پنجشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۰۳ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۰۵۸۰
مجلس

محمود صادقی: حق پیگیری پرونده سعید طوسی برای مجلس محفوظ است

محمود صادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس

اين روزها خبر تعرض و تجاوز به کودکان مظلومی که توان دفاع از خود را ندارند، در مدارس و امکان فرهنگی کشور بیش از پیش به گوش می‌رسد و پرونده‌ای که در این چند مدت بسیار جنجال آفرین بود، پرونده شخصی با نام محمد گندم نژاد طوسي معروف به سعید طوسی است. این پرونده مدت‌هاست که از سوی خانوده قربانیان در حال پیگیری است. انتظار می‌رفت که نماینده‌های کشور به جهت ویژه بودن این پرونده، پیگیر ماجرا باشند. اما تا این لحظه در این ارتباط خبر خوشی به گوش نرسیده است.

 

در همين راستا «قانون» به سراغ محمود صادقی، نماینده مجلس شورای اسلامی رفته و وي نيز گفته است: «تعداد زیادی خانواده‌ قربانیان در حال حاضر به نماینده‌ها نامه‌نگاری کرده‌اند. کمیسیون اصل ۹۰ و کمیسیون قضایی نيز به قوه قضاییه نامه‌نگاری کرده اما تاكنون پاسخی دریافت نشده است». در ادامه مشروح گفت‌وگوي «قانون» با اين نماينده مجلس را مي‌خوانيد.

 

محمودصادقی‌گفت: برخی از همکاران می‌گویند که ما نمی‌توانیم در کار قوه قضاییه دخالت کنیم. این بحث از یک جهت درست است. ما بحث تفکیک قوا را داریم و به موجب این اصل، قوای سه‌گانه از هم مستقل هستند و هیچ یک نمی‌توانند در کار دیگری مداخله کند. اما در عین حال این تفکیک، یک تفکیک نسبی است. درست است که قانون تفکیک قوا کرده است اما در عین حال امکان تعامل میان قوا به خصوص در بُعد نظارتی وجود دارد. مجلس بر اساس قانون، در همه امور کشور حق نظارت و تحقیق و تفحص را دارد. البته ما نمی‌توانیم در امر ماهوی یک پرونده دخالت کنیم. اما می‌توانیم به طرز کار و رسیدگی به یک پرونده خاص تفحص کنیم. فلسفه وجودی کمیسیون اصل ۹۰، بر همین مبناست.

 

اين نماينده مردم تهران ابراز داشت: وقتی یک موکل به من مراجعه می‌کند و با اسناد و مدارکی به من ثابت می‌کند که در رویه یک پرونده مداخله‌ها و اعمال نفوذ صورت گرفته، من به عنوان نماینده مردم باید ورود کنم.

 

محمود صادقي ضمن گلایه از برخي کم کاری‌ها درباره پرونده سعید طوسی گفت: در حال حاضر بیش از چهار ماه است که کمیسیون اصل ۹۰ در مورد پرونده طوسی، به قوه قضاییه نامه ارسال کرده و خواهان توضیح در این مورد است اما تا کنون از سوی قوه قضاییه پاسخی دریافت نشده است.

 

این نماینده مجلس ابراز داشت: تصور برخی دوستان که نباید در کار قوای دیگر دخالت کرد، باید اصلاح شود. از سوی دیگر عده‌ای نيز معتقدند که این مسائل(پرونده طوسی) از آن‌جهت که بیشتر پيشينه اخلاقی دارند، بهتر است که سربسته باقی بمانند. برخی دیگر نیز می‌گویند، اعمال نفوذها در مورد پرونده سعید طوسی از جاهایی خاص بوده و به همین جهت دنبال دردسر نیستیم! عوامل مختلفی دست به دست هم داده که این پرونده پیگیری نشود.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا امیدی هست که مجلس به صورت جدی‌تر وارد این پرونده شود، گفت: باید دید که آیا این قصد وجود دارد که به صورت جدی نمایندگان مجلس این موضوع را دنبال کنند یا خیر. به هر حال تعداد زیادی از این خانواده‌ها در حال حاضر به نماینده‌ها نامه‌نگاری کرده‌اند. صادقی بیان داشت: در اين اواخر برخی از خانواده‌ها به مجلس مراجعه کرده‌اند و از مجلس درخواست داشته‌اند که این موضوع را پیگیری کنند. من از پیگیری این پرونده ناامید نیستم. اما به هر حال این پرونده یک فرآیند قضایی دارد که خانواده‌های قربانی باید پیگیر آن باشند. مجلس نيز در حال حاضر به این قضیه ورود مناسبي داشته است.

 

وی ادامه داد: در حکمی که دادگاه بدوی صادر کرده، سعید طوسی را به چهار سال حبس محکوم کرده است. قاضیِ شریف دادگاه بدوی، رویکرد جالبی در این پرونده داشته است. این قاضی با شرافت گفته که اینکه این فرد مربی قرآ ن بوده است، باعث نمی‌شود که ما او را مستحق رافت اسلامی بدانیم. قاضی گفته است که این فرد باید بیشتر تنبیه شود؛ چرا که مسئولیت او بیشتر است.

 

صادقی گفت: این پرونده با روندی غیر متعارف در دادگاه تجدید نظر، مواجه شده است. به نظر می‌رسد قاضی شعبه تجدید نظر نیز برای تایید حکم دادگاه بدوی متقاعد شده‌است. اما پرونده را از این قاضی می‌گیرند و بیش از یک سال پرونده جای دیگر نگهداری می‌شود و این روند سوال برانگیز است. خود قاضی نيز برای این نوع رسیدگی، نامه‌ای به رییس کل دادگستری استاد تهران نوشته است. لحن نامه در حد محدودیت‌ها دارای یک لحن انتقادی است که چرا پرونده مذکور بازگردانده نشده است.

 

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي افزود: خانواده‌ها بعد از اینکه اعتراض‌شان را به گوش مجلس رساندند و به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت شد، به جای اینکه این موضوع بررسی شود، به سرعت با رای دو مستشار بیرون از شعبه، رای صادر می‌شود و سعید طوسی را تبرئه می‌کنند. خانواده‌ها به مجلس پناه آوردند اما پیگیری مجلس منجر به تسریع در رسیدگی در جهت معکوس خواسته‌های این خانواده‌ها شد. این برخورد یأس و ناامیدی خطرناکی را ایجاد می‌کند.

 

این نماینده مجلس با اشاره به ناامیدی مردم از برخي مسائل ابراز داشت: وقتی مردم از نهادهايي كه بايد پشتیبان حقوق فردی در جامعه باشد، ناامید شوند، ممکن است خودشان دست به انتقام جویی بزنند.

 

صادقی در مورد امکان انتقام خانواده‌ها از سعید طوسی گفت: پدر یکی از بچه‌ها در کمیسون اصل ۹۰ این موضوع را بیان کرد که روشِ ما قدیم‌ها این‌گونه نبوده که منتظر حکم بمانیم. طرف را کنار می‌کشاندیم و خودمان تربيتش مي‌كرديم.

 

این نماینده مجلس در مورد کم و زیاد بودن شدت مجازات سعید طوسی که تنها به چهار سال زندان محکوم شده بود نيز گفت: من به عنوان نماینده مجلس صحبت می‌کنم و به خودم اجازه نمی‌دهم که در ماهیت این حد دخالت کنم.به هر حال قاضی مساله را در حد تعزیرات دانسته است. میزان حد و حدود تعزیرات نیز در دست قاضی بوده و این مقدار مجازات را برای این فرد تعیین کرده است. البته قاضی، یک اتهام را خارج از صلاحیت خود دانسته و به آن مورد ورود نکرده است که آن‌هم باید یک مسیر جدایی را طی می‌کرد و بررسی می‌شد.

 

وی ادامه داد: این جرم در سیستم ما حتی مستلزم شلاق نيز هست. اکنون در خیابان اگر یک دختر و پسر با يكديگر باشند، آن‌ها را به اشد مجازات می‌رسانند. اما در مورد پرونده سعید طوسی، به تعبیری زیر سیبیلی قضیه را رد می‌کنند و اين قابل قبول نیست. قاضی می‌توانست از مجازات بدنی نيز استفاده کند. در برخی کشورها، جبران خسارت معنوی به جهت وارد کردن آسیب روانی نیز اخذ می‌شود. با اینکه این فرد دست به بزهکاری زده اما واکنش دستگاه قضایی کشور یک واکنش سهل انگارانه است که این منجر به تشویق افراد به فساد می‌شود.

 

صادقی در پاسخ به این سوال که در اسلام اشد مجازات برای طوسی چیست، گفت: من اشراف به زوایای مختلف پرونده ندارم و در چنین جایگاهی نیستم. من اگر قاضی بودم باید ورود بیشتری كرده و بررسی می‌کردم. اگر لواط صورت گرفته باشد( که اطلاع دقیقی از آن ندارم)، حکم اسلام اعدام محسوب مي‌شود و تبرئه نيست.

 

سید مسعود آریادوست

 

ghanoondaily.ir
  • 21
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش