پنجشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۲۱ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۲۹۸
بین الملل

پیامدهای تبرئه شدن دونالد ترامپ از موضوع دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶

دونالد ترامپ,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
کشمکش‌های مداوم میان دموکرات‌ها و دونالد ترامپ بر سر موضوعات مختلف، پس از انتشار گزارش بازرس مولر درخصوص احتمال تبانی کارزار انتخاباتی ترامپ با روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶، وارد مسیر جدیدی شد.

دموکرات‌ها از همان زمان با روی کار آمدن ترامپ در کاخ سفید، اهرم فشار پرقدرت موسوم به «روسیه گیت» را بالای سر ترامپ نگه داشته و همواره به افکار عمومی این چنین القاء می‌کردند که روشن شدن این موضوع می‌تواند خط بطلانی بر دوران ریاست‌جمهوری ترامپ باشد.

 

در همین راستا و در حالی که موضوع «روسیه گیت» بیش از هر زمان دیگری با التهابات خاص خود در محافل سیاسی و اجتماعی آمریکا دنبال می‌شد، به ناگهان گزارش بازرس مولر درخصوص عدم وجود نشانه‌هایی از دخالت تیم ترامپ در همکاری با روسیه به مثابه آب سردی بر پیکر دموکرات‌های آمریکایی نشست. متعاقب این ماجرا، دموکرات‌ها به صورت هراسان ضمن محکوم کردن ویلیام بار دادستان کل به دروغگویی، اعلام کردند که وی جمع‌بندی بحث‌برانگیزی در خصوص گزارش ۴۴۸ صفحه‌ای رابرت مولر داشته و در حالی که گزارش بازرس ویژه دو سال به طول انجامیده، دادستان کل در ظرف ۴۸ ساعت، ترامپ را از اتهاماتش تبرئه کرده است.

 

در همین رابطه، بنابر گزارشی که یورونیوز منتشر کرده، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان و جرالد نادلر رئیس کمیته قضایی کنگره، دادستان کل ایالات متحده را به دروغگویی متهم کرده و وی را به اقدامات قضایی تهدید کردند. این در حالی است که ویلیام بار برای پاسخ به سوال قانون‌گذاران در کنگره حاضر شده، اما گفته می‌شود که هیچ سخنی از نامه رابرت مولر مبنی بر اینکه وی به بخش‌های مهمی از گزارش بازرس ویژه توجهی نکرده، به میان نیاورده است.

 

هدیه دموکرات‌ها به ترامپ برای انتخابات ۲۰۲۰

در چنین شرایطی و در حالی که گفته می‌شود دموکرات‌ها به رغم اکثریت‌شان در کنگره دارای اختلافات اساسی در خصوص استیضاح ترامپ بوده و در موارد مهمی ناچار به عقب‌نشینی در مقابل رئیس‌جمهوری شده‌اند، تبرئه شدن ترامپ در موضوع «روسیه گیت»، از دید ناظران نه تنها ضربه سختی به استراتژی آنها وارد کرده، بلکه هدیه‌ای بوده که در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ تقدیم رئیس‌جمهوری شده است.

 

در همین راستا، هفته گذشته نوام چامسکی فیلسوف و زبانشناس مشهور آمریکایی طی گفت‌وگویی با سایت Truthdig، تصریح کرد: دموکرات‌ها در حال کمک کردن به ترامپ هستند. به موضوع «روسیه گیت» توجه کنید. معلوم نیست این همه جنجال برای چه بود؟ در حالی که خودشان می‌دانستند مدارک روشنی درباره دخالت روسیه در انتخابات ندارند. اگر هم روس‌ها در انتخابات سال ۲۰۱۶ دخالتی داشتند، این امر بسیار کمتر از مداخله اسرائیلی‌ها در انتخابات آمریکا است. یعنی مسکو هر اقدامی هم صورت داده باشد، در مقابل اقدامات اسرائیل بسیار ناچیز است.

 

به همین دلیل دموکرات‌ها همه چیز را بر روی مسئله دخالت روسیه در انتخابات سرمایه‌گذاری کردند که این امر هدیه‌ای بزرگ به ترامپ بود. در واقع آنها در مورد موضوعات اصلی مانند تغییرات آب و هوایی، گرم شدن زمین و سلاح‌های هسته‌ای تمرکز چندانی نداشته و تنها به دنبل مسائل حاشیه‌ای برای موفقیت‌های سیاسی مقطعی هستند. به همین دلیل بسیار متحمل است که از هم اکنون انتخابات ۲۰۲۰ را به ترامپ واگذار کرده باشند.

 

قدم بعدی دموکرات‌ها چیست؟

به همین دلیل درحالی که درخصوص مقابله با ترامپ در جبهه دموکرات‌ها شکاف ایجاد شده و نتایج نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد که بیش از دو سوم آمریکایی‌ها مخالف استیضاح رئیس‌جمهوری هستند، ناظران معتقدند که دموکرات‌ها پس از ضربه سخت «روسیه گیت» و هدر رفتن سرمایه اصلی‌شان برای از میان برداشتن دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰، از هم اکنون به فکر گشودن پرونده‌هایی جدیدتر هستند. آنها علاوه بر اینکه تلاش می‌کنند از طریق کنگره که اکثریت آن را بر عهده دارد سد راه ترامپ شوند، قصد دارند مواردی مانند وضعیت مالیاتی و نیز فعالیت‌های تجاری او را مورد بررسی قرار دهند.

 

این در حالی است که رئیس ایالات متحده آمریکا هنوز چند پرونده باز دیگر هم دارد. از جمله پرونده پرداخت حق‌السکوت به دو زن در جریان رقابت‌های انتخاباتی که از سوی مایکل کوهن، وکیل سابق ترامپ افشاء شده و تلاش داجر استون، مشاور سابق رئیس جمهوری برای تاثیرگذاری بر تحقیقات رابرت مولر. همچنین پل مانافورت، رئیس ستاد انتخاباتی ترامپ نیز سال گذشته به ۸ مورد تخلف بانکی و مالیاتی محکوم شد. بنابراین دموکرات‌ها امیدوارند که تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ میلادی از خلال بررسی پرونده مالیاتی ترامپ نیز شواهدی مبنی بر محکومیت او پیدا کنند؛ امری که هم اکنون و با توجه به فضای کنونی آمریکا بعید به نظر می‌رسد که بتواند جلوی حرکت ماشین سیاسی قدرتمند‌ جمهوری‌خواهان در شرایط فعلی را بگیرد.

 

محمدرضا ستاری

 

 

ebtekarnews.com
  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش