دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۲۴ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۳۰۰
حوزه بهداشت و رفاه

«اُمیکرون» در کشور همچنان رو به افزایش/ شرایط شکننده کرونا در ایران

اومیکرون در ایران,وضعیت کرونا در کشور
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم مداخلات اقناعی و اجباری برای واکسیناسیون کرونا، گفت: از جمعیت ۶۷ میلیون نفری که انتظار داشتیم واکسن تزریق کنند، حدود ۶۰ میلیون نفر برای دز اول واکسینه شدند، ولی سرعت موارد جدید تزریق بسیار کاهش یافته است؛ تا جایی که تزریق نوبت اول به روزی حدود ۵۰ هزار نفر رسیده است و این موضوع نگران کننده است.

دکتر مسعود یونسیان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: طی مدت اخیر که امیکرون وارد کشور ما شده است، همانطور که انتظار می‌رفت رو به افرایش است و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هنوز سویه غالب نشده است؛ اما به نظر می‌رسد یک سوم یا یک چهارم موارد ابتلا از این سویه باشد.

او تاکید کرد: اینکه موارد اعلام شده بیش از موارد رسمی مبتلایان باشد، همیشه و در همه جای دنیا چنین است؛ زیرا نه برای همه تست مخصوص انجام می‌شود و نه تست حساسیت ۱۰۰ درصدی دارد که موارد را دقیقا مشخص کند. بر این اساس تعمدی در کمتر گزارش کردن تعداد موارد نیست، ولی همیشه همه جای دنیا تعداد مبتلایان بیش از موارد گزارش شده است.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان نمی‌توان امیکرون را یک سرماخوردگی درنظر گرفت، تصریح کرد: ابتلا به این سویه شدیدتر از سرماخوردگی است و می‌تواند موارد بستری و منجر به مرگ هم داشته باشد؛ اگرچه شدت آن قدری کمتر از واریانت دلتا است، اما آنقدر شدت کمتر نیست که بگوییم مانند سرماخوردگی است و نگران آن نباشیم. این سویه می‌تواند به شدت تعداد موارد را افزایش دهد که با این اتفاق همان درصد کمی هم که نیاز به بستری و ونتیلاتور دارند می‌تواند سیستم بهداشتی درمانی را دچار مشکل کند.

این اپیدمیولوژیست درباره آثار واکسن بر سویه امیکرون، تصریح کرد: مطالعات متعددی نشان داده است و دانشمندان معتقد هستند که تفاوت این سویه چون بیش از سویه‌های قبلی است و برای غلبه بر آن نیاز به تزریق سه دز واکسن داریم و حتی مطالعاتی نشان می‌دهد که واکسن سینوفارم که ادعا می‌شود اثربخشی آن به طور نسبی کمتر از سایر واکسن‌ها است‌ اما،‌ سه دز آن توانسته به خوبی این ویروس را در شرایط آزمایشگاهی کنترل کند؛ بنابراین تاکید به تکمیل واکسیناسیون و تزریق دز سوم می‌تواند اثربخشی بالایی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه هیچکدام از سویه‌های کرونا، در سنین جوان، شدت بالایی ندارد، بیان کرد: شدت درگیری بیماری در کهنسالی و میانسالی بالاتر است؛ اما معنای آن این نیست که در کودکان و نوجوانان مرگ و میر ندارد، ولی به شدت مرگ و میر کمتری دارد و اگر قرار است پیشگیری انجام شود، اولویت با سنین پایین‌تر است. اگر واکسنی که بی‌خطری آن در کودکان ثابت شود، در دسترس باشد توصیه اکید شده است که کودکان هم واکسینه شوند؛ زیرا می‌توانند حامل آلودگی ویروسی به بزرگسالان باشند.

یونسیان تاکید کرد: وقتی کودکان در اثر ابتلا به کرونا احتمال مرگ خیلی پایینی دارند، به همان اندازه هم باید واکسن خیلی بی‌خطری تزریق کنند؛ چون در سالمندان که احتمال مرگ بالاتر است حتی اگر واکسن درجاتی از عوارض را داشته باشد، می‌توانیم در تعادل سود و زیان بپذیریم و خطرات ناچیز را به دلیل فواید بالا بپذیریم. در مورد کودکان، علاقه‌مند و پیگیر تزریق واکسن بی‌خطر و بی‌عارضه هستیم.

او درباره میزان واکسیناسیون کرونا در کشور، تصریح کرد: از جمعیت ۶۷ میلیون نفری که انتظار داشتیم واکسن بزنند حدود ۶۰ میلیون نفر برای دز اول واکسینه شدند، ولی سرعت موارد جدید تزریق بسیار کاهش یافته است تا جایی که تزریق نوبت اول به روزی حدود ۵۰ هزار نفر رسیده است و این خیلی نگران کننده است. بیش از ۵۲.۵ میلیون نفر دز دوم را تزریق کردند و به نظر می‌رسد این فاصله میان دز یک و دو به این زودی‌ها پر نشود و نیاز باشد مداخلات اقناعی و اجباری برای افزایش سلامت جامعه انجام شود.

***

شرایط شکننده کرونا در کشور/ مبتلایانی که از واکسن نزدن، پشیمانند

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، با تاکید بر اینکه اُمیکرون خفیف نیست، گفت: باتوجه به سرایت‌پذیری بسیار بالای ویروس امیکرون، در صورت عدم توجه به پروتکل‌های بهداشتی و سایر هشدارها، این ویروس ۱۰۰ درصد می‌تواند به ویروس غالب در کشور بدل شود.

اومیکرون در ایران,وضعیت کرونا در کشور

دکتر پیام طبرسی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت ابتلا به اُمیکرون در کشور، گفت: باید توجه کرد که قطعا تعداد افراد مبتلا به اُمیکرون در کشور، از تعداد مبتلایانی که به صورت رسمی شناسایی و اعلام شدند، بیشتر است.

وی افزود: در عین حال باتوجه به سرایت‌پذیری بسیار بالای ویروس امیکرون، در صورت عدم توجه به پروتکل‌های بهداشتی و سایر هشدارها، این ویروس ۱۰۰ درصد می‌تواند به ویروس غالب در کشور بدل شود.

طبرسی ادامه داد: البته در حال حاضر وضعیت بیمارستان‌ها خوب است و افزایش بالای تعداد بستری و... را نداریم، اما این شرایط تا دو سه هفته آینده شکننده است. یعنی ۱۰۰ درصد افزایشی در ابتلا خواهیم داشت، بر  همین اساس اکنون باید تلاش کنیم تا با انجام اقدامات کنترلی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق و تکمیل سریع واکسیناسیون، موج آن پیک را پایین آوریم.

وی تاکید کرد: بر این اساس توصیه می‌کنم کسانی که موعد دز سوم واکسن‌شان فرا رسیده و هنوز دز سوم را تزریق نکرده‌اند، حتما آن را در اسرع وقت تزریق کنند. در عین حال یک جمعیتی در کشور داریم که هنوز اصلا واکسن تزریق نکرده‌اند که ممکن است خطرناک باشد و باید هرچه سریع‌تر واکسن تزریق کنند.

وی با بیان اینکه نباید تصور شود که اُمیکرون  خفیف است، گفت: در حال حاضر بیمارانی در بیمارستان داریم که واکسن نزدند و حالا به اُمیکرون مبتلا شده‌اند و به شدت هم از مرگ می‌ترسند و حالا پشیمانند که چرا واکسن تزریق نکردند. افرادی که واکسن نزدند، باید این افراد را ببینند.

طبرسی تاکید کرد: در عین حال اُمیکرون خفیف نیست. البته ممکن است علایم آن در ابتدا کمتر باشد، اما در بسیاری از کشورهایی که موج اُمیکرون شکل گرفته، تعداد بستری‌شان طی یک هفته گذشته به شدت بالا رفته است. این نشان می‌دهد که وقتی بیماری می‌چرخد، متاسفانه قربانی هم می‌گیرد. بنابراین اُمیکرون هم می‌تواند بیماری شدید دهد، هم می‌تواند منجر به بستری فرد شده و در عین حال کشندگی هم دارد.

اومیکرون در ایران,وضعیت کرونا در کشور

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
ویژه سرپوش