شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۱ - ۰۱ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۰۰۸
مجلس

علیرضا بیگی : مجلس مدعیِ شفافیت ، مردم را نامحرم دانست | حمله روزنامه جوان به نادران و قالیباف

استعفای نمایشی,قالیباف
احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس با بیان اینکه اظهارات نادران چیزی نبود که مجلس مدعیِ شفافیت، تصور کند مردم نباید این مطالب را بشنوند، گفت: بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس هم بر اظهارات آقای نادران صحه گذاشت و حق را به او دادند و این موضوع مهمی بود.

به گزارش خبرآنلاین، استعفای الیاس نادران، نماینده تهران بعد از کش و قوس زیاد روز گذشته (سه شنبه) بررسی و با آن مخالفت شد. نکته مهم در این میان غیرعلنی شدن یکباره جلسه بررسی طرح استعفا بود، اقدامی عجیب در ادامه تصمیمات محرمانه و غیرعلنی مجلس که با علامت تعجب هایی همراه بود.

آنچنان که عباس عبدی، چهره اصلاح طلب در توئیتی نوشت؛ «وقتی بررسی استعفای نماینده هم محرمانه و غیرعلنی شود، دیگر کدام داده مفیدی می تواند در اختیار افکار عمومی قرار گیرد؟ معنای این رفتارها حتی از چشم ساده ترین افراد هم پنهان نمی ماند.

اما ماجرای غیرعلنی شدن بررسی طرح استعفای الیاس نادران چه بود؟

احمد علیرضابیگی درباره بررسی درخواست استعفای الیاس نادران در جلسه غیرعلنی روز (سه شنبه) مجلس، توضیح داد: جلسه غیر علنی به دلیل واهمه آقای قالیباف و اطرافیانش نسبت به موضوعاتی که احتمال می دادند از جانب آقای نادران مطرح شود، تشکیل شد زیرا تصور می‌کردند مسائلی سبب تنش شود و پیامدهایی داشته باشد.

وی افزود: البته این رفتار آقای قالیباف دور از انتظار نیست؛ ایشان ۴۰ روز تریبون و سامانه نماینده مردم را می بندد با این ملاحظه که نماینده مطلبی بیان کند که شاید برایش سنگین باشد و گران تمام شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه اظهارات نادران چیزی نبود که مجلس مدعیِ شفافیت، تصور کند مردم نباید این مطالب را بشنوند و نامحرم هستند، ادامه داد: بخش قابل توجهی از نمایندگان مجلس هم بر اظهارات آقای نادران صحه گذاشت و حق را به او دادند و این موضوع مهمی بود.

علیرضابیگی تصریح کرد: تخلفات آقای قالیباف در آیین نامه داخلی و اداره مجلس، دخل و تصرف در مصوبات مجلس مانند قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و برخی لوایح و طرح ها، مقررات مربوط به ارز ترجیحی و پیامدهای آن که سبب افزایش گرانی و تورم در کشور شد، همچنین اختلافاتی که آقای نادران با آقای قالیباف در حوزه مدیریت مجلس دارد، از جمله بحث هایی بود که در نطق آقای نادران مطرح شد.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع این حرف ها باید زده می شد اما مردم هم باید به عنوان صاحبان کشور در جریان این رخدادها قرار می گرفتند با این حال این امکان به واسطه پیشنهاد جمعی از نمایندگان و نفوذ آقای قالیباف برای غیر علنی شدن جلسه مجلس داده نشد و این زیبنده مجلس ما نبود چون تنها کسی که از انتشار این مسائل در تریبون مجلس از طریق رادیو و تلویزیون احساس خسارت می کرد قالیباف و تیمش بود.

به گفته این نماینده مجلس، پاسخی به اظهارات الیاس نادران و بحث های مطرح شده داده نشد و اکثریت نمایندگان هم ضمن پذیرش موارد مطرح شده، رای بر ادامه حضور او در مجلس دادند.

نماینده تبریز در مجلس همچنین گفت: این تخلفات همچنان ادامه دارد و آقای قالیباف طبق ماده ۴۱ آیین نامه داخلی مجلس تخلف داشت که براساس آن شکل گیری کمیسیون تلفیق بودجه و انتخاب اعضای آن باید پس از تقدیم لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس باشد اما او به این موضوعات وقعی نمی نهد و کمیسیون تلفیق لایحه بودجه بدون تقدیم آن به مجلس شکل گرفت از سویی بررسی برنامه توسعه هفتم هم هنوز خاتمه نیافته است.

حمله روزنامه جوان به نادران و قالیباف : چرا جلسه استعفا غیرعلنی بود؟ /هم وقت مجلس را گرفتید هم مردم در جریان قرار نگرفتند 

روزنامه جوان نوشت:

موضوع استعفای نادران طی چهار سال گذشته چندین بار مطرح شده و هر بار با حاشیه‌هایی همراه بوده است. این حاشیه‌ها با شناختی که از نادران در فضای سیاسی و رسانه‌ای وجود داشت، تناسبی نداشت و این مقدار حاشیه سیاسی از او مورد انتظار نبود.

روز گذشته که قرار بر بررسی استعفای او در صحن مجلس بود، نمایندگان رأی به بررسی غیرعلنی دادند. پس از پایان جلسه غیرعلنی هم محمدباقر قالیباف، اعلام کرد که «آقای نادران به مدت ۳۰ دقیقه مطالب خودشان را اشاره کردند، هم از نقاط قوت مجلس گفتند و هم اشکالات و نقاط ضعف را بیان کردند. همچنین پنج نفر از همکاران نیز به عنوان مخالف ثبت‌نام و صحبت کردند، نهایتاً در رأی‌گیری بیش از ۹۰ درصد مجلس با استعفای جناب آقای نادران مخالفت کردند و خوشحالیم که در خدمت این برادر عزیز هستیم و ایشان هم به مردمی که به ایشان رأی دادند احترام گذاشتند و در کنار ما هستند.»

پیش از این، یک بار سال گذشته نادران استعفا داده بود و یک بار هم در سال ۹۹ شایعاتی درباره استعفای او منتشر شد. آن شایعات باعث شد تا رسانه‌های اصلاح‌طلب نمایندگان غیراصلاح‌طلب مجلس را به «جنگ قدرت یا تصاحب و تقسیم پست‌های مجلس شورای اسلامی» متهم کنند.

نادران معتقد بود استعفایش برای رساندن حرف به مردم است. این اتفاق می‌توانست با نطق از تریبون عمومی مجلس هم اتفاق بیفتد، در حالی که هم اکنون با پافشاری بر استعفا چنین اتفاقی نیفتاد، زیرا جلسه غیرعلنی بود و کسی در جریان ماوقع قرار نگرفت.

از سویی هر اعتراضی به نحوه اداره مجلس امکان طرح از تریبون مجلس را به شکل علنی دارد و نیازی به این ماجراها بود. نکته تلخ دیگر از این ماجرا، طعنه «پادگانی» اداره شدن مجلس از سوی نادران بود که یادآور کلام و طعنه حسن روحانی به محمدباقر قالیباف در جریان انتخابات مجلس پیرامون حقوقدانی و سرهنگی بود.

به این نکته هم باید اندیشید که آیا این همه گرفتن وقت مجلس برای بررسی استعفایی که از ابتدا هم معلوم بود به موافقت مجلس نمی‌رسد، درست بود؟ آیا مشغول کردن افکارعمومی به این مسائل، خیر و صلاح مردم است؟ در کلیت ماجرا به نظر می‌رسد در غائله استعفای نادران، نه شأن خودش، نه شأن مجلس، نه شأن مردم و نه شأن رئیس مجلس رعایت نشد.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش