شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۶ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۲۰۱۱
مجلس

نماینده مجلس: در اعتراضات افراد عابر یا نظاره‌گر کشته شدند

جلال محمودزاده,صحبت های جلال محمودزاده درباره اعتراضات
جلال محمودزاده نماینده مهاباد می‌گوید: در اعتراضات ۱۴۰۱، افراد زیادی یا کشته یا زخمی شدند؛ برخی از افراد در اعتراضات اصلا حضور نداشتند، اما به صورت اتفاقی دچار ضرر جانی و مالی شدند؛ دولت هیچ کاری برای این‌ها نکرد. در حوزه انتخابیه من حدود ۲۰ نفر جان خود را از دست دادند که فقط شاید ۲ الی ۳ نفر در اعتراضات بودند و بقیه به صورت عابر بودند یا در خانه یا در پشت بام بودند که تیر به آن‌ها خورده شد. از وزیر کشور بار‌ها پرسیدم چه اتفاقی افتاده است، اما هیچ کاری صورت نگرفت و پرونده‌هایشان در دادگاه باز است.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با رویداد۲۴ با اشاره به تاثیر عملکرد دولت و مجلس می‌گوید: با توجه به حوادث سال گذشته و عملکرد نامناسب مسئولان در این خصوص و همچنین نظارت استصوابی و حذف افراد و جریان‌ها، فکر می‌کنم مشارکت در انتخابات همانند سال‌های گذشته نخواهد بود.

بخش‌هایی از این مصاحبه را در ادامه بخوانید:

*‌ مردم از مجلس بریده‌اند. مجلس یازدهم همیشه با دولت همراه بوده و در مسائلی که باید از بعد نظارتی مجلس ورود می‌کرد، ورود نکرد و همین باعث شد این مجلس از بحث اشتغال، مسکن، معیشت و … غافل شود و در نهایت بسیاری از خانوار‌ها زیر خط فقر آمدند. گوشت و مرغ را مردم نمی‌توانند بخرند! دارو کمیاب شده و مشکل داریم. بیماران صعب‌العلاج باید مرتب دنبال دارو باشند. این‌ها گوشه‌ای از مواردی است که مردم در جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. دولت هم در این زمان باقی‌مانده که نمی‌تواند شق‌القمر کند. 

*‌ رئیسی نه تنها شغل ایجاد نکرد، بلکه شغل‌هایی که بود هم از دست دادیم، برای مثال دولت همین امسال در بخش کشاورزی از ساعت ۹صبح تا ۴الی ۵ عصر برق و آب برای آبیاری زمین‌ها را قطع می‌کند. خب این باعث شده صنایع با کمترین ظرفیت کار کنند و مجبور به تعدیل نیرو شدند. 

*‌ همین حالا در بسیاری از استان‌ها نان ۴۰ درصد گران شده است. نان قوت غالب مردم است چرا باید این اتفاق رخ دهد؟ طبیعی است در چنین شرایطی مردم رای نمی‌دهند. در زمان انتخابات، ۲۲۰ نماینده مجلس برای یک کاندیدا نامه حمایتی می‌نویسند که در انتخابات حضور پیدا کند و همین نمایندگان مسئول ستاد رئیسی بودند، طبیعی است مجلس آنطور که باید بر دولت نظارت نمی‌کند و دایره امن برای دولت ایجاد کرده است!

هر بار از وزیر کشور سوال می‌پرسیم، به یک بهانه‌ای به مجلس نمی‌آید

*‌ تعداد زیادی از وزرای دولت با توجه به بعد نظارتی مجلس بی‌تفاوت باشند. به طور مثال وزیر کشور در طول ۲ سال گذشته تنها یک بار برای پاسخ به نمایندگان مجلس به کمیسیون شورا آمده و هر دفعه که از او دعوت می‌شود به یک بهانه‌ای به مجلس نمی‌آید.

دولت نه تنها قوانین را نادیده گرفته بلکه نظارت‌های مجلس را هم بی‌اهمیت می‌داند

*‌ زمانی که دولت به تذکرات نمایندگان مجلس گوش نمی‌دهد، خب همین اشکالاتی که دارد ادامه پیدا می‌کند و نارضایتی مردم افزایش پیدا می‌کند؛ مثلا می‌بینیم برای رئیس سازمان سنجش حکم انفصال صادر شده، اما تمکین نمی‌کنند یا موضوع میثم لطیفی. دولت نه تنها قوانین را نادیده گرفته بلکه نظارت‌های مجلس را هم بی‌اهمیت می‌داند.

*‌ مشکلات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور روز به روز افزایش پیدا می‌کند. این مشکلاتی که مردم دارند می‌تواند در میزان مشارکت مردم تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر بر اساس شنیده‌ها دایره تایید صلاحیت اصلاح‌طلبان را به جای بازتر کردن، می‌خواهند کوچکتر کنند تا جناح خاصی مجدد روی کار بیاید. 

افرادی در اعتراضات کشته شدند که عابر بودند یا روی پشت بام نظاره‌گر بودند

*‌ در اعتراضات سال گذشته در کشور، افراد زیادی یا کشته یا زخمی شدند و دولت هیچ جوابی برای این خانواده‌ها نداشت. برخی از افراد در اعتراضات اصلا حضور نداشتند، اما به صورت اتفاقی دچار ضرر جانی و مالی شدند؛ دولت هیچ کاری برای این‌ها نکرد. در حوزه انتخابیه من حدود ۲۰ نفر در اعتراضات سال قبل جان خود را از دست دادند، از این تعداد فقط شاید ۲ الی ۳ نفر در اعتراضات بودند و بقیه به صورت عابر بودند یا در خانه یا در پشت‌بام نظاره‌گر بودند که تیر به آن‌ها خورده شد. من از وزیر کشور بار‌ها پرسیدم چه اتفاقی افتاده است اما هیچ کاری صورت نگرفت و پرونده‌هایشان در دادگاه باز است. خب مردم شیوه این عملکرد را می‌بینند.

دولت جناحی کردن مدیران را تا سطوح دهیاری هم پیش برده است

*‌ عملکرد دولت مردم را دو دسته کرده و آن‌ها را به جان هم انداخته است. مردم را به ناامیدی از آینده رسانده‌اند و طبیعی است میزان مشارکت کاهش پیدا کند. تا جایی که اطلاع دارم، از جریان اصلاح‌طلب و میان رو تعداد بسیار کمی پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند. مشکلاتی که اکنون وجود دارد حتی اگر اصلاح طلبان هم وارد عرصه شوند، مردم بازهم رغبتی برای مشارکت ندارند، چه رسد حالا که جریان اصلاح‌طلب هم حضور ندارند.

*‌ مشارکت با اس.ام.اس فرستادن افزایش پیدا نمی‌کند. مردم آگاه به شرایط هستند و تا زمانی که تاثیر انتخابات و تاثیر نمایندگان را در زندگی روزمره احساس نکنند، پای صندوق رای نمی‌آیند. دولت جناحی کردن مدیران را تا سطوح دهیاری هم پیش برده است.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اگه ادعای دوستداری ملت رو دارین یکسری از شما لطفا لیست ۱۷۹ نفر رو که گفتن لایحه حجاب غیر علنی باشه اعلام کنین بفهمیم کیا هستن.چون مطمنن همین افراد بی وجدان و دشمن مردم همون کسایین گفتن معترضان زود اعدام کنید.هیچکدوم ادعای خوب و باشرفی نداشته باشید چون یه عدتون که بویی از انسانیت نبردن و اصلا به روی خودشون نمیارن برای چی رفتن و شغلشون چیه بقیتون هم با سکوتتون دست کمی از اونا ندارین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش