
بیشتر بخوانید:
قیمت دلار و قیمت سکه ۹۷/۰۶/۳۱؛ به گزارش سرپوش، هر سکه طرح جدید با رشد هفتگی ۵/ ۲ درصدی به قیمت ۴ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان معامله شد. رشد طلای جهانی بالاتر از ۱۲۰۰ دلار و عبور دلار از سقف ۱۴ هزار تومانی سکه را صعودی کرد. در هفتههای اخیر دورنمای عرضه سکههای پیشفروش شده در مهر و آبان، کاهش سنتی تقاضا در ماههای محرم و صفر و فروکش هیجانات دلار، تخلیه تدریجی حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه را رقم زد. به این ترتیب شاهد بازگشت توجه سکه به طلا نیز بودیم. روز جمعه افت شاخص دلار به کف ۵/ ۲ ماهه، از طلا حمایت کرد. در بازار ارز نیز با نزدیک شدن به ماه جدید، دلار بالاتر از ۱۴ هزار تومان تثبیت شد. روز سهشنبه با وجود رشد ۱۵۰ تومانی دلار، کمواکنشی سکه به دلار و کمنوسانی طلا رشد ۳۰ هزار تومانی سکه رقم خورد.
بازار طلای جهانی؛ بازگشت ریسکگریزی در بازارها
دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۲۰۵ دلار معامله شد. افت شاخص دلار به کف ۵/ ۲ ماهه رشد طلا تا ۱۲۱۲ دلار را در میانه معاملات جمعه رقم زد. آمریکا بر ۲۰۰ میلیارد دلار کالای وارداتی چینی (پس از اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر ۵۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از سوی چین) تعرفه ۱۰ درصدی وضع کرد. با وجود این کمتر بودن تعرفه از پیشبینیها و دورنمای رشد اقتصاد جهانی با کاهش تقاضای محافظهکارانه دلار، همچنین رشد پوند و یورو با دورنمای خروج بریتانیا از اروپا همراه با توافق بر شاخص دلار فشار آورد. اقدام اخیر بانکهای ترکیه و روسیه برای افزایش نرخ بهره، رشد روپیه و اعلام مقامات چین از عدم اقدام به پایین بردن دستوری ارزش یوآن، با بازگشت ریسکگریزی روز جمعه شاخص بازارهای سهام دنیا (MSCI All Country Index) را به سقف ۷ماهه رساند.
رشد دلار پیش از تعطیلی
هر دلار آمریکا با رشد هفتگی ۷/ ۴ درصدی به نرخ ۱۴ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شد. با وجود روند کمنوسان دلار در بازه ۱۳ هزار و ۷۰۰ تا ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان در ابتدای هفته، اما خرید احتیاطی دلار با نزدیک شدن به فصل پاییز و رشد تقاضای خرد از جمله از سوی زائران پیش از تعطیلی پایان هفته، دلار را از میانه هفته بالاتر از ۱۴ هزار تومان قرار داد. با وجود احتیاط دلار در کانال ۱۴ هزار تومانی، سهشنبه ورود بخشی از تقاضای سفتهبازی نرخ دلار را با رشد ۱۵۰ تومانی همراه کرد و سقف ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان را شکست. برخی معاملهگران معتقدند در ابتدای ماه شاهد تشدید نوسانات دلار هستیم، اما در میانه ماه نوسانات کاهش مییابند. سیگنالهای بینالمللی در شرایط نزدیک شدن به دور دوم تحریمها و رفتار بازارساز بر ارز اثرگذار است.
بحران ارزی صادرات را رونق داده است؟
طی ماههای گذشته که اقتصاد کشور با بحران ارزی دست و پنجه نرم میکند، بخش صادرات و صادرکنندهها نیز فراز و نشیبهای زیادی داشتهاند. در زمانی که نرخ ارز به صورت دستوری در محدوده ۳۵۰۰ تا ۳۸۰۰ تومان پایین نگه داشته شده بود، صادرکنندهها همیشه معتقد بودند که این شرایط صادرات را زمینگیر کرده است و با واقعی شدن نرخ ارز، اوضاع آنها بهبود پیدا میکند. حالا نیز که نرخ ارز بالا رفته است، آنها با چالشهای دیگری مواجه هستند. از یک طرف بخشنامههای متعدد دولتی کار را برایشان دشوار کرده و از طرف دیگر، مشکلاتی که برای تأمین بعضی کالاها در کشور ایجاد شده، به گردن صادرات انداخته شده است. «ایران» برای بررسی این مسائل پای گفتوگو با صادرکنندگان و نمایندگان بخش خصوصی نشسته است.
مواد غذایی ایران به عراق میرود؟
گرانی بعضی از محصولات در داخل کشور مانند آجیل و سیبزمینی، در دو سه روز اخیر به گردن صادرات و تجارت با عراق انداخته شده است. برخی بر این باورند که تجار خارجی با قیمتهای کیلویی دو دلار کالاهایی مانند پسته و... را مستقیم از تولیدکننده خریداری میکنند و همین مسأله عرضه را کاهش داده و قیمت را در داخل بالا برده است. اما یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در این باره به «ایران» میگوید:«تحلیلهای این چنینی چندان صحیح نیست. اقلامی که به عراق صادر میشود، عمدتاً مصالح ساختمانی است. صادرات بخشی از کالاها مانند مواد غذایی نیز توسط دولت ممنوع شده و صادر نمیشود. از طرف دیگر، عمده صادراتی هم که به عراق صورت میگیرد، کاشی، سیمان و... است.»
وی از رونق صادرات در شرایط کنونی خبر میدهد و میگوید:«بحران ارزی و شرایط جدید باعث رونق صادرات شده است. در حال حاضر صادرات به بازار عراق ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. هم از لحاظ ارزشی و هم مقداری نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است. برخی شبهههایی هم وجود دارد که این افزایش، با خارج شدن مواد غذایی از کشور و صادرات به کشورهای همسایه از جمله عراق اتفاق میافتد ولی اینگونه نیست. دولت به صورت قانونی صادرات مواد غذایی را ممنوع کرده ولی ممکن است که به صورت همراه مسافر و چمدانی صادرات محدودی صورت بگیرد. اما حتماً حجم این مسأله آنقدری زیاد نیست که بحران ساز باشد. در حال حاضر اگر بحران ارزی تنها یک حسن داشته باشد، این است که صادرات رونق گرفته است.»
صادرکنندههای واقعی آزادی عمل میخواهند
عدنان موسیپور، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران بیش از هرچیز از بخشنامههای دولتی گلایه دارد، او به کنایه میگوید: «من به عنوان صادرکننده در شرایط فعلی باید دکترای تجزیه و تحلیل بخشنامههای دولتی را بگیرم تا بفهمم که باید چه کار کنم.» موسیپور در گفتوگو با «ایران» چنین توضیح میدهد:«درست میگویند که صادرات افزایش پیدا کرده است. افزایش نرخ ارز فرصتی برای صادرات است و شکی در آن نیست. افزایش نرخ ارز هزینههای سنگینی را بر بخشهای مختلف اقتصادی تحمیل کرده است. الآن که اقتصاد هزینهای چنین سنگین پرداخت کرده، در یک قسمت آن بهطور طبیعی فرصتی برای صادرات ایجاد شده تا با رونق آن بتوان به سایر بخشها هم تکانی داد. ولی دولت با بخشنامههای متعدد خود، حتی این بخش را هم محدود میکند، آزادی عمل را از ما گرفته و دچار تحریمهای داخلی شدهایم.»
رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران ادامه میدهد:«حال صادرات خوب نیست و دلیل اصلی آن هم نگاهی است که دستگاههای اجرایی در چنین شرایطی به بخش صادرات دارند. انگار در بحران ارزی اینطور میبینند که صادرات خیلی منفعت دارد، تافته جدا بافته است و باید از آن بهره برد. در حالی که اصلاً اینطور نیست. در چند ماه گذشته اکثر تصمیمات، محدود کننده بخش صادرات بوده است. بدون اینکه شناختی از الزامات طبیعی کار صادرات داشته باشند، با بخشنامهها عملاً صادرکننده را دچار چالش میکنند.»
موسیپور با انتقاد از سیاستهای ارزی میگوید:«آخرین مسأله این است که صادرکنندهها را ملزم کردهاند که تا دو ماه ارز خودشان را برگردانند. من بحثم در اینجا درباره پتروشیمیها و فلزات سنگین نیست. بحث من صادرکنندگان بخش خصوصی واقعی است که ۱۵ تا ۲۰ درصد صادرات را تشکیل میدهند. برای آنها به سادگی این امکان وجود ندارد که ارز خودشان را برگردانند. اگر شرایط دستوری نباشد و صادرکننده بتواند صادرات پیوسته داشته باشد، حتماً خودش ارز را به چرخه اقتصاد کشور برمی گرداند.ولی اینکه چشم مان را روی تحریمها ببندیم و انگار که روابط بانکی برقرار است، صادرکننده را تحت فشار قرار دهیم. کار برایمان مشکل میشود.»
این عضو پارلمان بخش خصوصی در انتهای صحبت هایش با تأکید روی پتروشیمیها و شرایط ارزی برای آنها میگوید:«یک صادرکننده باید به فکر توسعه رقابت و حضور در بازارهای خارجی باشد نه اینکه نگران بخشنامههای داخلی باشد. این روشی که برای صادرات استفاده میشود، شفافسازی نیست. تمام اینها محدودیت است. دولت اگر نگران ذخایر ارزی و بازگشت نرخ ارز صادراتی باشد، باید تمام توانش را برای شرکتهای بزرگی مثل پتروشیمیها بگذارد، ۲۰ درصد شرکتهای کوچک و متوسط باید آزادی عمل داشته باشند.»
قیمت دلار و سکه در بازار روزشنبه (۳۱ شهریور۹۷)
امروز شنبه سی و یکم شهریورماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ... کلیک کنید.
انتقاد دادستان تهران از پتروشیمیها
پتروشيمیها اگر میدانند کالاهايشان را دلالان در اختيار دارند گزارش کنند و اجازه ندهند مثلاً در منطقه شورآباد بيش از ۱۰۰تن مواد پتروشيمی احتکار شود. *پتروشيمی مرتب اعلام برائت میکند و میگويد ما ارز را زير قيمت میفروشيم اما به عنوان مثال بطری آبی که عرضه میشود همچنان تا سه برابر قيمت به دست مردم میرسد. *مسئولان شرکتهای پتروشيمی اجازه ندهند رانتهای جديد در اين حوزه شکل بگيرد.
با دستور سرپرست وزارت اقتصاد تشکیل میشود: کارگروه ویژه تعیین تکلیف تسهیلات پرداختی حساب ارزی به بانکها
در این کار گروه ویژه، علاوه بر معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه و سازمان حسابرسی نیز عضویت دارند. *اکرمی، بر اساس این دستور به معاونت امور بانکی ، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد بر بررسی و تعیین تکلیف بدهی بانک ها به دولت از محل حساب ذخیره ارزی تاکید نموده است.
آزادسازی قیمت لوازم خانگی از سوی وزارت صنعت تکذیب شد
مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن رد صدور مجوز آزادسازی قیمت لوازم خانگی توسط این وزارتخانه، تاکید کرد که به دنبال اعلام قیمتهای واقعی از سوی تولیدکنندگانیم و پس از آن، نظارت بر نرخها از سوی سازمان حمایت انجام میشود.
تهدید وزیر خارجه آمریکا
تهدید وزیر خارجه آمریکا : هر حملهای از سوی ایران یا گروههای مورد حمایت آن با اقدام مستقیم علیه ایران مواجه میشود.
نرخ ارز دولتی/ رشد ارزش ۲۴ ارز در بازار بین بانکی(شنبه ۳۱ شهریور۹۷)
ارزش ۱۰ ارز در حالی روند نزولی به خود گرفته که ارزش یورو همچون روز معاملاتی هفته گذشته روند صعودی به خود گرفته است. (برای مشاهده نرخ ها کلیک کنید)
قیمتگذاری خودرو بر اساس نرخ ارز در بازار ثانویه
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت گذاری خودروها بر اساس ارز بازار ثانویه خواهد بود، گفت: این موضوع فرایند دارد که خودروسازان تا چه مرحلهای ارز ۴۲۰۰ تومانی میگیرند و از چه زمانی ارز بازار ثانویه دریافت خواهند کرد که باید مبانی و سیاست آن استخراج شود تا بر اساس آن اقدام شود. * قطعات خودرویی که با ارز ۴۲۰۰ تومانی ثبت سفارش شده بودند و شامل پرداخت مابه التفاوت میشدند با تصمیم دولت و ابلاغ وزیر صنعت کلیه مواداولیه و قطعات آنها از پرداخت مابه التفاوت معاف شدند و در حال ترخیص هستند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد. *صالحی نیا در پاسخ به این سئوال که آیا خودروسازان افزایش قیمت خواهند داشت ادامه داد: باید نرخهای خود را اعلام کنند و مراجع مرتبط این اقلام و قیمتها را محاسبه کنند و بر اساس آن ابلاغ شود. *معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه قیمت گذاری خودروها بر اساس ارز بازار ثانویه خواهد بود، تصریح کرد: البته این موضوع فرایند دارد که خودروسازان تا چه مرحلهای ارز ۴۲۰۰ تومانی میگیرند و از چه زمانی ارز بازار ثانویه دریافت خواهند کرد که باید مبانی و سیاست آن استخراج شود تا بر اساس آن اقدام شود.
روحانی: آمریکا میخواست که ما از برجام خارج شویم
امروز پیروزی حقوقی و نهایی از آن ایران است. *جنگ اقتصادی و روانی را آمریکا آغاز کرده و قطعا سرنوشت آن از جنگ تحمیلی شیرینتر است. *امروز همه شرق و غرب در کنار ایران ایستاده اند و با ترامپ مقابله میکنند. *امروز بعد از ۳۸ سال حادثه صدام و تجاوز او و زیر پا گذاشتن معاهده یک بار دیگر تکرار شده است. *همان دولتی که مشوق سایر دولتها برای نشستن پای میز مذاکره بود و همان دولتی که برای یک جمله ۱۰شبانه روز وقت مذاکره کنندگان ما را گرفت و همان دولتی که بعد از ۱۲سال فشار بر ملت ایران در برابر منطق مستحکم دپیلماتهای ما سر فرود آورد و به یک قراردادی تن داد و آن را امضا کرد که به نفع همه منطقه و جهانیان بود عین داستان صدام تکرار شد. *دو مرتبه متجاوزی دو مرتبه فردی که به هیچ یک از قوانین و مقررات بینالمللی احترام نمیگذارد در برابر تعهدش در یک امضا و توافق چند جانبه که با تائید سازمان بینالمللی و شورای امنیت توافق بینالمللی شده است این توافق را زیر پا گذاشته است.
تزريق ۱۸۰ ميليون يورو به نيما در دو روز
بر اساس گزارش عملكرد سامانه نيما، در آخرين روز كاري هفته، حدود ۹۰ ميليون يورو ارز به بازار ثانويه تزريق شده و ميانگين قيمت يورويي حدود ۹۱۰۰ تومان بوده است. بنا بر گزارش باشگاه خبرنگاران پويا، بررسي عملكرد بازار ثانويه نشان ميدهد، در ۲۷شهريور ماه يعني آخرين روز كاري هفته گذشته، حدود ۹۰ ميليون يورو ارز به سامانه نيما تزريق شده است. يك روز قبلتر نيز حدود ۹۱ ميليون يورو ارز حاصل از صادرات به اين سامانه تزريق شده بود. در حال حاضر ميانگين يورويي نرخ حدود ۹.۰۹۲ تومان است. گفتني است، حداكثر قيمت ميانگين در اين بازار حدود ۱۰.۰۳۷ تومان بوده است.
درخواست مهلت براي تسويه حساب بدهي ارزي
رييس كميسيون اقتصادي مجلس جهت تدوين آييننامه مربوط به ماده ۲۰ قانون رفع موانع توليد، خواستار تمديد مهلت تسويهحساب بدهي ارزي واحدهاي توليدي تا پايان آذر۹۷ شد. پورابراهيمي در مكاتبهاي با معاون اول رييسجمهور با اشاره به تعيين پايان شهريورماه به عنوان پايان مهلت اجراي ماده ۲۰ قانون رفع موانع توليد، تاكيد كرد، با توجه به شرايط موجود كشور و عدم وجود فرصت كافي براي تدوين آييننامه ماده مذكور، اين مهلت تا آذرماه امسال تمديد شود. اوايل فروردينماه امسال، هيات دولت در مصوبهاي، آخرين مهلت تسويه بدهي ارزي واحدهاي توليدي را از اسفند ۹۶ به پايان تابستان ۹۷ تغيير داده بود.مفاد ماده (۲۰) قانون رفع موانع توليد رقابتپذير و ارتقاي نظام مالي كشور در ارتباط با بدهكاران ارزي از محل حساب ذخيره ارزي بوده و بر همين مبنا آييننامه اجرايي مربوطه و اصلاحيههاي آن تهيه و تدوين و به تصويب هيات وزيران رسيده است.
تبديل بدهي ارزي به نرخ روزِ گشايش اعتبار
وزير صنعت در مكاتبهاي با سرپرست وزارت اقتصاد، شرايط تسويه بدهي ارزي واحدهاي توليدي در مبالغ بيش و كمتر از ۳۰ ميليون يورو را اعلام كرد. وزير صنعت در مكاتبهاي با سرپرست وزارت اقتصاد، در خصوص اصلاح آييننامه اجرايي ماده ۲۰ قانون رفع موانع توليد، با هدف حمايت از واحدهاي توليدي اعلام كرد، اصل بدهي ارزي بيش از ۳۰ ميليون يورو با احتساب نرخ سود ارزي، به نرخ روزِ گشايش اعتبار تبديل به ريال شده و در اقساط ۵ساله با سود مستقل ۵ درصد محاسبه و دريافت شود.همچنين اصل بدهي ارزي تا سقف ۳۰ ميليون يورو، بدون احتساب نرخ سود ارزي مندرج در قرارداد، به نرخ روز گشايش اعتبار تبديل به ريال شده پس از تنفس دوساله بدون سود، در اقساط ۵ ساله با سود مستقل ۱۵ درصد محاسبه گردد.-
رشد يك پلهاي شاخص توسعه انساني به لطف برجام
سازمان ملل متحد جديدترين نسخه از گزارش شاخص توسعه انساني (HDI) را منتشر كرد كه در اين گزارش ايران با يك پله صعود نسبت به سال گذشته، بالاتر از كشورهايي مانند تركيه، صربستان، مكزيك، برزيل، چين و ... در رتبه ۶۰ جهان قرار گرفته است.ايران با كسب امتياز ۰.۷۹۸ در بين كشورهاي با درجه توسعه انساني «بالا» قرار گرفته است و فاصله بسيار ناچيزي تا كسب امتياز ۰.۸ و قرار گرفتن در زمره كشورهاي با درجه توسعه انساني «بسيار بالا» دارد.در گزارش مذكور كه توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) و بر اساس آمارهاي سال ۲۰۱۷ تدوين شده است، مطابق روال سالهاي گذشته معيارهاي اميد به زندگي، تعداد سالهاي مورد انتظار تحصيل، ميانه تعداد سالهاي تحصيل و سرانه توليد ناخالص ملي، ملاك ارزيابي قرار گرفته و ۱۸۹ كشور از اين طريق رتبهبندي شدهاند.بر اساس اين گزارش ايران با كسب امتياز ۰.۷۹۸ در بين كشورهاي با درجه توسعه انساني «بالا» قرار گرفته است. برخلاف بسياري از شاخصهاي بينالمللي ديگر، جايگاه منطقهاي ايران در شاخص توسعه انساني نسبتا قابلقبول است. در اين رابطه سفير اتريش در ايران نيز در توييت خود به اين مساله اشاره كرد و نوشت: به مدد برجام رتبه ايران به لحاظ شاخصهاي توسعه انساني با يك پله ارتقا به ٦٠ رسيد، بالاتر از تركيه (٦٤) و چين (٨٦) .
۳۰۰بیت کوین روزانه در ایران معامله میشود
سپهر محمدی رئیس هیأت مدیره انجمن بلاکچین ایران گفت: بعد از ممنوعیت معامله ارزهای رمزنگاری شده در ایران حجم معاملات بیت کوین از هزار به ۳۰۰ بیت کوین کاهش یافت.
- 17
- 5