قیمت دلار و قیمت سکه ۹۷/۰۷/۰۵؛ به گزارش سرپوش، بازی شبانه با مرزهای قیمتی بهمنظور تحریک ورود تقاضای جدید به بازار، رفت و برگشت شدید قیمتها و پررنگ شدن حضور واسطهها، از نشانههای تحرک سفتهبازان در بازار ارز هستند. به گفته بازیگران با تجربه بازار، نوسانگیران در ساعات انتهایی روز در معاملات پشتخطی، قیمت دلار را از مرزهای مقاومتی عبور داده و از این طریق انتظارات افراد عادی را تحتتاثیر قرار میدهند. نگرانی بازیگران غیرحرفهای نسبت به شکستهای قیمتی شبانه موجب میشود که روز بعد تقاضای جدیدی وارد بازار شود که سعی دارد از دارایی خود در برابر نوسانات حمایت کند. نوسانگیران نیز همزمان با ورود تقاضای جدید، فروش خود را قطع میکنند تا اثر ورود تقاضا بیش از پیش نمایان شود. تاکتیک چندماهه نوسانگیران در شرایطی عملیاتی میشود که از حضور بازارساز در جریان معاملات بازار آزاد خبری نیست و نبود عرضهکننده اصلی، خرید و فروشها را به دست سفتهبازان بزرگ سپرده است. کارشناسان باور دارند تعلل سیاستگذار در ایجاد پناهگاههای موازی برای تقاضاهای ایجادشده در بازار و درنگ بازارساز در مدیریت انتظارات، دو عامل مهمی بودهاند که زمینهساز اثرگذاری تحرک سفتهبازان شده است. در غیر این صورت، نوسانگیران قادر نبودند طی یک روز بیش از ۲۰ درصد نوسان ایجاد کنند.
روز گذشته، قیمت دلار تحتتاثیر یک تاکتیک تکراری مرز مقاومتی دیگری را شکست و در مقطعی قیمتهای بالای سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان را تجربه کرد. روز چهارشنبه، معاملات دلار در آستانه مرز ۱۷ هزار تومانی آغاز شد، قیمتی که با ساعت ۵ عصر روز چهارم هفته بیش از ۶۰۰ تومان اختلاف داشت. شروع افزایشی ابتدایی روز موجب شد که تقاضای بیشتری ازسوی افراد عادی وارد بازار شود و در نبود عرضه مشخص، قیمت بعضا بدون معامله خاصی تا مرز ۱۸ هزار تومانی پیش روی کرد. در بازار سکه نیز رشد قیمتها زیاد بود و این فلز گرانبها در یک روز نوسانی از مرز مقاومتی ۵ میلیون تومان عبور کرد.
به گفته فعالان، نوسانات دلار تحتتاثیر یک محرک تکراری شدت گرفت. به باور برخی بازیگران با تجربه بازار، در ۲ ماه اخیر، نوسانگیران حرفهای و معاملهگران بزرگ بازار در ساعات انتهایی روز با افزایش خریدهای پشت خطی و جوسازی پیرامون اخبار سیاسی، قیمتها را از مرزهای مقاومتی مهم عبور میدهند. شکست این مقاومتها در روز بعد افراد عادی جامعه را بیش از پیش نگران میکند و بازیگران غیرحرفهای تحتتاثیر نگرانی حاصل از دست رفتن ارزش داراییشان وارد بازار میشوند و سعی میکنند به هر طریقی ارز متناسب با داراییشان را تهیه کنند. ورود این تقاضای جدید موجب میشود که مرزهای مقاومتی شب گذشته، تبدیل به مرزهای حمایتی شوند و حتی بعضا قیمت به سطوح بالاتری نیز وارد شود. در واقع تاکتیک اول نوسانگیران برای جذب مشتری جدید بازار ارز، افزایش شبانه قیمتهاست؛ امری که افراد عادی را نگران و آنها را آماده ورود به بازار میکند.
تاکتیک دوم نوسانگیران آن است که زمانی که تقاضای افراد عادی وارد بازار میشود، از فروش ارز خودداری میکنند و به این ترتیب، ولع خریداران را برای تهیه ارز بالاتر میبرند. در میان معاملهگران حرفهای، نوسانگیران و مردم عادی یک دسته دیگر نیز در بازار این روزها نقش پررنگی دارند و آنها واسطهها هستند؛ واسطهها افرادی هستند که ارز را از مراجع بزرگتر مانند معاملهگران بزرگ، صرافیها و... تهیه میکنند و آن را به دست مشتریان عادی میرسانند. در این میان، واسطهها خود در روزهای هیجانی داغی معاملات را بالاتر میبرند. بهعنوان مثال، دیروز تا ساعت ۴ بعدازظهر قیمت دلار هرگز بالای سطح ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان را تجربه نکرده بود؛ ولی این واسطهها بعضا به مشتریان ناآگاه خود که گاهی برای اولین بار پا به بازار ارز گذاشته بودند، قیمتهای بالای ۱۹ هزار تومان را پیشنهاد میدادند و عنوان میکردند زیر این عدد نمیتوانند دلار را به آنها بفروشند. واسطهها معمولا ارزی از خود ندارند.
در این شرایط، آنها وقتی مشتری خاصی پیدا میکنند، به کف بازار میروند و اقدام به تهیه دلار میکنند. بهعنوان مثال، کسی که دلار را از کف بازار ۱۸ هزار و ۲۰۰ تومان تهیه میکرد، ممکن بود رقم بالای ۱۹ هزار تومان را به خریدار عادی پیشنهاد دهد. البته ناگفته نماند بازار معمولا در شرایط عادی شاهد چنین اختلافهایی میان کف بازار و قیمت اعلامی توسط واسطهها نیست. ولی در شرایطی که تعداد عرضهکنندهها در بازار پایین میآید و جهت قیمتها بهصورت هیجانی رو به بالاست، این اتفاق در بازار رخ میدهد. به گفته بازیگران باتجربه بازار، عامل اصلی چنین اتفاقی، نا اطمینانی متقاضیان نسبت به شرایط آینده ارزی و انفعال سیاستگذار در بازار است. در واقع، اگر بازارساز در سمت عرضه و تقاضا حضور فعالی داشت، نوسانگیران دست برتر را در بازار نداشتند. البته بیشتر بازیگران ارزی عامل اصلی را که میتواند زمینهساز کاهش نوسانات شود تغییر انتظارات معرفی میکنند. هر چقدر گامها بهمنظور تغییر انتظارات دیرتر صورت بگیرد، اصلاح قیمتها سختتر میشود.
در روزی که دلار رکوردهای تازهای را ثبت کرد، سکه تمام بهار آزادی نیز سقفهای جدیدی را تجربه کرد. سکه روز گذشته به راحتی از مرز ۵میلیون تومانی عبور کرد و تا ساعت ۴ بعدازظهر حتی به عدد ۵ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان رسید. با وجود رشد بالای ۶۰۰ هزار تومان طی یک روز، قیمت سکه توانایی رشد بیشتر را با توجه به افزایش زیاد قیمت دلار داشت؛ ولی به نظر میرسد معاملهگران سکه نسبت به بازیگران دلار در خرید احتیاط بیشتری کردند. سکه در روز گذشته با کمی تاخیر نسبت به افزایش قیمت دلار واکنش نشان میداد. همزمان با رشد سکه تمام بهار آزادی، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از مرز ۵۰۰ هزار تومانی عبور کرد و به بالای سطح ۵۵۰ هزار تومانی رفت.
برخی فعالان، اظهارات ستیزهجویانه ترامپ را نسبت به ایران عاملی دانستند که بازارهای داخلی را تحتتاثیر قرار داد؛ گروه دیگر، نگرانی نسبت به جوی را که ممکن بود در شورای امنیت علیه ایران شکل بگیرد، عامل رشد قیمتها دانستند. ولی آنچه از صحبتهای خریداران مشخص بود، نگرانی نسبت به روند قیمت دلار و نگاهی به عبور قیمت آن از مرزهای مقاومتی پیشین موجب میشود که معاملهگران از هراس رشد بیشتر آن وارد بازار شوند. در این میان، آنچه میتواند خریداران را از ورود به بازار بازدارد، تغییر رویههای ارزی پیشین و ورود فعالانه سیاستگذار به بازار ارز است.
طلا همگام با دلار افتاد
شرایط کنونی بازارهای جهانی درخصوص فلز زرد و «اسکناسپشتسبز» دیگر بر همه فعالان و معاملهگران واضح است. محکهای متوالی به مرزهایی حول جایگاه فعلی، رفتوبرگشتهای کوتاه که همان صعودونزولهای کمدامنه هستند، همگی در کنار افت یکماهه مشترک طلا و دلار به اندازه منفی ۸۵/ ۰ درصد نشانگر وجود نیروهای فعال و پرشمار در فضای بازارها است که برآیند آنها وضعیت فعلی بازارها را به خوبی نشان خواهد داد.
افت مشترک و بیسابقه ۸۵/ ۰ درصدی دلار و طلایی که همواره مخالف جهت دیگری حرکت میکردند، نتیجهای دربر دارد که به تدریج آن را نشان میدهد؛ فشارهای متقابل بردارهای المانهای مختلف که هریک بازار را به سویی هدایت میکند، برآینده نیروهای فعال در بازار ماه گذشته را خنثی ساخته و در نهایت اجازه برتری به هیچیک را نداده است؛ اما افت همزمان هردو به نظر با بخش خنثی شدن نیروهای فعال متناقض است. با این حال، تناقضی وجود ندارد، بلکه پای یک یا چند بازار جایگزین دیگر در میان است. یکی از مظنونان همیشگی ین ژاپن است که با توجه به افت ۷/ ۱ درصد ظرف همین یکماهه در برابر دلار از گزینهها حذف میشود. گزینه دیگر بازار فلزات گرانبهای دیگر است که تغییر محسوسی در آنها نیز دیده نمیشود. بازار اوراق خزانه ظرف این مدت رشد داشته است و یکی از گزینهها محسوب خواهد شد. بازار سهام آمریکا نیز در شاخصهای نزدک، داوجونز و S&P ۵۰۰ یکی از بهترین ماههای سال جاری میلادی را سپری کردهاند و بخشی از سرمایهگذاران را به سمت خود جذب کردهاند.
قیمت سکه و دلار در بازار روز پنج شنبه (۰۵ مهرماه۹۷)
امروز پنج شنبه پنجم مهرماه هر سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با نرخ... کلیک کنید.
حد توقف نرخ ارز کجاست؟
*وضعیت عجیبی بر بازار ارز حاکم شده و وجب به وجب پیادهروهای خیابان فردوسی تهران را خریداران و فروشندگان ارز پر کرده است.
*قیمتها هم لحظه به لحظه تغییر میکند. ابتدای میدان فردوسی و کنار ایستگاه مترو از یکی از دلالان میپرسیم، دلار چند؟ جواب میدهد: ۱۷۴۵۰. راهمان را به ضلع دیگر میدان فردوسی کج میکنیم. دو صرافی اصلی، یکی کرکره را پایین کشیده و دیگری روی درب صرافی تابلوی تعطیل است، را زده است. به سمت راسته صرافیهای خیابان فردوسی که میرویم، شلوغی و ازدحام بیشتر و بیشتر و تردد سختتر میشود. در این راسته، صرافیهای متعدد، خرید و فروش را متوقف کردهاند. تنها دو، سه صرافی به صورت محدود ارز میفروشند. از پشت سر و روبرو نرخهای متعدد به گوش میرسد.
*صدای یک نفر در حال صحبت با تلفن را میشنویم که میگوید: میتونی ۵ هزار تا (با نرخ) ۱۸ هزار تومن برام جور کنی؟
*به خیابان منوچهری که نزدیک میشویم، نرخ بر سر زبانها به ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. و باز هم ازدحام و باز هم صرافیهای خالی از خریدار.
*برمیگردیم به سمت میدان فردوسی و داخل یک صرافی فروشنده ارز میشویم. تعجب میکنیم از چیزی که میشنویم. دلار ۱۹ هزار تومان. چند لحظه خشکمان میزند. در عرض ۱۵ دقیقه قیمت از ۱۷۵۰۰ تومان به ۱۹ هزار تومان رسید. یکباره یاد نرخ ۳۸۰۰ تومان مهر ماه ۹۶ افتادم که آن کجا، نرخ ۱۹ هزار تومان کجا. واقعا حد توقف نرخ ارز کجاست؟
*این همه تغییر با یک حرف و سخنرانی؟ یقینا تغییر و تحولات بازار ارز بر اساس حرف سیاسی و تاثیر روانی آن بر متقاضیان و عرضهکنندگان ارز و موجسواری بر اثر مسائل سیاسی، نشان میدهد، بازار براساس عوامل و مولفههای اقتصادی حرکت نمیکند و تنها موج روانی مسائل سیاسی است که بازیگر اصلی بازار ارز است.
*در این میان دولتمردان و اقتصاددانان و کارشناسان اصلی دولت نظارهگر این تغییرات بوده و در حال مداقّه کردن این تحولات هستند، اما آنچه که بیشتر از رشد نرخ ارز اهمیت دارد، افت شدید قدرت خرید خانوارهای ایرانی است و دولت باید در اسرع وقت سیاست جبرانی برای احیای قدرت خرید خانوارها را اجرایی کند، چرا که در غیر این صورت اقشار مختلف مردم را ناتوان از خرید مایحتاج خود و گذراندن امور روزانه خود خواهند شد.
*به نوشته فارس، در چنین شرایطی همواره معاونت ارزی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز در بازار مداخله کرده و اقدام به مدیریت عرضه و تقاضای ارز میکند اما بانک مرکزی در هفتههای اخیر به عنوان یک ناظر بیطرف! صرفا رشد نرخ ارز را مشاهده کرده است. هنوز معلوم نیست بانک مرکزی و معاونت ارزی آن چه استراتژیای برای برای مدیریت بازار ارز دارد و در این انفعال بانک مرکزی نرخ ارز با نوسان بسیار زیاد به سیر صعود خود ادامه میدهد.
نرخ ارز در بانک مرکزی
شاخص بهای کالاهای صادراتی ایران در مرداد ۲۲ درصد رشد کرد
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از افزایش شاخص بهای کالاهای صادراتی در مردادماه نسبت به ماه پیش از آن در همه گروههای کالایی خبر داد و رشد آن به طور متوسط ۲۲.۱ درصد ثبت شد.
موگرینی از برقراری کانال مالی ایران و اروپا تا ۱۰ آبان خبر داد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که کانالهای مالی برای تسهیل تجارت با ایران احتمالاً تا «ابتدای ماه نوامبر» (دهم آبان ماه) راه اندازی میشود.
پیروی خودرو از پیشروی دلار؛ تداوم افزایش قیمت خودروهای داخلی
با وجود افت تقاضا و همچنین دو پیشفروشی که خودروسازان بزرگ داخلی طی چند هفته اخیر به اجرا گذاشتند، منحنی قیمت خودرو به تبعیت از رشد نرخ ارز، صعودی شد. (برای ادامه مطلب، کلیک کنید)
معافين مالياتي جديد واردات
۲۱ قلم كالاي اساسي از پرداخت ماليات عليالحساب واردات قطعي به ميزان چهار درصد ارزش گمركي معاف شدند. گمرك ايران موضوع معافيت ۲۱ قلم كالاي اساسي كه بر اساس اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت از پرداخت ماليات عليالحساب واردات قطعي به ميزان چهار درصد ارزش گمركي معاف شدند را به گمركات اجرايي ابلاغ كرد. بر اين اساس، گندم، جو، ذرت، كنجاله سويا، عدس، نخود، لوبيا، لپه، انواع روغن خام، انواع گوشت قرمز، دام زنده سبك و سنگين، تخممرغ، انواع دانههاي روغني، كره، انواع كاغذ چاپ، تحرير و روزنامه، لاستيك، انواع داروهاي انساني و حيواني از پرداخت ماليات مذكور معاف هستند.
مديريت دلار از تركيه
نابساماني بازارهاي ارز و سكه در حالي ادامه دارد كه به نظر ميرسد بخشي از علاقه مردم به حضور در بازار، مربوط به اخباري است كه از بيرون كشور نشأت ميگيرد. سهشنبه شب، پس از سخنراني رييسجمهور امريكا در مجمع عمومي سازمان ملل متحد، با وجود بسته بودن بازارهاي داخلي، برخي سايتها و صرافيهاي خارج از كشور، به ويژه در تركيه، شروع به بالا بردن قيمتها كردند. به اين ترتيب، بازارهاي ارز و سكه كه پيشتر با تقاضاي قابلتوجه مواجه بودند، باز هم گرفتار قيمتهاي عجيبتر شدند. روز گذشته، حتي پيش از شروع به كار صرافيها و سكهفروشان در بازار آزاد، حضور دلالان و مردم در بازار آشكار بود. نااطمينانيهاي اقتصادي ايجاد شده كه مردم را با وجود جهش قيمتها، به خريد بيشتر ترغيب ميكند، گويا با جنگ رواني عدهاي در خارج از مرزها تكميل شده است. در اين شرايط كه بالا رفتن قيمتها، به جاي كاهش تقاضا، سمت تقاضا را سنگينتر ميكند، مديريت بازار توسط بازارساز و مديريت ذهنيت مردم توسط مسوولان سياسي و اقتصادي، فوري و ضروري به نظر ميرسد.
- 41
- 11
...
۱۳۹۹/۴/۱۵ - ۲۳:۱۶
Permalink