دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۸ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۶۸۷۰
سیاست داخلی

نطق آزادی خواهانه در مراسم تحريم پوران شريعت رضوی

مراسم تحريم پوران شريعت رضوی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

مدتي است كه در ايران مراسم‌هاي ختم افراد و شخصيت‌هايي كه چندان با سياست‌هاي جريان‌هاي خاص در ايران هم‌خواني ندارند با حواشي فراواني روبه‌رو مي شود. در همين راستا روز گذشته تشييع پیکر پوران شریعت رضوی، همسر علی شریعتی نيز حواشي مختلفي داشت و سبب اعتراض خانواده وي به سنگ‌اندازي‌ها در مراسم شد. ماجرا اين‌گونه بود كه بستگان شريعت رضوي قصد داشتند تا نماز بر پيكر او را در حسينيه ارشاد بخوانند ولي متوليان اين حسينيه كه نام همسر اين مرحومه به آن حيات داده است با اين اقدام مقابله كردند و اجازه ندادند.

 

ممانعت از برگزاری مراسم تشییع در داخل حسینیه ارشاد باعث شد احسان شریعتی، فرزند آن مرحوم نسبت به بسته ماندن درهای مسجد اعتراض کند و از مردم بخواهد نماز میت را در خیابان بخوانند. به دنبال آن نماز میت در پیاده رو و مقابل حسینیه ارشاد با امامت حجت الاسلام احمد منتظری اقامه شد.

 

نطق آزادي‌خواهانه در مراسم تحريم

به گزارش خبرگزاري ايسنا در بخشی از این مراسم، احسان شریعتی با اشاره به بخشی از زندگینامه و فعالیت‌های مرحوم پوران شریعت رضوی در سخنانی بیان کرد: استقلال، آزادی، عدالت، توسعه مادی و تعالی معنوی از آرمان‌های انقلاب اسلامی بود. اگرچه پس از ۴۰ سال مستقل هستیم اما با آزادی، عدالت و توسعه فاصله داریم؛ ما مستقل منتقد هستیم. وی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های مادرم را در رابطه با احداث مدرسه، حقوق بشر و قانون اساسی و حمایت از زنان ایران فراموش نمی‌کنم. مادرمان به ما آموخت که مستقل باشیم.احسان شریعتی با اشاره به اینکه امروز اجازه نداریم وارد حسینيه ارشاد شویم، خاطرنشان کرد: از همین رو در کنار ساختمان حسینیه ارشاد پیکر مادرم را تشییع می‌کنیم.وی یادآور شد: خواهان آزادی، عدالت و توسعه هستیم.احسان شریعتی افزود: امروز در چهلمین سالگرد انقلاب در این مکان نمادین جمع شدیم تا پیکر مادرمان پوران شریعت رضوی همسر دکتر علی شریعتی، معلم انقلاب مردم را تشییع کنیم.وی با اشاره به ساختمان حسینیه ارشاد گفت: اینجا پایگاه آن جهان‌بینی بود که امروز بیش از ایران در سایر کشورها گوش شنوا دارد و اینجا و این ساختمان برای ما یک نماد است والا ساختمان هیچ ارزشی برای تفکر شریعتی ندارد.وي با اشاره به سخنان پدرش یادآور شد: خودش می‌گوید ارشاد ساختمان نیست و یک جنبش است. اگر اینجا را انتخاب کردیم و امروز می‌گویند حق ورود ندارید، شرم بر ما.

 

واكنش دولتي

حواشي سبب شد تا فرماندار تهران نسبت به اين مساله واكنش نشان دهد. در همين راستا عیسی فرهادی، روز یک‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا گفت: متولیان و خانواده مرحوم باید به منظور انجام مراسم، هماهنگی های لازم را با هیات امنای مسجد انجام می دادند که این کار صورت نگرفته بود. فرماندار تهران ادامه داد: برگزاری مراسم در مسجد، بازشدن درها و سایر امور نیازمند هماهنگی با هیات امنای مسجد بود که باید از طرف متولیان مراسم یا خانواده متوفی انجام می‌شد اما درظاهر این اقدامات انجام نشده است. به گفته وی، مجوز انجام مراسم از آن محل و نیز همکاری نیروی انتظامی صادر شده بود و ماموران پلیس نیز همکاری لازم را داشته‌اند.

 

اعتراض‌هاي مدني

حضار اين مراسم نيز واكنش‌هايي به اين اقدام نشان دادند و در همين راستا هاشم صباغیان، وزیر کشور دولت موقت که در مراسم تشییع پوران شریعت رضوی حاضر بود، در واکنش به ممانعت از برگزاری این مراسم در حسینیه ارشاد گفت: خانواده ‏شریعتی، اجازه لازم برای تشییع را از فرمانداری گرفته بودند اما در کمال تعجب و البته تاسف، بهانه ‏آوردند که باید از جای دیگری هم اجازه گرفته می‌شد و به همین دلیل از تشییع ‏همسر دکتر شریعتی در حسینیه ای که ایشان در آنجا با سخنرانی‌هایش ‏تاثیرگذاری زیادی در انقلاب داشت، ممانعت به عمل آورده شد. هاشم صباغیان در گفت‌وگویی با اعلام این خبر که «خانواده ‏شریعتی، از فرمانداری اجازه تشییع را گرفته بودند» ادامه داد: تعجب دارد ‏که چرا از تشییع مرحومه پوران شریعتی در حسینیه ارشاد جلوگیری شد.وزیر کشور دولت موقت همچنین ادامه داد: خانم پوران شریعت رضوی ‏در جمع آوری، نشر و تبلیغ آثار آقاي شريعتي تلاش‌هایی مجدانه داشت و به همین دلیل ‏شایسته نبود که در مراسم تشییع‌اش چنین رفتاری انجام شود؛ چرا که آن ‏مرحومه با نشر و پخش آثار، نقشی غیرقابل انکار در تبیین تفکرات ‏شریعتی در افکار عمومی داشت.‏ هاشم صباغیان در پایان صحبت‌هایش گفت: همه می‌دانند که شریعتی و ‏سخنرانی‌هایی که در حسینیه ارشاد برگزار مي‌كرد، چقدر در به ثمر رسیدن انقلاب ‏نقش داشت و به همین دلیل، باید اذعان كرد که رفتارهايی این‌چنینی باعث ‏خودنمایی، اختلاف و تفرقه می‌شود که این زیبنده کشور ما نیست.‏ آذر منصوری نيز در واکنش به بسته بودن درب‌های حسینیه ارشاد و برگزار شدن مراسم تشییع پوران شریعت‌رضوی در خیابان، نوشت كه بسته بودن درب درخیابان طویلی که نام شریعتی را روی آن نهاده‌اند و حسینيه ای که هویتش با شریعتی عجین شده،ناپسند است. چه زشت که درب حسینيه ارشاد برای مراسم تشییع پیکر پوران شریعت رضوی همسر علی شریعتی باز نشد. همچنین محمدعلی ابطحی نیز به این اتفاق واکنش نشان داد و نوشت:«برای تشییع جنازه خانم شریعت رضوی، درهای حسینیه ارشادِ شریعتی را باز نکردند. کنار همان خیابانِ شریعتی ایستادیم و نماز خواندیم. دولت هم مفقود بود.نمی‌توانست در حد باز کردنِ در اثر داشته باشد؟ مردم شریعتی را در همه راهپیمایی‌ها معلم انقلاب می نامیدند».

 

شخصيت‌هاي حاضر در مراسم

احمد زيد‌آبدي،لطف‌ا... میثمی، آذر منصوری، محمود علیزاده طباطبایی، حبیب‌ا... پیمان، معصومه ابتکار، محمدرضا شفیعی کدکنی، هاشم صباغیان، فیض‌ا... عرب سرخی، عبدالفتاح سلطانی، عمادالدین باقی، هاشم آغاجری، سعید مدنی، محمدعلي ابطحی و فاطمه راکعی از جمله حاضران در این مراسم بودند.

 

اجحاف در حق يك خواهر شهيد

پوران شريعت رضوي، خواهر شهيدي است(مهدي شريعت رضوي يكي از شهداي ۱۶آذر) كه اين روزها براي او حتي درهاي حسينيه‌اي را كه همسرش سال‌ها در آنجا مردم را ارشاد مي‌كرد،باز نمي‌كنند.

 

سياست‌هاي سليقه‌اي كه در كشور حاشيه‌هاي فراواني ايجاد كرده و از موضوعاتي كه به راحتي قابل حل است، بحران و حواشي ايجاد مي‌كند، همچنان ادامه دارد و مشخص نيست كه چرا برخي به اين بازي‌ها دامن مي‌زنند. سوال اينجاست كه اگر درهاي اين حسينيه براي مراسم تشييع باز مي‌شد، هزينه بيشتري داشت يا حال كه سبب اعتراض برخي شدند و اخبار آن نيز با توجه به قدرت فضاي مجازي همه كشور را فراگرفت؟!اميدواريم تنگ‌نظري‌هاي سليقه‌اي و بي‌فايده هرچه زودتر از اين كشور باربندد و جامعه ايران اسلامي را رها كند زيرا هيچ‌گاه مردم و دلسوزان كشور و نظام از اين نوع اقدامات سود نمي‌برند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 20
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش