دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۸ - ۲۴ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۵۵۹۴
نجوم و فضا

ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی و شیرجه در اتمسفر سیاره زحل چگونه خواهد بود؟

سیاره زحل,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا
سرانجام بعد از دو دهه ماجراجویی، ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی آغاز شد و قرار است که این فضاپیما به زودی شیرجه تاریخی خود را به سمت سیاره زحل انجام دهد.

 ۱۹ سال از یک زمان آغاز یک اکتشاف فضایی بزرگ می‌گذرد. با فرا رسیدن ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی ، به زودی شاهد خاموشی همیشگی این کاوشگر خواهیم بود.

 

این هفته، فضاپیمای ناسا با ورود به اتسمفر سیاره‌ای که یک دهه به اکتشاف آن پرداخت، قرار است خود را به کام مرگ ببرد! فضاپیمای کاسینی بیش از یک دهه را در مدار سیاره زحل و به جستجوی اسرار مخفی منظومه شمسی گذراند. یافته‌های شگفت‌انگیز کاسینی، دانش بشر را از دنیای اطراف و سیاره‌های همسایه افزایش داد؛ به گونه‌ای که تا پیش از این ماموریت فضایی، دانسته‌های ما از سیاره زحل در حد بسیار اندکی بود.

 

ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی در روز جمعه عملی می‌شود و قرار است که این فضاپیما برای نخستین بار وارد اتمسفر زحل گردد. با آغاز این ماموریت، لایه‌های خارجی غول گازی منظومه شمسی سبب شعله‌ور شدن کاسینی خواهند شد. در این لحظه، فضاپیمای ناسا تمامی ارتباطات خود با زمین را از دست داده و در شروع به سوختن می‌کند.

 

نابود کردن فضاپیمای کاسینی در اتمسفر زحل، با تصمیم دانشمندان ناسا اجرایی خواهد شد. ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی به معنای نابود کردن این کاوشگر در جو سیاره زحل جهت جلوگیری از آلوده شدن اقمار این سیاره به آلودگی‌ها و میکروب‌های احتمالی است. به لطف ماموریت حماسی کاسینی، اکنون ما به اطلاعات شگفت‌انگیزی از دریاچه‌های مربوط به اقمار انسلادوس و تیتان دست یافته‌ایم و می‌توانیم مقاصد فضایی آینده را نیز از همین حالا پیش‌بینی کنیم. از آنجا که احتمال دارد این اقمار دارای اشکال ساده‌‌ای از حیات باشند، از فرود آمدن فضاپیمای کاسینی در آنان جلوگیری شده و قرار است که ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی در محلی دورتر از از این اقمار و در سطح زحل به اجرا درآید.

 

سیاره زحل,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

 

بیل نای (Bill Nye) و در فرهنگ عامه مشهور به «بیل نای مرد علم» به عنوان آموزگار علوم آمریکایی، کمدین، مجری تلویزیونی، نویسنده، دانشمند و مهندس مکانیک و معاون انجمن سیاره‌ای در این باره می‌گوید:

ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی هم شگفت‌انگیز و هم تلخ است. مطمئن هستم که دستاوردهای علمی این فضاپیما به همینجا ختم نشده و همچنان ادامه خواهد یافت.

 

فضاپیمای کاسینی در ۱۵ اکتبر ۱۹۹۷ میلادی به فضا پرتاب شد. زمانی که یک پسرک جوان با نام هری پاتر (Harry Potter) شروع به جادوگری در فیلم‌های تخیلی کرد و همزمان با آن یک دامنه جدید با عنوانی عجیب موسوم به «گوگل» (Google) برای اولین بار ثبت شد!

 

در این ماموریت ۲۰ ساله، کاسینی موفق شد ۲۹۴ مرتبه مدار سیاره زحل را به طور کامل گردش کند. بیش از نیم میلیون تصویر از نقاط مختلف این جهان شگفت‌انگیز به ثبت رسیده که ۶۰۰ گیگابایت اطلاعات را جمع‌آوری کرده است. اطلاعات به دست آمده توسط این فضاپیما، به انتشار ۴ هزار مقاله علمی مختلف کمک کرده و به گفته‌ی ناسا در طی این سال‌ها، حدود ۵ هزار نفر در این پروژه همکاری داشته‌اند.

 

تاد بابر (Todd Barber) به عنوان مهندس پیش‌رانش فضاپیمای کاسینی در این باره می‌گوید:

من فکر می‌کنم که دستاوردهای شگفت‌انگیز فضاپیمای کاسینی منجر به افزایش دانش ما از مفهوم «حیات» در منظومه شمسی شد. به عنوان مثال، اصطلاح «دنیاهای اقیانوسی» برای اولین بار توسط کاسینی و همچنین فضاپیمای گالیله (Galileo) مطرح شد و مسیر تازه‌ای را برای ماموریت‌های آینده فضایی به ما نشان داد. به واقع ممکن است اصلی‌ترین شانس وجود حیات در سایر نقاط منظومه شمسی در همین دنیاهای اقیانوسی باشد.

 

فضاپیمای کاسینی موفق شد وجود اقیانوس در اقمار تیتان و انسلادوس را تشخیص دهد. این فضاپیما همچنین به کمک فوران‌های آبی در دنیای یخی قمر انسلادوس توانست به شواهدی از بلوک‌های ساختمانی حیات دست پیدا کند.

 

سیاره زحل,اخبار علمی,خبرهای علمی,نجوم و فضا

 

اما در حال حاضر و همانطور که پیش‌بینی می‌شد، سوخت مورد نیاز به راکتور هسته‌ای این فضاپیما تقریبا به اتمام رسیده و هیچ راهی برای سوخت‌گیری مجدد نیز وجود ندارد.

در اینجا ممکن است با خود بگویید که ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی و شیرجه پایانی این فضاپیما به اتمسفر زحل، ممکن است موجب نابودی حیات احتمالی در سیاره زحل شود. اما دانشمندان ناسا در پاسخ به چنین پرسشی می‌گویند:

 

هر قسمتی از این فضاپیما که بعد از ورود به جو این سیاره جان سالم به در ببرد، به اعماق زحل وارد شده و به علت فشار بسیار بالای اتمسفر این غول گازی، ذوب خواهد شد.

 

نحوه عملی ساختن ماموریت نهایی فضاپیمای کاسینی بدین شرح بود. حال نگاهی به روزهای پایانی عمر این فضاپیما خواهیم داشت.

 

پایان ماموریت فضاپیمای کاسینی از روز سه‌شنبه آغاز شد؛ جایی که این فضاپیما آخرین داده‌های خود را در حین گردش به دور قمر تیتان را برای آخرین بار به زمین مخابره کرد.

 

در ساعت ۲۲:۳۰ روز پنجشنبه ۲۳ شهریور، فضاپیمای کاسینی آخرین تصاویر خود را با عنوان عکس‌های خداحافظی ثبت و ۲۵ دقیقه با تنظیم آنتن‌های خود به سمت زمین، آخرین داده‌ها را برای ما مخابره می‌کند. ناسا می‌گوید که خطوط ارتباطی زمین با فضاپیمای کاسینی تا ۱۴ ساعت بعد از این رویداد نیز باز خواهد ماند و پس از آن، کاسینی برای همیشه به خاموشی می‌رود.

 

کارشناسان معتقدند که در هنگام عبور فضاپیمای کاسینی از میان حلقه‌های زحل، اطلاعات ارزشمندی از اتمسفر این سیاره به دست خواهد آمد. این یافته‌ها می‌تواند ترکیبات بیرونی جو این سیاره را مشخص سازد.

در ساعت ۱۴:۳۰ روز جمعه ۲۴ شهریور، ورود فضاپیمای کاسینی به اتمسفر زحل آغاز می‌شود. در این لحظه، تیم پرواز کاسینی در آزمایشگاه پیشران جت ناسا در کالیفرنیا، فرمان آخرین پرواز کاسینی را صادر و ماموریت را خاتمه می‌دهند.

 

بر خلاف ۲.۵ میلیون فرمانی که تا به امروز به اجرا درآمده، این فرمان قرار است کاسینی را به خاموشی دائمی ببرد. در این لحظه فضاپیمای کاسینی ارتباط خود را با زمین از دست می‌دهد و در فاصله ۱ میلیارد کیلومتری زمین در اتمسفر زحل خواهد سوخت.

 

آیا سوختن کاوشگر فضایی کاسینی در اتمسفر زحل از زمین قابل رویت است؟!

ساخت این فضاپیمای شگفت‌انگیز، منجر به کسب دستاوردهای بی‌نظیری از جهان اطراف ما شد. از بارش باران‌های متان در تیتان گرفته تا کشف انرژی فراوان در قمر انسلادوس؛ به هر ترتیب کاسینی نشان داد که هنوز چیزهای بسیاری در گوشه و کنار کهکشان راه شیری وجود دارد که ما از آنان بی‌اطلاع هستیم.

 

 

 

 

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش