جمعه ۰۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۱۰ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۵۵۰
سیاست خارجی

چرا طلب ایران از کره جنوبی یک میلیارد دلار کمتر شد؟

پول بلوکه ایران در کره جنوبی,کاهش یک میلیارد دلاری طلب ایران از کره جنوبی
منابع دولتی می‌گویند با موافقت آمریکاییها پس از تبادل چند زندانی طرفین،۶میلیارد دلار دارایی ایران در کره‌جنوبی آزاد شده است.

به گزارش خبرآنلاین، محمد مهاجری فعال سیاسی در صفحه شخصی خود نوشت: منابع دولتی می‌گویند با موافقت آمریکاییها پس از تبادل چند زندانی طرفین،۶میلیارد دلار دارایی ایران در کره‌جنوبی آزاد شده است.

اولا مطالبه ایران از کره‌جنوبی ۷میلیارد دلار بوده که یک میلیاردش آب رفته. ثانیا این مبلغ به یک بانک قطری پرداخت می شود و ثالثا مدیریت هزینه آن بطور کامل با ایران نیست و با آن صرفا می توان کالاهای غیرتحریمی خرید.

دوسال و دوماه قبل(خرداد۱۴۰۰) که مذاکرات در جریان بود علاوه بر آزادی زندانیان و رهاسازی ۷میلیارد دلار مطالبات از کره، پولهای مسدود شده در ژاپن هم می توانست آزاد شود. و نکته مهم این بود که چون مذاکرات ۱۴۰۰ با موضوع احیای برجام صورت می‌گرفت همه پولهای ایران نقدا وصول می‌شد و محل هزینه اش به دلخواه دولت جمهوری‌اسلامی بود. مانع تراشی های آن موقع و سپس ادامه مذاکرات توسط تیم فشل علی باقری باعث شد بعد از دوسال به همان نقطه ای برسیم که در سال ۱۴۰۰ رسیدیم. اگر این ۷میلیارددلار( ونه۶میلیارد) همان موقع آزاد می شد همه ارزش افزوده اش در دوسال اخیر نصیب ایران می شد و ضمنا منت قطر و عمان هم سرمان نبود.

از برکت دیپلماسی دولت‌آقای‌رئیسی فقط در این فقره دوسال عقب افتاده‌ایم و با همه خالی‌بندی‌هایی که تخصص دولت ایشان است، نه در اقتصاد،نه در روابط بین الملل -حتی با همسایگان- نه در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی حتی یک قدم جلو نرفته ایم. کاش معجزه ای می‌شد و خداوند دوسال باقیمانده ریاست‌جمهوری او را به ملت‌ایران می‌بخشید!

***

۶ میلیارد دلار آزاد شده هیچ دردی را درمان نمی‌کند

روزنامه هم میهن معتقد است ۶ میلیارد دلار پول بلوکه‌شده ایران که قرار است آزاد شود هیچ گره مهمی از مشور باز نمی‌کند.

این روزنامه نوشت: همچنان که در ماجرای عربستان و بهبود روابط َبا آنها، شاهد هیچ تحول جدی نشدیم، فقط از بحران روابط دوجانبه اندکی کاسته شد و ابزارهای سیاسی ایران در لبنان، سوریه و یمن و خلیج‌فارس و عراق کُند شدند. اینها ابزارهایی بودند که طبعاً در جریان مذاکرات پس از برجام برای سیاست منطقه‌ای ایران کاربرد داشتند تا به یک تفاهم کامل و جامع درباره منطقه و برجام برسیم. آنچه به نام «برجام ۲» نامیده می‌شد و از سوی مخالفان برجام به شدت محکوم شد، اکنون به ثمن‌بخس از دست داده شده است.

این روزنامه در ادامه نوشته است: ۶ میلیارد دلار هیچ گره مهمی از کشور را باز نمی‌کند، کشوری که به قول وزیر نفت آن فقط به ۲۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز نیاز دارد؛ ۶ میلیارد دلار هیچ دردی از آن را درمان نمی‌کند. آنچه ده‌ها برابر از این ۶ میلیارد دلار مهمتر است، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری برای حضور سرمایه‌گذاران در ایران است که اکنون در قعر جدول هستیم. بنابراین امیدواریم که آقایان این اتفاق را دستاورد نکنند، زیرا مشکل ایران را حل نخواهد کرد؛ پیچیده‌تر هم می‌کند.

***

رئیس کل بانک مرکزی: به دلیل پایین آمدن برابری پول کره در مقابل دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار از ۷ میلیارد دلار ایران در کره جنوبی، کاهش یافت

رئیس کل بانک مرکزی از آزادسازی تمام منابع ارزی توقیف شده ایران در کره جنوبی خبر داد و اعلام کرد این منابع بصورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده می‌شود.

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در پیامی با موضوع آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران نوشت: به تیم دیپلماسی ارزی به دلیل موفقیت در آزادسازی منابع ارزی توقیف شده تبریک می‌گویم. بدون تردید آنچه بدست آمده فراتر از تحلیل‌های موجود است و البته که این فرآیند، ادامه خواهد داشت.

لازم به تاکید است که متاسفانه نزدیک به ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان طی سال‌های پایانی دهه ۹۰ بصورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانک‌های کره جنوبی واریز شده بود و به آن هم، هیچ سودی تعلق نمی‌گرفت. حتی در طی این سال‌ها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد.

اما با پیگیریهای فنی و دیپلماسی موفق، تمام منابع ارزی توقیف شده ایران در کره جنوبی آزاد و هزینه‌های تبدیل ارز آن از وون به یورو نیز توسط کشور ثالت پذیرفته شد.

بر همین اساس، بزودی تمامی این منابع یورویی به حساب‌های ۶ بانک ایرانی در قطر واریز و بصورت پرداخت بانکی جهت خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده می‌شود. مابقی این منابع هم در صورت سپرده، مشمول دریافت سود بانکی خواهد شد.

لازم به تاکید است منابع ارزی ایران در چند کشور دیگر نیز بزودی در دسترس قرار می‌گیرد که اخبار و آثار آن در بازار و مبادلات تجاری مشاهد خواهد شد.

***

واریز طلب ایران به بانک‌های قطری، نشانه‌ای از بحرانی عظیم است

بعد از دو سال گفت‌وگو و رایزنی میان مقامات ایران و آمریکا، توافق شد طلب ایران از کره جنوبی که از ۷ به ۶ میلیارد دلار هم تقلیل یافت! به اِزای آزادی ۵ زندانی آمریکایی طی روزهای آتی به حساب دو بانک قطری واریز شود تا این سئوال مطرح شود که چرا باید در دیپلماسی اقتصادی به قدری ضعیف باشیم که برای دریافت طلب‌مان از کشورها به راه حل سیاسی متوسل شویم و آنقدر تارهای مختلف به دور و بر کشور تنیده باشیم که پول نفت‌مان به حساب یک کشور ثالث واریز شود و اجازه برداشت از آن را هم مگر برای دارو و غذا نداشته باشیم.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در این باره در گفت‌و‌گو با توسعه ایرانی تصریح کرد: ایران از کشورهای کره جنوبی و عراق طلب دارد و قرار گذاشته شده است در اِزای آزادی زندانیان آمریکایی بدهکاران پول ما را به حساب بانک‌های قطری واریز کنند. این روند ایرادهای ریشه‌ای دارد. اساساً چرا برای گرفتن طلب‌مان زیر باز شرط رفته‌ایم و چرا مبالغ به بانک‌های قطر پرداخت می‌شوند؟ این نشانه‌ای از بحران عظیم مدیریتی در عرصه بین‌المللی است.

محمد قلی یوسفی گفت: اقتصاد ایران تحت تاًثیر نوع نگرش سیاسی به غرب و آمریکا موانع بزرگ و جدی پیش روی خود می‌بیند. ما در حالی اصرار به تداوم روند فعلی در سیاست خارجی داریم که قانون مهم و نانوشته‌ای بر این نکته صحه می‌گذارد که مناسبات اقتصادی ارتباطی ۱۰۰ درصدی با سیاست خارجی کشورها دارد. به این معنی که برای حضوری جدی و تاًثیرگذار در تجارت جهانی، تعامل با کشورها «باید» است تا در ادامه همکاری‌های دوجانبه، فضا برای قراردادهای اقتصادی-تجاری فراهم شود. با این حال ساختار نظام سیاسی در ایران با تاًکید بر غرب‌ستیزی و اصرار به تقابل با کشورهای غربی، اقتصاد را به مرحله فلج رسانده‌ است، انگار نه انگار که بحران اقتصادی طیف‌های مختلف جامعه را درگیر کرده و به چه کنم، چه کنم انداخته است.

دنیا به ما اعتماد نمی‌کند

وی ادامه داد: اقتصاد جهانی سازمان ها و اجلاس هایی را ترتیب داده است تا از این طریق بازار جهانی را مدیریت کند. مثلاً می توان به سازمان اف ای‌تی‌اف اشاره کرد که برای مقابله با قاچاق و ترورسیم ایجاد شده است. خب! وقتی ما مصرانه و مجدانه برای پیوستن به این تعهد بین‌المللی که اصلاً ربطی به آمریکا ندارد، مقاومت می‌کنیم، می‌توانیم توقع داشته باشیم کشورهای صاحب اقتصاد به ایران اعتماد کنند و ایران را جدی بگیرند؟ معلوم است که این توقع، توقعی بجا نیست.

این اقتصاددان یادآور شد: دولت تلاش‌هایی داشته است تا با کشورهایی از آمریکای لاتین و آفریقا وارد مبادلات تجاری شود. در واقع  کشور‌هایی را برای برقراری رابطه انتخاب کرده‌ایم که غرق در کاستی و بحران هستند و هیچ چشم‌انداز روشنی برای خودشان متصور نیستند تا بتوان به این نتیجه رسید که تلاش‌های اینچنین در ادامه اقدامات غیرکارشناسی دولت سیزدهم است. 

پول بلوکه ایران در کره جنوبی,کاهش یک میلیارد دلاری طلب ایران از کره جنوبی

اقتصاد به معنای واقعی کلمه بحران را تجربه می‌کند

قلی یوسفی با اشاره به شرایط نگران‌کننده اقتصادی و معیشتی اظهار داشت: گرانی پدیده‌ای است که مردم ایران با آن آشنا هستند. اما اینکه قیمت‌ها در عرض ۲ سال و چند ماه ۱۰۰ و در برخی موارد حتی ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کنند، کافی است تا اذعان کنیم اقتصاد ایران حالت بحران را به معنای واقعی کلمه تجربه می‌کند که این موقعیت چند دلیل مختلف دارد.

وی ادامه داد: آشفتگی اقتصادی مردم را از سیستم مدیریتی طلبکار کرده است و در واقع توقع مردم چیزی جز این نیست که تصمیم‌گیرندگان موانع آرامش اقتصادی را از پیش رو بردارند. با این توضیح که اصلی‌ترین دلیل وضعیت به هم ریخته نوع نگاه نظام سیاسی ایران به رابطه و تعامل با دنیا است. یعنی اصرار بر رویکرد تقابلی مناسبات اقتصادی ایران در بازار جهانی را قفل کرده است. با این توضیح که دادو ستد با کشورهایی که در بازار جهانی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند، شرط اصلی رشد و توسعه اقتصادی است.

رابطه با عربستان و امارات بی‌فایده است

وی با اشاره به تحرکات ایران در راستای برقراری روابط با کشورهای همسایه‌ اضافه کرد: ایران در شرایطی با عربستان و امارات در تعامل است که این کشورها نمی‌توانند در چاره‌جویی برای حل مشکلات اقتصادی و سرمایه‌گذاری ایران کارساز باشند . یعنی تا زمانی که توافق برجام صورت نگیرد و زیر باز پیوستن به اف ای تی اف نرویم، موانع همچنان به مثابه سدی محکم جلوی پیشرفت اقتصادی را می‌گیرند و در نتیجه، حال عمومی جامعه که ربط مسقیمی به وضعیت اقتصادی دارد، روز به روز بدتر و ناامیدتر خواهد شد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: اوضاع بابسامان اقتصادی، گره های معیشتی، حاشیه‌نشینی در بازار اقتصاد جهانی و ... این پیام را می‌دهد که لازم است، یکبار گره‌های‌مان را باز کنیم. اما متأسفانه روز به روز با گره های کورتری در بخش اقتصادی مواجه خواهیم شد. شاخص اصلی پیشرفت چیزی جز اقتصاد و شرایط اقتصادی نیست. با این توضیح که برای ترمیم اقتصادی به ۳ عاملِ سرمایه، تکنولوژی و نیروی متخصص نیاز داریم که در تعامل با دنیا و اقتصاد جهانی قابل دسترسی است و بنابراین به همان میزان که تنفر به غرب در کشور گسترش داشته باشد، به همان مقدار احتمال احیای اقتصادی دشوارتر و حتی محال خواهد شد.

تصمیم‌گیران مفاهیم اقتصادی را نمی‌شناسند

وی ادامه داد: اینکه مشکلات ما تمام نمی شود و وضعیت هم روز به روز دشوارتر می شود،؛ دلیل مشخص و ملموسی دارد. در واقع تصمیم‌گیرانی که اتفاقاً در سطح کلان تصمیم‌گیری می‌کنند، به دلیل عدم درک و شناخت از مفاهیم اقتصادی در تدوین برنامه‌ها و استراتژی‌های اقتصادی دچار انحراف و گمراهی می‌شوند و اهدافی را تعیین می‌کنند که دستیابی به آن‌ها به سبب عدم توازن بین ابزار و اهداف از یک سو و خطا‌ها و ناکارآمدی در بستر اجرایی از سوی دیگر غیر ممکن است.

سیاست خارجی، دیپلماسی اقتصادی را تعطیل کرده است

استاد اقتصاد دانشگاه علامه‌ طباطبایی در پایان خاطرنشان کرد در چنین شرایط و وضعیتی حتی اگر طلب از کره جنوبی و عراق به خزانه دولت واریز شود، باز هم گرهی از گره‌های پرشمار اقتصادی را حل نخواهد کرد.  در واقع زمانی به آرامش اقتصادی می‌رسیم که به واسطه تغییر در دیپلماسی سیاسی، بتوانیم به مانند کشورهای دیگر در دیپلماسی اقتصادی هم فعالیت لازم را داشته باشیم. چرا که در حال حاضر سیاست خارجی، دیپلماسی اقتصادی را تعطیل کرده است.

***

چرا طلب ایران از کره جنوبی یک میلیارد دلار کمتر شد؟

اعتمادآنلاین نوشت: بالاخره طلب چند میلیارد دلاری ایران از کره جنوبی آزاد شد، اما چرا یک میلیارد دلار کمتر شد؟ واقعیت این است که طلب ایران از کره به «وون» واحد پول کره جنوبی بوده است که به دلار تبدیل می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در پنج سال گذشته ارزش پول کره جنوبی ۱۴ درصد کاهش داشته است؛ پس در نتیجه ارزش دلاری طلب ایران نیز کمتر شده است.

یعنی طلب ۷۸۴۰ میلیارد وون ایران از کره جنوبی ثابت مانده، اما نرخ دلاری آن یک میلیارد کمتر شد.

پول بلوکه ایران در کره جنوبی,کاهش یک میلیارد دلاری طلب ایران از کره جنوبی

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش