شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۶:۳۵ - ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۷۹۱
مجلس

همه تلاش بهمن خودرو برای حفظ وزیر بود اما فاطمی امین برای ماندن آنها را هم متهم کرد | کدام معاون وزیر کتک خورد؟

احمد علیرضابیگی,صحبت های احمد علیرضابیگی درباره فاطمی امین
وزیر سابق صمت در جلسه استیضاح خود انگشت اتهام را به سمت خودروسازی که چندین خودروی شاسی بلند به نمایندگان واگذار کرده گرفت و این شرکت خودرو سازی را به صرف هزینه برای تخریب خودش متهم کرد. این در حالی است که به اذعان نمایندگان مجلس، خودروسازان به دلیل مخالفت با واردات خودرو، همگی حامی فاطمی امین بوده‌اند.

صبح روز ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ دومین استیضاح فاطمی امین انجام شد و به این ترتیب وزیر صنعت، معدن و تجارت از مجلس رای اعتماد نگرفت و برکنار شد. یکی از عواملی که بر عدم رای اعتماد نمایندگان تاثیر داشت، افشاگری نماینده تبریز درباره واگذاری خودرو‌های شاسی بلند به چندین نماینده مجلس برای قانع کردن آن‌ها جهت رای اعتماد به فاطمی امین بود.

احمد علیرضابیگی نماینده تبریز با ذکر جزئیات دیگری از اهدای خودرو به نمایندگن برای انصراف از استیضاح وزیر صمت گفت: «۷۵ دستگاه خودروی فیدلیتی و دیگنیتی در ماجرای استیضاح قبلی وزیر صمت توسط شرکت بهمن خودرو و با مباشرت معاون اجرایی مجلس برای انصراف از استیضاح به نمایندگان اهدا شد»؛ اتهامی که فاطمی امین در دفاعیات خود در مجلس آن‌ها را رد کرد و در عوض شرکت خودروساز را به صرف چندین میلیارد ریال با هدف تخریب خود متهم کرد.  

احمد علیرضابیگی نماینده مجلس در گفت‌گو با رویداد۲۴ درباره دفاعیات رضا فاطمی‌امین وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت و رد اتهام پخش کردن رانت بین نمایندگان با واگذاری خودرو به آن‌ها توضیح داد.

ماجرای اتهامات وزیر به بهمن خودرو درباره هزینه میلیارد‌ها ریالی این شرکت خودروساز برای تخریب فاطمی امین چه اطلاعاتی دارید؟

چنین اطلاعاتی از طرف شرکت بهمن خودرو دریافت نکردیم. ضمن اینکه همه تلاش شرکت بهمن خودرو در پشتیبانی از وزیر بوده، کما اینکه این شرکت حاضر نشد کمترین اطلاعاتی را درباره واگذاری خودرو‌ها به نمایندگان در اختیار ما بگذارد. اگر حتی چنین فرضی (فرض تخریب فاطمی امین توسط شرکت بهمن خودرو) را بشود لحاظ کرد، باز هم باید بگویم بهمن خودرو حاضر به کمترین همکاری برای توضیح درباره آنچه اتفاق افتاده، نشد اما وزیر برای حفظ خود این شرکت را هم متهم کرد.

وزیر سابق گفت شرکت بهمن خودرو چندین هزار میلیارد پرونده در تعزیرات دارد و میلیارد‌ها ریال برای تخریب او هزینه کرده است ضمن اینکه پیوند زدن ماجرای واگذاری خودرو‌ها به استیضاح را هم کاملا رد کرد و گفت تاریخش مربوط به قبل از روی کار آمدن دولت رئیسی بوده است؟

برای این ادعا چه قرینه‌ای وجود دارد؟ ایشان فقط تلاشش این بود که این شائبه را از ذهن‌ها پاک کند و بگوید این‌ها (شرکت بهمن خودرو) روبروی من بوده‌اند. بخش عمده اثرگذاری بر نتیجه استیضاح نتیجه همین ماجرای واگذاری خودرو‌ها بوده که طی یک فرآیند ناصواب به مجلس داده شده است. وزیر سابق هم برای اینکه این شائبه را برطرف کند، آدرس اشتباه داده است.

ماجرای لایحه دقیقه نودی واردات خودروی دسته دوم چه بود؟ آیا شما موافق این طرح هستید؟

ما با هر اقدامی که بتواند بازار عرضه را از انحصار دربیاورد موافقیم. این انحصار سبب ظلم به مردم شده است. حتی اگر بتوانیم ماشین دسته دوم هم بیاوریم، مردم به حق انتخاب خواهند رسید. اما ارسال دقیقه نودی لایحه واردات خودروی دسته دوم توسط فاطمی امین هم تلاشی برای رفع فشار بود.

این یعنی همه نماینده‌های مخالف فاطمی امین، موافق واردات خودروی دسته دوم بودند؟

لزوما اینطوری نیست. به عنوان نماینده مردم معتقدم هر اقدامی باید به انحصار بازار خاتمه دهد. چه ماشین داخلی یا نو یا دسته دوم، باید به مردم حق انتخاب داده شود که به فراخور خواست و ذائقه‌شان بتوانند انتخاب کنند.

ماجرای رابطه نماینده بهمن خودرو و معاون اجرایی مجلس و برکناری معاون به خاطر این زد و بند چه بود؟

این‌ها می‌گفتند شما گفتید قطعا یک بده‌بستانی رخ داده است در صورتی که من گفته بودم به عنوان نماینده من اطلاعاتی دارم که نشان می‌دهد در اثنای استیضاح، خودرو‌هایی واگذار شده است. اینها در حالی می‌گویند جملات خلاف واقع است که من خودم پیاده شدن این ماشین‌ها را هنگامی که عازم تعطیلات تابستانی مجلس بودیم، مشاهده کرده بودم. به عنوان نماینده سوال کردم چه نسبتی بین اسیتضاح و واگذاری خودرو‌ها وجود داشته است؟

این دقیقا زمانی بود که قالیباف در شهریور ماه به دولت برای تغییرات در ساختار وزارت صمت وقت داده بود که وزارت بازرگانی تشکیل شود به دولت فرصت داده بود که دو وزیر معرفی کند، یک وزیر صنعت و معدن و یک بازرگانی. جالب اینجاست که این وقت هم خودش زیر سوال بود. وقتی مجلس هنوز مصوبه‌ای در این زمینه نداشت، چطور رئیس مجلس می‌گوید یک وزیر بازرگانی معرفی کنید یک وزیر صنعت؟ درحالی که هیچ پشتوانه قانونی نداشت دو ماه به دولت فرصت داد و بعد از اینکه از تعطیلات برگشتیم، استیضاح انجام شد. از خرداد تا مهر این خودرو‌ها واگذار شدند. این ارتباطش با استیضاح چه بود؟ بیایید بگویید ارتباطی نداشته، من قانع شوم.

فاطمی امین در جریان استیضاح گفت ماجرای واگذاری خودرو‌ها به نیمه اول سال ۱۴۰۰ و قبل از روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی برمی گشته. چه کسی تاریخ‌ها را اشتباه می‌کند؟

اینطور نبود. ایشان حرف راست که نداشت بزند. بالاخره مجلس یک امتحانی را از سر گذارند.

با حذف فاطمی امین تکلیف لایه واردات خودروی دست دوم چه خواهد شد؟

این کار فاقد اصالت بود. خود وزارتخانه به آن اعتقاد نداشت و فقط امکانی برای فرار از استیضاح بود، اما در نهایت در ماندن یا نماندن وزیر تعیین‌کننده نبود. نمایندگان احساس می‌کردند به هیچ عنوان فاطمی‌امین قابل دفاع نیست. این را در استیضاح گذشته تجربه کرده بودند. وقتی در استیضاح قبلی فاطمی امین تثبیت شد، نمایندگان بازتاب آن را در موکلانشان حس کردند. مردم می‌گفتند اینهمه گرانی خودرو پیش آمده، باز شما به وزیر رای اعتماد دادید. من همان موقع گفتم مجلس با این کارش در واقع مسئولیت همه خطا‌های فاطمی امین را به گردن گرفت.

با توجه به اینکه گفتید بهمن خودرو با شما همکاری نمی‌کند، در دفاع از خودتان در مقابل مقام قضایی که پیگیر ادعای شما درباره واگذاری خودروهاست چه خواهید گفت؟

مقام قضایی در مقام تحقیق وارد می‌شود و جزییات را باید در بیاورد. آنچه مسجل است اینکه الان موضوع واگذاری خودرو‌ها برای همه روشن شده است. در نظر بگیرید پیش از این کمیسیون اصل نود بالکل این پرونده را نفی می‌کرد، اما شرایط الان فرق می‌کند. می‌گویند اتفاق افتاده، اما مال چند سال پیش است، در حالی مال چند ماه پیش است. آقای فاطمی امین هم گفته به من نسبت ناروا زدید. الان دیگر احتمالا بهمن خودرو هم همکاری می‌کند، چون شرایط فرق کرده است.

***

کدام معاون وزیر فاطمی‌امین کتک خورد؟

روزنامه جهان صنعت نوشت: یکم- آقای فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز در جریان پاسخگویی به منتقدان و دفاع از کارنامه خود در جریان استیضاحش خبر داد یک شرکت خودروساز کسانی را اجیر کرده و آنها با ماموریت مشخص معاون او را مضروب کرده‌اند. پرسش از فاطمی‌امین این است که چرا تا روز استیضاح این خبر بااهمیت را منتشر نکرده است؟

دوم- آیا رییس‌جمهوری در جریان مضروب شدن معاون یک وزارتخانه قرار گرفته و او نیز مصلحت دانسته داستان با سکوت و مماشات پیش برود؟

سوم- فاطمی‌امین حتی دیروز نیز نام این شرکت خودروساز را به اطلاع عموم نرساند و به صورت دربسته خبر داد که این اتفاق افتاده است. چرا؟ آیا وزیر یک مملکت از یک شرکت خودروساز هراس دارد؟ این شرکت چقدر نیرومند است که وزیر حتی در روز استیضاح نیز نام آن را نمی‌برد؟

چهارم- آیا این معاون مضروب‌شده از ضاربان شکایت کرده و پس از دستگیری آنها معلوم شده از سوی یک شرکت خودروساز اجیر شده‌اند؟ این شکایت در کدام دادگاه ثبت شده و چرا هیچ خبری در این‌باره به صورت رسمی اعلام نشده است؟

پنجم- آیا معاون وزیر مضروب‌شده اختیار دارد بگوید از سوی اجیرشدگان کدام شرکت خودروساز زیر ضرب قرار گرفته است. اگر نگوید شهروندان از کجا می‌توانند سخنان فاطمی‌امین را راستی‌آزمایی کنند و تصورشان این نباشد که داستان چندان هم جدی نبوده است؟

  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش