دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۱:۰۶ - ۱۵ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۳۵۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کشف روش جدید برای درمان پارکینسون با استفاده از سلول‌های عصبی در آزمایشگاه

درمان پارکینسون,کشف روش جدید برای درمان پارکینسون با استفاده از سلول‌های عصبی آزمایشگاهی
روش جدید برای درمان پارکینسون با استفاده از سلول‌های عصبی آزمایشگاهی کشف شد.

بر اساس گزارشی که توسط روزنامه "آبزرور" (The Observer) منتشر شد، یک درمان جدید برای بیماری پارکینسون ایجاد شده است که طی آن دانشمندان سلول های بنیادی را در آزمایشگاه رشد می‌دهند و این سلول ها به سلول های عصبی تبدیل می شوند. در ادامه این سلول های عصبی تازه تولید شده جایگزین سلول های عصبی تخریب شده توسط این بیماری می شود.

به گزارش ایسنا به نقل از آی ای، پارکینسون یک اختلال عصبی است که با از دست دادن نورون ها در یک الگوی خاص مشخص می شود که در سراسر مغز گسترش می یابند و معمولاً طی دهه ها پس از این فرایند علایم آشکار می شود. این بیماری بیشتر به دلیل ایجاد لرزش دست، سفتی عضلانی، راه رفتن آهسته تر و سایر اختلالات حرکتی شناخته شده است. این بیماری طیف وسیعی از نواحی مغز را تحت تاثیر قرار می دهد و در نتیجه علائم مختلفی از جمله زوال عقل در مراحل پایانی ایجاد می شود. از سال ۲۰۲۲، بیماری پارکینسون (Parkinson's Disease) حدود یک میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده است. از آنجایی که متخصصان هنوز به طور کامل درک نمی کنند که این بیماری چگونه پیشرفت می کند، درمان های موجود در حال حاضر فقط می توانند برخی از ناهنجاری های حرکتی را کاهش دهند اما پیشرفت بیماری را متوقف نمی کنند.

هدف این درمان جدید جلوگیری از گسترش علائم مخرب این بیماری است. پروفسور "راجر بارکر" (Roger Barker) از دانشگاه کمبریج به آبزرور گفت: زمان زيادي طول کشیده است تا به این مرحله برسیم، اما امیدواریم نتایج این آزمایش ها به این معنی باشد که در چند سال آینده، ممکن است بتوانیم عمل "پیوند بافت" را به عنوان یک درمان استاندارد پارکینسون ارائه دهیم. این درمان قطعاً یک رویکرد امیدوارکننده است.

طبق گزارش بنیاد پارکینسون، تخمین زده می شود که حداقل یک میلیون نفر در آمريکا از بیماری پارکینسون و تقریباً شش میلیون نفر در سراسر جهان از آن رنج می برند.

این بیماری زمانی رخ می دهد که سلول های عصبی که دوپامین را به مغز می رسانند شروع به مردن می کنند. از آنجایی که دوپامین سیگنال هایی را به بخشی از مغز می برد که حرکت و هماهنگی را کنترل می کند، کاهش سطح دوپامین به ایجاد علائم حرکتی اصلی بیماری پارکینسون اعم از لرزش استراحت، کندی عمومی (برادی کینزی)، و سفتی اندام ها منجر می شود.

در حال حاضر، داروی L-dopa جایگزین بعضی از عملکردهای از دست رفته سلول های دوپامین شده و به عنوان یک درمان استفاده می شود، ولی در طول سالها اثر آن کاهش می یابد. محققان برای مدت طولانی به دنبال درمان های جدید بوده اند.

یک ایده این بود که از بافت جنین های سقط شده برای جایگزینی سلول های دوپامین در حال مرگ با نسخه های سالم استفاده شود. با این حال، بسیاری از افراد به دلایل مذهبی با این امر مخالفت کردند. اکنون بارکر و تیمش در دانشگاه کمبریج فناوری توسعه داده اند که دیگر این مشکلات را ندارد.

آن ها از سلول های بنیادی که تمام سلول های با عملکردهای تخصصی از آنها تولید میشوند، استفاده می کنند و می توانند در محیط های آزمایشگاهی آنها را رشد دهند تا آن ها به سلول های دوپامین تبدیل شوند.

بارکر گفت: ما اکنون می دانیم که قرار دادن سلول های دوپامین در مغز کارساز خواهد بود و این روش بی خطر است. دیگر مشکلی در مورد تامین بافت کافی وجود ندارد زیرا ما می توانیم این سلول ها را در تعداد زیاد در آزمایشگاه بسازیم. هزینه آن نیز کاملا مقرون به صرفه است زیرا سلول های دوپامین ساخته شده از سلول های بنیادی به یک محصول استاندارد تبدیل شده اند.

وی ادامه داد :این بدان معناست که ما اکنون در نقطه ای هستیم که می توانیم از پیوند سلول های بنیادی بعنوان درمانی برای بیماران پارکینسون استفاده کنیم، اگرچه چندین سال طول می کشد تا بدانیم که این پیوندها کار می کنند و می توان از آنها به عنوان درمان های استاندارد برای بیماری پارکینسون استفاده کرد. آزمایشات قرار است طی چند ماه آینده آغاز شود و در سال آینده ادامه یابد. سلول ها در فریزر و آماده ورود هستند. پیوندها در سوئد انجام خواهد شد زیرا آنها ابزار لازم برای انجام این کار را دارند. این مطالعه در طول سال ها با آزمایش های بیشتر پیگیری خواهد شد.

انتظار میرود کارآزمایی ها حداقل دو سال طول بکشد تا به همراه تجزیه و تحلیل نتایج و هرگونه عوارض جانبی تکمیل شود. درمان نهایی میتواند در حدود پنج سال دیگر در دسترس باشد.

بارکر گفت: بیماران جوان تر بیشترین سود را از این درمان خواهند برد. این یک درمان یک باره خواهد بود، به طوری که عوارضی که با داروهای مزمن ظاهر می شود، با این روش ایجاد نخواهند شد و درمانهای پیشرفته ای که شامل تحریک عمقی مغز است نیز اغلب مورد نیاز نخواهد بود.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش