شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۴ - ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۲۸۴۸
خاورمیانه

شانس کدام جریان‎ها در انتخابات آتی عراق از همه بیشتر است؟

انتخابات عراق,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه

انتخابات عراق به روزهای سرنوشت ساز خود نزدیک شده است. گروه های سیاسی با بیم و امید انتخابات را دنبال می کنند. تقریبا به جرات می توان گفت هیچ کس مطمئن نیست تا چه اندازه می تواند برنده انتخابات باشد. به نظر می رسد رقابت اصلی میان سه طیف خلاصه شود؛ جریان نصر به رهبری حیدر العبادی، جریان فتح که عموما رهبران حشد الشعبی در آن حضور دارند و ائتلاف الوطنیه که رهبری آن بر عهده ایاد علاوی است و بسیاری از چهره های اهل تسنن از جمله صالح المطلک و سلیم الجبوری در آن حضور دارند.

 

به نظر می رسد که همه رقیب اصلی خود را حیدر العبادی می دانند. حیدر العبادی نسبت به مابقی گروه های سیاسی وضعیت بهتری دارد چرا که مهار داعش و آزادسازی سرزمین های عراقی و شکست رفراندوم کردستان عراق را از دستاوردهای دولت او می دانند. همچنین مبارزه نصف و نیمه ای که وی با فساد آغاز کرد و توانست فضایی نسبی علیه آن ایجاد کند، موجب شده محبوبیتی برایش به وجود آید. اگر چه بسیاری از مردم نسبت به رفتارهای او به دیده تردید می نگرند.

 

مشکل حیدر العبادی این است که فهرست خود را با افرادی نه چندان معروف جمع کرده و این مساله سبب شده است مردم نسبت به رای دادن به فهرست او تردید داشته باشند. همچنین به تازگی از حشد الشعبی فاصله گرفته و با ندادن حقوق آنها تنشی ایجاد کرده است. نزدیکان حیدر العبادی می گویند که می توانند تا ۹۰ کرسی پارلمان را از آن خود کنند اما غالب کارشناسان بر این باورند که این تشکل در خوش بینانه ترین حالت بین ۵۰ تا ۶۰ کرسی به دست آورد.

 

در این میان به نظر می رسد وضعیت ائتلاف فتح که هادی عامری و همام حمودی از اعضای بارز آن هستند، از مقبولیت خوبی برخوردار است. انتظار می رود که این ائتلاف بتواند دست کم ۵۰ کرسی پارلمان را به دست آورد. اقبال از آن در مناطق جنوب از جمله بصره، نجف اشرف، کربلا و واسط بالاست و احتمال این که بتواند حداقل این مقدار کرسی را کسب کند، وجود دارد.

 

ائتلاف الوطنیه نیز انتظار می رود بتواند بسیاری از طرفداران سکولار را به سوی خود جذب کند. انتظار بر این است که این ائتلاف نیز دست کم ۴۰ کرسی و حداکثر تا ۵۰ کرسی به دست آورد. با توجه به این که بسیاری از چهره های اهل تسنن در این ائتلاف جمع شده اند، شانس این تشکل بیش از همه در استان های غربی و عموما سنی نشین عراق است و اقبال چندانی از آن در مناطق جنوبی عراق که عموما شیعه نشین هستند، نمی رود.

 

بعد از این ائتلاف های سه گانه که احتمالا پایه گذاران قدرت اصلی در دولت آینده عراق خواهند بود، ائتلاف های دولت قانون که حزب الدعوه اسلامی و برخی دیگر از چهره های اهل تسنن نزدیک به او را شامل می شود، ائتلاف حکمت عراق که رهبری آن بر عهده سید عمار حکیم است و ائتلاف جریان صدر که با حزب کمونیست عراق ائتلاف کرده است، قرار دارند. بر کسی پوشیده نیست که نوری مالکی که رهبری ائتلاف دولت قانون را بر عهده دارد جمعیت طرفدار ثابتی دارد که سبب می شود آرای نسبتا خوبی را به دست آورد.

 

انتظار می رود حداقل ۲۰ کرسی مجلس از آن نوری مالکی و ائتلافش شود. ائتلاف حکمت عراق نیز که کمتر از یک سال است از مجلس اعلای اسلامی عراق جدا شده و جریانی نوپا محسوب می شود، انتظار دارد دست کم ۸ تا ۱۰ کرسی پارلمان را به دست آورد. بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کنند این جریان بتواند تا ۱۴ کرسی هم به دست آورد. در این میان بسیاری پیش بینی می کنند انتخابات عراق شکستی برای جریان صدر رقم بزند. انتظار می رود تعداد کرسی های این جریان بیش از ۱۰ تا ۱۵ کرسی نباشد. مقتدا صدر که حدود دو سال پیش با جنجال سازی هایش در پارلمان عراق توانسته بود فضایی سیاسی به سود خود در افکار عمومی ایجاد کند با سفر به عربستان سعودی و فاش شدن کمک های مالی ریاض به او جایگاه سیاسی خود را از دست داد و اکنون به نظر می رسد از اقبال عمومی چندان بالایی برخوردار نباشد.

 

از سوی دیگر در کردستان، شکست احزاب کردی در برگزاری رفراندوم که مسعود بارزانی و نزدیکانش طلیعه دار آن بودند، نوعی از تشتت و چند دستگی را در این منطقه ایجاد کرده است. با وجود این که نزدیکان مسعود بارزانی گفته اند انتخابات را تحریم می کنند (که البته مشخص نیست واقعا تحریم کنند) افکار عمومی اقلیم کردستان متمایل به شرکت در انتخابات است و انتظار می رود در سایه شکست سیاسی احزاب اصلی اعم از حزب اتحاد میهنی و حزب دموکراتیک، اقبال به دیگر احزاب کردی بیشتر باشد. برای همین انتظار می رود در این دور از انتخابات شاهد چهره های جدید کردی در پارلمان عراق باشیم.

 

تا حدود سه ماه پیش فضای عمومی در نوعی به بی تفاوتی نسبت به انتخابات پیش رو به سر می برد. اما الآن به نظر می رسد که فضا تا اندازه بسیاری انتخاباتی شده و به خصوص در استان های جنوبی استقبال از صندوق های رای بالا باشد. انتظار می رود دست کم ۷۲ درصد از واجدان شرایط در استان های جنوبی در انتخابات پارلمانی شرکت کنند. احتمالا میزان مشارکت در استان های غربی عراق نسبتا پایین باشد که دلیل آن درگیر بودن آنها در فضای پساداعشی است.

 

على موسوى خلخالى

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش