شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۸ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۹۳۴
بین الملل

پیروز مجتهدزاده مطرح کرد:

ترزا می در دوراهی خودزنی و خودکشی سیاسی قرار دارد/ استعفای نمایندگان پارلمان بریتانیا دور از ذهن نیست

پیروز مجتهدزاده,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
نخست‌وزیر بریتانیا در وضعیت فعلی شاهد بن‌بست برگزیت است و این موضوع تنها دو گزینه رفراندوم مجدد و خروج بدون هماهنگی را پیش‌رو دارد.

«پیروز مجتهدزاده» تحلیلگر مسائل بریتانیا در تشریح آخرین وضعیت پرونده برگزیت و سناریوهای محتمل برای به چالش کشیدن ترزا می در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: آنچه از داده‌های موجود پیداست، مساله برگزیت در وضعیت کنونی به جدی‌ترین چالش نخست‌وزیر بریتانیا تبدیل شده که نه تنها «ترزا می» بلکه کابینه او را در آستانه سقوط قرار داده است. او چندین بار طی ماه‌های اخیر با مسئولان اتحادیه اروپایی دیدار و مذاکره کرده اما نتوانسته با دست پُر به لندن برگردد؛ چراکه از نظر بروکسل هیچ امکانی برای ارائه امتیازهای بیشتر وجود ندارد و همین موضوع باعث شده تا نمایندگان پارلمان بریتانیا بیشترین حجم فشار سیاسی را بر ترزا می اعمال کنند. نمایندگان حزب کارگر و حزب محافظه‌کاران به علاوه سایر احزاب به دنبال آن هستند تا بتوانند فردا -سه‌شنبه- خانم می را توجیه کنند که نمی‌توان در وضعیت فعلی خروج از اتحادیه را به صورت عملی کلید زد.

 

وی ادامه داد: بسیاری از نمایندگان پارلمان بریتانیا بارها به صورت علنی و غیر علنی نقطه‌نظرات خود در مورد برگزیت را به ترزا مِی گوشزد کرده‌اند و این نشان می‌دهد که هیچ هماهنگی میان پارلمان عوام و سیاست‌های ترزا می وجود ندارد. در این راستا اتحادیه اروپا هم به صورت قاطع آخرین تحلیل و نظر خود را به لندن ارائه داده است و در نهایت باید بگویم که شاهد یک بن‌بست سیاسی در تاریخ بریتانیا هستیم. نمایندگان پارلمان بریتانیا به دنبال آن هستند را به هر ترتیبی که شده به ترزا مِی ابلاغ کنند که چگونه باید تغییراتی را در برگزیت اعمال کند و این به معنای شروع چالش جدید میان خانه شماره ۱۰ و وست‌مینستر است. من معتقدم که وضعیت فعلی توسط شخص خانم مِی به وجود آمده و هیچکس جز او مقصر اصلی خطاب نخواهد شد. او از روز اول باید به عاقبت این تک روی‌ها توجه می‌کرد و متوجه می‌شد که برگزیت به این سادگی قابل اجرا نخواهد بود.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به تبعات و خطرهای خروج بریتانیا از جمع کشورهای اروپایی، گفت: موضوع فعلی این است که آیا نخست‌وزیر بریتانیا می‌تواند از خطرهای فعلی برگزیت به سلامت عبور کند یا خیر؟ پاسخ این سوال تا حد زیادی مشخص است و دقیقاً علیه وی خواهد بود. بروکسل به هیچ وجه به دنبال راضی کردن بیش از حد لندن نیست و حتی معتقد است که ادامه‌دار شدن این پرونده می‌تواند وجاهت و جایگاه قانونی اتحادیه اروپا را تضعیف کند و از جهتی دیگر فضا را برای خیزش کشورهای دیگر همانند مجارستان در جهت خروج از اتحادیه مهیا می‌کند. باید متوجه بود که اقتصاد بریتانیا پس از اجرای برگزیت با مشکلات عدیده روبه‌رو خواهد شد و این دقیقاً موجب سقوط ثبات در بریتانیا خواهد شد. 

 

مجتهدزاده افزود: نخست‌وزیر بریتانیا به صراحت مشخص کرد که به‌رغم ظاهرسازی و مخالفت با برگزیت، دقیقاً به دنبال خروج کشورش از اتحادیه اروپا است. ترزا می در اوایل به روی کار آمدنش سعی داشت به همه وانمود کند از میراث «دیوید کامرون» به شدت ناراحت و عصبانی است اما واقعیت این است که او به خوبی تبعات این خروج را می‌داند و در مقابل این وضعیت سعی دارد تا تقصیر را به گردن دیگران بیاندازد. خانم مِی به دنبال آن بود تا برگزیت را از دهان اشخاص دیگر بازگو کند و همین مساله امروز به عنوان یک چالش جدی در حزب محافظه‌کاران به مانند توپ فوتبال، دست به دست می‌شود. او به خوبی می‌داند که اگر تغییرات مد نظر نمایندگان پارلمان عوام را نتواند اعمال کند، احتمال استعفای هم حزبی‌های وی قوت خواهد گرفت و همین موضوع او را در سراشیبی سقوط قرار خواهد داد.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر ترزا می نتواند آن‌گونه که نمایندگان انتظار دارند اوضاع را آرام کند، بدون تردید اعضای حزب محافظه‌کار و حتی حزب کارگر استعفا خواهند داد. اخیراً چند نفر از هم حزبی‌های او دست به چنین اقدامی زده بودند اما واقعیت این است که تنها راه حل برون رفت ترزا می از باتلاق برگزیت، برگزاری رفراندوم مجدد خواهد بود.

 

باید مد نظر داشته باشیم که همراهی اتحادیه اروپایی با ترزا می دور از ذهن است و از این منظر احتمال دارد شاهد برگزیت بدون توافق باشیم. در اینجا دو سناریو وجود دارد که اجرای هر کدام از آنها بدون شک حیات سیاسی ترزا می را با چالش روبه‌رو خواهد کرد. نخست اینکه او تن به برگزاری مجدد همه‌پرسی برگزیت بدهد که در این صورت «خودزنی سیاسی» اتفاق می‌افتد و جایگاه خانم نخست‌وزیر با تزلزل مواجه می‌شود و دوم اینکه او خروج بدون هماهنگی با اتحادیه اروپا را اجرایی کند که به مثابه «خودکشی» قلمداد می‌شود. بنابراین می تا ۲۹ مارس بر سر یک دو راهی قرار خواهد داشت که اجرای هر یک از دو گزینه مذکور، حیثیت وی را خدشه‌دار خواهد کرد.       

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش