شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۴ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۲۹۷۹
سیاست داخلی

 رشد ۱۰درصدی خودکشی دانش‌آموزان در ایران

آقای زاکانی❗️ چه خبر از سوئیس؟

اظهارات عجیب زاکانی,قبرستان گردی توسط زاکانی

به گزارش همدلی، شهردار تهران برای دانش‌آموزان تور قبرستان گردی  پیشنهاد داده است. علیرضا زاکانی در پیشنهاد تازه‌ای گفته است که مدارس به بهشت‌گردی توجه کنند. به گفته او خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران بزرگ‌ترین منبع هویت‌بخشی به گلزار شهدا هستند و این مجموعه با توان و ظرفیت فرهنگی عظیمی که دارد مکانی مناسب برای قرارگاه فرهنگی بزرگ کشوری و ایجاد مرکز اسناد شهدا خواهد بود و لازم است با مستندسازی، سیره‌نگاری و شناساندن شهدا به کارشناسان هنری بستر و زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری را در این مکان ایجاد کرد. در حالی علیرضا زاکانی پیشنهاد عجیب بهشت‌زهرا گردی را برای بچه‌های مردم مطرح کرده است که فرزند یا فرزندان خود و همچنین بسیاری از مسئولان در کشورهایی اروپایی و آمریکایی زندگی می‌کنند و از امکانات و رفاه کشورهای توسعه‌یافته برخوردار هستند، بدیهی است برخورداری از آن سطح رفاه و امکانات در کنار نبود محدودیت‌ها برای آنان شادی و نشاط  به همراه دارد.

 رشد ۱۰درصدی خودکشی دانش‌آموزان

 شهردار تهران در شرایطی آرامستان گردی برای دانش‌آموزان پیشنهاد می‌دهد که حال روحی دانش‌آموزان مانند حال روحی جامعه خوب نیست. در چند سال اخیر بارها و بارها خودکشی کودکان و نوجوانان دانش‌آموز تیتر خبر رسانه‌ها شده است. همین پارسال ۶ دانش‌آموز رامهرمزی در یک ماه خودکشی کردند. بر اساس گزارش‌های پراکنده رسانه‌ها به نظر می‌رسد آمار خودکشی در نوجوانان طی دو سال گذشته افزایش‌یافته و کارشناسان ازجمله دلایل آن‌ را «همه‌گیری کرونا»، «فقر اقتصادی» و «نابسامانی‌های اجتماعی و خانوادگی» عنوان می‌کنند. نتایج پژوهش‌های وزارت آموزش‌وپرورش نیز بر افزایش خودکشی دانش‌آموزان صحه می‌گذارد. بر اساس شیوه‌نامه اجرایی مدیریت فوریت‌های روانی - اجتماعی دانش‌آموزان که به‌تازگی  وزارت آموزش‌وپرورش آن را ابلاغ کرد طی شش سال گذشته «خودکشی» یکی از «سه خطر اولِ تهدید‌کننده» دانش‌آموزان ایرانی در زمینه «رفتارهای پرخطر» بوده است.  

بر اساس نتایج این پژوهش که درباره آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان بوده  و داده‌های آن از شش سال پیش جمع‌آوری‌شده است، میزان خطرپذیری دانش‌آموزان در این بازه زمانی با رشد سالانه حدود ۱.۵درصدی حدود ۱۰برابر بیشتر شده است. بدیهی است، عقل سلیم حکم می‌کند که دانش‌آموزان را که به‌عنوان آینده‌سازان جامعه از آنان یاد می‌شود باید با فضای کسب دانش، مهارت، کار و تحصیل آشنا کرد و برای پیشرفت و ساختن جامعه به آنان انگیزه و امید داد نه با قبرستان گردی انگیزه را از آنان ربود و آنان را دچار یأس و سرخوردگی کرد.

 نگاه متفاوت به آرامستان‌ها

البته زاکانی اولین مسئولی نیست که به آرامستان درمانی روی آورده و رفتن به قبرستان و آرامستانها را حلال مشکلات کشور می‌داند. این نگاه به بهشت‌زهرا در زمان محمدباقر قالیباف در شهرداری هم حاکم بود.  وی معتقد بود فعالیت‌های گسترده فرهنگی از اولویت‌های کاری بهشت‌زهرا محسوب شود. قالیباف معتقد بود با وجود کاشت ۳۰۰هزار درخت در حریم حرم مطهر این ظرفیت ایجادشده که یک بوستان معنوی بزرگ فراهم شود و خانواده‌های تهرانی آخر هفته خود را به‌صورت معنوی با استفاده از امکانات رفاهی مناسب در آنجا سپری کنند. چندی پیش نیز جلال بهرامی معاون خدمات شهری شهردار تهران در خصوص آرامستان‌های پایتخت به موضوع نگاه اسلام به گورستان‌ها اشاره کرده و گفته بود که دو موضوع در بحث آرامستان‌ها مطرح است که یک موضوع آن پیگیری نمی‌شود و آن اینکه ما مسلمان‌ها برای چه آرامستان داریم؟ چرا مثل هندی‌ها یا ژاپنی‌ها نیستیم؟ به خاطر اینکه آرامستان ۱۰درصد از آرامش زندگی ما است.

یک‌وقتی ما در زندگی دچار مشکلی می‌شویم که با هیچ‌کس نمی‌توانیم حرفی بزنیم، می‌رویم سر مزار پدر، مادر یا دوستان و خودمان را سبک می‌کنیم. این موضوع‌ها با هیچ روان‌شناسی قابل‌حل نیست. درحالی‌که مسئولان به دنبال تجویز آرامستان گردی هستند که ایران یکی از کشورهای غمگین دنیاست. سالانه صدها خودکشی در آن اتفاق می‌افتد، نرخ شادی بسیار پایین است و اغلب مردم  به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی و نبود زمینه شادی در کشور، افسرده و غمگین هستند.  آمارها نیز از حال ناخوش ایرانی‌ها خبر می‌دهد. در تازه‌ترین آمار مرکز ایران آمده است: «بیش از ۶۰درصد افراد جامعه ایران احساس شادی متوسط و کمتر دارند.» آمارهای جهانی سال ۲۰۲۰ نیز نشان می‌دهد ایران از نظر شادکامی بین ۱۵۳ کشور جهان جایگاه ۱۱۸ را دارد.

 واکنش به سخنان زاکانی

پیشنهاد عجیب بهشت گردی دانش‌آموزان از سوی زاکانی، با انتقاد کارشناسان و  کاربران فضای مجازی همراه بود. سید حسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی در واکنش به سخنان زاکانی به رسانه‌ها گفته: بهشت‌زهرا محل تفریح نیست و ما زمانی به بهشت‌زهرا می‌رویم که عزیزی را ازدست‌داده و مجبور به حضور در آن مکان باشیم. دیدن این فضاها برای بچه‌ها مناسب نیست. بچه‌ها به پارک و مکان تفریحی نیاز دارند؛ به موزه و امکانات ورزشی که حالشان خوب شود. البته متناسب با سن کودکان آگاهی‌هایی در این حوزه به آن‌ها داده می‌شود، اما باید قبل از اینکه ازاین‌دست برنامه‌ها را عمومی کنیم، به مخاطب آن‌هم فکر کنیم. به نظر نمی‌آید چنین پیشنهاد‌هایی تبدیل به برنامه مستمر شود که حتی والدین دانش‌آموزان با آن موافقت کنند. باید پیشنهاد‌های فرهنگی اجتماعی با کار کارشناسی بیشتر و جویاشدن دیدگاه‌های مخالف هم باشد؛ زیرا قرار است این تصمیم‌گیری‌ها برای کل مردم باشد و ذی‌نفعان هم از این تصمیمات حمایت کنند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی با انتقاد از تور آرامستان گردی زاکانی به آن واکنش نشان دادند. کاربری در این زمینه توییت کرده بود: «جناب ‎زاکانی، اینکه  در جایی اظهار فضل کردین که صلاحیت نداشتید به کنار، اما بهشت گردی باید تور مسئولینی شود که فراموش کردند دنیا به دمی بند است و توشه راه چیزی جز انسانیت نیست. ناامیدی در جوانان ما جزو لاینفک زندگیشان شده نیازی به تور ‎بهشتگردی نیست. سوئیس چه خبر؟»

محمد مهاجری روزنامه‌نگار مشهور اصولگرا نیز در صفحه توییترش نوشت: «‏آقای ‎زاکانی در یک بدسلیقگی آشکار که اسمش را مدیریت نوین شهری گذاشته، خواستار حضور و گردش دانش‌آموزان در ‎بهشت‌زهرا شده است. دوست عزیزی برایم نوشته: بچه‌های مردم بیایند بهشت‌زهرا و فرزند ‎شهردار تهران برود ‎سوییس؟ این گلایه را نقل کردم تا بماند به یادگار.» کاربر دیگری نوشت: «‏به گفته مسئولین بیش از ۳/۵میلیون دانش‌آموز به علت نداشتن گوشی قادر به ادامه تحصیل  آنلاین نبودند. تورم بالا نیز بخشی از دانش‌آموزان را به کودکان کار تبدیل کرده. زاکانی شهردار تهران به دنبال رشد هویتی دانش‌آموزان با برنامه‌های بهشت‌زهرا گردی است.»

  • 15
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
لطفا به ایشان بفرمایید مثل اقازاده های خودش تور سویس گردی را هم برای بچه های مردم سفارش دهد
آقای زاکانی بهشت زهرا در مشکلات مردم تهران در اولویت نیست به اولویتها توجه کن
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش