چهارشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۳ - ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۶۰۸
بین الملل

یارگیری به سبک پوتین/ کیم جونگ اون به روسیه رفت

کیم جونگ اون,کیم جونگ اون در روسیه
مسکو و پیونگ‌یانگ از زمان اتحاد جماهیر شوروی روابط نزدیک خود را حفظ کرده و از زمان آغاز جنگ اوکراین نیز به یکدیگر نزدیک شده‌اند. در این رابطه تحلیلگران معتقدند کره‌شمالی همواره روابط خود را با روسیه به عنوان یک اهرم تنظیم‌کننده در برابر چین می‌دید، اما اکنون به نظر می‌رسد معادله در حال تغییر کردن است.

روزنامه جهان صنعت نوشت: صبح دیروز قطار زرهی کیم جونگ اون رهبر کره‌شمالی که روز یکشنبه پیونگ‌یانگ را ترک کرد، وارد روسیه شد. در این رابطه مقامات کرملین اعلام کرده‌اند که دیدار و مذاکره میان پوتین و کیم در خاور‌دور برگزار خواهد شد، اما مکان دقیق آن را اعلام نکردند. آخرین دیدار رهبران دو کشور به سال ۲۰۱۹ میلادی بازمی‌گردد؛ جایی که دو طرف در شهر ولادی وستوک دو روز را صرف مذاکره و گفت‌و‌گو با یکدیگر کردند. در آن زمان پوتین به کیم جونگ اون قول داده بود که در بحبوحه تحریم‌های سازمان ملل علیه کره‌شمالی، مسکو تمام تلاش خود را برای شکستن بن‌بست هسته‌ای آمریکا علیه پیونگ‌یانگ به عمل آورد.

با این حال ناظران معتقدند پس از چهار سال این بار به احتمال زیاد مذاکرات دو طرف در مورد فروش تسلیحات و انتقال فناوری خواهد بود. این بوم چون، ژنرال بازنشسته ارتش کره جنوبی و کارشناس ارتش و سیاست کره‌شمالی در این خصوص طی گفت‌و‌گویی که با الجزیره داشته، توضیح می‌دهد: ما در حال وارد شدن به دنیای وحشتناکی هستیم. زیرا قرار است پوتین از کره‌شمالی تسلیحات دریافت کند و کیم نیز از روسیه فناوری به منظور بهبود بخشیدن به قابلیت‌های هسته‌ای خود. دلیل این موضوع نیز آغاز جنگ اوکراین است؛ جنگی که پوتین فکر می‌کرد خیلی سریع و برق‌آسا به سود وی خاتمه می‌یابد، اما حال نه‌تنها بیش از ۱۸ ماه از آن گذشته، بلکه دورنمای مشخصی نیز به منظور پایان آن وجود ندارد. همچنین فضای کنونی دیدار دو رهبر با چهار سال قبل نیز بسیار متفاوت است، زیرا اکنون روسیه نیز مانند کره‌شمالی تحت شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفته است.

دست به دامان پیونگ‌یانگ

بر اساس گزارش موسسه Royal United Services، یک اندیشکده مستقر در لندن، روسیه در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ میلیون گلوله در اوکراین استفاده کرد و انتظار می‌رود امسال حدود ۷ میلیون گلوله استفاده کند. این در حالی است که کارخانه‌های مهمات‌سازی آن ظرفیت تولید تنها ۵/۲ میلیون گلوله در سال را دارند.

در همین رابطه متیو ساسکس کارشناس سیاست خارجی روسیه در دانشگاه ملی استرالیا معتقد است: با توجه به تحریم‌های اعمال‌شده علیه مسکو و عواقب نقض آن، روسیه اکنون به دنبال شرکای تسلیحاتی برای خود می‌گردد. در واقع و در شرایطی که کره‌شمالی بخش زیادی از توان خود را صرف آزمایش تسلیحات و تجهیزات نظامی جدید کرده و در حال توسعه و مدرن کردن ارتش خود است، با این حال هنوز علاوه بر داشتن مقادیر زیادی از گلوله و مهمات، توانایی تولید آنها در سطح گسترده را نیز داراست.

به همین خاطر بروس بچتول استاد علوم سیاسی در دانشگاه ایالتی آنجلو آمریکا که کتاب‌هایی در مورد کره‌شمالی و گسترش تسلیحات نظامی آن منتشر کرده است به الجزیره می‌گوید: کیم احتمالا می‌تواند به روسیه اسلحه‌های توپخانه ۱۵۲ میلیمتری و انواع مختلفی از پرتابگرهای موشکی متعدد ارائه دهد. همچنین پیونگ‌یانگ قادر است برای روسیه یک تامین‌کننده مهم سلاح‌های کوچک مانند مسلسل سبک نوع ۷۳ و تفنگ تهاجمی AK-47 (کلاشنیکف) محسوب شود. در واقع شکی نیست که کره‌شمالی در تولید سیستم‌های قدیمی‌تر شوروی سابق بسیار خوب عمل کرده و می‌تواند آنها را به سرعت تولید ‌کند.

از سوی دیگر ژنرال چون نیز تاکید دارد پیونگ‌یانگ دامنه کاملی از تسلیحات متعارف و همچنین پهپادها، موشک‌های شانه‌ای قابل حمل (MANPADS) و یک سیستم ضدتانک بسیار توانمند به نام Bulsae در اختیار دارد. حتی پیونگ‌یانگ می‌تواند در تامین سرباز و نیروهای جنگنده نیز به روسیه کمک کند.

معادله عوض می‌شود

مسکو و پیونگ‌یانگ از زمان اتحاد جماهیر شوروی روابط نزدیک خود را حفظ کرده و از زمان آغاز جنگ اوکراین نیز به یکدیگر نزدیک شده‌اند. در این رابطه تحلیلگران معتقدند کره‌شمالی همواره روابط خود را با روسیه به عنوان یک اهرم تنظیم‌کننده در برابر چین می‌دید، اما اکنون به نظر می‌رسد معادله در حال تغییر کردن است، زیرا پیونگ‌یانگ از جمله معدود بازیگرانی است که از حمله روسیه به اوکراین به صورت قاطع حمایت کرده است. علاوه بر این شاهد هستیم که روس‌ها نیز پس از آغاز جنگ اوکراین، بیشتر از گذشته از کره‌شمالی در سازمان ملل حمایت کرده و با هر گونه تحریم‌های جدید علیه این کشور بر سر آزمایش‌های هسته‌ای مخالفت کرده‌اند؛ به عنوان مثال چندی قبل دیدیم که سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه به طور نمادین به کره‌شمالی سفر کرد و تصاویر منتشر‌شده نشان داد که رهبر کره‌شمالی او را به بازدید از تسلیحات اتمی کره‌شمالی برده است. بعد از آن نیز رهبران دو کشور نامه‌‌نگاری بسیار محبت‌آمیزی با یکدیگر داشتند.

فرصت مغتنم برای کیم

بروز همه‌گیری کرونا و تشدید بحران اقتصادی در کره‌شمالی به نظر می‌رسد که تغییر چندانی بر روی سیاست کیم در جهت توسعه تجهیزات جدید نظامی و دفاعی نداشته است. از این رو کارشناسان معتقدند اکنون بهترین فرصت برای کیم است که در ازای کمک و همراهی به پوتین در جنگ اوکراین، از مسکو جهت تکمیل این پروژه استفاده کند. حتی برخی معتقدند کیم در نظر دارد تا برای دریافت فناوری‌های نظامی کلیدی از جمله زیردریایی‌های اتمی، روسیه را تحت فشار قرار دهد.

در سوی دیگر ماجرا چین را نیز در بطن قضیه داریم؛ کشوری که هر چند با هفتمین آزمایش اتمی کره‌شمالی مخالفت کرده، اما با توجه به تنش‌هایی که با آمریکا دارد درخصوص خلع سلاح هسته‌‌ای کره‌شمالی و بازگرداندن این کشور به پای میز مذاکره، اقدام چندانی انجام نداده است. به همین دلیل است که کیم در شرایط فعلی به فهرست آرزوهای تسلیحاتی خود نگاه می‌کند و امیدوار است دوستانش را در مسکو به حمایت همه‌جانبه نظامی از پیونگ‌یانگ متقاعد کند.

محمدرضا ستاری

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش