جمعه ۰۶ مهر ۱۴۰۳
۱۴:۵۶ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۶۸۵۶
مجلس

هاشم زایی: اصلاحات، مرغی است که در عزا و عروسی سرش را می‌بُرند

عبدالرضا هاشم‌زایی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر آقای رئیس جمهور تیم اقتصادی خود را ترمیم کرده بود کار به اینجا نمی‌‌رسید که هر روز یک وزیر استیضاح شود.

عبدالرضا هاشم‌زایی در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره استیضاح‌های مطرح شده در مجلس شورای اسلامی گفت: این استیضاح‌ها چند علت دارد. یک مساله آن عدم ارتباط و تعامل رئیس‌جمهور با مجلس در این چندسال گذشته است. مجلس احساس می‌کند که آقای رئیس جمهور به خواسته‌های مردم که به وسیله نماینده‌ها به دولت منتقل می‌شود، بی‌اعتنا است.

 

وی با اشاره به نطق نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همه نمایندگان از آقای رئیس‌جمهور می‌خواهند که تیم اقتصادی تغییر کند و تیمی جدید با رویکردی دیگر وارد عرصه اقتصادی کشور شود که جسارت داشته باشند اما این کار انجام نمی‌شود، یعنی اگر آقای رئیس‌جمهور تیم اقتصادی خود را ترمیم کرده بود کار به اینجا نمی‌‌رسید که هر روز یک وزیر استیضاح شود.

 

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وقتی طی یک هفته ارزش پول ملی به نصف می‌رسد، آیا افکار عمومی از پارلمان که نماینده مردم هستند نمی‌خواهند عکس‌العمل داشته باشند؟ رئیس‌جمهور که حاضر نیست حرف گوش کند، نماینده‌ها هم ابزاری جز سوال و استیضاح در دست ندارد و نمی‌توانند دستور اجرایی بدهند. بالاخره وزرایی که به هر نحوی مدیریت‌شان از نظر مجلس ضعیف است استیضاح‌شان مطرح می‌شود  و بعضا ممکن است برخی استیضاح‌ها از نظر سیاسی هم پررنگ باشد.

 

وی با بیان اینکه‌ استیضاح وزیر آموزش و پرورش فعلا به هر دلیلی منتفی شده است، خاطرنشان کرد:  آقای کرباسیان که استیضاح شد وزیری ستادی و آقای ربیعی وزیر اقتصاد میدانی بود. آخوندی و شریعتمداری هم وزرای اقتصاد میدانی هستند. باید دید با منتفی شدن استیضاح وزیر آموزش و پرورش آیا فیتیله این استیضاح‌ها پایین آمده یا اینکه همچنان ادامه دارد.

 

این عضو کمیسیون شوراها در پاسخ به این مساله که برخی معتقدند استیضاح پی‌درپی وزرا در راستای اهداف برخی گروه‌ها و افراد برای تحت فشار قرار دادن دولت است، اظهار کرد: آن گروه‌ها اینقدر قوی نیستند که بتوانند خط کلی را به مجلس بدهند، بالاخره باید زمینه‌ای باشد تا گروه‌هایی که این مسائل را تعقیب می‌کنند امکان عملیاتی کردن اهداف و نظراتشان وجود داشته باشد.

 

این عضو فراکسیون امید عنوان کرد: جریان اصلاحات مثل مرغی است که در عزا و عروسی سرش بریده می‌شود. ما احساس می‌کنیم که اکثریت قاطع  آرایی که آقای روحانی داشته رای اصلاح‌طلبان بوده است ولی رویکرد آقای روحانی اصلاح‌طلبی نیست.

 

وی با اشاره به جلسه سوال از رئیس‌جمهور گفت: اصلاح‌طلبان از رئیس‌جمهور سوال نکردند اما رای منفی به رئیس‌جمهور رای اصلاح‌طلبان بود. قانع نشدن صد و نود نفر نماینده شوخی نیست. اصلاح‌طلبان انتظار داشتند که آقای روحانی موانع را بگوید که به چه علت برجام شکست خورده است؟ آیا همه‌اش عوامل خارجی بود یا موانع داخلی هم بوده است؟ چرا وضعیت تعامل‌های بین‌المللی ما با کشور‌های منطقه به این شکل درآمده است.

 

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران افزود: ما قبول داریم که سوءمدیریت هم در بحث اقتصاد کشور نقش داشته است اما به نظر من بخش عمده آن مربوط به تحریم‌ها و موانعی است که خارجی‌ها برای ما درست کرده‌اند. ما معتقد بودیم که آقای روحانی تا اندازه‌ای که افکار عمومی هم تاب تحملش را داشته باشند، باید موانع را بیان می‌کرد. وقتی موانع را نمی‌گوید و یک سخنرانی عادی که در خطبه‌های نماز جمعه می‌کنند را در مجلس ارائه می‌دهد درنتیجه مجلس هم عکس‌العمل نشان می‌دهد.

 

هاشم‌زائی در پاسخ به این سوال که اگر این رویکرد رئیس‌جمهور همچنان ادامه داشته باشد این رابطه به کجا ختم خواهد شد؟ گفت: به جایی ختم نمی‌شود، بلکه در اینصورت ایشان رئیس‌جمهوری خواهد بود با مقبولیت پایین؛ اما اطلاح‌طلبان به اندازه کافی از روحانی حمایت کرده‌اند و نمی‌خواهند در افکار عمومی بیشتر از این هزینه بدهند. وقتی نمایندگان تشخیص می‌دهند که از منافع ملی آنطوری که باید حفاظت نمی‌شود مجبوریم انتقاد کنیم. اصلاح‌طلبان از دولت حمایت کرده‌اند اما وکیل‌الدوله نیستند.

 

وی درباره جایگزینی وزیر اقتصاد تصریح کرد: برای جایگزینی وزیر اقتصاد هنوز مشورتی صورت نگرفته است. من احساس نمی‌کردم که کرباسیان در مجلس رای نیاورد چراکه فضا طوری بود که احساس می‌کردیم استیضاح وزیر اقتصاد رای نمی‌آورد و ایشان وزیر باقی می‌ماند اما اینطور نشد.

 

هاشم‌زایی گفت: به این دلیل که استیضاح کرباسیان با غافلگیری همراه بود هنوز گزینه‌ای که پررنگ باشد مطرح نشده و من هم نشنیده‌ام اما معتقدم که وزیر اقتصاد باید به شکلی انتخاب شود که در سوابق و تخصص مشرف به تیم اقتصادی باشد. من معتقدم در تیم اقتصادی دولت تنها وزیر است که می‌تواند مورد پرسش نمایندگان مجلس قرار بگیرد البته رئیس‌جمهور هم باید کمک کند و  رئیس و لیدر تیم اقتصادی باشد نه دیگرانی که مجلس نمی‌تواند از آن‌ها سوال کند.

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش