دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
۲۲:۳۲ - ۲۳ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۶۰۶۶
مجلس

معاون قوانین مجلس در واکنش به اظهارات قاضی سراج:

بازنشستگان باید ۲۷ آبان از سمت خود کناره‌گیری کنند/ تاریخ ۱۵ آذر مبنای حقوقی ندار

حسین میرمحمدصادقی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
میرمحمدصادقی گفت: بحثی که اخیرا قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره اعلام زمان ۱۵ آذر برای آخرین مهلت ترک خدمت بازنشستگان در نظر گرفته شده هیچ مبنایی ندارد.

حسین میرمحمدصادقی معاون قوانین مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، در واکنش به اظهارات قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره اینکه ۱۵ آذر ماه آخرین مهلت ترک خدمت بازنشستگان است، گفت: معاونت قوانین مجلس در مورد اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان ابلاغ رئیس جمهور را به روزنامه رسمی ملاک خود قرار داده‌ و براین اساس از ۲۷ آبان ماه امسال بازنشستگان مشمول این قانون باید سمت‌های خود را ترک کرده باشند، براین مبنا حتی سه روز هم بیشتر به نفع مشمولان قانون اقدام شده است.

 

وی با بیان اینکه اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در تاریخ ۶ شهریور ماه سال ۹۷ در مجلس تصویب و ۲۱ شهریور ماه هم به تایید شورای نگهبان رسید، افزود: این قانون روز ۲۴ شهریور ماه از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور ابلاغ شد و روحانی هم ۲۷ شهریور آن را به روزنامه رسمی برای ابلاغ به همه سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط اعلام کرد.

 

میرمحمدصادقی با اشاره به اینکه براساس اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان حداکثر زمانی که مدیران و مسئولان بازنشسته‌ مشمول باید پست‎های خود را ترک کنند ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ قانون پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: تاریخ ابلاغ در دو جا ذکر شده است، اگر براساس برداشت از اصول ۵۸ و ۱۲۳ قانون اساسی و ماده ۱ قانون مدنی ابلاغ رئیس مجلس به رئیس جمهور را مبنا قرار دهیم با توجه به اینکه این ابلاغ ۲۴ شهریور ماه انجام شده، شصت روز بعد از این تاریخ ۲۴ یا ۲۵ آبان محسوب می‌شود، اما اگر بخواهیم ابلاغ روحانی را به روزنامه‌های رسمی مدنظر قرار دهیم از ۲۷ آبان ماه دیگر هیچ یک از افراد مشمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان نباید در پست‌ها و سمت‌های خود مشغول به کار باشند.

 

معاون قوانین مجلس تصریح کرد: به نظر بنده بحثی که اخیرا قاضی سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره اعلام زمان ۱۵ آذر برای آخرین مهلت ترک خدمت بازنشستگان در نظر گرفته شده هیچ مبنایی ندارد، سازمان بازرسی اینگونه حساب کرده که طبق قانون مدنی ۱۵ روز بعد از انتشار یک قانون در روزنامه رسمی لازم‌الاجرا محسوب می‌شود و این قانون در تاریخ ۳۱ شهریور ماه در روزنامه رسمی چاپ شده و با احتساب ۶۰ روز از تاریخ ۱۵ مهرماه آنگاه قاضی سراج ۱۵ آذر ماه را نهایت حضور بازنشستگان در سمت‌های خود اعلام کرده‌ است در حالی که قانون بیان نکرده این ۶۰ روز  مهلت از تاریخ لازم‌الاجرا شدن باید اجرا شود.

 

وی ادامه داد: به هیچ عنوان در قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان چنین موضوعی اعلام نشده و تاریخ ابلاغ مبنای محاسبه ۶۰ روز قرار داده شده است، لذا یا باید تاریخ ابلاغ رئیس مجلس به رئیس جمهور در نظر گرفته شود یا ابلاغ رئیس جمهور به روزنامه رسمی، علی‌الاصول با توجه به اینکه قانون مصوب مجلس است نهاد ذی‌ربط آن یعنی معاونت قوانین مجلس می‌تواند در مورد تاریخ ترک خدمت بازنشستگان اعلام نظر کند و حتی ظاهر قانون هم همین موضوع را نشان می‌دهد.

 

میرمحمدصادقی تاکید کرد: همانگونه که سازمان اداری استخدامی کشور اعلام کرده برداشت معاونت قوانین مجلس درست است و اکنون اعلام ۱۵ آذر برای آخرین مهلت ترک خدمت بازنشستگان هیچ مبنایی ندارد و معتقدم باید اجازه داد هر نهادی در حوزه وظایف مربوط به خود اطلاع‌رسانی و اظهارنظر کند، بیان اینگونه حرف‌های متضاد با توجه به انعکاس در افکار عمومی موجب سردرگمی مشمولان قانون شده و دیگر آنکه این موضوع نماد خوبی از حاکمیت نبوده و بیانگر تشدد آراست.

 

معاون قوانین مجلس اظهار کرد: دستگاه‌های مختلف به انحاء گوناگون تلاش دارند تا با دلایل متفاوت خود را از این قانون مستثنی کنند که این موضوع نه با ظاهر قانون و نه با روح آن تطابق ندارد و همه ما چه موافق و چه مخالف باید به این قانون احترام بگذاریم، اینکه هر بخشی تلاش کند به بهانه‌ای خود را از این قانون مستثنی کند در شان مقامات و صاحبان این پست‌ها و سمت‌ها نیست.

 

وی بیان کرد: این قانون دارای شمول عام بوده و با عبارات مختلفی تلاش کرده تا به هر شکلی در نهاد دولتی یعنی قوای سه گانه و چه در نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاه‌هایی که به نحوی از انحاء از بودجه عمومی استفاده می‌کنند حتی اگر ردیف بودجه‌ای هم ندارند، را مشمول این قانون محسوب کند و استثنائات را هم کاملا ذکر کرده است.

 

میرمحمدصادقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا درباره این قانون آنقدر مناقشه وجود دارد، گفت: شاید به این دلیل که افراد تحت شمول این قانون قابل توجه هستند، افراد بازنشسته بسیاری در سمت‌های مختلف همچنان مشغول بودند که اکنون با وجود این قانون برخی از آنها تلاش دارند به گونه‌ای مستثنی شده یا مدت زمان ماندن خود را در پست‌ها طولانی کنند.

 

معاون قوانین مجلس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اکنون با توجه به اجرای این قانون ۱۴ استاندار یعنی نیمی از استانداران کشور باید پست‌های خود را ترک کنند، آیا با این وجود مشکلی پیش نخواهد آمد، بیان کرد: از زمان ابلاغ این قانون ۶۰ روز به دستگاه‌های مختلف مهلت داده شده تا برای مدیران و مسئولان بازنشسته خود جایگزین مشخص کنند و باید طی این مدت این موارد انجام می‌شد، اگر کم کاری شده و در زمان مناسب اقدامی نشده نباید با یک تفسیری که حتی خود قانون هم تاب آن را ندارد، بخواهیم زمان را افزایش دهیم.

 

وی افزود: حتی مجلس اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان را از خود آغاز کرده است و معاونت نظارت پارلمان به دلیل مشمول بودن، طی دو روز گذشته استعفا داد و فرد دیگری جایگزین وی شد.

 

میرمحمدصادقی همچنین درباره اجرای اصلاح قانون ممنوعیت بکارگیری بازنشستگان در فدراسیون‌های ورزشی هم اظهار کرد: براساس این قانون تمامی نهادهای دولتی، نیمه دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و دستگاه‌هایی که به نحوی از بودجه عمومی استفاده می‌کنند، مشمول اجرای این قانون هستند و بسیاری از فدراسیون‌ها نهاد عمومی غیردولتی محسوب می‌شوند.

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش