شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۱ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۵۱۰
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

پیشنهادات صریح کرباسچی به روحانی؛

به جای رفراندوم از ظرفیت‌های اختیارات قانونی خودتان استفاده کنید

غلامحسین کرباسچی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران به اظهارات اخیر روحانی در مورد حل و فصل اختلافات از طریق استفاده از اصل ۵۹ قانونی اساسی یا همان برگزاری رفراندوم نقد دارد و معتقد است که حرف های روحانی مصداق «آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد» است.

به گزارش نامه نیوز، حسن روحاني رئیس جمهور طی سخنرانی خود در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب سر و صدای بسیاری به پا کرد. او از ضرورت استفاده از ظرفیت های قانونی همچون اصل ۵۹ قانون اساسی و فرمان ۸ ماده ای امام برای حل و فصل اختلافات و مشکلات سخن گفت. این سخنان اگرچه بسیار جذاب بود و مورد توجه رسانه ها قرار گرفت اما دو گروه مخالف نیز داشت. نخست افرادی همچون عباسعلی کدخدایی که پیشنهاد روحانی را کارشناسی نشده خواندند و دوم، اصلاح طلبانی که تاکیدهای چندباره روحانی بر امکان استفاده از همه پرسی را نوعی فرافکنی تعبیر کردند. 

 

غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران از جمله افرادی است که در گروه دوم جای می گیرد و معتقد است که حرف های روحانی مصداق «آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد» است.

 

مشروح گفتگوی نامه نیوز با غلامحسین کرباسچی را در ادامه بخوانید؛

*آقای روحانی در سخنرانی خود در روز بیست و دوم بهمن پیشنهاد کردند که برای حل و فصل اختلافات از اصل ۵۹ قانون اساسی یعنی رفراندوم استفاده شود اما این پیشنهاد با مخالفت هایی مواجه شد. مثلا آقای کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان گفتند که یک پیشنهاد کارشناسی نشده است. نگاه شما به این نوع انتقادات از سخنان روحانی چیست؟

 

آقای روحانی در آن سخنرانی اظهار نظری داشتند که نمی توان به آن ایراد گرفت اما نگفتند که چه موقع و کجا می توان و باید از این ابزار استفاده کرد. 

 

*یعنی اگر این پیشنهاد شفاف تر و دقیق تر بیان می شد، کمتر مورد انتقاد بود؟

یکی از دلایل انتقاد به این اظهارات به نظر من این است که ما هنوز تا رسیدن به جایی که از ظرفیت اصل ۵۹ قانون اساسی استفاده کنیم، خیلی راه داریم. یعنی ظرفیت های قانونی بسیاری وجود دارد که می توان از طریق آن ها مسایل را حل کرد.

 

*مثلا کدام ظرفیت قانونی؟

خود آقای رئیس جمهور اختیارات بسیاری دارند و می توانند تصمیمات موثری بگیرند. فرمان ۸ ماده ای امام که به آن اشاره کردند مساله خاص و پیچیده ای نیست که نیاز به قانون شدن داشته باشند. آقای روحانی می تواند با صدور و ابلاغ یک بخشنامه زمینه اجرایی آن را فراهم کند.

 

*این دومین بار بود که آقای روحانی از ضرورت استفاده از رفراندوم صحبت کردند. دلیل این تاکید از نظر شما چیست؟

بار دوم نبود، بار nام بود. بارها این را گفته اند اما از ظرفیت های قانونی که خودشان در اختیار دارند استفاده نمی کنند.

 

*خود شما نیز به آن بخش از حرف های رئیس جمهور که از قطار انقلاب صحبت کرده بودند، انتقاد کرده اید. چرا با صحبت های آقای روحانی موافق نیستید؟

آقای روحانی از قطار انقلاب و کسانی که از این قطار پیاده شده اند صحبت کردند اما نگفتند که خود دولت چقدر از نیروهای جوان، متبحر و کسانی که می توانند نوآوری داشته باشند را سوار قطار انقلاب کرده است. روشن است که وقتی از کسانی استفاده می کنند که فضای فکری و ذهنی آن متعلق به نسل قبل است و افرادی که می شناسد همه ۶۰ سال به بالا هستند ،

 

آن فرد نیز معاونان و مدیران خود را از همین گروه انتخاب می کند و حتی در شهرستان ها نیز همین فضا ایجاد می شود. آقای روحانی از کسانی صحبت می کند که از قطار انقلاب پیاده شده اند در حالی که به کسانی که سوار شده و اصلا پیاده نمی شوند، توجه ندارد. حداقل چهل میلیون از جمعیت این کشور بعد از سال۶۰ به دنیا آمده اند و قطار انقلاب باید این ها را سوار کند تا کار کنند.

 

اين صحبت ها از زبان رييس‌جمهور به عنوان یک رهنمود بسيار خوب است اما مردم از دستگاه اجرایی توقع دارند که قبل از پرداختن به موضوعاتی مثل رفراندوم ، از ظرفيت‌هاي قانوني خودشان استفاده كنند. آقاي روحاني در انتخابات ۹۲ و ۹۶ راي قوي‌اي از ملت گرفت و به همین خاطر توقعات بسیاری از او میرود. به هر حال در سخنرانی های انتخاباتی خود وعده هایی داده بود که باید با استفاده از ظرفیت های قانونی و اختیارات خود آن ها را محقق کند.  

 

*پس فکر می کنید که تاکیدات آقای روحانی بر استفاده از اصولی مثل اصل ۵۹ قبل از آنکه از همه اختیارات خود بهره برده باشند، نوعی فرافکنی است؟

این حرف های آقای روحانی مصداق « آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد» است. درست است که ایشان هم تحت فشارهای بسیار سیاسی و تبلیغاتی قرار دارد اما باید رودربایستی ها را کنا گذاشته و با توجه به اختیاراتش عمل کند. باید از نیروهایی توانمند استفاده کند. متاسفانه امروز بخشي از نيروهاي قطار انقلاب درايستگاه دولت پياده شده‌اند. بهتر است كه دولت در گام نخست درمحدوده سازماني خود نيروها را سوار  قطار انقلاب كند. یا حداقل قدیمی تر ها را به واگن های عقب تر فرستاده و اجازه دهد که جوانان لوکوموتیو را برانند. نیروهای بالاتر از ۶۰ سال حتی از نظر جسمانی نیز توان کار موثر ندارند. لازم است که در مقام عمل نیز همین رویکردی که از آن صحبت می کنند را داشته باشند و جوان‌ها را در سمت‌هاي مختلف قرار دهند. طبیعتا اگر نيروي جوان و تازه‌نفس و باانگيزه روي كار بيايد، تحولي ايجاد و اعتماد مردم به مسوولان كشور بيشتر مي‌شود. 

 

خود آقای روحانی تاکید کردند که هر کسی به قانون اساسی پایبند است، انقلابی است. به این ترتیب اجازه دهند این همه جوان انقلابی توانایی خود را نشان دهد.

 

*برای بازگرداندن کسانی که به قول آقای روحانی از قطار انقلاب پیاده کرده شده اند، چه باید کرد؟

در این خصوص مسئولان ارشد کشور باید فکر و چاره اندیشی کنند.به عنوان مثال اگر می خواهیم که چهره‌هایی موثر امکان ورود به مجلس شورای اسلامی را داشته باشند، باید به جای گروه‌های سیاسی از شورای نگهبان بخواهیم که زمینه ورودشان را فراهم کند. شورای نگهبان باید  در روند فعالیت ها و عملکرد خود تجدید نظر جدی داشته و اجازه دهد همه آنهایی که به قانون اساسی التزام دارند، با هر سلیقه‌ای در انتخابات شرکت کنند. 

 

متاسفانه آقای روحانی نیز در گزینش وزرای کابینه بیش از هر چیز نظر احتمالی مجلس را در نظر گرفت و این با شایسته‌سالاری در تضاد است. نمایندگان مجلس نیز قبل از هر چیز به تایید صلاحیت و رای آوری در انتخابات بعدی فکر می کنند. متاسفانه نماینده‌گان مجلس با وزیری که به حرف‌شان گوش کند، کاری ندارند و حل گرفتاری‌های حوزه انتخابیه خود را در اولویت قرار می دهند. در این وضعیت معتقدم که باید مشکل را در سطح کلان کشور حل کرد. همه مسئولان و مقامات باید شایسته‌سالاری را در اولویت قرار داده و بر اساس آن گزینش کرده و کسی را از قطار انقلاب پیاده نکنند.

 

 

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش