شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۴۷ - ۲۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۷۴۹
مجلس

داریوش قنبری:عارف در بهترین حالت لیدر یک سوم مجلس است

داریوش قنبری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
وضعیت میان اصلاح طلبان و دولت دوازدهم، وارد مرحله ای تازه شده است. مرحله ای که در آن دولت راه خود را انتخاب کرده است و در این انتخاب، اصلاح طلبان را نادیده گرفته اما آنان همچنان خود را حامی دولت می دانند.

به گزارش نامه نیوز، وضعیت میان دولت و حامیان اصلاح طلب آن، به شکلی رقم خورده است که انگار چاره ای جز «تحمل»، باقی نمانده است. امری که تصور می شد با پیروزی حسن روحانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، به گونه ای دیگر رقم  بخورد؛ اما روابط تا آنجا تیره گشت که حاشیه های این ائتلاف، دارد بر متن غلبه می کند و همین روز گذشته بود که شایعه دلخوری جهانگیری از دولت و قصد وی مبنی بر ترک کابینه، توسط یکی از چهره های اصلاح طلب، مورد تأیید قرار گرفت.

 

اگرچه حامیان مردمی و بدنه اجتماعی اصلاح طلب با تصمیمات این روزهای دولت همراه نیست و به شدت مطالبه گر وعده های انتخاباتی و اقتصادی حسن روحانی است، اما در آن سو، چهره های اصلاح طلب همچنان خود را پشتیبان و حامی دولت می دانند و معتقدند راهی جز حمایت و مطالبه حداقی ندارند. 

 

داریوش قنبری، در خصوص پیوند میان اصلاح طلبان با رئیس جمهور، به خبرنگار نامه نیوز می گوید: اصلاح طلبان بر اساس منافع شخصی و گروهی به آقای روحانی رأی ندادند و رأی به آقای روحانی بر اساس مصلحتی بوده  که وضع کشور ایجاب می‌کرده است؛ پس آن مصلحت همچنان پیوند دهنده اصلاح طلبان و دولت آقای روحانی هست. در واقع، اطلاح طلبان در چارچوب منافع ملی و حفظ کشور و همچنین خطراتی که در گذشته و پیش از دولت آقای روحانی کشور را تهدید می کرد، حمایت از دولت را به نوعی وظیفه خود می دانند.

 

وی در ارتباط با شرایط حمایت اصلاح طلبان از دولت آقای روحانی اظهار داشت: برای درک این موضوع بایستی به دوره پیش از دولت آقای روحانی بازگردیم. قبل از شکل گیری دولت یازدهم، وضعیت کشور شرایط مطلوبی نداشت. تمامیت ارضی کشور در خطر بود، هر روز صحبت از حمله نظامی بود، در یک جنگ اقتصادی تمام عیار درگیر شده بودیم که صادرات نفت به زیر یک میلیون بشکه در روز رسیده بود، درآمدهای ارزی بسیار کاهش پیدا کرده بود و در نهایت دشمن تلاش می کرد تا در چارچوب منشور ملل متحد، ایران را تحت تحریم های سنگین ماده ۴۲ این منشور قرار ببرد. که این حرکت به سمت اجماع جهانی برای حمله نظامی به ایران بود. در آن اوضاع و شرایط، اصلاح طلبان برای نجات کشور از آقای روحانی حمایت می کنند.

 

قنبری در ادامه افزود: از بعد اقتصادی هم تورم ۴۰% درصدی را در دولت گذشته شاهد بودیم؛ به گونه ای که یک شانه تخم مرغ، در یک روز چندین بار قیمت آن تغییر می کرد. این مثال را از این جهت بیان کردم که افزایش قیمت تخم مرغ طی روزهای گذشته، موجب شده مخالفان دولت، خیلی جدی به آن بپردازند و در آن موقع این گرانی ها چندان به چشمشان نمی آید و بعضا طرفداران دولت گذشته، مردم را به اشگنه خوردن ترغیب می کردند! به هر حال تورم چهل درصدی، کمر شکن است. از طرف دیگر به لحاظ رشد اقتصادی هم در منجلابی افتاده بودیم که به منفی شش درصد رسیده بودیم. به لحاظ فضای سیاسی هم اوضاع چندان مناسب نبود و یک رکود بی سابقه را تجربه کردیم؛ یک فضای امنیتی بر کشور حاکم شده بود و احزاب به سمت تعطیلی رفته بودند، مطبوعات آزادی چندانی نداشتند، حقوق شهروندی و آزادی های مردم در نهایت محدودیت قرار داشت. در چنین اوضاع  و شرایطی بود که اصلاح طلبان به حمایت از آقای روحانی پرداختند.

 

این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: آن شرایط را با شرایط امروز مقایسه کنید. اگرچه کارشکنی های آمریکا ادامه دارد، اما شرایطی برای مراوده اقتصادی با جهان خارج، ایجاد شده است. از فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شدیم. تورم ۴۰ درصدی به زیر ۱۰ درصد تقلیل پیدا کرده است. رشد اقتصادی هم مثبت شده است. حقوق شهروندی و آزادی هم به مراتب بهتر از گذشته شده است. طی ناآرامی های روزهای گذشته هم شاهد بودیم که چند روزی تلگرام فیلتر شد که در نهایت با مداخله رئیس جمهور، رفع فیلتر هم صورت گرفت؛ علی رغم آن که بسیاری از تندروهای محافظه کار تلاش کردند تا با سوء استفاده از وضعیت پیش آمده، تلگرام را برای همیشه فیلتر کنند. این نشان می دهد آقای روحانی عمیقابه آزادی های سیاسی و حقوق شهروندی اعتقاد دارد.

 

وی تأکید کرد: اگرچه آقای روحانی هیچگاه اعلام نکرده است که اصلاح طلب است اما اقداماتی که انجام داده، به نوعی اصلاح طلبانه است و بر اساس همین اقدامات ایشان است که اصلاح طلبان را مقید و ملزم به حمایت از آقای روحانی در جهت منافع مردم و مصالح کشور، می کند. آقای روحانی در مجموع عملکرد خوبی داشته است و آنچه را هم که نتوانسته انجام دهد، به هر حال محدودیت هایی هم وجود داشته است. به نظرم مشکلات را کسانی ایجاد کردند که آقای روحانی را محدود کردند. اصلاح طلبان بایستی درنظر بگیرند که روحانی در چه شرایطی تلاش کرده تا خواسته های ملت را به پیش ببرد و محدودیت های ایشان را درک کنند.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب افزود: مظلومیت آقای روحانی را در می توانید در قضیه برجام ببینید. مخالفان دولت تحت عنوان «دلواپسان» دولت را زیر سوال می بردند و انواع کارشکنی ها برای به سرانجام نرسیدن برجام انجام دادند. آنها معتقد بودند برجام منافع ملت ایران را تأمین نمی کند. اکنون دلواپسی های این عناصر داخلی را با دلواپسی های ترامپ مقایسه کنید. آقای روحانی در چنین شرایطی که دشمنان در عرصه بین الملل کارشکنی کردند و در داخل هم عده ای از روی ناآگاهی آب به آسیاب دشمن ریختند، آقای روحانی فعالیت کرده است. با توجه به چنین شرایطی باید عملکرد رئیس جمهور را مورد بررسی قرار داد که در مجموع آن را قابل تقدیر می دانم.

 

وی گفت: امروز این موضوع را در نظر بگیرید اگر شخصی از طیف تندرو به جای آقای روحانی بر سر کار می آمد، چیزی جز جنگ، متصور بود؟ منافع ملی ایجاب می کند، تندروها و افراطیون در مناصب حساس قرار نگیرند که در غیر این صورت موجب نابودی کشور خواهند شد. حفظ کشور برای هر ایرانی وطن پرست مقدم بر هر اصل دیگری باید باشد. اصلاح طلبان هم از هرکسی که در چارچوب منافع ملی و خواسته های مردم حرکت کند، حمایت خواهند کرد.

 

قنبری در پایان و با اشاره به عملکرد محمدرضا عارف در مجلس شورای اسلامی و انتقاداتی که از عملکرد وی می شود، گفت: اینکه برخی از افراد به عملکرد آقای عارف اعتراض دارند، بایستی این نکته را در نظر بگیرند که ایشان در بهترین حالت، لیدر یک سوم نمایندگان مجلس است. فراکسیون امید در اقلیت است. آقای عارف بایستی با مستقلین وارد تعامل شود تا فراکسیون امید مؤثر باشد و اختلافات بی حاصل جلوگیری کنند. به نظرم آقای عارف عملکرد خوبی داشته اند. آقای دکتر عارف به شکل منطقی، راه مبتنی بر تعامل را پیش گرفته؛ این راه، راهی است که از رفتارهای پرتنش جلوگیری می کند. قطعا در یک فضای آرام، فراکسیون می تواند به اهداف خود دست یابد. اگر نتوانست به اهداف حداکثری برسند، بتوانند اهداف حداقلی را دنبال کنند.

 

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش