاملي و همدلي بين كميسيون اقتصادي و بانك مركزي براي مديريت امور بانكي و ارزي كشور وجود دارد و اگر در گذشته به سياستهاي ارزي و عملكرد مديريتي نقد جدي وارد ميشد، امروز فضاي همكاريها عمدتا روي راهكارهاي اجرايي براي رفع مشكلات است. رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: محورهاي مهمي در نشست مشترك اعضاي كميسيون اقتصادي با رييس بانك مركزي مورد بررسي قرار گرفت و توافقاتي در اين رابطه صورت گرفت كه ميتوان به اين موضوع اشاره كرد كه صرافيها مجاز به واردات ارز و طلا به كشور شدند، در حالي كه قبلا اين موضوع ممنوع بود و هرگونه وارداتي قاچاق محسوب ميشد، در اين رابطه صرافيها مجاز شدند كه به صورت قانوني طلا به كشور وارد كنند و حمايت از سوي بانك مركزي نيز انجام خواهد شد.
پورابراهيمي افزود: روان شدن فعاليتهاي بازار ثانويه ارز نيز در دستور كار قرار گرفت، چرا كه تاكنون اين بازار به دليل نبود زيرساختها خيلي فعال نشده بود و اميد است كه حركت در اين بازار استمرار يابد. او افزود: براساس اطلاعاتي كه داريم بيش از ۸ ميليارد دلار ارز براي ارايه به بازار ثانويه آماده شده و اين در حالي است كه برآورد ميشود مجموع تقاضاها حدود ۴ ميليارد دلار باشد و اين بيانگر اين است كه منابع ارزي در بازار ثانويه نسبت به بازار اوليه بالاست. او همچنين گفت: در ارتباط با تخصيص ارز مسافري، دانشجويي و بيماران متاسفانه به دليل تاخير بانك مركزي در مداخله و مديريت بازار، هفته گذشته بازار با روند افزايش روبهرو شده و اين در حالي است كه حجم مبادلات درخصوص ارزهاي مذكور حدود ۳ درصد بوده، يعني حدود ۹۷ درصد ارز تخصيصي مربوط به بازارهاي اوليه و ثانويه است. وي گفت: حدود ۵.۵ ميليارد دلار براي واردات كالاهاي اساسي از اول سال جاري تاكنون اختصاص يافته و انجام اين مهم در حال استمرار است. پورابراهيمي ادامه داد: عددهاي مربوط به نرخ ارز در بازار غيررسمي تحت تاثير قيمتهاي ارز براي نياز ۳ درصدي است كه بايد با مديريت بانك مركزي اين موضوع حل شود. وي تصريح كرد: در حال حاضر نرخهاي بالاي ارز با شاخصهاي اقتصادي تطابقي ندارد و مطمئن هستم ظرف هفته آينده شرايط سياستهاي ارزي ارتقا مييابد.
رييس كميسيون اقتصادي مجلس افزود: بار رواني و رسانهاي مربوط به نرخ ارز كه حدود ۳ درصد تقاضاي بازار را تشكيل ميدهد، بالاست و انتظار ميرود بانك مركزي به اين وضعيت رسيدگي كند و با توجه به توافق انجام شده، ذخاير بانك مركزي نبايد تحت هر شرايطي در اختيار بازار قرار بگيرد، اما منابع ارزي در اختيار دولت و بانك مركزي اين قابليت را دارد كه توسط دولت براي مديريت بازار به كار گرفته شود. در هر صورت برداشت ناصحيحي از رفتار بانك مركزي انجام شد و توافق شد كه بانك مركزي از محل منابع ارزي به بازار ورود كند، البته اين كار آغاز شده است.
اين نماينده مردم در مجلس دهم يادآور شد: اين توافق انجام شده كه بانك مركزي با به كارگيري تمام ظرفيتهاي حاصل از منابع ارزي صادرات نفتي و غيرنفتي به بازار ورود كند و با توجه به توافقات انجام شده پيشبيني ميشود شرايط بازار ارز در روزهاي آينده بهتر شود.
قیمت دلار و قیمت سکه (۹۷/۰۶/۱۸)
امروز یکشنبه هجده شهریور ماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ... کلیک کنید.
فروش ارز مسافرتی در بانکها آغاز شد/ یورو ۱۴۵۰۰ تومان
فروش ارز مسافرتی در شعب منتخب بانک ملی با شرایط و مدارک پیشین و با نرخ جدید، از امروز در شعب میرداماد، اسکان، مرکزی، بازار، امام حسین (ع)، هفتم تیر، استاد معین و کاشف انجام میشود که البته با گذشت زمان و به تدریج، تعداد این شعب بیشتر خواهد شد. *لازم به ذکر است، ارز پرداختی به مسافران یورو است و دلار به متقاضیان پرداخت نمیشود. طبق بخشنامه بانک مرکزی تامین و پرداخت ارز مسافرتی (به صورت اسکناس) از طریق بانکهای ملی ایران، ملت، سامان، تجارت و پارسیان به نرخ بازار بلامانع است که در حال حاضر بانک ملی به عنوان نخستین بانک اقدام به پرداخت کرده است. *بر این اساس بانک ها مجازند از محل ارزهای خریداریشده و با تامین اسکناس از محل منابع خود، نسبت به فروش و پرداخت ارز مسافرتی به نرخ بازار در سطح شعب داخل شهر با اخذ مدارک مثبته از قبیل گذرنامه معتبر، بلیط مسافرت هوایی، ویزای کشور مقصدـ در مورد کشورهایی که نیاز به ویزا دارند اقدام کنند. *همچنین لازم است مدارک مزبور به منظور نظارت بازرسان بانک در سوابق نگهداری شود و اخذ تعهد کتبی از متقاضی مبنی بر خرید ارز صرفاً از یک منبع اعم از بانک و یا صرافی مجاز معتبر الزامی است.
قاچاق اعلام شدن معامله ارز یکی از دلایل جهش قیمت سکه+جدول
بر اساس اطلاعات منتشر شده در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در طرح پیش فروش سکه قرار بوده تا ابتدای سال ۹۹(در طرح پیش فروش دو ساله )بیش از ۷میلیون ۶هزار سکه توزیع شود تا حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان از بازار جمعآوری شود. بر اساس جدول زیر رشد افسار گسیخته نقدینگی، افزایش قیمت دلار، افزایش تقاضای تبدیل دارایی، افزایش تقاضای سفته بازی با قاچاق اعلام شدن معامله ارزهای خارجی از جمله عوامل گران شدن سکه عنوان شده است.
استقبال از ورود اسکناس ارز صادراتی/ نرخ ارز در بازار سوم افت کرد
لاهوتی، رییس کنفدراسیون صادرات: *باید این واقعیت را پذیرفت که نرخ ارز در بازار سوم، قیمت آن را تعیین می کند. *در صورتی که بانک مرکزی بتواند نظارت بر بازار ارز فیزیکی را برعهده بگیرد و صرافی ها درخواست های خُرد را تامین کنند، به طور حتم قیمت ها در بازار سوم کاهش خواهد یافت. *موفقیت هدایت گری بانک مرکزی درباره نرخ ارز در آن خواهد بود که تفاوت نرخ ارز در بازار سوم و سامانه نیما به عنوان سامانه مرجع در تجارت بین یک تا ۲ درصد باشد. *امکان اینکه صادرکننده بتواند اسکناس ارز از کشورهایی مانند عراق یا افغانستان را به کشور بیاورد وجود دارد اما این امکان درباره اروپا یا چین وجود ندارد. *کشورهای اروپایی و چین اجازه خروج بیش از ۱۰ هزار یورو یا معادل آن را نمی دهند، با این حال معتقدم که مجوز داده شده به صرافی ها و صادرکنندگان برای ورود اسکناس ارز نکته مثبتی است.
همتی: روند کاهشی نرخ ارز در بازار آغاز شده است
رییس کل بانک مرکزی به اظهار نظر هفته گذشته خود مبنی بر اینکه «ذخایر ارزی، ناموس بانک مرکزی است» اشاره کرد و افزود: بانک مرکزی به هیچ وجه مجاز به تضعیف ذخایر ارزی نیست و حتی در یک ماه گذشته ذخایر ارزی تقویت شده است. *همتی به مردم اطمینان داد که ارز مورد تقاضا برای پوشش نیازهای اساسی مردم تامین می شود. *همتی ادامه داد: من نگفته ام که از سایر منابع جاری بانک مرکزی یا منابع ارزی حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی که در اختیار سامانه نیما قرار می گیرد، استفاده نخواهم کرد بلکه این منابع توسط بانک مرکزی برای مدیریت بازار به کار گرفته می شود؛ برداشت ناقصی از این صحبت ها شد و تفسیرهای متفاوتی نیز در رسانه ها آمد اما مردم بدانند که بانک مرکزی بر بازار ارز نظارت می کند و روند کاهنده نرخ ارز در بازار شروع شده است. ** صرافی ها می توانند ارز به صورت اسکناس وارد کشور کنند *رییس شورای پول و اعتبار خواستار آن شد که مردم در مباحث اقتصادی به ریسک نیز توجه کنند. *همتی بار دیگر اطمینان داد که تامین نیازهای واقعی مردم در بازار از طریق بانک ها و صرافی ها از وظایف بانک مرکزی است. *وی یادآور شد: به صرافی ها برای ورود ارز به کشور مجوز داده شده است و آنها می توانند ارز را به صورت اسکناس وارد کشور کنند. *وی گفت: صرافی ها همچنین می توانند بخشی از ارز صادرکنندگان در سامانه نیما را به صورت اسکناس و تحت نظارت بانک مرکزی وارد بازار کنند. *وی با بیان اینکه با حمایت و کمک مردم در مقابل دشمن ایستادگی خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلااب اسلامی نیز فرمودند که دشمن علاوه بر جنگ اقتصادی، روی جنگ روانی و تبلیغاتی نیز کار می کند تا به مردم فشار بیاورد، اما مردم کشور پیروز هستند و بانک مرکزی شرایط را برای ساماندهی کارها پیگیری می کند.
بررسی افزایش قدرت خرید کارگران فردا در کارگروه مزد
ظریفی آزاد، مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار: *حسب دستور، روز شنبه معاون روابط کار وزیر کار، دومین نشست کارگروه مزد برای بررسی این راهکارها طی هماهنگی با نمایندگان کارفرمایی و کارگری دوشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد. *نشست قبلی کارگروه مزد با غیبت نمایندگان کارفرمایی برگزار شد اما در هفته جاری دومین نشست این کارگروه با حضور نمایندگان کارگری و کارفرمایی تشکیل می شود. *نتیجه و خروجی تصمیم گیری کارگروه دستمزد در هفته جاری، به شورای عالی کار ارجاع می شود.
توزیع کارت نقدی خرید کالا بین ۲۵ میلیون نفر از هفته آینده
رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای گفت: *دولت تصمیم گرفته بستههای حمایتی را در اختیار خانوادهها قرار دهد بدین صورت که به حساب سرپرست خانوار مبلغی غیر قابل برداشت به صورت نقدی واریز میشود و سرپرست خانواده فقط میتواند معادل آن کالا خریداری کند.
نرخ ارز دولتی/ تمام نرخها ثابت ماند (یکشنبه ۱۸شهریور۹۷)
محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسون اقتصادی مجلس براساس اعلام بانک مرکزی نرخ هر دلار آمریکا در ۴۲۰۰۰ ریال، پوند انگلیس در ۵۴۲۷۳ و هر یورو در ۴۸۵۷۹ ریال ثابت ماند. (برای مشاهده نرخ ارزها کلیک کنید)
تغییر روش تعیین نرخ معامله فروش ارز حاصل از صادرات
محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسون اقتصادی مجلس در روش جدید، متقاضی (بانک/صرافی) می بایست نرخ خرید را اعلام نماید و در صورت انتخاب هر یک از تقاضاها توسط عرضه کننده معامله با نرخی که متقاضی اعلام کرده است شکل می گیرد. همچنین عرضه کننده در صورت تمایل میتواند نرخ پیشنهادی خود را نیز به متقاضیان اعلام نماید.
ارز دانشجویی و درمانی در بازار ثانویه تامین شود
محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسون اقتصادی مجلس: *بانک مرکزی باید حتما بازار ثانویه را برای نیازهایی چون ارز دانشجویی، درمانی و خرید مجلات علمی مدیریت کند چون این موارد اگر چه جزء نیاز اساسی نیستند اما خود می توانند باعث ایجاد نوسان در بازار ارز شوند و به همین سبب باید بانک مرکزی برای تأمین ارز آنها در بازار ثانویه برنامه داشته باشد.
اژهای: سلطان سکه به خاطر سکه محاکمه نمیشود
سخنگوی قوه قضائیه در برنامه نگاه یک: *کسی نیست که شرایط امروز کشور را نداند اما در این وضعیت باز هم افرادی پیدا میشوند که احتکار و گرانفروشی میکنند و افرادی وجود دارند که به یکدیگر ظلم میکنند. *سلطان سکه یا همان مظلومین به دلیل خرید سکه محاکمه نمیشود. *مظلومین به دلیل خرید و فروش عمده و غیرمجاز ارز و خارج کردن این ارز از کشور محاکمه میشود. البته تعبیر سلطان سکه را درباره این فرد قبول ندارم. *سیاست بانک مرکزی که در این شرایط بدون سقف سکه فروخت درست نبود، خیلی از افراد ممکن است بخواهند سکه را قاچاق کنند و ذخیره کشور را خارج ببرند که این یک بحث است، بحث دیگر این است که اگر فرد منشا پولش مشکل نداشت و سکه خرید، ما متعرض این افراد نمیشویم. *فردی را سراغ داریم که از بانک ۷ میلیارد وام میگیرد با قرارداد مدنی اما برخلاف قرارداد سکه میخرد که به او اشکال میگیرند. *معاون ارزی بانک مرکزی مورد تحقیق قرار گرفت و رئیس بانک مرکزی هم مورد تحقیق قرار گرفت اما بازداشت نشد که این تحقیقات ادامه دارد و کشف شد فساد وجود دارد و توضیحات پذیرفته نشد. *عده ای در بانک مرکزی و وزارت صمت را که در وقوع فساد نقش داشتند دستگیر کردیم و تحقیقات از این افراد برای به نتیجه رسیدن پرونده شان ادامه دارد.
۸۰میلیارد دلار، نیاز واقعی ارزی کشور
يحيي آلاسحاق، رييس سابق اتاق بازرگاني تهران ميگويد: با واقعيتهاي ارزي، درآمدها و امكاناتي كه در كشور در اختيار است و همچنين با در نظر گرفتن هزينههاي واقعي، نبايد جهشهاي قيمتي اينچنيني در نرخ دلار داشته باشيم. از مجموع نيازهاي واقعي ارزي كشور، حدود ۱۵ ميليارد دلار براي كالاهاي ضروري نياز داريم و حدود ۴۰ ميليارد دلار هم براي واردات ساير كالاها. اگر حتي خيلي بالا هم در نظر بگيريم، ۵۰ ميليارد دلار براي واردات كالاهاي غيرضروري و ۲۰ ميليارد دلار براي واردات كالاهاي ضروري نياز است. به گفته وي، مجموع نياز ارزي واقعي كشور ٧٠ ميليارد دلار است كه با احتساب ۱۰ ميليارد دلار هم براي مسافران و... در نهايت ۸۰ ميليارد دلار نياز واقعي كشور است كه ظرف بررسيهاي صورت گرفته طي ۱۰ سال اخير به دست آمده كه البته اين رقمها باز هم بيش از ميزان واقعي لحاظ شده است.
حجم تجارت ايران و هند
سورش پرابو، وزير بازرگاني و صنعت هند دو برابر شدن تجارت دوجانبه با ايران از سطح فعلي ۱۳.۸ ميليارد دلار در پنج سال آينده را پيشنهاد كرده است. گانش گوپتا، رييس فدراسيون سازمانهاي صادرات هند اخيرا اظهار كرده كه دولت بايد به مشكلاتي كه در زمينه ارسال محمولههاي صادراتي به ايران به دليل تحريمهاي امريكا ايجاد شده است، رسيدگي كند. ايران سومين صادركننده بزرگ نفت به هند پس از عراق و عربستان سعودي است. ايران ۱۸.۴ ميليون تن نفت خام در فاصله آوريل ۲۰۱۷ تا ژانويه ۲۰۱۸ به هند صادر كرد. تجارت دوجانبه ميان هند و ايران در سال مالي ۲۰۱۸-۲۰۱۷ به ۱۳.۸ ميليارد دلار در مقايسه با ۱۲.۹ ميليارد دلار در سال مالي پيش از آن افزايش يافت. با اين حال ارزش صادرات هند به ايران تنها ۲.۶۵ ميليارد دلار است در حالي كه واردات اين كشور از ايران ۱۱.۱۱ ميليارد دلار است.
شروع هفته با رشد بورس
بورس تهران هفته سوم شهريورماه را با رشد ١٩١٤ واحدي آغاز كرد و به مدد شركتهاي پتروشيمي و فلزي حاضر در بازار سرمايه شاخص كل به ارتفاع ١٣٩ هزار و ٦٢٨ واحدي رسيد. در معاملات بورس تهران بيش از ٢ ميليارد و ٧٧١ميليون سهم و ورقه مالي قابل معامله در بيش از ١٥٦ نوبت داد و ستد شد تا ارزش كل معاملات بورس به بيش از ٦ هزار و ٦٤٨ ميليارد ريال برسد. شاخصهاي اصلي بازار سرمايه نيز امروز بر مدار رشد بود.
- 17
- 17
مرتضی
۱۳۹۷/۶/۱۸ - ۱۳:۵۴
Permalink