دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۲:۵۱ - ۱۹ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۷۹۳
سیاست داخلی

سانسور شناسنامه انقلاب؛ چرا همچنان با آیت‌الله هاشمی خصمانه رفتار می‌شود؟

سانسور آیت الله هاشمی رفسنجانی,سالروز درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی
در پنجمین سالگرد فقدان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، درباره اینکه چرا تکاپوئی رسمی و حاکمیتی برای بزرگداشت او که دوست و دشمن عنوان «رکنی از ارکان انقلاب اسلامی» بودن را شایسته‌اش می‌دانند، صورت نگرفت، سه نوع اظهارنظر دیده شده است. عده‌ای گفتند، چون با حاکمیت زاویه داشت و عده‌ای گفتند هاشمی نیازی به چنین تکاپوئی ندارد و گروه سوم گفتند بزرگداشت هاشمی سودی برای حاکمیت ندارد و لذا انگیزه‌ای برای تکاپوی رسمی ایجاد نمی‌کند.

به گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، کاری به اینکه کدامیک از این سه نظریه درست است نداریم ولی این واقعیت را نمی‌توان انکار کرد که هیچ کشور و ملتی نمی‌تواند رکنی از ارکان خود را فراموش کند یا به فراموشی بسپارد. بسیاری از بزرگان، آقای هاشمی رفسنجانی را «شناسنامه انقلاب» نامیده‌اند. تعبیر «نزدیک‌ترین یار امام» نیز یکی دیگر از القابی است که عده‌ای از صاحبنظران و مطلعان به آقای هاشمی رفسنجانی داده‌اند. انکار این واقعیت‌ها نمی‌تواند مشکلی از منکران حل کند کمااینکه مسکوت گذاشتن یاد و خاطره و خدمات این مرد بزرگ نیز کمکی به آن‌ها نخواهد کرد.

آنچه در این موضوع بسیار مهم است و کسی نمی‌تواند به مصاف آن برود اینست که افتخارات هیچ ملتی را نمی‌توان انکار کرد یا به فراموشی سپرد. علاوه بر این، تلاش‌های رسمی برای نادیده انگاشتن بزرگان به عکس خود تبدیل می‌شود کمااینکه تبلیغات افراطی نیز ضدتبلیغ می‌شود و نتیجه عکس می‌دهد. بنابراین، نباید نگران فقدان تکاپوی رسمی برای بزرگداشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود. چه بخواهند و چه نخواهند آقای هاشمی رفسنجانی بخشی از تاریخ انقلاب اسلامی و تاریخ ایران است که با برجسته‌ترین خطوط و حروف نوشته شده و هیچ قدرتی نمی‌تواند آن را زایل کند. اینکه می‌بینیم به جای تکاپوی بزرگداشت، تکاپوئی برای طرد کردن و از چشم انداختن او در جریان است، خود نشانه مطرح بودن و غیرقابل انکار بودن اوست. هرگز با کسی که نیست دشمنی نمی‌کنند، نفس دشمنی کردن نشانه وجود کسی است که دیده می‌شود و دیدن او موجب نگرانی کسانی است که خود را مکلف به دشمنی کردن با او می‌دانند.

در کنار این واقعیت‌ها، دو نکته بسیار روشن را می‌توان دید که یکی باعث خوشحالی است و دیگری قابل تأمل.

نکته اول اینست که تکاپوی غیررسمی برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نه فقط در سالروز فقدان وی بلکه در تمام فصول جریان دارد. وقتی بحران داخلی پیش می‌آید، می‌گویند جای هاشمی رفسنجانی خالی که مرد بحران‌ها بود و اگر الآن در میان ما بود این بحران را مهار می‌کرد. وقتی خارجی‌ها بحران می‌آفرینند، گفته می‌شود اگر هاشمی رفسنجانی بود می‌دانست چگونه باید با آن برخورد کرد و یا اصولاً اجازه نمی‌داد چنین بحرانی به وجود بیاید.

وقتی سخن از دفاع مقدس به میان می‌آید کسی نمی‌تواند قطعه‌ای از آن را بدون یادآوری نقش هاشمی رفسنجانی توصیف کند، حتی رسانه ملی هم ناگزیر است نقش او را یادآوری کند و اگر نکند توسط مردم سرزنش می‌شود که چرا واقعیات دفاع مقدس را سانسور می‌کند و اصولاً بدون هاشمی رفسنجانی، گزارش‌های رسانه ملی ناقص می‌مانند. همه‌ی ما طبعاً حق داریم هاشمی را هم نقد کنیم، اما باید توجه داشته باشیم که نقد با نفی تفاوت دارد. در قانون‌گزاری، در اجرائیات، در تحکیم سیاست خارجی، در عمران و آبادانی، در صنعت، در صنایع دفاعی، در حمایت از حقوق کارگران، زنان، حقوق شهروندی و در زیرساخت‌های کشور کسی نمی‌تواند نقش هاشمی رفسنجانی را انکار کند. چنین شخصیتی را نه کسی می‌تواند به یاد نیاورد و نه کسی می‌تواند سانسور کند. همین واقعیت است که باعث خوشحالی حق‌طلبان است.

نکته دوم که قابل تأمل است اینست که چرا با چنین شخصیت برجسته و تأثیرگذار و خدومی، رفتار خصمانه می‌شود؟ در کشور‌های آزاد، برای مطرح کردن افراد برجسته برنامه‌ریزی‌های فوق‌العاده‌ای صورت می‌گیرد تا الگوئی برای نسل‌ها باشند و افتخاری برای کشورشان ثبت شود. ما با سانسور کردن افتخارات خودمان و برخورد خصمانه با آن‌ها چه هدفی را دنبال می‌کنیم؟ این سیاست، علاوه بر اینکه جواب نمی‌دهد، بازخورد منفی آن گریبانگیر خودِ عاملان این سیاست می‌شود. آن‌ها باید بدانند شناسنامه انقلاب را نمی‌توان سانسور کرد.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
خب منتظری هم شناسنامه انقلاب بودپاشوکج گذاشت حذف شد.خب طلحه وزبیرهم شناسنامه اسلام بودندپاشونوکج گذاشتن حذف شدن.خب شیطان هم شناسنامه ملائک بودبعد۵هزارسال عبادت .پاشوکج گذاشت رانده شدو......
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش