به گزارش اعتمادآنلاین، رسانه های عربی به نقل از کتابی تحت عنوان «A History of Seeing in Eleven Inventions» اعلام کردند، تکیه مفرط بشر به تلفن های همراه باعث کاهش قدرت حس بویایی، لامسه، شنوایی و چشایی شده و این دستگاه ها بخشی از افزایش سطح نگرانی، انزوا و افسردگی جامعه به ویژه جوانان را هم متحمل می شوند.
سوزان دینهام نویسنده این کتاب معتقد است حواس پنج گانه بشر برای تعامل با محیط طبیعی اطراف خود شکل گرفته اند در حالیکه تعامل متقابلی با یکدیگر هم دارند.
به بیانی دیگر، حواس پنج گانه برای استفاده در آن واحد و در جهان واقعی شکل گرفته اند، اما وقتی ما چنین کاری را انجام نمی دهیم تاثیر منفی خود را بر حواس و حتی بهداشت روانی مان وارد می کنیم.
به زعم این کارشناس، وقتی ما ساعت های متمادی به صفحه تلفن همراه خیره می شویم، فقط حس بینایی مان مشغول فعالیت است و حس های دیگر (شنوایی، بویایی، لامسه و چشایی) از این فعالیت بی بهره هستند، و این مساله به تدریج منجر به تضعیف این حواس می شود.
با این حال به گفته کارشناس، راههای ساده ای برای حفظ توانمندی حس های پنج گانه وجود دارد که می توان آنرا در روز انجام داد.
حس بویایی
می توان از طریق بوییدن چهار رایحه مختف ۲ بار در روز و هر بار به مدت ۳۰ ثانیه این حس را تقویت کرد.
چشایی
می توان حس چشایی را از طریق کاهش خوردن فست فودها و جایگزینی غذاهای سالم تقویت کرد.
لامسه
هر فرد باید توجه ویژه ای به سرانگشتان خود داشته باشد، هر یک از سرانگشتان سه هزار حسگر لمسی دارند که باید آن ها را حفظ کرد، هرچه پوست انگشتان دست نرم تر باشد این حسگرا حساس تر خواهند بود.
از این رو میتوان با انتخاب صابون مناسب و اختصاص دقایقی به دستان و پوست خود به این مهم نایل شد.
شنوایی
با تمرکز بر صداها میتوان حس شنوایی را تقویت کرد، باید به صداها توجه کنیم و بکوشیم منبع آن را تشخیص دهیم. می توان این کار را هنگام پیاده روی (walking) در پارک و شنیدن صداهای طبیعی همچون صدای پرندگان به انجام رساند.
بینایی
حتماً سعی کنید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در روز خارج از خانه باشید و مصرف سبزیجات از جمله کلم بروکلی (Broccoli) را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
- 18
- 3