شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۳۰ - ۰۶ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۵۲۶
مجلس

پاکسازی مجلس از منتقدان دولت؟

مجلس یازدهم,پاکسازی مجلس از منتقدان دولت

روزنامه اعتماد نوشت: «درخواست قالیباف و برخی نمایندگان برای برکنار شدن معاون سیاسی وزیر کشور باج‌خواهی و زیاده‌خواهی محسوب می‌شود. وزیر کشور نباید تسلیم باج‌خواهی عده‌ای شود»؛ این عباراتی است که حسین جلالی عضو جبهه پایداری در پاسخ به پرسش خبرنگار اعتماد درباره رخدادهای اخیر مجلس و انتقاد بسیاری از نمایندگان مستقل و اعضای طیف نو اصولگرا از بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور عنوان می‌کند.

عباراتی که سایر چهره‌های جبهه پایداری مجلس هم بر خلاف سایر همکاران‌شان در پارلمان به زبان می‌آورند تا پرده از «رازی مگو» و «تصمیمی بزرگ» که توسط اعضای جبهه پایداری در درون و بیرون مجلس برنامه‌ریزی شده، بردارند. تصمیمی با این هدف کلی که مجلس را تا حد ممکن از هر گروهی غیر از جبهه پایداری پاکسازی کنند.

اما موضوعی که برنامه‌ریزان جبهه پایداری احتمال آن را با این شدت نمی‌دادند، واکنش مجلس به این بخشنامه بود. نمایندگان فراکسیون مستقل و نواصولگرایان در حرکتی هماهنگ نسبت به این بخشنامه موضع‌گیری کرده و خواستار پاسخگویی وزارت کشور و شخص رییس‌جمهور در این زمینه شدند. قالیباف هم وظیفه رایزنی درخصوص خواسته منتقدان را به عهده گرفت. در ادامه هرچند وزیر کشور بلافاصله این مصوبه را ملغی اعلام کرد و در ادامه هم به‌رغم مقاومت ابتدایی، خبر از برکناری معاون سیاسی‌اش داد، اما امروز نواصولگرایان و فراکسیون مستقلین متوجه شده‌اند که جبهه پایداری قمار تازه‌ای را برای حذف تمامی رقبایش در مجلس برنامه‌ریزی کرده است.  برنامه‌ای که غلامرضا نوری در جریان گفت‌وگو با «اعتماد» از آن خبر می‌دهد و اعلام می‌کند، ۲۳۰ نماینده مجلس، در همان زمانی که نامه درخواست حضور رییسی در انتخابات ۱۴۰۰ را امضا کردند، باید منتظر چنین برخوردهایی می‌بودند.

ریشه‌یابی یک ایده خام

ماجرا اما با ابلاغ بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور در روزهای پایانی خردادماه و اوایل تیرماه آغاز شد؛ بلافاصله پس از رسانه‌ای شدن این بخشنامه ولوله‌ای در بهارستان شکل گرفت و فریاد بسیاری از نمایندگان مجلس به آسمان بلند شد. معاون سیاسی در این بخشنامه، تلویحا از همه استانداران، فرمانداران و همه زیر مجموعه‌های اجرایی خواسته بود که ارتباط‌شان با نمایندگان مجلس را محدود ساخته و نمایندگان را برای پروژه‌های اجرایی و اقتصادی دعوت نکنند؛ موضوعی که باعث شکل‌گیری نقدهای جدی نمایندگان از دولت و شخص وزیر کشور شد به گونه‌ای که برگه استیضاح وزیر کشور در میان نمایندگان بیش از ۱۰۰ نماینده دست به دست شد. در واقع، بسیاری از همان نمایندگانی که پای برگه دعوت از رییسی برای حضور در انتخابات را امضا کرده بودند، این‌بار پای برگه استیضاح وزیر کشور دولت رییسی را امضا کردند تا به‌زعم خود پاسخ درخوری به این رفتار دولت داده باشند. طی روزهای بعدی هر چند وحیدی (وزیر کشور) با اعتماد به نفس اعلام کرد، معاون سیاسی‌اش مرتکب عمل خلافی نشده و برنامه‌ای برای برکناری او ندارد، اما نمایندگان طیف مستقل و نواصولگرایان به اندازه‌ای بر خواسته خود پافشاری کردند که نهایتا روز یکشنبه قالیباف خبر داد که وحیدی پذیرفته طی ۲هفته آینده معاون سیاسی‌اش را تغییر دهد! اما چرا این بخشنامه تا این اندازه برای نمایندگان مستقل و نو اصولگرایان مهم است و پشت پرده این بخشنامه چه اراده‌ای قرار داشت که تا این اندازه نمایندگان را برآشفته ساخته است؟ برای یافتن پاسخ این پرسش باید قطعات مختلف پازل تحولات اخیر را کنار هم قرار دهیم تا نهایتا تصویر مورد نظر شکل بگیرد.

پشت پرده این مصوبه چه می‌گذرد؟

به نظر می‌رسید این بخشنامه هرچند توسط معاون سیاسی وزارت کشور ابلاغ شده، اما ایده‌هایی پشت آن است تا مجلس را از هر گروه و جریان منتقد دولت پاکسازی کرده و یکسره دراختیار جبهه پایداری قرار دهد. رفتاری که اعضای جبهه پایداری پیش از این در جریان چینش ترکیب کابینه سیزدهم در قوه مجریه انجام داده و همه عناصر غیر مرتبط با جبهه پایداری را از قطار کابینه پیاده ساخته بود. این‌بار هم نمایندگان منتقد معتقدند این بخشنامه با صحنه‌گردانی اعضای جبهه پایداری در دولت سیزدهم برنامه‌ریزی شده تا پنبه نمایندگان مستقل و نواصولگرایان را در انتخابات زده و اکثریت قاطع مجلس دوازدهم را در غیاب اصلاح‌طلبان دراختیار جبهه پایداری قرار دهد. 

بر این اساس که پیگیری اظهارنظرهای اعضای جبهه پایداری و نمایندگان نزدیک به این جبهه نشان می‌دهد که این طیف نه تنها هیچ مخالفتی با این بخشنامه ندارند، بلکه از صدور آن هم دفاع می‌کنند. حسین جلالی یکی از اعضای فعال جبهه پایداری است که در گفت‌وگو با «اعتماد» از بخشنامه معاون سیاسی وزیر کشور دفاع کرده و می‌گوید: «موضوعی که آقای قالیباف و برخی نمایندگان مطرح کردند، باج‌خواهی و زیاده‌خواهی محسوب می‌شود. وزیر کشور هم نباید تسلیم زیاده‌خواهی و باج‌خواهی عده‌ای افراد شود. باید ببیند، مصلحت کشور و مصلحت نظام چیست و به همان هم عمل کند. معتقدم در این راستا وزیر کشور به قانون عمل خواهد کرد و تصمیم احساساتی نخواهد گرفت و مانند برخی از ما نمایندگان جو زده نخواهد شد»؛ اظهاراتی که توسط برخی دیگر از نمایندگان نیز ازجمله سیدمحمد پاکمهر نماینده مردم بجنورد و سایر نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری به شکل و شیوه‌ای مشابه تکرار شد.

  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام و جای بسی تاسف برای نظام مدیریتی کشور عزیزمان،متاسفانه بجای اینکه پست های مدیریتی و تصمیم سازی به افراد لایق و شایسته داده شود ،بر اساس نظام قبیله سالار به صرف اینکه عضو یک جبه یا جاح خاص هستند سپرده شده و می شود. و در این مسیر چیزی که اصلا برای دولتمردان و مجلسیان مهم نیست بهره وری و کارایی است. بلاییی که امروز بر سر صندوق های بازنشستگی آمده و عملا ورشکسته شده ان حاصل باند بازی در انتصاب مدیران نالایق و از سوی دیگر عدم فراهم سازی بستر رقابتی سالم و زمینه رشد برای آنهاست
سلام و جای بسی تاسف ...
با شما کاملا موافقم. این وضعیت فاجعه و موجب سرافکندگی است
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش