جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۱۲ - ۱۲ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۲۶۲۵
مشاوره پزشکی

عوارض جانبی قرص های کاهش وزن

قرص لاغری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

مجله سلامت/ عوارض قرص های لاغری می تواند بسته به نوع دارو و نحوه کارکرد آن متفاوت باشد. داروهای نوع محرک همچون phentermine می توانند به بی خوابی منجر شوند، فشار خون را بالاتر ببرند، ضربان قلب را سریع تر نمایند، باعث بی قراری شوند، وابستگی به دارو را ایجاد نمایند و در نهایت نشانه های کنار گذاشتن و قطع مصرف را بروز دهند.

 

داروهایی که با جذب چربی تداخل ایجاد می کنند (مثل ارلیستات) می توانند مدفوع نرم، گاز و نفخ را منجر شوند.قرص های کاهش وزنی که بر روی انتقال دهنده های عصبی در مغز تاثیر می گذارند (مثل Belviq) می توانند با سردرد، حالت تهوع، استفراغ ، یبوست، خشکی دهان و سرگیجه مرتبط باشند. بیشتر داروهای کاهش وزن نوع محرک تنها برای کاربرد کوتاه مدت توصیه می شوند زیرا می توانند باعث وابستگی فرد به دارو شوند.

 

با اینحال ارلیستات را می توان برای کاهش وزن طولانی مدت مورد استفاده قرار داد. شما می توانید این دارو را بدون نسخه از داروخانه ها تهیه کنید. داروهای جدید تجویزی برای کاهش وزن همچون Qsymia،Belviq،Contrave و Saxenda را تنها زمانی می توان به صورت طولانی مدت مورد استفاده قرار داد که کاهش وزن مناسب و کافی رخ داده باشد. اگر ۳ الی ۴ درصد از کاهش وزن بعد از ۱۲ الی ۱۶ هفته رخ نداد، درمان طولانی مدت معمولا متوقف می شود.

 

داروهای کاهش وزن معمولا به همراه رژیم غذایی کم کالری و برنامه تمرین ورزشی تایید شده توسط پزشک به کار می روند. همچنین بهتر است بدانید که بیشتر افراد بعد از قطع مصرف داروهای کاهش وزن برخی از وزن از دست داده شده یا کل آن را به دست می آورند.

 

داروهای کاهش وزن تایید شده توسط FDA:

داروهای سرکوب کننده های اشتها:

آنورکسینت ها داروهایی هستند که در مغز عمل می کنند تا به کاهش اشتها در فرد کمک کنند. آن ها بر روی قسمتی از مغز اثر می گذارند که به ایجاد حس سیری کمک می کند. آنورکسینت ها به عنوان یک درمان برای کاهش وزن، همراه با یک برنامه منظم از رژیم غذایی و ورزش استفاده می شوند. انواع مختلف مهار کننده های اشتها، از جمله محرک های شبیه آمفتامین و داروهای جدید کاهش وزن وجود دارد که بر روی انتقال دهنده های عصبی در مغز عمل می کنند.

 

داروهای محرک:

عوارض جانبی محرک ها ممکن است شامل افزایش فشار خون و ضربان قلب، بی خوابی، عصبانیت، تاری دید، بی حوصلگی یا سردرد باشد. از آنجایی که این داروها مرتبط با آمفتامین هستند ممکن است وابستگی به آن ها ایجاد شود و نشانه های قطع مصرف بروز گردد.

 

برخی از اشکال ممکن است عوارض جانبی معده مانند یبوست، خشکی دهان، تهوع یا استفراغ را ایجاد کنند. در صورتی که عوارض جانبی مانند درد قفسه سینه، تپش یا ضربان قلب سریع، مشکل در ادرار کردن یا تنگی نفس رخ دهد، باید با پزشک تماس بگیرید. این داروها همچنین به عنوان مواد کنترل شده دسته بندی می شوند.

 

نمونه داروهای محرک شامل موارد زیر است:

    Adipex-P,Suprenza Lomaira

    Bontril PDM,Bontril SR

    diethypropion

    Didrex, Regimex

    DesoxynQsymia

 

جدیدترین داروهای کاهش وزن تایید شده توسط FDA:

    داروی Belviq: تصور می شود این دارو به کاهش اشتها و افزایش حس سیری کمک می کند و اینکار را با فعالیت بر روی گیرنده های خاص سروتونین در مغز انجام می دهد. سردرد، تهوع، سرگیجه، خستگی، خشکی دهان، یبوست عوارض جانبی شایع این دارو هستند. قند خون پایین ممکن است در بیماران مبتلا به دیابت رخ دهد. Belviq به عنوان ماده کنترل شده CIV طبقه بندی شده است.

 

    Contrave(بوپروپیون و نالترکسون): بوپروپیون یک داروی ضد افسردگی است و نالترکسون معمولا برای جلوگیری از اثرات مواد مخدر یا الکل در افراد مبتلا به وابستگی داده می شود، اما هر دو دارو می توانند اشتها و گرسنگی را در افراد کاهش دهند.

 

    Saxenda: این دارو در مغز کار می کند و می تواند به کنترل قند خون، سطح انسولین، هضم و کاهش وزن کمک کند.

 

    Qsymia: فنترامین اشتها را سرکوب می کند. توپیرامات به عنوان دارویی برای کنترل تشنج مورد استفاده قرار می گیرد. این داروها زمانی که به همراه رژیم غذایی و تمرینات ورزشی مورد استفاده قرار می گیرند می توانند به کاهش وزن منجر شوند اما روند کار چنین داروهایی هنوز به طور کامل مشخص نیست.

 

مهارکننده های لیپاز:

Xenical فرم تجویزی اورلیستات، برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ توسط FDA مورد تایید قرار گرفت. اورلیستات در دوز پایین منحصر به فرد است و نمی تواند بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر بگذارد و باعث کاهش وزن شود اما می تواند مانع از جذب چربی شود. عوارض جانبی که در این شرایط رخ می دهد ممکن است ناخوشایند باشد.

 

این عوارض شامل گاز، دفع مدفوع مکرر، مدفوع نرم،بی اختیاری مدفوع و در موارد حاد اسیب به کبد باشد. سعی کنید این داروها را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید. Alli یا Xenical را به همراه مولتی ویتامین هایی مصرف کنید که در برگیرنده ویتامین های محلول در چربی همچون ویتامین های A، D، E، K است.

 

عوارض جانبی شایع مرتبط با داروهای کاهش وزن:

 

نام برندطبقه بندی داروعوارض جانبی شایع
Adipex-P (فنترامین)سرکوب کننده اشتهاافزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، بی خوابی، عصبی بودن، بی قراری،وابستگی، در طولانی مدت ممکن است قطع مصرف آن مشکلاتی را در پی داشته باشد.
Alli (ارلیستات) – بدون نسخهمهارکننده لیپازمدفوع چرب، گاز، نیاز به دفع مکرر مدفوع، مدفوع نرم،بی اختیاری مدفوع
Belviq (لورکازرین)آگونیست گیرنده سروتونین ۲C انتخابیسردرد، حالت تهوع، سرگیجه،خستگی، خشکی دهان،یبوست.
Bontril PDM, Bontril SR (فنتیمترازین)سرکوب کننده اشتهاافزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، بی خوابی، عصبی بودن، بی قراری،وابستگی. در صورت مصرف طولانی مدت، قطع مصرف آن ممکن است مشکلاتی را در پی داشته باشد.
Contrave (بوپروپیون و نالترکسون)ضد افسردگی( مهار کننده ضعیف نور اپی نفرین و دوپامین)حالت تهوع، استفراغ، سردرد، خستگی، یبوست، سرگیجه، بی خوابی،خشکی دهان،اسهال، افزایش فشار خون،اضطراب،گرگرفتگی، طعم غیر عادی
Desoxyn (متامفتامین)سرکوب کننده اشتهااحتمال سوء مصرف بالا، اگر سایر درمان ها موثر نبود از این گزینه استفاده کنید. افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، بی خوابی، عصبی بودن، بی قراری، وابستگی، در صورت مصرف طولانی مدت قطع مصرف آن ممکن است مشکلاتی را در پی داشته باشد.
Didrex (بنزفتامین)سرکوب کننده اشتهاافزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، بی خوابی، عصبی بودن، بی قراری، وابستگی، سوء مصرف.در صورت مصرف طولانی مدت قطع آن می تواند مشکلاتی را در پی داشته باشد.
Diethylpropionسرکوب کننده اشتهایبوست، بی قراری، خشکی دهان، افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب،بی خوابی،عصبی بودن، وابستگی، سوء مصرف. در صورت مصرف طولانی مدت قطع آن می تواند مشکلاتی را در پی داشته باشد.
Qsymia (فنترآمین و کپسول های انتشار گسترده توپیرامات)ترکیبی از داروهای سرکوب کننده اشتها و anorecticپارستزی، سرگیجه، تغییر طعم، بی خوابی، یبوست، خشکی دهان
Saxenda ‪(liraglutide)‬مصرف غذا و اشتها را تعدیل می کندحالت تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست، سردرد، سوزش سر دل، خستگی، سرگیجه،درد شکمی، گاز،خشکی دهان، قند خون پایین در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، افزایش لیپاز
Suprenza (فنترآمین)سرکوب کننده اشتهاافزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، بی خوابی، عصبی بودن، بی قراری، وابستگی، سوء مصرف، در صورت استفاده طولانی مدت، قطع مصرف ممکن است مشکلاتی در پی داشته باشد.
Xenical (اورلیستات)مهارکننده لیپازگاز، نیاز به دفع مدفوع اورژانسی، مدفوع نرم، بی اختیاری مدفوع،این دارو را به صورت روزانه با مولتی ویتامین ها مصرف کنید

 

آیا استفاده از داروهای گیاهی کاهش وزن امن است؟

اگر به کاهش وزن علاقه داشته باشید ممکن است به داروهای گیاهی یا طبیعی روی بیاورید. این محصولات ادعا می کنند که به طور معجزه آسایی چربی های بدنی را از بین می برند و به راحتی باعث کاهش وزن می شوند.آن ها ادعا می کنند در عرض یک هفته ۱۰ پوند از وزن شما را می کاهند. اما به خاطر داشته باشید که بیشتر این محصولات تقلبی هستند. باید بدانید که مکمل های غذایی بدون نسخه توسط FDA تایید نشده اند.

 

معمولا بیشتر متخصصان هشدار می دهند که چنین مکمل هایی زیاد موثر نیستند و می توانند عوارض جانبی شدیدی در پی داشته باشند. همچنین محصولاتی در بازار یافت شده که در برگیرنده داروی تجویزی سیبوترامین هستند که از بازار ایالت متحده آمریکا در سال ۲۰۱۰ جمع آوری شد. FDA بیان می کند که به خاطر مصرف چنین محصولات خطرناکی، افراد ممکن است جان خود را از دیت بدهند. سایر موادی که توسط FDA شناسایی شده در برگیرنده داروهای ضد تشنج، داروهای درمان فشار خون و سایر داروهایی است که توسط این سازمان تایید نشده است.

 

تقریبا هر هفته، این سازمان برخی از مکمل های غذایی را به خاطر خطراتی که برای سلامتی انسان ها دارند از بازار جمع می کند. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۶ این سازمان در مورد کپسول های حاوی سیبوترامین، فنول فتالئین و دیکلوفناس هشدار داد. سیبوترامین می تواند باعث افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب در برخی از بیمارانی که سابقه بیماری های عروق کرونری، نارسایی احتقانی قلب ، سکته و آریتمی دارند شود.

 

فنول فتالئین قبلا در ملین های بدون نسخه مورد استفاده قرار می گرفت اما از بازار ایالت متحده آمریکا جمع آوری شد. خطرات مرتبط با این ماده می تواند در برگیرنده دردهای شکمی شدید، ضربان قلب نامنظم، سرطان در صورت استفاده طولانی مدت باشد. دیکلوفناس یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که می تواند در بیمارانی که سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را مصرف می کنند عوارض جانبی شدیدی را ایجاد نماید.

 

در دسامبر سال ۲۰۱۵، سازمان FDA ده ها محصول دیگر را که برای کاهش وزن به کار می رفتند از بازار جمع آوری کرد. این محصولات نیز حاوی سیبوترامین و فنول فتالئین هستند. نمونه های متعدد دیگری در این مزینه وجود دارد. اگر می خواهید محصولی را برای کاهش وزن مورد استفاده قرار دهید حتما با یک پزشک متخصص مشورت نمایید. هرگز محصولاتی که تاییدیه بهداشت را ندارند خرید نکنید.برخی از این محصولات حاوی مواد تشکیل دهنده ناشناخته هستند و می توانند به بدن اسیب وارد نمایند.

 

 

  • 35
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
ویژه سرپوش