شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۴ - ۱۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۲۴۶۶
بین الملل

پوتین در پی راضی کردن تمام نیروها است

پوتین و روحانی و اردوغان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
روسیه نفوذ زیادی بر ایران ندارد. ایران هر زمان که احساس کند به حاشیه رانده شده، یا منافعش تأمین نگردیده است، می تواند توافقنامه را بر هم بزند.در این صورت، بار دیگر تنش ها بالا خواهد گرفت.

در ماه های اخیر دیپلماسی گسترده ای در خاورمیانه جریان داشته است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از ترکیه و ایران بازدید کرد. ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی سفری تاریخی به مسکو انجام داد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از روسیه دیدن کرد و بار دیگر ۲۲ نوامبر برای نشست سه جانبه سران روسیه - ترکیه - ایران حول محور سوریه، به سوچی در روسیه بازگشت. مذاکرات مختصر پوتین و دونالد ترامپ در حاشیه اجلاس سران اقتصادی اپک در ویتنام و انتشار بیانیه مشترک در خصوص سوریه در حال حاضر سر و صدا و مخالفت های بسیاری به وجود آورده است.

 

مهمتر از همه، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در تاریخ ۲۰ نوامبر از روسیه دیدار کرد و صحبت هایی با پوتین و افسران ارشد ارتش انجام داد.

 

پوتین در خلال مذاکرات با اسد اظهار داشت روسیه، اهدافی را که دو سال پیش در خصوص سوریه اعلام کرده بود، دنبال می کند. این اهداف عبارتند از: حفظ تمامیت ارضی کشور، حفظ ثبات حکومت و نهادهای آن و شکست دادن تروریست ها.

 

دیدار اسد در این مرحله برای روسیه بسیار مهم بود. اول از همه، مسکو می بایست از همکاری کامل دمشق با کرملین اطمینان حاصل کند. دوم، پوتین می خواست مطمئن شود که اسد، مایل به انجام مذاکرات و مصالحه با دیگر بازیگران منطقه ای و بین المللی از جمله ایران، ترکیه، عراق، ایالات متحده، مصر، عربستان سعودی و اردن است.

 

صحبت تلفنی پوتین با رهبران قطر، آمریکا، عربستان سعودی، مصر و اسرائیل پس از مذاکره با اسد و مطلع کردن آنان از مذمون مذاکرات، نشان داد که روسیه یک بازیگر شفاف است که دیگر کشورها را در جریان تمام مراحل اقدامات خود گذاشته است و نقش مهمی در مسئله سوریه بازی می کند.

 

در توافق جدید سه جانبه در خصوص مسئله سوریه که در سوچی برگزار شد، مسکو موفق شد بین تمام بازیگران دخیل در بحران سوریه، با وجود منافع متفاوت و اغلب مخالف، هماهنگی ایجاد کند.

 

در یادداشت روز ۸ نوامبر، مسکو و واشنگتن بر لزوم ادامه کار مشترک در خصوص سوریه در چارچوب توافقنامه های موجود تأکید کردند. روسیه و ایالات متحده همچنین موافقت کردند که نیروهای خارجی و پیکارجویان را از جنوب غربی سوریه خارج کنند. البته این مورد به گفته سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به معنای حذف نیروهای ایران و نیروهای شیعه طرفدار ایران نیست چرا که به گفته لاوروف، حضور آنها، به همراه نیروهای روسی، قانونی است.

 

روسیه به نگرانی های امنیتی ایالات متحده، عربستان سعودی، اردن و اسرائیل، در خصوص گسترش نفوذ ایران در جنوب سوریه پاسخ داد؛ اما در عین حال به دلیل روابط نه چندان بدون مشکل با ایران به دلیل توافق های روسیه با ایالات متحده، پوتین نمی خواهد تهران را ناامید کند. بنابراین همین امر، روسیه را در موقعیتی پیچیده قرار می دهد.

 

روسیه نفوذ زیادی بر ایران ندارد. ایران هر زمان که احساس کند به حاشیه رانده شده، یا منافعش تأمین نگردیده است، می تواند توافقنامه را به هم بزند. در این صورت، بار دیگر تنش ها بالا خواهد گرفت.

 

پوتین می خواهد از طرفی ایالات متحده، اسرائیل و عربستان سعودی را با آماده نشان دادن روسیه به حل بحران سوریه، ساکت کند؛ از طرف دیگر نیز نمی خواهد ایران را که یکی از بازیگران پر نفوذ منطقه است از خود دور کند. اما روسیه باید دیر یا زود تصمیم خود را بگیرد.

 

مذاکرات روسیه با ایالات متحده و اردن، ایران و ترکیه را نگران کرده است. تهران نگران فشار آمریکا و اسرائیل بر مسکو، برای خارج کردن نیروهای ایران از جنوب سوریه است. آنکارا نگرانی های جدی در رابطه با کردهای سوریه دارد. همچنین این دو کشور از اینکه روسیه بدون رضایت آنان مذاکره انجام داده است، خوشحال نیستند.

 

هدف جلسه ۲۲ نوامبر در سوچی، پر کردن شکاف بین مسکو، آنکارا و تهران در سوریه بود. این سه کشور طرح مشترک سه مرحله ای را ارائه دادند. اولین گام، تشکیل کنگره ملی سوریه است که در آن همه طرف های شرکت کننده، قانون اساسی جدید را به بحث بگذارند. گام دوم توسعه و تصویب یک قانون اساسی جدید است که راه را برای انتخابات پارلمانی جدید و ریاست جمهوری فراهم کند. مرحله نهایی برگزاری انتخابات تحت نظارت سازمان ملل متحد است.

 

بنابراین مسکو توانست بدون تعهد به دخالت عمیق تر در بحران سوریه، به خصوص با توجه به انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در روسیه، پارامترهایی برای روند سیاسی آن ارائه دهد. به همین دلیل، مسائل بحث برانگیزی چون سرنوشت اسد، نقش کردها و حضور نیروهای خارجی مطرح نشد و بر عهده خود سوری ها گذاشته شد.

 

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش