پنجشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۰۶ - ۲۳ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۱۴۲
خاورمیانه

سرکنسول عربستان در استانبول خود را در خانه زندانی کرده است

محمد العتیبی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,خاورمیانه
محمد العتیبی سرکنسول عربستان سعودی در استانبول که در پرونده ناپدید شدن جمال خاشقچی متهم محسوب می شود، چهار روز است که خود را در خانه زندانی کرده و تمام برنامه های خود را لغو کرده است.

به گزارش ایرنا، العتیبی که در دومین روز ناپدید شدن خاشقچی با دعوت از خبرنگار رویترز به ساختمان کنسولگری برای بازرسی و تهیه گزارش و عکس، مدعی بود که خاشقچی در آنجا حضور ندارد، این روزها خود را مخفی کرده و دور از دسترس عوامل پلیسی و رسانه ها قرار دارد.

 

وی در روزهای گذشته تحت فشارهای شدید افکار عمومی بوده و احتمال دستگیری توسط پلیس ترکیه با قوت گرفتن قتل خاشقچی وجود دارد.

 

روز گذشته برخی رسانه های ترکیه از احتمال اخراج سرکنسول عربستان سعودی در استانبول به عنوان عنصر نامطلوب خبر دادند ولی امروز برخی منابع غیررسمی اعلام کردند که تا زمان مشخص نشدن سرنوشت خاشقچی، او اجازه خروج از ترکیه را نخواهد داشت چرا که مطلع ترین فرد درباره سرنوشت خاشقچی محسوب می شود.

 

روز گذشته مقامات ریاض درخواست پلیس ترکیه برای بازرسی فنی ساختمان کنسولگری و اقامتگاه محمد العتیبی سرکنسول عربستان سعودی در استانبول را که به منظور تعیین سرنوشت جمال خاشقچی ارائه شده بود، رد کردند و این امر بر ابهام در باره سرنوشت این روزنامه نگار و نیز نقش کنسول در ماجرای ناپدید شدن او افزود.

منابع خبری غیر رسمی ترکیه اعلام کردند که العتیبی به دستور آل سعود ساکت شده و حق بیرون آمدن از اقامتگاه خود را ندارد و عملا ماموران امنیتی اعزام شده از ریاض اوضاع سرکنسول، اقامتگاه او و ساختمان کنسولگری را در اختیار گرفته اند.

 

با این حال بررسی های قضایی و پلیسی ترکیه برای مشخص شدن سرنوشت جمال خاشقچی روزنامه نگار ناپدید شده در ساختمان کنسولگری عربستان سعودی همچنان ادامه دارد و پلیس ترکیه در صدد است تا امکان قتل و دفن او در محوطه ساختمان کنسولگری و اقامتگاه سرکنسول را بررسی کند.

 

یکی از فرضیه ها درباره سرنوشت جمال خاشقچی این است که با توجه به تردد چندین خودرو دیپلماتیک بین اقامتگاه سرکنسول و ساختمان کنسولگری در روز ناپدید شدن او، این روزنامه نگار در یکی از این ساختمان ها به قتل رسیده و در همان محل دفن شده است.

 

پلیس ترکیه در صدد است تا علاوه بر بررسی احتمال قتل و دفن، با استفاده از آثار احتمالی باقیمانده در ساختمان کنسولگری و اقامتگاه سرکنسول، از طریق بررسی دی.ان.آ سرنوشت خاشقچی را مشخص کند.

 

این در حالی است که روز گذشته روزنامه صباح ترکیه اعلام کرد که اتاق هایی از اقامتگاه و ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول به علت وجود آثار احتمالی قتل خاشقچی، رنگ آمیزی شده است.

 

دولت ترکیه همچنین برای بررسی موضوع ناپدید شدن جمال خاشقچی درخواست تشکیل گروه کاری مشترک را داده بود که چهار روز پیش دو تیم از عربستان سعودی به شهر آنکارا و استانبول سفر کرده و با مقامات محلی ترک دیدار کردند.

 

هنوز تشکیل این گروه کاری مشترک و گزارش های آنها در این باره اعلام نشده است.

 

روزنامه ینی شفق ترکیه روز گذشته نوشت که تمام ابهامات درباره سرنوشت خاشقچی در دو ساختمان کنسولگری و اقامتگاه سرکنسول در ۳۰۰ متری همین ساختمان نهفته است ولی هنوز کارشناسان پلیس ترکیه نتوانسته اند این دو ساختمان را به صورت فنی بازرسی کنند.

 

روزنامه ینی شفق سه روز پیش در آخرین گزارش جامع خود درباره سرنوشت خاشقچی نوشت: خاشقجی وارد دفتر کنسول شده و پس از آن دو نفر از گروه ترور اعزامی از عربستان پشت سر او وارد دفتر شده و او را مورد ضرب و جرح قرار داده و به اتاقی دیگر برده اند.

 

به نوشته این روزنامه، خاشقجی سعی کرده که از خودش دفاع کند، اما گروه ترور به ضرب و جرح او ادامه داده و سپس او را بیهوش کرده و پس از آن بدن او را در اتاق سوم در کنسولگری با اره قطعه قطعه کرده اند.

 

این روزنامه همچنین مدعی شده است که نیرو‌های امنیتی ترکیه معتقدند بخشی از جسد خاشقچی در باغچه کنسولگری دفن شده است و به همین علت تقاضای بازرسی فنی و اجازه حفاری را به دولت عربستان ارائه داده اند.

خاشقچی ۵۹ ساله، بعد از انتخاب بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان، این کشور را ترک کرده و به آمریکا رفته بود و در روزهای اخیر قصد ازدواج با یک زن تبعه ترکیه را داشت و برای طی کردن مراحل ثبت ازدواج خود اوایل ماه جاری میلادی مجبور به مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول شد و دیگر خارج نشد.

 

دولت ترکیه که بررسی وضعیت او را در اولویت کاری قرار داده، نتیجه آخرین بررسی های خود را به شکل رسمی اعلام نکرده است و مقامات این کشور روش محتاطانه ای را در اظهار نظر در باره وضعیت خاشقچی در پیش گرفته اند.

 

هنوز از سرنوشت دقیق خاشقچی که از روز دوم اکتبر(۱۰ مهرماه) به محل ساختمان کنسولگری عربستان در شهر استانبول مراجعه کرده و ناپدید شده، خبر دقیقی در دست نیست، ولی منابع غیررسمی پلیس به رسانه ها گفته اند که اسناد و شواهد نشان می دهد که او از ساختمان کنسولگری خارج نشده است.

 

رسانه های ترکیه، قتل در ساختمان کنسولگری، ربایش و قتل در محلی دیگر و نیز ربایش و زنده بودن خاشقچی را سه گزینه محتمل در مورد او اعلام می کنند.

 

پلیس ترکیه چند روز پیش تصاویر و ویدئوی ورود و ترددهای مشکوک ۱۵ دیپلمات سعودی به استانبول را که به ادعای رسانه‌های ترکیه تیم ترور خاشقچی بودند، منتشر کرد.

 

همچنین رسانه های ترکیه اسامی ۱۵ تبعه عربستان را که در پرونده ناپدید شدن خاشقچی روزنامه نگار عربستانی متهم هستند، منتشر کردند.

 

رسانه های خبری ترکیه 'الطبیقی' و 'البستانی' دو نفر از این افراد را ماموران رده بالای امنیتی و از نزدیکان بن سلمان عنوان کرده اند.

 

خاشقچی روزنامه نگار مشهور عربستانی که از اعضای انجمن رسانه های ترک ـ عرب بوده است، از ۱۲ روز پیش و از زمان مراجعه به ساختمان سرکنسولگری عربستان در شهر استانبول ناپدید شد.

 

برخی منابع غیررسمی خبری مدعی قتل خاشقچی روزنامه نگار منتقد آل سعود توسط ماموران سرویس امنیتی سعودی پس از شکنجه در کنسولگری عربستان شده اند.

 

بر اساس شایعه منتشر شده، خاشقچی توسط ۱۵ ماموری که در روز و ساعت حضور او در کنسولگری، از عربستان به استانبول آمده بودند، به قتل رسیده است و قاتلان نیز به کشور خود باز گشته اند.

 

خاشقچی در مقالاتی که در روزنامه واشنگتن پست نوشته بود، از جنگ عربستان در یمن، بحران اقتصادی با کانادا و دستگیری مدافعان حقوق زنان در عربستان انتقاد کرده بود.

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش