پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۳۰۰۵۷

روش های درمان دل پیچه را بشناسید

درمان دل پیچه شامل روش های خانگی و دارویی زیادی می شود که دانستن آن ها تاثیر زیادی در سرعت بهبود پیداکردن اسهال، یبوست و مشکلات مربوط به گوارش خواهد داشت.

از این رو تصمیم داریم تا در این مقاله شما را با انواع عارضه های مربوط به دل پیچه و دستگاه گوارش آشنا کنیم و به روش های درمان کردن آن ها در خانه بپردازیم.

همچنین قرار است تا در رابطه با راهکارهای دارویی این عارضه نیز با شما صحبت کنیم. پس اگر در دسته افرادی قرار دارید که نیاز به دانستن این اطلاعات را احساس می کنید، تا آخر مطلب همراه ما بمانید.

درمان دل پیچه

چه زمانی می گوییم که فرد دچار دل پیچه شده است؟

دل پیچه عارضه ای است که علائم آن شامل رگ به رگ شدن عضلات شکم، انقباض ماهیچه های آن و تیرکشیدن در ناحیه دستگاه گوارش می شود. اما توجه داشته باشید که احساس درد در هر کدام از نواحی شکم نشانه یک بیماری و عارضه خاص است.

به طوری که اگر این درد و علائم در سمت راست و پایین شکم احساس شود، می توان گفت که آپاندیس فرد دچار التهاب شده و درصورتی که این درد مربوط به بخش میانی شکم باشد، مسئله ارتباط مستقیمی با مشکلات کیسه صفرا دارد.

اما به صورت کلی باید گفت که دل پیچه و درد در ناحیه دستگاه گوارش شامل انواع مختلفی می شود که شایع-ترین آن ها که همه افراد را درگیر خواهد کرد عبارت اند از: نفخ، دفع گاز، آروغ زدن، سوزش معده، کاهش پیداکردن اشتها، احساس حالت تهوع، یبوست و اسهال.

برای درمان دل پیچه خانگی چه اقداماتی انجام دهیم؟

اگر علائم دل پیچه شما در دسته بندی شایع ترین مواردی که به آن ها اشاره کردیم قرار داشت، دقت داشته باشید که بهترین اقدام تغییر رژیم غذایی است. به همین دلیل به خوراکی هایی که در ادامه معرفی می کنیم توجه کنید. زیرا تک تک این موادغذایی تاثیر زیادی در بهبود دل پیچه شما خواهند داشت.

تاثیر نوشیدن مایعات در درمان دل پیچه

با درنظرگرفتن اینکه خوردن غذاهای جامد در حالتی که به دل پیچه دچار شده اید موجب تحریک شدن معده و احساس تهوع بیشتر می شود، باید گفت که نوشیدن مایعات تاثیر زیادی در درمان شدن دل پیچه دارند.

علت این است که مایعات حاوی مقدار زیادی پتاسیم، کلسیم و سدیم هستند و مصرف نوشیدنی هایی مثل آبمیوه تازه و آب انواع گوشت می تواند تاثیر فوق العاده ای در روند بهبود دل پیچه داشته باشد.

آیا موز موجب درمان کردن دل پیچه می شود؟

همان طور که پیش تر اشاره کردیم، پتاسیم یک ماده معدنی است که مصرف آن هنگام دل پیچه می تواند همه موادی که بدن آن ها را طی اسهال و استفراغ از دست داده، جبران کند.

به همین دلیل با توجه به اینکه پتاسیم موجود در موز می تواند زود هضم شود و مواد معدنی از دست رفته را جایگزین کند، پیشنهاد می کنیم که در صورت ابتلا به انواع دل پیچه به سراغ خوردن موز بروید.

نکات مهم در رابطه با مصرف برنج سفید هنگام دل پیچه

طبق صحبت هایی که از متخصص گوارش مشهد برای درمان دل پیچه منتشر شده، برنج سفید نسبت به انواع برنج های قهوه ای و دودی، هضم ساده تری دارد و خوردن آن هنگام ابتلا به عارضه دل پیچه باعث می شود تا معده سفت شود و سرعت درمان دستگاه گوارش افزایش پیدا کند.

آیا عسل می تواند موجب درمان شدن دل پیچه شود؟

عسل خام سرشار از موادمعدنی موردنیاز بدن است و خواص ضدالتهاب و تسکین دهنده دارد. به همین دلیل خوردن آن همراه با آب ولرم نه تنها موجب تسکین دل پیچه می شود، بلکه می تواند سوزش معده را نیز درمان کند.

نقش پوره سیب زمینی در درمان دل پیچه و اسهال

سیب زمینی مشابه آنچه در ترکیب برنج سفید وجود دارد، حاوی مقدار زیادی فیبر است. از این رو خوردن آن باعث می شود که معده جمع شده و فرد از عوارض مربوط به اسهال خلاص شود.

با روش های عملی درمان کردن دل پیچه در خانه آشنا شوید

بعد از بررسی خوراکی هایی که می توانند به درمان این عارضه کمک کنند، نوبت به اقدامات عملی می رسد که انجام آن ها سرعت بهبودیافتن فرد را افزایش خواهند داد. این روش ها عبارت اند از:

•  انتقال گرما: منتقل کردن گرما از طریق کیسه آب گرم یا کیسه نمک داغ به شکم، باعث می شود تا سردی موجود در دل، معده و دستگاه گوارش فرد از بین رفته و دل پیچه به مرور زمان درمان شود.

•  ماساژ دادن: ماساژدادن شکم در جهت عقربه های ساعت باعث می شود تا دل پیچه ای که از نفخ زیاد به وجود آمده درمان شود و فرد از ابتلا به دل پیچه در امان بماند.

هنگام ابتلا به دل پیچه چه قرص هایی بخوریم؟

در مواقعی که تغییر در رژیم غذایی، انتقال گرما به شکم و ماساژدادن آن پاسخگو نبود، بهترین کار این است به-سراغ مصرف داروهایی برویم که در درمان کردن دل پیچه نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. این داروها عبارت اند از:

•    هیوسین (hyoscine): این قرص خاصیت آنتی‌کولینرژیک دارد و می تواند باعث کاهش ترشح مخاط در روده بزرگ شود. همچنین لازم به ذکر است که هیوسین توانایی کاهش دادن انقباض ماهیچه های معده را دارد.

•    دی سیکلومین (Dicyclomine): این دارو معمولا هنگام مبتلاشدن فرد به انواع دردهای روده ای و شکمی تجویز می شود. مقدار مصرف دی سیکلومین بستگی به عوامل زیادی دارد. از این رو بدون مشورت با پزشک از آن استفاده نکنید.

•    بلادونا پی بی (Belladonna PB): این دارو تمام خواص هیوسین، هیوسیامین و آتروپین را دارا است. به همین دلیل می تواند تمام دردهای مربوط به دل پیچه را در افرادی که دچار ویروس اسهالی شده اند درمان کند.

•    قرص سی‌لاکس: سی لاکس قرصی است که وجود آن در خانه همه افراد امری طبیعی است. این قرص می تواند با کاهش علائم یبوست، تمام مشکلات مربوط به دل پیچه را نیز برطرف کند.

•    بیزاکودیل (Bisacodyl): درصورتی که دل پیچه شما مربوط به یبوست باشد، ۱۰ تا ۱۲ ساعت بعد از خوردن این قرص قادر به تخلیه کامل روده های خود خواهید بود.

آیا درمان دل پیچه نیاز به مراجعه به پزشک متخصص دارد؟

دل پیچه عارضه ای است که معمولا با خوردن غذاهایی که طبع سردی دارند به وجود می آید. همچنین به دلیل عدم توجه به مزاج ها، امکان بروز آن بالا می رود. از این رو جای تعجب ندارد که هر فرد در طول زندگی خود بارها با مشکلات مربوط به دل پیچه دست وپنجه نرم کند.

اما توجه داشته باشید درصورتی که دچار درد ناگهانی در ناحیه شکم خود شده اید و این درد باگذشت زمان بهبود پیدا نمی کند، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

همچنین لازم به ذکر است در صورت مشاهده مدفوع و استفراغ خونی، عدم داشتن توانایی در خوردن و نوشیدن، داشتن تب بالای ۳۸ درجه و از دست دادن بی دلیل وزن نیز باید مشکل خود را با پزشک متخصص در میان بگذارید.

درمان دل پیچه با روشهای خانگی,درمان دل پیچه بعد از غذا

جمع بندی

درمان دل پیچه شامل راهکارهای خانگی و دارویی بسیار زیادی است که در صورت سطحی بودن مشکلات گوارش، استفاده از درمان های خانگی همیشه پاسخگو خواهد بود.

از مهم ترین این درمان ها می توان به خوردن کته برنج سفید با ماست، موز، آبمیوه های تازه، عسل خام و پوره سیب زمینی اشاره کرد. توجه داشته باشید که تک تک موارد گفته شده باعث ازبین رفتن نشانه های دل پیچه و اسهال خواهند شد.

همچنین باید اضافه کرد درصورتی که ناحیه شکم را گرم نگه دارید و آن را ماساژ دهید، قادر به بهبود وضعیت دستگاه گوارش خود هم از نظر نفخ زیاد و هم به لحاظ یبوست خواهید بود.

لازم به ذکر است که درمان های دارویی زیادی برای بهبود شرایط دستگاه گوارش وجود دارد که از مهم ترین  آن-ها می توانیم به هیوسین (hyoscine)، دی سیکلومین (Dicyclomine)، بلادونا پی بی (Belladonna PB)، سی‌لاکس و بیزاکودیل (Bisacodyl) اشاره کنیم.

البته تمام این درمان ها درصورتی پاسخگو هستند که فرد در اسهال و استفراغ خود هیچ خونی مشاهده نکند و تب او بالای ۳۸ درجه سانتی گراد نباشد.

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش