شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۳ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۴۰۸۰
سیاست داخلی

غرویان: تقسیم‌بندی جامعه به انقلابی و غیرانقلابی گنگ و مبهم است

آیت الله محسن غرویان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک استاد حوزه علمیه قم درخصوص حفظ وحدت و انسجام در شرایط کنونی کشور گفت: متاسفانه سیاست‌زدگی، هوای نفس و رقابت‌های نادرست بین گروه‌های مختلف باعث شده که ما فقط دم از وحدت بزنیم، اما در عمل همدیگر را تخریب و به یکدیگر توهین می‌کنیم که حاصلش همین وضعیت نابه سامان است که به وجود آمده است.

آیت الله محسن غرویان در گفت‌وگو با ایلنا،‌ درباره اینکه باتوجه به شرایط کنونی و حربه دشمن برای ناامیدی مردم از نظام و دولت رفتار دولت‌مردان و ارکان نظام باید چگونه باشد که اعتماد بین مردم و حاکمیت بیش از پیش تقویت شود، گفت: معتقدم در شرایط کنونی وضعیت به گونه‌ای شده است که دشمنان بهتر ما را به وحدت می‌رسانند تا خودمان؛ یعنی زمانی که فشارهای خارجی بر ما تحمیل و وارد می‌شود تازه آن موقع است که متوجه می‌شویم منافع و مصالح ما در معرض خطر قرار داد و بهتر است به وحدت، هماهنگی و انجسام ملی برسیم.

 

وی با بیان این که در حال حاضر شرایط مطلوب نیست، گفت: باید قبل از این‌که خطرات از خارج ما را به این نتیجه برساند که نیازمند وحدت و انسجام هستیم بر اساس فرهنگ دینی و ایرانی اخلاق به این وحدت برسیم.

 

این استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: متاسفانه سیاست‌زدگی، هوای نفس و رقابت‌های نادرست بین گروه‌های مختلف باعث شده که ما فقط دم از وحدت بزنیم، اما در عمل همدیگر را تخریب و به یکدیگر توهین می‌کنیم که حاصلش همین وضعیت نابه سامان است که به وجود آمده است.

 

وی تاکید کرد: اعتماد مردم به مسئولان تابع عمل آن‌هاست. حرف دیگر اثری ندارد، آن چه که مردم نگاه می‌کنند عمل است و وقتی ببینند مسئولان خودشان همدیگر را تخریب و به یکدیگر توهین می‌کنند اعتمادشان به کل نظام سلب، سرد و تضعیف می‌شود، اما وقتی انسجام و همدلی را عملی ببیند قضایا به طرق دیگری پیش می‌رود.

 

عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) با اشاره به برجام گفت: به هر حال مسئله برجام  در حال پیشروی است همه باید یک صدا پشت دولت و مذاکرات با احتیاطاتی که مقام معظم رهبری اشاره کردند باشیم تا به هدف خود برسیم.

 

وی تاکید کرد: راهی جز مذاکره با دنیای امروز نداریم، با برخوردهای تند، آهنین و خشک نمی‌توانیم اهداف خودمان رو جلو ببریم باید از روش‌های گفت‌وگو و مذاکره استفاده کنیم.

 

غرویان افزود: چاره‌ای جز این نداریم که با دنیا در ارتباط باشیم اما باید حواسمان باشد فریب‌مان ندهند ما باید برای ارتباط تعقل و دقت را پیش از همه چیز در نظر داشته باشیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که عده‌ای عنوان می‌کنند برای اداره کشور باید یک نگاه وجود داشته باشد این امر آیا امکان‌پذیر است، گفت: خیر چنین چیزی ممکن نیست. همه چیز بسیار روشن است. مشورت از اصول مسلم حکومت‌داری است در هر کشور هم آرا، افکار و سلیقه‌های متفاوتی وجود دارد چگونه می‌توان با یک نگاه زمام امور را به دست گرفت؟

 

غرویان یادآور شد: فلسفه وجودی مجلس این است که نماینده‌های مردم با سلیقه‌های مختلف کنار هم جمع شوند با یکدیگر گفت‌وگو و مشورت کنند که خروجی آن رای اکثریت که قابلیت اجرایی و تحقق‌پذیری دارد.

 

وی افزود: نمایندگان ملت با آرا و نظرات مختلف باید با یکدیگر گفت‌وگو و مشورت داشته باشند، ما امروز دموکراسی را پذیرفته‌ایم برای همین است که رئیس‌جمهور، اعضای مجلس خبرگان و نمایندگان مجلس از آرای مردم انتخاب می‌شوند.

 

 مدرس حوزه علمیه قم تاکید کرد: این انتخاب‌ها همه بر اساس شوری و گفت‌وگو است، بنابراین این که یک حرف، سخن و یک صدا باید باشد غیرممکن است. حرف‌ها متنوع هستند اما نهایتاً در مسائل سیاسی و اجتماعی رای اکثریت حرف آخر تلقی می‌شود.

 

وی با بیان اینکه احکام و قوانین باید در جامعه قابلیت اجرا داشته باشد،‌ عنوان کرد: مردم پشتوانه اصلی قدرت هستند و اگر آنان آمادگی پذیرش قوانینی را داشتند اجرا می‌شود در غیر این صورت قوانین در هوا معلق باقی می‌ماند.

 

غرویان در خصوص دسته‌بندی‌های موجود در اجتماع با عنوان‌های ارزشی و غیرارزشی و یا انقلابی و غیرانقلابی و این که آیا  این مرز بندی‌ها خطری برای وحدت و انسجام ندارد،‌ گفت: این تقسیم‌بندی‌ها گنگ و مبهم است، در این که ما باید  انقلابی باشیم هیچ کس حرفی ندارد اما تفسیر و قرأت ما از انقلابی‌گری چیست؟ هر فرد و گروهی برای خودش ملاکی دارد و همه از حرف‌های امام و رهبری می‌آورند و می‌گویند تفسیر انقلابی‌گری این است.

 

وی ادامه داد: این حرف بی‌ثمر، گنگ و مبهم است که بگوییم ما انقلابی هستیم؛ گروه رقیب هم همین را می‌گوید. ما راهی جز گفت‌وگو نداریم و نهایتا باید رای ملت انقلابی را ملاک قرار دهیم.

 

این عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) تاکید کرد: راهی جز توجه به رأی اکثریت مردم نداریم، همه مردم با هر جناح و دسته‌ای می‌گویند ما انقلابی و ارزشی هستیم باید ببینیم تفسیر و قرأت ما از ارزش‌ها چه هست؟ این که هر فردی بخواهد خود را ملاک ارزش و انقلابی‌گری بداند این به جایی نرسیده و نخواهد رسید.

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
چرا بعضی عالمان دین ضددین عمل می کنند و تیشه به ریشه اعتقادات جوانان می زنند؟ چرا دین فروشی عالم نماها زیاد شده؟ چرا ...
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش