پنجشنبه ۰۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۳ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۳۵۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

چرایی حمایت اصلاح طلبان از روحانی در مقابل هشتگ پشیمانی

اصلاح طلب,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

روایت‌گر تدبیر و امید سه مقوله «نجات اقتصاد، احیای اخلاق، تعامل با جهان» را بناین های راهبردی دولت خود معرفی کرد. این گفتمان درست در زمانی شکل گرفت که کشور تا روی کار آمدن دولت یازدهم، در حادترین وضعیت خود قرار داشت. وضعیتی که به لحاظ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و دیگر مکانیزم‌های معیشتی مردم دچار بحران شده بود. در چنین وضعیتی پیش بینی نمی شد کسی بخواهد کاندیدای ریاست جمهوری شود چرا که همه بر این باور بودند که با خزانه خالی، بدهی های سنگین و ایجاد طرح های بی حساب و کتاب، بتواند مسئولیت دولت جدید را به عهده بگیرد. اما با ورود اصلاح طلبان و شخصیت های سیاسی و تاثیر گذار، روحانی را گزینه نهایی خود اعلام کردند. اکنون برخی از منتقدان دولت و رسانه ها بدون توجه به برخی مسائل در فضای مجازی مدعی شده اند که اصلاح طلبان از حمایت خود از روحانی پشیمان هستند.

 

شرایط حمایت از روحانی

در انتخابات سال ۹۲ با توجه به شرایطی که همه ناامید بودند و فکر می‌کردند از بین نامزدهای باقی مانده، معرفی فردی که به خاطرش مردم به پای صندوق رای بیایند، مشکل است. که درست در این فضای نا امیدی بود که هاشمی رفسنجانی وارد وزارت کشور شد تا شرکت خود در انتخابات را اعلام کند، این امر موجب شد تا موجی از امید در بین همه اقشار مردم به وجود آید، این موج تا زمانی که آقای هاشمی رد صلاحیت شد، ادامه داشت. و پس از آن، توجه‌ها به سمتی رفت که تنها با دو گزینه وارد رقابت با رقیب شدند.

 

و در امتداد این توجه ها و شور مردمی که توسط حضور هاشمی به وجود آمد، در روز رای گیری جمله «تکرار می‌کنم» از سوی سیدمحمد خاتمی مطرح شد که آخرین سنگ بنای استراتژی اصلاح طلبان و اعتدالگرایان را تکمیل کرد که این جمله «تکرار می کنم»تاثیر زیادی در حمایت همگانی و تحریک پایگاه های مردمی اصلاح طلبان در حمایت از روحانی و در نتیجه شکست جبهه مخالف داشت. بنابراین حال و هوای آن روزها اینگونه بود که رای ندادن مردم برابر با تقویت جریان مخالف دولت خواهد بود. و در واقع رای ندادن به معنای رای به لیست های مخالف اصلاح طلبان قلمداد می شد.

 

صلاح دیدیم دوران ریاست جمهوری روحانی تمدید شود

داریوش قنبری، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده سابق مجلس شورای‌اسلامی در گفت‌‌وگو با «همدلی» در خصوص لزوم حمایت اصلاح طلبان از حسن روحانی، گفت: «بدون شک در طی اجماعی که از سر اراده هسته اصلی اصلاح طلبان، حمایت از روحانی به شکل گسترده ای صورت گرفت. ما در این حمایت تردیدی نداشتیم و تا پایان دولت روحانی از وی حمایت خواهیم کرد.» 

 

وی در ادامه با توجه به اینکه اصلاحات در یک دوران ضرورت و خاص از روحانی حمایت کردند، گفت: «شرایط در کشور به گونه ای بود که اصلاح طلبان به این اجماع رسیدند که باید از روحانی حمایت می کردند و در ادامه صلاح را در این دیدند تا دوباره دوران ریاست جمهوری روحانی تمدید شود.»

 

این استاد دانشگاه در ادامه ضمن تاکید بر حمایت خود و عدم پشیمانی از این حمایت، اشاره کرد : «با توجه به حمایتی که از دولت روحانی کرده ایم و خواهیم کرد، مسئولیت حمایت از این دولت را نیز برعهده می گیریم و قطعا باید بدانیم هرگونه عملکرد دولت چه موفق باشد چه ناموفق بر ما نیز تاثیر خواهد گذاشت.»

 

استراتژی مخالفان برای تخریب دولت روحانی

اصلاح طلبان در شرایط خاصی دست به حمایت حسن روحانی زدند که بدون توجه به آن شرایط علت رای و حمایت اصلاح طلبان از روحانی روشن نخواهد شد. بنابراین برخلاف آنچه که این روزها در نقد روحانی و عملکرد هیئت دولت وی دربین چند نفر یا به عبارتی عده خاصی به وجود آمده است، به هیچ وجه از پیشینه حمایت اصلاح طلبان از روحانی نمی کاهد، و همچنین آنها را از حمایت تا پایان دوره روحانی باز نخواهد داشت. بیشترِ تلاش مخالفین در انتقاداتی که به روحانی و عملکرد هیئت دولت وی می شود، برای به انشقاق کشاندن دولت اعتدال و همچنین القا کردن این امر به مردم که روحانی در عملی کردن شعارهای انتخاباتی خود و وعده هایی که به مردم داده، ناتوان است. فشارها و کارشکنی هایی که توسط مخالفین روحانی صورت می گیرد از جانب کسانی است که به روحانی اجازه آزادی عمل نمی دهند. به نظر می رسد که این فشار بیشتر از جانب طیف روحانیت سنتی و همچنین نیروها و اشخاصی که در ارکان قدرت قرار دارند، آب می‌خورد. که بیش و پیش از هرچیز در پی آن هستند تا مانع روحانی برای عملی کردن وعده های خود باشند.و با این کار وی را شکست خورده معرفی کنند، تا راه را برای هم کیشان خود هموار کنند. 

 

حمایت همیشگی اصلاح طلبان

البته اصلاح طلبان دست روی دست نگذاشتند، و در مقابل کنش های مخربانه و منتقدانه‌ مخالفین واکنش نشان دادند. مصطفی کواکبیان در نشست علنی دیروز مجلس ضمن تاکید حمایت خود از روحانی، اظهار کرد: «مردم بخاطر اصلاح طلبان به آقای روحانی رای دادند و هیچ حزب اصولگرایی در این کشور به روحانی رای نداد. همه در جمنا جمع شده بودند و همه اینجا از شما حمایت کردند.»

 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس خطاب به رییس جمهور، اظهارکرد: « آیا در فضای مجازی هستید که مشاهده کنید امروز چه ناسزاهایی به اصلاح‌طلبان بابت حمایت از شما سر داده می‌شود. »

 

البته این سخن کواکبیان، واکنش علی مطهری را نیز به همراه داشت. علی مطهری درباره اظهارات کواکبیان مبنی بر اینکه فقط اصلاح طلبان از حسن روحانی حمایت کردند گفت: «در جریان انتخابات ستاد حامیان اصولگرایان آقای روحانی هم تشکیل شده بود و خیلی از اصولگرایان هم رای داده بودند.»

 

هادی غفاری که خود را اصلاح طلب می داند نیز در حمایت خود از حسن روحانی، در گفت‌وگو با ایلنا، اظهار کرد: « ما هیچ وقت به هیچ چیز قانع نمی‌شویم. البته باید بگویم که کارشکنی نمی‌کنیم و رای‌مان را هم پس نخواهیم گرفت. ما حمایت مطالبه‌گرانه خود از دولت روحانی را انجام می‌دهیم.»

 

سیده فاطمه ذوالقدر نیز، دیروز‌ در نشست علنی خود در مجلس ضمن اشاره به اینکه با ارائه لایحه بودجه سال ۹۷ موضع گیری‌هایی با دولت آقای روحانی شکل گرفته، اظهار کرد: «باید هوشیار بوده و در دام طراحی شده رقبا نیافتاده و وظایف حمایتی و نظارتی خود را از دولت تدبیر و امید ادامه دهیم.»

 

وی افزود: «نباید فراموش کرد که سیاست خارجه آقای روحانی کشور را از بحران خارج کرد و افق‌های جدیدی را در عرصه تعاملات داخلی و خارجی به روی مردم گشود.»

 

سعید شریعتی فعال سیاسی اصلاح طلب یکی دیگر از چهره هایی بود که در لزوم حمایت از روحانی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد که: « در سال ۹۲ به این جمع بندی رسیدند که باید یک ائتلاف حداکثری را با نیروهای میانه رو در برابر نیروهای افراطی و تندروی حاکم تاسیس کرد. » وی در ادامه افزود: «از این رو پس از رد صلاحیت آیت اله هاشمی به عنوان یکی از نمادهای میانه روی در سیاست ایران در انتخابات ریاست جمهوری ، عمده نیروهای سیاسی اصلاح طلب به این نتیجه دست یافتند که باید بدون شرط از روحانی حمایت کنند.»

 

 

 

hamdelidaily.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش